Gönderen Konu: arkadaşlar saçması yumuşak avrupa keçe tapa veya bior tapa fişek bulabilirmiyim  (Okunma sayısı 4441 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
arkadaşlar yumuşak saçmalı avrupa keçe veya bior tapa yoksada power tapa fişek almak istiyorum hangi markada var bu fişeklerden
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Şu fişekteki yumuşak, sert diyemeyeceğim. Yine de saçmalar belli şartları sağlayacak şekilde üretilir. Bildiğim kadarıyla nizami üretildiklerinde belli oranlarda sertleştirilirler. Gerçekten sert olan kurşun saçmalar malumdur, magnum ve trap fişeklerinde olmalıdır. Mesela skeet fişek saçmaları aksine sert aranmaz. Yine de saf kurşun olmazlar. Özellikle çap ufaldıkça sertlikleri artırılır. Aşağı yukarı %2-4 arası her zaman sertlik olur. Magnum ve trap türünde %5-6 civarında ortalamadır.

Diyeceğim, doğru düzgün üretilmiş saçmalarda her zaman biraz sertlik olur ve çoğu normal fişekte hemen hemen aynı sertlikte olurlar. Saf kurşundan da saçma vardır ama birincisi, çok kısa(25m den beride) mesafe dışında verimli olmaz ve ikincisi, bu saf kurşun saçmaları ev şartlarında mecburiyetten(antimon konusu) yumuşak üretiyorlar.

Eğer fabrikasyon trap, magnum, uzun mesafe fişekleri almazsanız, geriye kalan her tür fişek -çok özel bir şey değilse- aynı sertlikte saçmalı olacaktır. Çok yumuşak saçmalı fişek bilen varsa ben de merak ettim ama açıkcası uzak durmak için.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Zafer YILDIRIM

• *
merhabalar,yumusak sacma ben kücük iken rahmetli babam in doldurma fiseklerinde kullandigi sacmalar yumusak olurdu hep.agiz da sakiz gibi ezilirdi.cook iyi hatirliyorum (aslan avci) yaziyordu kirmizi sacma kutusunda. bence av fiseginde barut özelligi daha önemli,bende yumusak sakiz gibi ezilen sacmaya karsiyim...
Zafer YILDIRIM / 1985 / SAMSUN/TERME

Çevrimdışı Fehmi TUNCER

• *
vulkan bey gerçeği ifade etmekle beraber bende küçük bir nuktaya deyineyim.bu yumuşak saçma efsanesi eski avcılar tarafında kurşun dökerdik ben dahi iki üç kez meraktan dolayı 1973 lerde  yaptım ozamanlar yaş itibarıyla gençtım. eski avcı abelerim bilir bulaşık tencerelerin içini kalay vururlardı. gümüş ve beyazı andırırdı.kurşunun içine bazen onu katardım.yani demek istediğim ozamanlar  teknik olmadığı için saçmanın sertliğini kaç dakika bekleme sürelerni bilmediğimiz sıcaklık derecesi vs bazen akşam amcam akşam dökerdi kurşunu sabah ava giderdi ne derece sertir bilmezdik bu saçma sertliği  benim görüşüme göre geçmişten kaynaklanan bir durum kısa kesiyorum.sağlıcakla kalın
Fehmi TUNCER
1959 antalya/hakkari

Çevrimdışı Tolga GÜVENDİK

• Müdavim Üyemiz
Benim bildiğim Sterling Competition Skeet var özel olarak yumuşak saçmadan üretilmiş çabuk açılması için..Ama bıldırcın dışında randuman vereceğini zannetmiyorum..Saygılar
Tolga GÜVENDİK
1990 / MANİSA
ImgLand.net image