Gönderen Konu: GENÇLİK AŞILARI İLE ALAKALI YARDIM LÜTFEN  (Okunma sayısı 2687 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ahmet FARUK

• *
GENÇLİK AŞILARI İLE ALAKALI YARDIM LÜTFEN
« : 09 Mayıs 2012, 22:52:55 »
FORUMUMUZUN DEĞERLİ VETERİNERLERİ DRAHTHAAR CİNSİ YAVRU BİR KÖPEĞİM VAR İÇ DIŞ PARAZİT UYGULAMASI ZAMANINDA YAPILDI 2.5 AYLIK İKEN GENÇLİK AŞISI VURULDU FAKAT BEN KANLI İSALE YAKALANMASI KORKUSU İLE GARANTİ OLSUN DİYE BİR GENÇLİK AŞISI DAHA YAPTIRMAK İSTİYORUM MALUM BAZEN AŞI BAZI SEBEPLERDEN TUTMAYA BİLİYOR KÖPEĞİM ŞUAN 4,5 AYLIK OLDU 5.5 - 6 AYLIK OLUNCADA KUDUZ AŞISINI VURDURMAYI PLANLIYORUM 2. BİR AŞIDAN KÖPEĞİME BİR SIKINTI YAŞATIRMI YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM HA BU ARADA İLK AŞIYI VURDURDUĞUMDA KÖPEK 2 GÜN HALSİZLEŞTİ AŞININ TUTTUĞUNA DELALET EDER DEDİ USTALARIMIZ AMA HEKİM VE PROFESYONELLİK GÖZÜYLE SİZİNDE BİR FİKRİNİZİ ALMAK İSTEDİM SAYGILARIMLA HAYIRLI ÇALIŞMALAR.  YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM
Ahmet FARUK
1985 Çankırı

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
Ynt: GENÇLİK AŞILARI İLE ALAKALI YARDIM LÜTFEN
« Yanıtla #1 : 09 Mayıs 2012, 22:54:33 »
 Herkese merhabalar  çok sorulan ve özellikle ilk defa köpek besleyecek olan avcılarımızın en sık sordukları soru bu . aşılar ne zaman başlamalı? hangi aşıları yaptırmalıyım? v.s

Evet ilk önemli noktamız aşılamadan önce yapılması gereken parazit uygulamalar. genellikle bütün yavru köpeklerde ilk doğduklarında bağırsak paraziti vardır ve bu daha doğmadan önce anneden plasenta yoluyla alınır vede emzirme döneminde de  sütle alınmaya devam eder. bu geçişi engelleyebilmek için anne adayı köpeğimize gebeliğin 45. gününde mutlaka kilosuna göre parazit uygulamalarımızı yapmalıyız. (tabi ki köpeklerimize normalde de rutin olarak 45 günde bir parazit uygulamalarımızı yapmamız gereklidir.) Bundan sonraki uygulamalar yine periyodik olarak 45 günde bir devam etmelidir.
 Bahsi geçen parazitin şematik yaşam döngüsü:

Evet şimdi gelelim bu aşılama işi nasıl olacak bunu da kısaca şematik olarak vereyim umarım yardımcı olacaktır:
  YAVRUNUN YAŞI                              YAPILACAK UYGULAMA

30. gün............................................ iç parazit uygulaması
  37. gün............................................ iç parazit uygulaması
  45. gün............................................ iç parazit uygulaması + puppy-dp aşısı
  52. gün............................................ iç parazit uygulaması
  59. gün............................................ 1. karma aşı
  73. gün............................................ 2. karma aşı
  88. gün............................................ kuduz aşısı
103. gün............................................ bronchine aşısı

bu aşılar yıllık olarak tekrarlanmalıdır ve parazit uygulamaları da her 45 günde 1 mutlaka yinelenmeli

Köpeklerinizle kazasız belasız mutlu ve güzel avlar yapmanız dileklerimle herkese yeni sezonda rest gele

Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Çevrimdışı Vedat HAMURCU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 10 Mayıs 2012, 17:09:28 »
bilgilendirme icin teşekkürler
Vedat HAMURCU
1960-Balıkesir/Edremit

Çevrimdışı Ahmet FARUK

• *
« Yanıtla #3 : 11 Mayıs 2012, 00:26:05 »
BİLGİ PAYLAŞIMINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER . GÖRÜNEN O Kİ BİZ BU AŞI TAKVİMİNE UYMAMIŞIZ PEKİ 2. GENÇLİK AŞISINI ŞİMDİ YAPTIRSAM GEÇ KALMIŞ SAYILIRMIYIM ACABA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM
Ahmet FARUK
1985 Çankırı

Çevrimdışı İrfan ÇİMEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 11 Mayıs 2012, 18:06:54 »
Bilgileriniz için çok teşekkürler...
İrfan ÇİMEN
1968 GİRESUN

Çevrimdışı Özcan SAVRAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 11 Mayıs 2012, 19:02:23 »
Özhan Abi'nin listesine Lyme aşını da eklemenizi öneririm. 
Özcan SAVRAN
1983 AYDIN
<İSTANBUL>