Gönderen Konu: AVKIF Açıklama ve Bilgilendirma  (Okunma sayısı 5650 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Recep İLGİN

• fethiyeli avcı
  • *
  • www.kayraconstruction.com
    • KAYRA İNŞAAT FETHİYE
AVKIF Açıklama ve Bilgilendirma
« : 11 Mayıs 2012, 16:35:58 »

Değerli Avcı Arkadaşlarımız,
           Hayatımızın en önemli değerlerinin başında yer alan AVCILIK sevdamızın vazgeçilmezi, en iyi yoldaşımız  Av Köpeklerimizi Dünyadaki her köpek sahibi gibi bizlerde kayıt altına alıp onların doğacak yavrularının hem kayıt altında hem de  daha sağlıklı olabilmeleri için doğru yöntemlerle çiftleştirilip,doğru yöntemlerle eğitim ve  bakımlarının sağlanması, ırklarının saflıklarının korunmasını sağlayabilmek gelecekteki avcı kardeşlerimize bizlerden iyi  bir miras bırakabilmek uğruna AV KÖPEKLERİ IRKLARI FEDERASYONU nu Kurma kararı aldık.

Ülkemizde bulunan benzer federasyonlarla hiçbir şekilde bağımız, kinimiz ve rekabetimiz olmayacaktır. Amaç ve hedeflerimiz  arasında Türk Avcısının bu sevdada cebinden çok büyük paralar harcamadan dünyanın çeşitli ülkelerinde köpeklerinin becerilerini en iyi şekilde sergilemelerini sağlamak yer almaktadır. Ayrıca Dünyada ki tüm büyük köpek ırkları federasyon ve konfederasyonlarına AVKIF ‘ı tanıtarak onların da düzenledikleri yarışmalarsa Türk Bayrağımızı dalgalandırmak istiyoruz.

Hedeflerimiz arasında ırkların saflığını korumak adına sperm bankaları oluşturmak ,av köpeği üretim çiftlikleri kurmak bunun yanında sokak hayvanlarına belediyeler kanalı ile  yardımcı olarak aşılanmalarını ve daha iyi şartlarda barınmalarını sağlamak yer almaktadır.

Son yıllarda ülkemizde cereyan eden  avcılar arasındaki  anlamsız kavgalara ve düşmanlıklara son vermek için elimizden geleni yapacağız. Aramızda köydeki Mehmet amca da olacak , Türkiye’nin en iyi şirketlerinin başındaki CEO’da . Atalarımızın dediği gibi avcılık sporların kralı, kralların sporudur. Zamanında krallar da ava çıktığında dağda çobanla oturup çökelek ve bazlama yemesini bilmişler. Sürdürülebilir avcılık için gereken kurumlarla ortak çalışmalarda da bulunup Ülkemizdeki avcılığı çok daha iyi noktalara taşımak için elimizden geleni yapmaya çalışacagız. Tüm bu hedeflerimizi gerçekleştirmeye çalışırken de atalarımızdan aldığımız terbiye ananevi geleneklerde insanlarla olan ilişkilerimizi hiçbir şekilde göz ardı etmeyeceğiz. Avcılıkla ilgili olan hiçbir şeyde para asla  amaç olmamalıdır
Bizler ,TÜRK AVCILIĞINA gönül verenler ,  sizin gibi düşünen ve hareket eden dostlarınız olarak bu adımı atmaktayız .
Çok yakında hizmete girecek olan web sayfamız www.avkif.com adresinde  tüm köpeklerimizle ilgili bakım,sağlık,beslenme gibi bizim için değerli olan bilgilerle sizlere hizmet vermeye başlamaktayız. Yolun başında ben ve yanımdaki sevgili diğer dostlarım ülke avcılığı için maddi ve manevi bütün imkanlarımızla en iyi noktalara yükselip bizden sonra gelecek sevgili kardeşlerimize en iyi şekilde bayrağımızı teslim edeceğimize inanıyoruz.

En büyük temennimiz, birgün geriye dönüp baktığımızda yaptığımız iyi işlerden gurur ve onur duymaktır .

Bizden sonra gelecek olan genç avcılara bayrağımızı devrederken kıymetli bir miras bırakmış olduğumuzu bilmek bizi daha da mutlu kılacaktır.

SEVGİLİ AVCI DOSTLARIM ; ARTIK SİZLERDE DURMAYIN ! BİRLİK OLUN, KENDİ BÖLGENİZDE KURACAĞINIZ AV VE İŞ KÖPEKLERİ DERNEKLERİYLE BİZLERE KATILIN !...

Her türlü bilgi ve tüzük için ;
Recep İlgin
Cep : 0532 345 5251
E-mail : [email protected] / [email protected]

[/quote]
Recep İLGİN Cep Tel:05327779355
1978 Fethiye - MUGLA  ''Beni Öldürmeyen Darbe Herdefasında dahada ÖLÜMSÜZLEŞTİRECEKTİR''

Çevrimdışı Berkay PORSUK

• *
Ynt: AVKIF Açıklama ve Bilgilendirma
« Yanıtla #1 : 11 Mayıs 2012, 16:51:04 »
çok güzel  bir karar  tebrik ediyorum  inşallah herkes duyarlı olur .
Berkay PORSUK
1977-Gemlik

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #2 : 11 Mayıs 2012, 16:54:49 »
Öncelikle AVKIF in hayırlı olmasını dilerim, emek verilen, verilecek her işe saygı duymak lazım.
Avcılarımız arasındaki köpek ırkları federasyonu nedeni ile oluşacak gruplaşma da fiili olarak devreye girmiş oldu :( beni en çok düşüdüren tarafıda bu oldu.
kimse böyle olsun istemezdi, ancak böyle yürüyor işler ülkemizde :( gruplara bölünen avcılarımız yine bir üst kümeden alt kümlere bölünecek :(

Recep bey bu oluşumda yönetimde ve kurucu üyelerde şu anda kimler var acaba Avcılarımıza hayırlı olmasını dilerim Allah kolaylık versin başarılar dilerim.
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı İsmail ÖZDEMİR

• Müdavim Üyemiz
  • http://www.facebook.com/pages/Kurzhaar-VOM-BAFRA-%
    • http://www.facebook.com/pages/Kurzhaar-VOM-BAFRA-%C3%96zdemir/325654497557412
« Yanıtla #3 : 11 Mayıs 2012, 18:17:27 »
dün secereye kızanlar , dün yarışmkra ,kızanlar dün ,ırk standarlarına kızanlar, dün secerli köpekleri almayın diyenler ,.dıişe kuyruk çıkışı bozuksa ne olmuş diyenler ,kendileri alman yadan dişine kuyruk çıkışına bakarak secereli köpek getirenler ,dün kıf ı aşalayanlar bugun ,kıf a benzer bişey kurmuşlar......  fcı.....bir devlet te tek federosyon tanır o da kıf federasyonudur. bir başka federasyon atnınmaz  nasıl yurdışına gidecegiz diye insanları kandırmaktasınız .sadece avkıf bizim bulundugumuz ve ...   fcı .....nin kabul ettigi federasyona baglı kurum olursa  bayragımızı dışarda taşırız bu bayrak ta öyle 2 çümle yazmayla 2, 5 yılla olmuyor  recep bey sizin ve bir kaç kişinin  dün kıf fedarasyonuna kızdıgınızın hepsini şimdi sizler yapmak istiyorsunuz .. secere de neymiş secere av mı yapıyor diyenler  şimdi secere li avkıf çıkarcak  ben buna gülerim.....
hayırlı olsun sadece bölgesel kalır bu iş olan gine bölgedeki size baglı bulunan avcılara olur çünkü bu işler bedava olmaz  ..dün tekel oluşturuyonuz dediniz sin koparatif mi kurdunuz ... herkez işine geldigini yapıyor.. bir kere isminiz taklit  çakma isim olmuş .......tüm olanlar gine avcılara olacak bölüncek  ..ama dogru yol...fcı nın kabul ettigidir
« Son Düzenleme: 11 Mayıs 2012, 18:54:34 Gönderen: İsmail ÖZDEMİR »

Çevrimdışı Recep İLGİN

• fethiyeli avcı
  • *
  • www.kayraconstruction.com
    • KAYRA İNŞAAT FETHİYE
« Yanıtla #4 : 11 Mayıs 2012, 18:28:24 »
İsmail bey,
     Siz beni başkaları ile karıştırıyorsunuz fakat ben herzaman secereli köpek sahibi oldum. Diğer itaamlara gelince sizinle tartışmak için avlakforum.com'a bu yazıyı yazmadım illaki bunlarada hazırlıklıydım tabiki sorun yok K.I.F yolunda size başarılar dileriz ben ve arkadaşlarımın kuracağı yeni federasyonumuz AVKIF sizin tabirinizle bir yerlere ilerlemezse ozaman sizin için sıkıntı yoktur demektir boşu na tasalanmayınız. Yanlız konuşmalarımıza dikkat edelim çakma gibi argo kelimeler yazarak bir birimizi üzmeyelim Yeni federasyonu kuranlar yunanlı değil türk avcısı senin gibi benim gibi ... sevgiler
Recep İLGİN Cep Tel:05327779355
1978 Fethiye - MUGLA  ''Beni Öldürmeyen Darbe Herdefasında dahada ÖLÜMSÜZLEŞTİRECEKTİR''

Çevrimdışı İsmail ÖZDEMİR

• Müdavim Üyemiz
  • http://www.facebook.com/pages/Kurzhaar-VOM-BAFRA-%
    • http://www.facebook.com/pages/Kurzhaar-VOM-BAFRA-%C3%96zdemir/325654497557412
« Yanıtla #5 : 11 Mayıs 2012, 18:40:48 »
recep bey sizi çok iyi tanıyom  hep iyilerine sahip oldun secereyi hep savundugunuda biliyom .demek istedigim yönetiminiz çok iyi olmalı....benim ne demek istedigimi siz anladınız  recep bey bu konuyu zaten telefondada konuştuk sohbet ettik. ;D ;D ;D
saygılarımla
« Son Düzenleme: 18 Mayıs 2012, 11:47:58 Gönderen: İsmail ÖZDEMİR »

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #6 : 11 Mayıs 2012, 18:45:22 »
Hayırlı uğurlu olsun Recep Kardeşim.
Allah yüzünüzü ak etsin.

Ülkemiz avcıları daha KIF ı hazmedemişdi,
Umarım AVKIF'ı hazmeder.

Keşke bölünmeyip birleşilseydi.....
Neyse tekrar Hayırlı Olsun.
1970 Antalya (İkamet Eşme/UŞAK) 

Çevrimdışı Yavuz GÜMÜŞ

• *
« Yanıtla #7 : 11 Mayıs 2012, 21:13:36 »

Değerli Avcı Arkadaşlarımız,
           Hayatımızın en önemli değerlerinin başında yer alan AVCILIK sevdamızın vazgeçilmezi, en iyi yoldaşımız  Av Köpeklerimizi Dünyadaki her köpek sahibi gibi bizlerde kayıt altına alıp onların doğacak yavrularının hem kayıt altında hem de  daha sağlıklı olabilmeleri için doğru yöntemlerle çiftleştirilip,doğru yöntemlerle eğitim ve  bakımlarının sağlanması, ırklarının saflıklarının korunmasını sağlayabilmek gelecekteki avcı kardeşlerimize bizlerden iyi  bir miras bırakabilmek uğruna AV KÖPEKLERİ IRKLARI FEDERASYONU nu Kurma kararı aldık.

Ülkemizde bulunan benzer federasyonlarla hiçbir şekilde bağımız, kinimiz ve rekabetimiz olmayacaktır. Amaç ve hedeflerimiz  arasında Türk Avcısının bu sevdada cebinden çok büyük paralar harcamadan dünyanın çeşitli ülkelerinde köpeklerinin becerilerini en iyi şekilde sergilemelerini sağlamak yer almaktadır. Ayrıca Dünyada ki tüm büyük köpek ırkları federasyon ve konfederasyonlarına AVKIF ‘ı tanıtarak onların da düzenledikleri yarışmalarsa Türk Bayrağımızı dalgalandırmak istiyoruz.

Hedeflerimiz arasında ırkların saflığını korumak adına sperm bankaları oluşturmak ,av köpeği üretim çiftlikleri kurmak bunun yanında sokak hayvanlarına belediyeler kanalı ile  yardımcı olarak aşılanmalarını ve daha iyi şartlarda barınmalarını sağlamak yer almaktadır.

Son yıllarda ülkemizde cereyan eden  avcılar arasındaki  anlamsız kavgalara ve düşmanlıklara son vermek için elimizden geleni yapacağız. Aramızda köydeki Mehmet amca da olacak , Türkiye’nin en iyi şirketlerinin başındaki CEO’da . Atalarımızın dediği gibi avcılık sporların kralı, kralların sporudur. Zamanında krallar da ava çıktığında dağda çobanla oturup çökelek ve bazlama yemesini bilmişler. Sürdürülebilir avcılık için gereken kurumlarla ortak çalışmalarda da bulunup Ülkemizdeki avcılığı çok daha iyi noktalara taşımak için elimizden geleni yapmaya çalışacagız. Tüm bu hedeflerimizi gerçekleştirmeye çalışırken de atalarımızdan aldığımız terbiye ananevi geleneklerde insanlarla olan ilişkilerimizi hiçbir şekilde göz ardı etmeyeceğiz. Avcılıkla ilgili olan hiçbir şeyde para asla  amaç olmamalıdır
Bizler ,TÜRK AVCILIĞINA gönül verenler ,  sizin gibi düşünen ve hareket eden dostlarınız olarak bu adımı atmaktayız .
Çok yakında hizmete girecek olan web sayfamız www.avkif.com adresinde  tüm köpeklerimizle ilgili bakım,sağlık,beslenme gibi bizim için değerli olan bilgilerle sizlere hizmet vermeye başlamaktayız. Yolun başında ben ve yanımdaki sevgili diğer dostlarım ülke avcılığı için maddi ve manevi bütün imkanlarımızla en iyi noktalara yükselip bizden sonra gelecek sevgili kardeşlerimize en iyi şekilde bayrağımızı teslim edeceğimize inanıyoruz.

En büyük temennimiz, birgün geriye dönüp baktığımızda yaptığımız iyi işlerden gurur ve onur duymaktır .

Bizden sonra gelecek olan genç avcılara bayrağımızı devrederken kıymetli bir miras bırakmış olduğumuzu bilmek bizi daha da mutlu kılacaktır.

SEVGİLİ AVCI DOSTLARIM ; ARTIK SİZLERDE DURMAYIN ! BİRLİK OLUN, KENDİ BÖLGENİZDE KURACAĞINIZ AV VE İŞ KÖPEKLERİ DERNEKLERİYLE BİZLERE KATILIN !...

Her türlü bilgi ve tüzük için ;
Recep İlgin
Cep : 0532 345 5251
E-mail : [email protected] / [email protected]

recep bey öncelikle çıktığınız bu yolda size başarılar diliyorum bende kendi düşüncelerimi yazmak istedim kurma aşamasında olduğunuz av köpeği ırkları federasyonu avcılara ne gibi fayda sağlıyacak daha iyi  av yapan köpekler mi..? bunu zaten türkiye'de bulunan köpek ırkları federasyonuna kayıtlı olan tüm avcılar yapıyor  zaten daha iyi damızlık gerek fizik gerek ise av kanı yüksek köpek üretmek isteyen otonom bi şekilde ve eyer bu işe biraz önem veriyosa KIF nezaretinde  eşleme yapıp doğan yavruları  kayıt altına aldırıyor ve hatta türkiye'de bulunan KIF daha üst düzey olarak yani artı  olarak sadece av köpeği değil kangal ve tarsus çatal burun ırkınıda kayıt ve takip altına aldı ve tescilledi...fakat  ülkemizde malesef şu durum mevcut ali'nin poınteri çok güzel av yapıyo ahmet'in poınteri de  çok güzel av yapıyo ve eşleniyor ırkın geride neler yaptığı bilinmeden sadece av yapıyo diye eşleme yapılıyor fakat hiç kimse düşünmüyor ki TÜRKİYE KÖPEK IRKLARI FEDERASYONU KAYIT ALTINA ALDIĞI KÖPEKLERDE NE GİBİ FİZİKİ ÖZELLİKLER ARIYOR
yani durumu özetlersek recep bey  kuruluş aşamasındaki federasyonun hiç bir şekilde  TÜRKİYE KÖPEK IRKLARI FEDERASYONUNDAN fazlası yok hem bu arada türkiye kıf artık fcı ile ortak çalışıyor yani yurt dışında fazlası ile şanlı bayrağımızı dalgalandırıyor sadece av köpeği olarak değil KANGAL,TARSUS ÇATAL BURUN IRKI VE AKBAŞ ÇOBAN KÖPEKLERİNİ TÜM DÜNYA KIF SAYESİNDE TANIDI.....umarım yazdıklarım yanlış anlaşılmaz saygılar gönderiyorum
KÖPEKLERİN KARDEŞLİĞİ ARALARINA KEMİĞİ ATANA KADARDIR..DR ERNESTO CHE GUEVARA

Çevrimdışı Serhat ÇELEBİOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 11 Mayıs 2012, 22:21:39 »
Yolunuz açık olsun.Türk avcısı için yeni bir ışıktır.Emek ve gönül verenleri kutlarım.

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
« Yanıtla #9 : 11 Mayıs 2012, 23:06:37 »
Herhangi birşeyin alternatifi olması herzaman iyidir..Bunu herhangi bir kurumu kötülemek adına söylemiyorum...Bu KIF için de geçerlidir YABAN TV için de geçerlidir AHMET için de MEHMET içinde....
Tatlı rekabetler sayesinde her iki kurumun da daha güzel seviyelere ulaşacağını düşünüyorum..
Yolunuz açık olsun Recep bey..
Başarılar dilerim..
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #10 : 11 Mayıs 2012, 23:50:10 »
Hayırlı olsun Recep
                             Türk avcılığı adına umarım daha iyi olur.
  • Le Fusil Darne Saint-Etienne V 19 Paris France

Çevrimdışı Murat TEMİZKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 11 Mayıs 2012, 23:51:13 »
Bence muhalefet hürmete değerdir Çünkü o da bir araştırma, bir görüş bileşkesidir Fakat edilecek itirazlar makul ve anlayışlı ve meşru sebeplere dayanmazsa muhalefet değersiz olur...        Mustafa Kemal Atatürk
Murat Temizkan Kuşadası-1977
0 532 597 97 52

Çevrimdışı Mehmet GÜNEL

• *
« Yanıtla #12 : 13 Mayıs 2012, 17:38:56 »
recep bey sizi tebrik edrim.Allah yolunuzu açık etsin.İkinci bir federasyon kurulması güzel birşey.Tuncay KANDEMİR' beyin dediği gibi"öncelikle AVKIF in hayırlı olmasını dilerim, emek verilen, verilecek her işe saygı duymak lazım.
Avcılarımız arasındaki köpek ırkları federasyonu nedeni ile oluşacak gruplaşma da fiili olarak devreye girmiş oldu  beni en çok düşüdüren tarafıda bu oldu.
kimse böyle olsun istemezdi, ancak böyle yürüyor işler ülkemizde  gruplara bölünen avcılarımız yine bir üst kümeden alt kümelere bölünecek" Sözlerine katılıyorum.ama böylede olması gerekiyor .alternatif olmalı.KIF ın yaptığı çalışmaları taktir ediyorum ama KIF taki bazı insanların tavır davranış ve kişisel söylemlerine çok karşıyım (özellikle siyasi söylemlerine).Kimseye çamur atmak gibi bir amacım maksatım yok ama  KIF ın çalışma şeklini doğru bulmuyorum.İşleyiş şekli hiç hoş deyil.AVKIF veya herne isimle olursa olsu Ş.Burak SEZER' Beyin dediği gibi"Herhangi birşeyin alternatifi olması herzaman iyidir..Bunu herhangi bir kurumu kötülemek adına söylemiyorum...Bu KIF için de geçerlidir YABAN TV için de geçerlidir AHMET için de MEHMET içinde....
Yolunuz açık olsun Recep bey..
Başarılar dilerim..
Üzerimize düşecek birşey olursa yardımcı olmak isteriz.

Mehmet GÜNEL
1984 Balıkesir GÖNEN
Havran
Dursunbey

Çevrimdışı Mehmet GÜNEL

• *
« Yanıtla #13 : 13 Mayıs 2012, 17:48:28 »
Ayrıca Yavuz GÜMÜŞ beye katılmıyorum.Bildiğim kadarıyla KIF çatal burunu dünyaya tanıtamadı.Tam emin deyilim ama FCS veya bunun gibi kuruluşlar Tarsus Çatalburun köpeğimizi arıza olarak değerlendirdi ve KIF bunun karşısında hiçbirşey yapmadı.Ayrıca KOPOY da yunanlılara tescillendi .(Bunlar kulaktan duyma bilgilerim.kouyla ilgili kesin bilgim yok)KIF çalışmalarında  ekibinin içinde biyoloji .kinonoloji .veterinerlik fakulteleri vs.vs.vs veya hangi dal ise onlardan bulundurmalı ve ciddi destek almalıydı.Prof lardan Üniversitelerden yardım almalıydı.
Uzun lafın kısası Bu çalışmaları her kim yapıyorsa yada yapmaya adaysa CİDDİ bir şekilde yapmalı.
« Son Düzenleme: 13 Mayıs 2012, 23:22:23 Gönderen: Mehmet GÜNEL »

Mehmet GÜNEL
1984 Balıkesir GÖNEN
Havran
Dursunbey

Çevrimdışı Yavuz GÜMÜŞ

• *
« Yanıtla #14 : 14 Mayıs 2012, 00:26:51 »
Ayrıca Yavuz GÜMÜŞ beye katılmıyorum.Bildiğim kadarıyla KIF çatal burunu dünyaya tanıtamadı.Tam emin deyilim ama FCS veya bunun gibi kuruluşlar Tarsus Çatalburun köpeğimizi arıza olarak değerlendirdi ve KIF bunun karşısında hiçbirşey yapmadı.Ayrıca KOPOY da yunanlılara tescillendi .(Bunlar kulaktan duyma bilgilerim.kouyla ilgili kesin bilgim yok)KIF çalışmalarında  ekibinin içinde biyoloji .kinonoloji .veterinerlik fakulteleri vs.vs.vs veya hangi dal ise onlardan bulundurmalı ve ciddi destek almalıydı.Prof lardan Üniversitelerden yardım almalıydı.
Uzun lafın kısası Bu çalışmaları her kim yapıyorsa yada yapmaya adaysa CİDDİ bir şekilde yapmalı.

Bildiğim kadarı ile anadolu poınteri adı altında kayıt edildi ama KÖPEK IRKLARI FEDERASYONU nun dünyaya tanıtıp şampiyon olarak ilan ettiği bir diğer ırk KARS çoban köpeği açıklama için eşekkürler Mehmet GÜNEL
KÖPEKLERİN KARDEŞLİĞİ ARALARINA KEMİĞİ ATANA KADARDIR..DR ERNESTO CHE GUEVARA

Çevrimdışı Önder YAĞCIOĞLU

• *
« Yanıtla #15 : 17 Mayıs 2012, 02:21:54 »
hayırlı olur insallah recep denizliden yapabılecegımız bısey varsa yardımcı olalım
ÖNDER YAGCIOGLU  1974 DENİZLİ/ÇİVRİL
[email protected]
05337416938