saygı değer avcı abilerim stoeger tüfeklerdeki rampa şerit mi daha iyi yoksa düz şerit mi?
ben, rampa şeridin üst vurma yaptıracağını düşünüyorum.
sizin fikriniz nedir?
Bana göre sporting kişiye özel bantları saymazsak 3 çeşit bant var yüksek bant, yükselen bant ve düz bant diye adlandırıyorum ben 2 namlulu stoegerimde 76cm namlu düz bantlı, 71 bir olanı ise yüksek bantlı kişisel kanatim kesinlikle üst atan hangisi ise ondan yana tercihte bulunmanız, fakat stoegerin yüksek bantını yadırgayabilirsiniz ben alışamadım ve kendi cabalarımla modernize ettim bir nevi modifiye oldu yüksek bantı yükselen haline getirmeye çalıştım güzelde oldu buradan bakabilirsiniz ,
http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,84280.0.html ama yinede ısınamadım. nihayetinde düz bantlı yedek 76cm namluyu sipariş ettim hatta şuanda fabrikaya her iki namluda bant sorunlarından dolayı gönderilmiş durumda gelelim neden stoegerin yüksek bantını yadırgadığıma namluyu her yüzlediğimde duvar gibi gözüme yüksek bant çarpıyor alışkan olmadığımdan pek haz etmedim aslında yerden kalkan ,yükselen veya travez geçen uçan hedeflere atımlarda avantaj ama alışmış olmak lazım o yüzden bence düz bantlı olanı tercih etmenizde fayda var.
Yükselen bantlı tüfeğe örnek ise bence browning fusion veya gold mükemmel bir yükselim sanki düz gibi görünüyor ama yükselen bant ve avantajlarınıda birebir yapıyor..
Tüfek yapmayı bilen firmalar tüfeklerine düz bant ta yapsa kesinlikle çok az üst atacak şekilde bantı ayarlarlar düz borudan atılımış saçmaların 36 metreye yerçekiminden etkilenmeden gitmesine olanak yok bildiğimiz metal ve fişek teknolojisi ile
O yüzden yerli tüfeklerde her aldığım tüfeği gerek dipcik açıları ile oynayarak gerek arpaçıkla bir şeklde hedefi az üst vuracak hale getiriyorum..
SAYGILAR RASTGELE