Gönderen Konu: stoeger tüfeklerdeki rampa şerit mi daha iyi yoksa düz şerit mi?  (Okunma sayısı 17436 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alipoyraz

• Ziyaretçi
ben de şüpheliyim hala Tolga kardeş,, ama muhakkak vardır bi nüansı,,

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
Bilmiyorum artık ben vuruyorum:) gariplik bendemi yoksa:)
Ama benim hep alt atma problemim vardı bunla kendiliğinden halloldu.
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Ferhat DEMİRCİ

• *
saygı değer avcı abilerim stoeger tüfeklerdeki rampa şerit mi daha iyi yoksa düz şerit mi?
ben, rampa şeridin üst vurma yaptıracağını düşünüyorum.
sizin fikriniz nedir?

Bana göre sporting kişiye özel bantları saymazsak 3 çeşit bant var yüksek bant, yükselen bant ve düz bant diye adlandırıyorum ben 2 namlulu stoegerimde  76cm namlu düz bantlı, 71 bir olanı ise yüksek bantlı kişisel kanatim kesinlikle üst atan hangisi ise ondan yana tercihte bulunmanız,  fakat stoegerin yüksek bantını yadırgayabilirsiniz ben alışamadım ve kendi cabalarımla modernize ettim bir nevi modifiye oldu  yüksek bantı yükselen haline getirmeye çalıştım güzelde oldu buradan bakabilirsiniz ,
http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,84280.0.html                                                       ama yinede ısınamadım. nihayetinde düz bantlı yedek 76cm namluyu sipariş ettim hatta şuanda fabrikaya her iki namluda bant sorunlarından dolayı gönderilmiş durumda gelelim neden stoegerin yüksek bantını yadırgadığıma namluyu her yüzlediğimde duvar gibi gözüme yüksek bant çarpıyor alışkan olmadığımdan pek haz etmedim aslında yerden kalkan ,yükselen veya travez geçen uçan hedeflere atımlarda avantaj ama alışmış olmak lazım o yüzden bence düz bantlı olanı tercih etmenizde fayda var.
   Yükselen bantlı tüfeğe örnek ise bence browning fusion veya gold mükemmel bir yükselim sanki düz gibi görünüyor ama yükselen bant ve avantajlarınıda birebir yapıyor..
    Tüfek yapmayı bilen firmalar tüfeklerine düz bant ta yapsa kesinlikle çok az üst atacak şekilde bantı ayarlarlar düz borudan atılımış saçmaların 36 metreye  yerçekiminden etkilenmeden gitmesine olanak yok bildiğimiz  metal ve fişek teknolojisi ile
O yüzden yerli tüfeklerde her aldığım tüfeği gerek dipcik açıları ile oynayarak gerek arpaçıkla bir şeklde hedefi az üst vuracak hale getiriyorum..
SAYGILAR RASTGELE
« Son Düzenleme: 23 Mayıs 2012, 23:27:32 Gönderen: Ferhat DEMİRCİ »
Ferhat DEMİRCİ
1979 ADANA
[email protected]

alipoyraz

• Ziyaretçi
...
...hatta şuanda fabrikaya her iki namluda bant sorunlarından dolayı gönderilmiş durumda
...
SAYGILAR RASTGELE

Ferhat Bey,
bantlarda nasıl bi hata vardı her ikisinde de..

ben de geçenlerde bi av bayiisine gitmiştim stoeger 2000 modeline baktım ve o tüfekte arpacık bantın tam ortasında değildi. üzülerek geri çıktım.
« Son Düzenleme: 24 Mayıs 2012, 01:26:10 Gönderen: Ferhat DEMİRCİ »

Çevrimdışı Ferhat DEMİRCİ

• *
 Ali bey aslında sadece yedek namlu olarak gönderdikleri  76cm namludakine hata diyebiliriz oda  bant cizgileri eğri cizilmiş gözüme çarpıyordu pek gereği yok ama olsun tüfeği yüzleyen herkes fark ediyordu. 71 cm namluyu keyfe keder yüksek banttan düz banta dönüştürüyorum..

« Son Düzenleme: 24 Mayıs 2012, 01:26:55 Gönderen: Ferhat DEMİRCİ »
Ferhat DEMİRCİ
1979 ADANA
[email protected]

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Benim m2000 düz bant.Bu biraz da alışmaya bağlı bir şey.Benimki düz bant.Ne alt atıyor ne de üst.Nereye nişan alırsam oraya atıyor.Müthiş bir silah.Onu bunu bilmem, tüfeğimi 3 B lere(browning,beretta,benelli) değişmem.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimiçi Abdullah GÜLTEPE

• Müdavim Üyemiz
ben daha önce baikal otomatikte yüksek bant kullandım ve bantın kasadan yükselen kısmının üzerinde bantın üzerini görmeden sadece arpacığı görüp atış yaparak çok güzel sonuç almıştım epey kurşunda attım ne üst ne alt vurma olmuyordu düz bantlı tüfeklerde kasanın ve bantın üzerini boydan boya görmeden yapılan atışlarda hep alt vuruş yapıyorum hatta pozelerde ve düz bantlı otomatiklerde şeridi öyle fazla görüyorumki artık tüfekle kaynak zayıflıyor ancak isabet kaydedebiliyorum acaba benim atış tarzımda bir sorunmu var  bilmiyorum. yanlız babamın huğulu çiftesini ilk kullanmaya başladığımda onunlada vuramıyordum iki yıl kullandıktan sonra alıştım bantı ve iki namluyuda çok net görüyorum atış yaparken ve vuruyorumda. stoeger pompalıda yüksek bant var onda baikalda atış yaptığım gibi atış yaparsam alt vuruyor bantın üzerini biraz görürsem kurşunda  olsa iyi isabet ediyor yani bantlar firmadan firmaya değişiyor huğlunun bir otomatiğini denedik tüfekle kurşun atışı yaptım hep sola çekiyordu hatta alt veya üst vurmayı bir türlü ayarlayamadım tüfeğin bantına sanki üstten bakar gibi atış yapıyordum ancak isabet ediyordu.

normalde ben sadece duran hedeflere ve avlara nişan alıp atıyorum birde tüfeğe alışana kadar nişan almaya çalışıyorum. eğer tüfeğin dipçiği uygunsa bant yüksekte olsa düşükte olsa vuruluyor asıl olan dipçik ölçüsü yanlız duran hedefe veya ava atış yaparken yada kurşun atarken atışın nereye geleceni bilmeniz gerekiyor bunun içinde tüfeğin atışı hattını bilmek gerekiyo
« Son Düzenleme: 04 Haziran 2013, 00:13:26 Gönderen: Abdullah GÜLTEPE »
  • baikal mp 153 0tomatik
  • yıldız p71 otomatik
  • turkuaz sn12 otomatik
  • akdaş ah 212
Abdullah GÜLTEPE 1984 KARABÜK-İSKENDERUN/HATAY
 Tel: 05354083156

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
ben daha önce baikal otomatikte yüksek bant kullandım ve bantın kasadan yükselen kısmının üzerinde bantın üzerini görmeden sadece arpacığı görüp atış yaparak çok güzel sonuç almıştım epey kurşunda attım ne üst ne alt vurma olmuyordu düz bantlı tüfeklerde kasanın ve bantın üzerini boydan boya görmeden yağılan atışlarda hep alt vuruş yapıyorum hatta pozelerde ve düz bantlı otomatiklerde şeridi öyle fazla görüyorumki artık tüfekle kaynak zayıflıyor ancak isabet kaydedebiliyorum acaba benim atış tarzımda var bir sorun bilmiyorum. yanlız babamın huğulu çiftesini ilk kullanmaya başladığımda onunlada vuramıyordum iki yıl kullandıktan sonra alıştım bantı ve iki namluyuda çok net görüyorum atış yaparken ve vuruyorumda. stoeger pompalıda yüksek bant var onda baikalda atış yaptığım gibi atış yaparsam alt vuruyor bantın üzerini biraz görürsem kurşunda  olsa iyi isabet ediyor yani bantlar firmadan firmaya değişiyor huğlunun bir otomatiğini denedik tüfekle kurşun atışı yaptım hep sola çekiyordu hatta alt veya üst vurmayı bir türlü ayarlayamadım tüfeğin bantına sanki üstten bakar gibi atış yapıyordum ancak isabet ediyordu.

normalde ben sadece duran hedeflere ve avlara nişan alıp atıyorum birde tüfeğe alışana kadar nişan almaya çalışıyorum. eğer tüfeğin dipçiği uygunsa bant yüksekte olsa düşükte olsa vuruluyor asıl olan dipçik ölçüsü yanlız duran hedefe veya ava atış yaparken yada kurşun atarken atışın nereye geleceni bilmeniz gerekiyor bunun içinde tüfeğin atışı hattını bilmek gerekiyo
+1

Bence de geçerli bunlar. Kesinlikle katılıyorum. İstisna oluyor ama yukarıdakiler daha yaygın.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimiçi Abdullah GÜLTEPE

• Müdavim Üyemiz
Ynt: stoeger tüfeklerdeki rampa şerit mi daha iyi yoksa düz şerit mi?
« Yanıtla #33 : 04 Haziran 2013, 00:21:03 »
ferhat bey stogere düz bant yaptırabiliyorsanız çok iyi arkadaşım p 350 nin yüksek bantından hala rahatsız almadanda sordu aldıktan sonrada yeni düz bantlı namlu için sordu yapamayacaklarını söylediler, stoegerin bantı değilde dipçik ölçüsü bozuk bence ben dipçik ölçüsüne alışamadım ve dipçige iki kat karton onun üzerine dipçik fşekliği taktından sonra hızlı bir şekilde atış yapmaya başladım diğer türlü dipçik yüzüme oturmuyordu.
« Son Düzenleme: 04 Haziran 2013, 12:43:45 Gönderen: Abdullah GÜLTEPE »
  • baikal mp 153 0tomatik
  • yıldız p71 otomatik
  • turkuaz sn12 otomatik
  • akdaş ah 212
Abdullah GÜLTEPE 1984 KARABÜK-İSKENDERUN/HATAY
 Tel: 05354083156

Çevrimdışı Engin MAKAS

• *
Ynt: stoeger tüfeklerdeki rampa şerit mi daha iyi yoksa düz şerit mi?
« Yanıtla #34 : 04 Haziran 2013, 00:51:44 »
.
« Son Düzenleme: 04 Haziran 2013, 00:53:56 Gönderen: Engin MAKAS »
Torungil
İzmir / Kemalpaşa. 1979
arh +
KALİTE KONTROL AUDATÖR
Bazı tüfekler fişek seçmez. Bazı avcılar tüfek seçmez.