Gönderen Konu: rifled choke  (Okunma sayısı 4648 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Semih MAVİLİ

• Müdavim Üyemiz
rifled choke
« : 10 Mayıs 2012, 15:57:22 »
Benelli crio comfortta kullanılacak rifled choke ile yakın mesafe avlarda ne tip saçma(numara) ve domuz avı için nasıl kurşun kullanılmalıdır?
  • benelli cordoba
  • beretta çifte
  • benelli super 90
Drsalih Semih mavili
1981
Dostluğumuz ebedidir, menfaate tahvil olmaz, menfaat için dost görünende uzak durmalı.
[/ur

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Ynt: rifled choke
« Yanıtla #1 : 10 Mayıs 2012, 22:37:17 »
Nasılki saçmalı fişeklerde her tüfek ve şok kompozisyonu için tüfek sahibinin bizzat seçim yapması gerekliyse, domuz kurşunu için de aynen geçerli. Yivli şoklarla sabot olmayan kurşunlar atılırsa tüfeğe zararı olmasa da verimi için görmek gerek. Sabot olanlardaysa fişeğe göre değişecektir. İmalatçı yivli şok tüpleriyle kullanabilirsiniz demişse denenir, değilse komple yivli namlu gerekecektir. Şok tüpleriyle tam yivli namlu kadar etkili menzil ve hassasiyetli atış beklememek gerek zannımca. Remington Buckhammer denediniz mi? Yivli tüplerle kullanılabilir diye yazıyor ve beğenen de çok diye biliyorum. Tüfek güzel, gönül rahatlığıyla, gerine gerine atın deneyin.

Ek; saçma için kısa geçtim ama onu da bizzat denemek en doğrusu bana göre. İnşallah kaliteli kurşun çözücü solventiniz vardır.
« Son Düzenleme: 10 Mayıs 2012, 22:39:11 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Semih MAVİLİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 11 Mayıs 2012, 09:15:37 »
Nasılki saçmalı fişeklerde her tüfek ve şok kompozisyonu için tüfek sahibinin bizzat seçim yapması gerekliyse, domuz kurşunu için de aynen geçerli. Yivli şoklarla sabot olmayan kurşunlar atılırsa tüfeğe zararı olmasa da verimi için görmek gerek. Sabot olanlardaysa fişeğe göre değişecektir. İmalatçı yivli şok tüpleriyle kullanabilirsiniz demişse denenir, değilse komple yivli namlu gerekecektir. Şok tüpleriyle tam yivli namlu kadar etkili menzil ve hassasiyetli atış beklememek gerek zannımca. Remington Buckhammer denediniz mi? Yivli tüplerle kullanılabilir diye yazıyor ve beğenen de çok diye biliyorum. Tüfek güzel, gönül rahatlığıyla, gerine gerine atın deneyin.

Ek; saçma için kısa geçtim ama onu da bizzat denemek en doğrusu bana göre. İnşallah kaliteli kurşun çözücü solventiniz vardır.
[/quote

volkan bey teşekkür ederim,benelli crio comfort sahip olmayı düşündüğüm bir tüfek,uzun zamandır araştırıyorum(başarısız bir ata macerasından sonra yabancıya dönüş yapacam).rifled şokta; keçe tapa mı,power tapa mı?kaç metrede açıyor ve etkili menzili nedir?bilgisi olan arkadşlardan yardım bekliyorum.] O0
« Son Düzenleme: 11 Mayıs 2012, 09:17:07 Gönderen: Semih MAVİLİ »
  • benelli cordoba
  • beretta çifte
  • benelli super 90
Drsalih Semih mavili
1981
Dostluğumuz ebedidir, menfaate tahvil olmaz, menfaat için dost görünende uzak durmalı.
[/ur

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 11 Mayıs 2012, 09:19:36 »
Ben alırken gualandi tipi kurşunların verimli olduğunu söylemişti satıcı.Bir fikir.çokta deneyemedim ama.
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
« Yanıtla #4 : 11 Mayıs 2012, 11:38:18 »
Sayın Mavili,
Rifled choke ile tabiki Fully Rifled bir namlu performansı beklenemez..Bence en dikkat edilmesi gereken husus RİFLED CHOKE LAR İLE HIZI 1550 FPS ten daha fazla SABOTLARI kullanmamak gerekiyor..
Federal 127 SS (sabot slug) rifled choke tüpüylede kullanmak için tasarlanmış bir ürün..Eğer Sabotun üzerinde Rifled barrell or rifled choke tubes veya buna benzer ibareler varsa atabilirsiniz..
Ama esasen bu şok tüpleriyle Standart Tek Kurşun atmak çok zevkli..Eğer tüpünüzün yiv  sayısına yakın tipte yivli tek kurşun (rifled slug)
Kullanırsanız ve deneyerek bulursanız korkunç randıman alabilirsiniz..
Biz ortağın Urika Golduna Carlson rifled choke tüpü takarak Eibar ın ucuz BALA STAR kurşunlarını  85 metreye atıyoruz..Neredeyse hiç düşüş olmaksızın kağıtta kurşunun yivlerini jiletle kesmiş gibi görmek sevindirici..
Basit bir fizik kuralı dönerek giden cisimler daha az ivme kaybederler..
Saçmaya gelince eğer bu şok tüpleriyle power tapalı fişekler kullanırsanız İNADINA daha iyi bir pattern bulabilirsiniz..Çünkü hindi fişeklerinde pattern yüzdesini arttırmak için kullanılan Rifled Turkey Choke tüpleri bile var..
Denememekle birlikte Dispersante,Fiber veya bior tapalı fişekleri kullanmak mantıklı diye düşünüyorum..
Selam ve saygılarımla
« Son Düzenleme: 11 Mayıs 2012, 15:39:35 Gönderen: Tuncay KAHRAMAN »
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

• Expert Üye
« Yanıtla #5 : 11 Mayıs 2012, 11:41:03 »
Kendimde ve yakın çevremde kullandığımız onlarca İYİ yarıotonun içinde bizim ülkemiz şartları için eniyi yarıoto bence Criocomfort..
Şimdilik...:)
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı Semih MAVİLİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 11 Mayıs 2012, 15:42:44 »
Öncelikle herkese cevapları için çok teşekkür ederim.benelli criocomfort için görüştüğüm sayın rifat sivaslı şu an ithalatta sıkıntı olduğunu söyledi.
sayın kahraman
pek domuz avına gitmeme rağmen,sırf hedefe atış için rifled choke tube  iyi bir seçenek diye düşünüyorum,eğer hindi avında kullanılıyorsa tahtalı ve keklik avında da başarılı olabilir(ben rifled in sadece yakın mesafe çullukta başarılı diye biliyordum) rifled ve ported şok tüpleri türkiyede satılmıyor ve cabelastanda getirtemiyoruz,nasıl elde edebiliriz?
crio comfort ta sanırım crio plus şok kullanılıyor,namlu boyu tahtalı ve keklikte 66cm uygun olur mu?
selam ve saygılarımla
« Son Düzenleme: 11 Mayıs 2012, 16:15:37 Gönderen: Semih MAVİLİ »
  • benelli cordoba
  • beretta çifte
  • benelli super 90
Drsalih Semih mavili
1981
[/ur

• Expert Üye
« Yanıtla #7 : 11 Mayıs 2012, 16:54:02 »
Sayın Mavili,
66 cm lik namlular uzun swing gerektirmeyen yerden havalanan kuş avlarında daha başarıyla kullanılırlar..Geçit atışlarında ise 71 daha iyisi 76 cm lik tüfekler tartışılmaz daha başarılıdır..
Uzun namlulu tüfekte  DOĞRU önleme vermek herzaman daha kolaydır..
Criopluslar çok iyi şok tüpleri ama özel sektör daha çok çalışıyor buda bir gerçek..
Bıldırcın çulluk ve keklikte 66, tahtalı ve ördek gibi geçit avlarında  71-76 cm namlular daha avantajlıdır..
Selam ve saygılarımla
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı Semih MAVİLİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 13 Mayıs 2012, 15:26:16 »
sayın kahraman
cevaplarınız için çok teşekkür ederim
selam ve saygılarımla.
  • benelli cordoba
  • beretta çifte
  • benelli super 90
Drsalih Semih mavili
1981
[/ur