Gönderen Konu: Ahşap mı Sentetik mi?  (Okunma sayısı 9430 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

TURGAY YILMAZ

• Ziyaretçi
Ahşap mı Sentetik mi?
« : 09 Mayıs 2012, 10:39:17 »
Merhaba,
Kullandığım tüfekte baz model ceviz ahşap dipçik ve kundak mevcut. Geçen sene yaptığım avlarda kundakta ve  dipçikte çatlama meydana geldi. Hatta dipçik ile tüfeğin birleştiği kısım döndü. Sonra yerine oturttum ancak yüksek gramajlı fişeklerde tekrar dönüyor ve nişan ayarını bozuyor. Ayrıca vurma ve çarpmalarla ahşap sürekli çiziliyor. Sentetik hiç kullanmadım ama kamuflaj sentetik dipçik ve kundak alıp takayım diyorum. İkisini de kullanmış ya da konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar iki tür hakkında olumlu ve olumsuz yorumlarına yer verebilirlerse çok sevinirim.
Selamlar.

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Ahşap mı Sentetik mi?
« Yanıtla #1 : 09 Mayıs 2012, 11:30:48 »
Keklik avında Ata neo ile kayalıklara yuvarlandım tüfeği koruyacağım diye kafayı gözü yardım ama yinede  boy kundağında çizikler oluştu :( bende fabrikaya gönderip kamuflaj boy ve el kundağı takmayı düşünüyorum.Tek korkum tüfeğin dengesinin olumsuz yönde değişmesi.Sizde bunu göz önüne alarak işlem yapın.Şu anda uzun bir çubuğun orta noktasını bulur gibi işaret parmağınızın üzerinde terazi kolu gibi orta noktasını bulun.Şu anki dengesinden memnun iseniz işlemden sonra kontrol edin ağırlık merkezi ne yönde kaymış.Sentetiğe geçiş ile ağırlık merkezi namluya doğru kayacaktır.Marka model belirtmemişsiniz ama ağırlık merkezi tüfeğiniz gazlı ise sentetiğe geçiş olumsuz kinetic ise  olumlu yönde değiştirebilir.Benim neo kinetik olumlu olacağını düşündüğümden 225 tl ye max 4 kamuflajlı yaptıracağım fakat her ihtimale karşı ahşaplarımada zımpara cila yaptırıp yedekde tutacağım..
« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2012, 11:54:49 Gönderen: Hasan BAŞKARA »
  • Fabarm AXIS 71cm ,Remington 1187 Premier
  • 12ga Beretta urika 2, 20ga Beratta urika 2

TURGAY YILMAZ

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 09 Mayıs 2012, 11:41:24 »
Tüfeğim Armsan A612 yarı otomatik gazlı sistem. Bu denge olayını hiç düşünmemiştim.
« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2012, 11:45:48 Gönderen: Turgay YILMAZ »

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #3 : 11 Mayıs 2012, 16:48:28 »
Ben olsam ahşaptan vazgeçmem. Süpermagnum tüfeklerde sentetik dipçik biraz daha kullanılıyor ama kötü yapılmışlarsa onlar da kırılmaya bağışıklı değil. Sizin tüfekte ahşap tutunma özelliğini yitirdiğine göre değiştirmezseniz daha sık dönecektir. Belki de vidalama şeklinde bir yanlışlık vardı. Onun için bilen biri baksa iyi olabilir.

Ahşap çizilir doğru ama tamiri mümkün ve ufak çizik ve göçükler zımparasız yokedilebilir.

Eğer yağ emdirilmiş kundak kullanırsanız çizik göçük bakımını evde kolaylıkla yaparsınız. Cilalı kundak olduğunda ise mobilya ustası değilseniz evde tamiri hiç kolay olmaz.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

TURGAY YILMAZ

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 20 Mayıs 2012, 23:27:24 »
Sentetik olsun sağlam olsun dedim. Siyah sentetik kundak ve dipçiği taktım. Tüfeğin tamamen havası değişti. Şu an için memnunum ancak daha atış yapmadım. Bu arada ahşaptan 100 gr daha ağır oldu. Yorumlarınız için teşekkürler.

Çevrimiçi Abdullah GÜLTEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 20 Mayıs 2012, 23:47:03 »
ben sentetik dipçiği tercih edenlerdenim ahşap ıslanmaya yaz sıcaklarına ve kış soğuklarına hatta mekanizmadaki yağ fazlalığına karşı çok dayanıksız. çabuk çiziliyor ve her yılda dipçik kundak cilalatacak halimiz yok. domuz avlarında sürenlerde çalı ağac dallarından çizilme ezilmeler yağmur yağdığında suyla karşı karşıya kalan hatta düşme anında çatlama kırılma ihtimali çok yüksek. oysa sentetik kundak cizilse bile çizikler tam manasıyla belli olmuyor en azından ahşap kundaktaki kadar kötü drumuyor ve darbelere daha dayanıklı.
  • baikal mp 153 0tomatik
  • yıldız p71 otomatik
  • turkuaz sn12 otomatik
  • akdaş ah 212
Abdullah GÜLTEPE 1984 KARABÜK-İSKENDERUN/HATAY
 Tel: 05354083156

TURGAY YILMAZ

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 22 Mayıs 2012, 23:27:01 »
Sentetik dipcik ile atış imkanım oldu. Daha fazla tepme Meydana geldi gibi hissettim. Önceki ahşap kundakta ufak bir çatlak vardı belki de oradan gaz kaçırıyordu..

Çevrimdışı A.Zeki KARABIYIK

• *
« Yanıtla #7 : 31 Mayıs 2012, 15:30:39 »
Yoğunlukla Ördek avı yapıyorsanız tabiki sentetik. Onun haricinde damarlı bir cevizin yerini hiçbirşey tutmaz.   
A.Zeki KARABIYIK
1980 EDİRNE

Eğer Çekemezsen Gülün Nazını Ne Dikene Dokun Ne Gülü İncit

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #8 : 31 Mayıs 2012, 15:39:23 »
Sentetik domuz,çulluk,ördek,kaz avlarında ideal çizildi kırıldı derdi pek yok kırılsada hemen alıp takarsınız pratik gerçi o kadar çok kayalıklardan sürülmüş tarlaarda, suda balçıkda düştüm ki silahlarımın hale çalışmasına ve kundaklarının kırılmamasına hayretediyorum. :)  Bu sene Hatsan süpreme max la  40 ve 60 gram fişeklerileçok atış yapmama rağmen bir problem yaşamadım. Tabi kundağı dipçiği ceviz olan süperpoze tüfeğim de var ama çok düşüp kalttığım ve meşe böğürtlen arasına girdiğimden :)  sentetik benim de tercihim.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)