Gönderen Konu: Setterim canlı kuşa ferma vermiyor  (Okunma sayısı 2194 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Özgür SÖZEN.

• Ziyaretçi
Setterim canlı kuşa ferma vermiyor
« : 09 Mayıs 2012, 21:00:51 »
Slm arkadaslar, 6 aylık dişi seterim var, aport eğitimini verdim ,ferma eğitimınide sopanın ucuna bıldırcn kanadı takarak verdim ,sopaya ferma veriyor ama canlı kuşa ferma vermiyor. Bunu köpeğime nasıl yaptırabilirim? Yorumlarınızı bekliyorum.

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
Ynt: Setterim canlı kuşa ferma vermiyor
« Yanıtla #1 : 09 Mayıs 2012, 21:07:14 »
Özgür kardeşim acele etmene gerek yok setterin ferma işini en kötü ihtimalle av sezonunda çözecektir, bıldırcında ferma verene kadar tüfek atmazsın 3-5 kuş kaldırdıktan sonra baktı ki gidiyor fermaya başlar,,,
yok ben bekleyemem dersen,
usta bir köpekle birlikte gezdirirsin kendi köpeğine biraz uzun ip bağlarsın usta fermaya girince kendi köpeğininde kokuyu almasını sağlayıp kokuya girince yada usta köpek ferma verince bekle komutunla bekletirsin,,, yada usta köpek olmadan aynı işlemi yapabilirsin, fakat köpeğin BEKLE komutunu çok iyi bilmesi lazım...
bu işlemi merada yada küçük bir bahçede bile yapabilirsin...
arkadaşlarımızın başka yöntemleride vardır bana göre en basiti bunlar...
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Ahmet YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Setterim canlı kuşa ferma vermiyor
« Yanıtla #2 : 10 Mayıs 2012, 17:00:18 »
Özgür kardeşim acele etmene gerek yok setterin ferma işini en kötü ihtimalle av sezonunda çözecektir, bıldırcında ferma verene kadar tüfek atmazsın 3-5 kuş kaldırdıktan sonra baktı ki gidiyor fermaya başlar,,,
yok ben bekleyemem dersen,
usta bir köpekle birlikte gezdirirsin kendi köpeğine biraz uzun ip bağlarsın usta fermaya girince kendi köpeğininde kokuyu almasını sağlayıp kokuya girince yada usta köpek ferma verince bekle komutunla bekletirsin,,, yada usta köpek olmadan aynı işlemi yapabilirsin, fakat köpeğin BEKLE komutunu çok iyi bilmesi lazım...
bu işlemi merada yada küçük bir bahçede bile yapabilirsin...
arkadaşlarımızın başka yöntemleride vardır bana göre en basiti bunlar...
Ahmet YILDIZ
1981 KOCAELİ KARTEPE