Gönderen Konu: 2012 ava açık-kapalı alanlar belli olmuş sanırım  (Okunma sayısı 19824 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
Ynt: 2012 ava açık-kapalı alanlar belli olmuş sanırım
« Yanıtla #25 : 10 Mayıs 2012, 21:06:49 »
bana göre bu taslak açıklanmadan kesinleşen bir şey olmayacak.boşu boşuna yorum yapıyoruz.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Sezer İNAN

• *
« Yanıtla #26 : 10 Mayıs 2012, 21:47:28 »
tarih tekerrürden ibarettir..
Sezer İNAN
1975-Kayseri

Çevrimdışı Berk KEMİK

• Free Üye
  • *
  • Tavşancı
« Yanıtla #27 : 10 Mayıs 2012, 21:52:09 »
Benim avlaklar komple yasak gözüküyor . Yasak çokta umrumda olmayacak açıkçası ...
Berk KEMİK       
1990       BARTIN
0534 863 15 32

Çevrimdışı Fatih KARACA

• *
  • Geleceğin çiçekleri,geçmişin kökleriyle beslenir.
« Yanıtla #28 : 11 Mayıs 2012, 00:05:35 »
Geçen seneye göre iyi gibi duruyor ..
Fatih KARACA
1976 Sarıköy/ Gönen/BALIKESİR

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #29 : 11 Mayıs 2012, 01:39:09 »
Geçen seneye göre iyi gibi duruyor ..
Fatih ne si iyi duruyor?bu harita yanlış değilse Tahirova yine yasak..bu seneyle beraber 5 ci senesi olacak herhalde..ne pul alırım nede evrak yaptırırım..dernekten üyeliği bile sildirecem..bu yaşımda bu kadar stres yeter..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Mehmet AKKUŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #30 : 11 Mayıs 2012, 08:42:10 »
Kimse üstüne alınmasın herkes kendini bilir.Gayet doğal bir sonuç.5 kişi girecek yere 25 kişi girerse,köylerin dibinde av yapılırsa,evlerin çatılarına saçmalar yağarsa,kimse limit tanımazsa,kıtlıktan çıkmışcasına herkes et tüccarlığı yaparsa vs v.s bize müstehaktır.hiç şaşırmadım
  • Webley Scott (AKUS) SxS 20/66
  • Akus SxS 12/66
  • Özkanlar FX017 12/66
Mehmet AKKUŞ
1973 Kemaliye-ERZİNCAN

Çevrimdışı Sabri KESKİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #31 : 11 Mayıs 2012, 08:50:50 »
Burdan Mak' sesleniyorum toplantıya katılacak arkadaşlara sesleniyorum lütfen kararları alırken her şeyi düşünerek alın kapalı bölgenin cok olması demek yaban hayatının orada  gelecek senelerde cogalması demek degildir.Siz insanları avuç içi kadar bir bölgeye yönlendirirseniz bunun cezasını herkez ileride çeker.Sökün kuşunu bile bu zihniyet yüzünden kanat sesini bile  duyamadan komşu ülkelere gümüş tepsi içinde  sunuyoruz çok bilmiş fakat bana göre kara cahil insanlar yüzünden.
  Nekadar acık alan çogalırsa yaban hayatınında  o kadar gelişecegi kanatindeyim çünki gercek avcı vurduğundan çok üretmeyi de bilir.
Sabri KESKİN
keskin nişancı
1979-Kayseri

Çevrimdışı Necmettin TACETTİN

• Müdavim Üyemiz
  • BU DA BİZİM SEVDAMIZ
« Yanıtla #32 : 11 Mayıs 2012, 09:09:22 »
Burdan Mak' sesleniyorum toplantıya katılacak arkadaşlara sesleniyorum lütfen kararları alırken her şeyi düşünerek alın kapalı bölgenin cok olması demek yaban hayatının orada  gelecek senelerde cogalması demek degildir.Siz insanları avuç içi kadar bir bölgeye yönlendirirseniz bunun cezasını herkez ileride çeker.Sökün kuşunu bile bu zihniyet yüzünden kanat sesini bile  duyamadan komşu ülkelere gümüş tepsi içinde  sunuyoruz çok bilmiş fakat bana göre kara cahil insanlar yüzünden.
  Nekadar acık alan çogalırsa yaban hayatınında  o kadar gelişecegi kanatindeyim çünki gercek avcı vurduğundan çok üretmeyi de bilir.
Beretta 426-12cal
Beratta 391 urika 12cal
Beretta 391urika gold-20cal
Beretta S56-20 cal
Çatus 36 cal otomatik

Çevrimdışı Sezer İNAN

• *
« Yanıtla #33 : 11 Mayıs 2012, 12:15:21 »
Kimse üstüne alınmasın herkes kendini bilir.Gayet doğal bir sonuç.5 kişi girecek yere 25 kişi girerse,köylerin dibinde av yapılırsa,evlerin çatılarına saçmalar yağarsa,kimse limit tanımazsa,kıtlıktan çıkmışcasına herkes et tüccarlığı yaparsa vs v.s bize müstehaktır.hiç şaşırmadım
Mehmet Bey 5 kişi girecek yere kimse 25 kişi girmek istemez ..böyle heryer yasaklanır ufak tefek yerler açılırsa avcı  5 kişilik yere 25 i burak 100 kişi giriyor.Yoksa her avcı avlakta az avcı olmasını ister. Ayrıca işte milleti dar alanlara zorlarsanı   işte avcılarda ,köylülerde ,ormancılarda ,jandarmada herkesin kafası ağrır.Ancak Avcıları ,köylülerle karşı karşıya getirirsin.Jandarma da işe pek karışmak istemiyor.Bizi köylülerle papaz etmeyin diyorlar...
Sezer İNAN
1975-Kayseri

Çevrimdışı Erol KARAKUŞ

• *
« Yanıtla #34 : 11 Mayıs 2012, 13:08:39 »
resmen bu açıklanacak yanlışıkla erken girmişler haritayı hayırlı olsun beyler işinize gelirse diyorlar yani
Erol KARAKUŞ
1960 istanbul

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

• Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taşkın GESİLİ
« Yanıtla #35 : 11 Mayıs 2012, 13:32:33 »

Kimse üstüne alınmasın ama keşke bende kapımdan dışarı çıktığımda hiç masraf etmeden, uykusuz kalmadan, pul almadan korkusuzca, limit düşünmeden  avlanabilsem..... Biz pul aldıkça, kural tanıdıkça böyle tepemize binecekler.....
Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
  • Mustafa ÖZKOL 07.07.1977 KAYSERİ 532 776 89 56
« Yanıtla #36 : 11 Mayıs 2012, 14:14:11 »
bu gün haritada köy isimleri yok :)
  • Akus 20 ga çifte
  • Beretta 686 silver pigeon 12 ga
  • Benelli s90 12 ga
  • Radentis Queen Setter 6 yaşında

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #37 : 11 Mayıs 2012, 14:20:43 »
Arkadaşlar iki ay önce seslendik.

MAK İl temsilcilerinizle görüşün, sahipsiz bırakmayın,
Sıkıştırın diye......

Şimdi AH ZALİM mak... Vah zalim MAK DİYE AĞIT YAKMAK ÇÖZÜM DEĞİL.

Ersin Başkan açıklama yapmış gerçi, bu  haritalar yeni haritalar değil diye......
Yine de yasak ve açık alanlar %100 belli gibi birşey.
Yaklaşık bir ay önce belli oldu.........
Kendi bölgenizde nerenin açık, nerenin yasak olduğunu İNTERNET ten öğreniyorsanız.......
Açık söylüyorum tek SUÇLU SİZSİNİZZZ...............

Neden suçluymuşuz diye soranlara anlatayım......
Süreç ş.öyle gelişir ( En azında Uşak ta böyle, farklı illerde ufak farklılıklar olduğunu öğrendik)

İlde İlçe kulüp başkanlarının da katıldığı İl Toplantıda, Vali yardımcısı başkanlık eder. Uzun uzun anlatmıyalım, merak eden çok kolay ulaşır bu toplantıya kimlerin katıldığını... Bu toplantıda ava yasaklanacak yerler belirlenir. MAK a gidecek taslak teklifler belirlenir. İl temsilcisi seçilir.   Ankara da MAK ta Eşmenin hangi köyünün açılıp hangi köyünün kapanacağı belirlenmez..... İlde belirlenen yerler, çok az değişiklikle, genellikle değişmeden aynen kabul edilir.
Bu yüzden bölgenizde nerenin kapatılacağını kulüp başkanınız belirler... Onu siz yönlendiremiyorsanız, başkanınıza sözünüz geçmiyorsa, Kapalı alanları İNTERNET ten öğreniyorsanız, hiçççççç ses etmeyelim........

Ankarada hazırlanan taslak MAK kararları illerden gelen teklifler doğrultusunda hazırlanır....
Karşı çıkdığımız pek çok kararlar bizim ilimizden giden kararlardır.

Ankara ya giden MAK temsilcilerine bir konuya itiraz ettiklerinde,
İllerinden ya da bölgelerinden gelen kararlar gösteriliyor.....

Biz il ve ilçe temsilcilerine sahip olduk mu......
Yoksa... Çok mu işimiz vardı o zaman  ......... ?
1970 Antalya (İkamet Eşme/UŞAK) 

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

• Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taşkın GESİLİ
« Yanıtla #38 : 11 Mayıs 2012, 14:41:32 »

Bizim kendi bölgemizde değilde başka bölgeye müdahalemiz nasıl olabilirki Sn. Ramazan Bey, Trabzonlu arkadaşlar doğu anadoluda keklik avlayamayacak mesela artık ne yapması lazım doğu temsilcisine nasıl ulaşacakda yaptırım uygulayacak.....Bence 5 sene üst üste kapalı tutulan bölgenin tek bir açıklaması vardır bu avlaklar yarın paralı birilerine peşkeş çekilecek ve para ile avlatılacaktır....
Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

Çevrimdışı İsmail ÖZDEMİR

• Müdavim Üyemiz
  • http://www.facebook.com/pages/Kurzhaar-VOM-BAFRA-%
    • http://www.facebook.com/pages/Kurzhaar-VOM-BAFRA-%C3%96zdemir/325654497557412
« Yanıtla #39 : 11 Mayıs 2012, 14:56:39 »

Sıkıştırın diye......

Ersin Başkan açıklama yapmış gerçi, bu  haritalar yeni haritalar değil diye......
Kendi bölgenizde nerenin açık, nerenin yasak olduğunu İNTERNET ten öğreniyorsanız.......

Süreç ş.öyle gelişir ( En azında Uşak ta böyle, farklı illerde ufak farklılıklar olduğunu öğrendik)

İlde İlçe kulüp başkanlarının da katıldığı İl Toplantıda, Vali yardımcısı başkanlık eder. Uzun uzun anlatmıyalım, merak eden çok kolay ulaşır bu toplantıya kimlerin katıldığını... Bu toplantıda ava yasaklanacak yerler belirlenir. MAK a gidecek taslak teklifler belirlenir. İl temsilcisi seçilir.   Ankara da MAK ta Eşmenin hangi köyünün açılıp hangi köyünün kapanacağı belirlenmez..... İlde belirlenen yerler, çok az değişiklikle, genellikle değişmeden aynen kabul edilir.
Bu yüzden bölgenizde nerenin kapatılacağını kulüp başkanınız belirler... Onu siz yönlendiremiyorsanız, başkanınıza sözünüz geçmiyorsa, Kapalı alanları İNTERNET ten öğreniyorsanız, hiçççççç ses etmeyelim........

Ankarada hazırlanan taslak MAK kararları illerden gelen teklifler doğrultusunda hazırlanır....

ramazan abi aslında siz herşeyi iyi anlattınız şimdi düşünüyom kendi kendime bölgem de yazmak istemiyom

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #40 : 11 Mayıs 2012, 16:11:09 »
Arkadaşlar, linki açtığınızda hem 2011 Avlaklar, hem de 2012 avlaklar işaretli geliyor. 2011 Avlaklardaki işaretleri kaldırmanız gerek. Yoksa geçen sezon yasak olan yerler bu sezon da yasak görünüyor.
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Sabri KESKİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #41 : 11 Mayıs 2012, 17:02:20 »

Sıkıştırın diye......

Ramazan bey anlaşılan siz bu işleri iyi biliyorsunuz.Sizden ricam ben sivas erzincan. malatyada keklik avlamayı cok seviyorum
bu illere  nasıl müdahale edebiliriz acaba bir yol gösterseniz cok memnun olurum,bu arada kendi ilimizde  hiç bir  sorun yok bunu da belirtiyim.
 Yine  söylemeden gecemiycem haritayı incelediginizde il il, belirttigim illerde kırmızı alan ve noktalı alanların diger illere göre fazlalıgı ne  anlama geliyor  acaba fikriniz nedir.

Sabri KESKİN
keskin nişancı
1979-Kayseri

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #42 : 11 Mayıs 2012, 17:47:50 »
 Ramazan bey anlaşılan siz bu işleri iyi biliyorsunuz.Sizden ricam ben sivas erzincan. malatyada keklik avlamayı cok seviyorum
bu illere  nasıl müdahale edebiliriz acaba bir yol gösterseniz cok memnun olurum,bu arada kendi ilimizde  hiç bir  sorun yok bunu da belirtiyim.
 Yine  söylemeden gecemiycem haritayı incelediginizde il il, belirttigim illerde kırmızı alan ve noktalı alanların diger illere göre fazlalıgı ne  anlama geliyor  acaba fikriniz nedir.

Benim bu işleri iyi bildiğimi iddia ettiğim falan yok Sabri Bey.
Benim dileğim her avcının önce bölgesinde avcılar lehinde komu oyu oluşturup pozitif baskı yapmasıdır.
Yıllardır aynı yakınmaları mütemadiyen yaşıyoruz.
MAK kararları açıklanır avcılar feryat eder.
Ama o kararların alınma sürecinde beş on kişi vardır.
Bakanlığa sürekli kendisine hayvansever diyen kişiler girer çıkar.
Şikayetlerini, isteklerini sıralar, komu oyu oluşturur.
Ama avcıların bu konu da yeni yeni birkaç girişimi olmuştur.
Bizler hakkımızı aramadığımız sürece, kimse bizi düşünmez...
Var olan durumda, vahşi hayvan katilleri olarak görülüyoruz.
Kendimizi ifade edemiyoruz, etmek için girişimde bulunmuyoruz...
Yarın konfederasyon karar alsa, Ankara da büyük eylem yapalım dese, kaçımız katılırız.....
Yine sen, ben, bizim oğlan......:)

Kısaca anlatmak istediğim, Ankarayı baskı altında tutamıyorsak, Bölgemizi baskı altında tutalım....

Haaaa.. Ben Doğu illerinde avlanmak istiyorum, ama onlar bölglerini kapatıyorlar diyorsak durum başka....
Bölgelerinin kapatılmasına avcıların adına birileri karar veriyorsa ben de karşıyım.
Ama bölge avcıları öz iradeleri ile bu kararı alıyorsa, Benim bölgemde nasıl karar alma yetkim olsun diyorsam, onların da olsun ister ve saygı duyarım. Yasalara göre yanlış hatırlamıyorsam, ilin üçte birinden fazlasını kapatamıyorsunuz... Gerçi yeni düzenlemelerle bu durum da değişecek gibi. İş yine şu sonuca varıyor... Bizim yerimize başkaları karar almamalı.. Bunun yolu da taşın altına elimizi koymaktan geçiyor. Alın teri dökmeden bu iş olmuyor...

Bölgelere göre avcıların isteklerinin örtüşmeyebildiğini daha önceki Mak yoplantılarında da gördük.

[/quote]

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #43 : 11 Mayıs 2012, 17:55:56 »
Sahip çıkılmazsa olacağı bu olur. Dilimizde tüy bitti parmaklarım yazmaktan yoruldu. Hem YABAN TV de hem avcılık sitesinde hem de yazılı basın yoluyla ikaz ettim. BİRLİK BERABERLİK olmadığı müddetçe maalesef bu sonuçlara katlanacağız.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Sezer İNAN

• *
« Yanıtla #44 : 11 Mayıs 2012, 17:58:55 »
Bence bol kırmızılı yerlerin dernek başkanları felan ,yasak yerlerde bolca avlanalım diye oraları kendilerine parselliyorlar...Aslında herkese bi önerim var kuşun bol oduğu ve sürekli ava kapatılan yerler bellimi arkadaşlar evet... EEE  Ne yapmalıyız o bölgeleri arasıra yoklayıp orda kaçak avlananları yakalatırsak... O yerleri  sürekli ava kapattıranları yakalatmış oluruz...  Ve de O illerde az da olsa açık olan yerleri istila edip arsızlık yapmak lazım heralde...
Sezer İNAN
1975-Kayseri

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #45 : 11 Mayıs 2012, 18:13:50 »
Bu yüzden bölgenizde nerenin kapatılacağını kulüp başkanınız belirler

kapatılacak merayı klüb başkanımı belirler??? ramazan abi, bunuda nerden çıkırıyorsun mantıklımı sence.
neden hersene popülasyonun bol olduğu avlaklar kapalı? (ileriye dönük çalıştırılacak finans kaynağı oralar)  ;)
neden avcıyı belirli avlaklara tıkıp yoğunluk oluşturuyorlar?
bu yıl madem devlet ve genel avlaklar olacaktıda, kapalı alanlardan yer açsalardı klüb başkanlarımız bunu yapsaydı kendileride ava gidiyor,
tanıdığım klüb başkanlarının kaç tanesi bölgeyi avlakları avucunun içi gibi biliyor, ordaki popülasyonu biliyor,
kapatılan ve açılan alanlarda pek hükümleri yok ramazan abi, o toplantılarda yine birilerinin dediği oluyor, temsilciler pasifize durumda bırakılıyor.

ve Sabri KESKİN 'nin anlatmaya çalıştığı şeyi hepimiz çok iyi anlıyoruz, bunudamı klüb başkanları yapıyor,
yada il ve ilçe temsilcilerinde klüb başkanları hariç diğer kimler gidiyorsa onlardamı köstebek var?
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

• Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taşkın GESİLİ
« Yanıtla #46 : 11 Mayıs 2012, 18:25:46 »
Bence bol kırmızılı yerlerin dernek başkanları felan ,yasak yerlerde bolca avlanalım diye oraları kendilerine parselliyorlar...Aslında herkese bi önerim var kuşun bol oduğu ve sürekli ava kapatılan yerler bellimi arkadaşlar evet... EEE  Ne yapmalıyız o bölgeleri arasıra yoklayıp orda kaçak avlananları yakalatırsak... O yerleri  sürekli ava kapattıranları yakalatmış oluruz...  Ve de O illerde az da olsa açık olan yerleri istila edip arsızlık yapmak lazım heralde...

Sezer'in dediğine canlı örnek benden olsun;

Avın son haftaları doğu illerimizden birindeyiz, ayağım burkuldu yol kenarına kendimi zor attım Sezer burkulan yer için buz buldu yanıma geliyorken yolda yanıma bir toros durdu direk selamsızca malum küfürle başlayıp gidin burdan daha bitmedimi ......  >:( :-X >:D :'( diyerek başladı laga lugaya canım zaten burnumda yüzümdeki ifadeye bakarak bende geçmiş olsun diyecek diyebekliyorum nerdeeeeeee kendimi dayadığım tüfeğe lan dedim içimden al ağzına sok namluyu ne diyon de ama ayağa kalkamıyorum hoş kalksamda bilmediğin topraklarda bilmediğin diyarda çektiğin rezillikle kalırsın kavga etsen sonra pati çekerek çekti gitti daha bacağıma buzu sarıp kalkalım derken 34 plaka bir 4X4 içinden muhtarım diye birisi inmeye bile tenezüül etmeden selam da yok burası yasak alan kardeşim ben buranın muhtarıyım diyerek .... tirin gidin diyor içindeki İstanbul'lu zengin avcı arkadaşlarımız ise bıyık altından bize gülüyordu polemiğe girecek modda da değiliz Sezer' e 1 saat veriyoruz ekibinizi toplayın kontrole geleceğim diyerek asıl yasak avlağa doğru kendileri girdiler hani yanlarında oraların tüm kuşların keçilerin ve doğanı nsahibi muhtar varya .....

Arkadaşlar Sezer'in dediği sonuna kadar doğru oranın halkı yasak bölgede istediğini avlıyor istediği kadar avlıyor ve avlatıyor, biz ise yasak diye gidemiyoruz açık olan yere bile ağız tadı ile gidemiyoruz.. .

Oralarda muhtar, komutan, ağa tanıdığınız var mı gidersiniz, rüşvet verirmisiniz gidersiniz paşalar gibi avlanırsınız.... Hemde limitsizce..

Bizim gibi pul alır, limit tanır, yasakta avlanmaz dürüstçe, bilinçlice avlanırsanız havanızı alır birde ağız ve kucak dolusu küfürleri yer önünüze baka baka geri dönersiniz....

Kimse sanmasınki suskunluğumuz acizliğimizden değildir, asaletimizdendir....

Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #47 : 11 Mayıs 2012, 18:34:44 »
Hasan Kardeşim mantıklı mıdır değil midir tartışılır.....

Ama olay böyledir. İlimizde gelecek yıl nereler yasaklanacak bunu bir komisyon belirler.
İl komisyonuna bir Vali yard. başkanlık eder.
İstisnalar dışında Vali Bey olayla pek ilgili değildir zaten.
İl taslağını Milli Park Müdürü ya da görevlendirdiği bir görevli hazırlar.
Bu hazırlanırken ( il taslağı) İl ve ilçe kulüp başkanlarının görüşü alınır.
Çünkü A ilçesinin meralarını en iyi A ilçesinin başkanı bilir, B ilçesinin meralarını da B ilçesinin başkanı bilir ve GENELLİKLE başkanların dediği olur. İl komisyonunda görevli devlet temsilcileri bir an bitsin bu angarya da işimize bakalım diye pek karışmazlar bu işe.

Uşak böyle olur... Bizim bölgemizde neresi kapanacak biz belirleriz... Çünkü Milli Park Müdürümüzle uyumlu çalışırız...

Manisanın Kulüp başkanlarının da aynı tarzda çalıştığını biliyorum.

Aksi nasıl olacak, ya da sen nasıl olduğunu sanıyorsun?

Sabri Beyin ne kasteddiğini ben de biliyorum....
Olay budur.... Yorumlamak size düşüyor....

Farklı bölgelerdeki avcıların isteklerinin örtüşmediğini daha önce de gördük derken ne kastediyorum ? :)

Selam ve sevgiler.

Çevrimdışı Necmettin TACETTİN

• Müdavim Üyemiz
  • BU DA BİZİM SEVDAMIZ
« Yanıtla #48 : 11 Mayıs 2012, 19:02:36 »
Sezer'in dediğine canlı örnek benden olsun;

Avın son haftaları doğu illerimizden birindeyiz, ayağım burkuldu yol kenarına kendimi zor attım Sezer burkulan yer için buz buldu yanıma geliyorken yolda yanıma bir toros durdu direk selamsızca malum küfürle başlayıp gidin burdan daha bitmedimi ......  >:( :-X >:D :'( diyerek başladı laga lugaya canım zaten burnumda yüzümdeki ifadeye bakarak bende geçmiş olsun diyecek diyebekliyorum nerdeeeeeee kendimi dayadığım tüfeğe lan dedim içimden al ağzına sok namluyu ne diyon de ama ayağa kalkamıyorum hoş kalksamda bilmediğin topraklarda bilmediğin diyarda çektiğin rezillikle kalırsın kavga etsen sonra pati çekerek çekti gitti daha bacağıma buzu sarıp kalkalım derken 34 plaka bir 4X4 içinden muhtarım diye birisi inmeye bile tenezüül etmeden selam da yok burası yasak alan kardeşim ben buranın muhtarıyım diyerek .... tirin gidin diyor içindeki İstanbul'lu zengin avcı arkadaşlarımız ise bıyık altından bize gülüyordu polemiğe girecek modda da değiliz Sezer' e 1 saat veriyoruz ekibinizi toplayın kontrole geleceğim diyerek asıl yasak avlağa doğru kendileri girdiler hani yanlarında oraların tüm kuşların keçilerin ve doğanı nsahibi muhtar varya .....

Arkadaşlar Sezer'in dediği sonuna kadar doğru oranın halkı yasak bölgede istediğini avlıyor istediği kadar avlıyor ve avlatıyor, biz ise yasak diye gidemiyoruz açık olan yere bile ağız tadı ile gidemiyoruz.. .

Oralarda muhtar, komutan, ağa tanıdığınız var mı gidersiniz, rüşvet verirmisiniz gidersiniz paşalar gibi avlanırsınız.... Hemde limitsizce..

Bizim gibi pul alır, limit tanır, yasakta avlanmaz dürüstçe, bilinçlice avlanırsanız havanızı alır birde ağız ve kucak dolusu küfürleri yer önünüze baka baka geri dönersiniz....

Kimse sanmasınki suskunluğumuz acizliğimizden değildir, asaletimizdendir....

İŞTE ACI AMA GERÇEK.GÜZEL ÖRNEK.
Beretta 426-12cal
Beratta 391 urika 12cal
Beretta 391urika gold-20cal
Beretta S56-20 cal
Çatus 36 cal otomatik

Çevrimdışı Ersin DÜZYOL

• *
« Yanıtla #49 : 11 Mayıs 2012, 19:34:57 »
Ramazan hocam tam olarak doğruları anlatmışsın haritaların MAK la ilgisi yoktur ilçe ve il komisyonlarından gelir kararlar bunu takip etmek derneklerle federasyonların görevidir il komisyonunda temsilci birer fotokopisini alırsa gerçeği görür yanlış varsa federasyonuna baş vurur gereken müdahale yapılır bizim bağlı üyelerimiz bu problemlerle karşılaşıyor gereken müdahale yapılıyor eğer federasyonlara dernekleriniz kaydolmuyosa bu problemleri tartışırsınız birleşirseniz ozaman federasyona hakkımı neden aramıyosun diye hesap sorarsınız ben biraz evvel birinci derece yetkilile görüştüm kesinlikleçalıimaların bitmediğini mak tan öncede yayınlama yetkisi olamayacağını son kararın mak üyelerinde olduğunu söyledi bakın arkadaşlar yeni yayınlanacak  haritayı iyi inceleyin devlet avlakları belirtilen yerlerde belirlenen kota dahilinde her gün ava açık ve ücretsiz olacak sizden lütfen rica ediyorum derneklerinizi federasyonlara kaydolmasını sağlayın birlikten kuvvet doğar bazı şeylerin dengesi değişir ben EGE ye tekrar söylüyorum gelin EYHAFa kaydolun bizi devlet tanıyor milli
 parklar şube müdürleri bizimle işbirliği yapmak ve tanımak zorunda gelin avcının  ağırlığını hep birlikte hissettirelim internet sayfalarını daha yapıcı eğitici yazılarla dolduralım üyemiz olmasada her zaman yardıma hazırız saygılar EYHAF YNT KRL BŞKN Ersin DÜZYOL
Ersin DÜZYOL
1958 izmir çimentepe