Adamın birisi yıllarca çalışmış,yememiş içmemiş durmadan çalışıp parayı biriktirmiş,yıllar sonra emekli olmuş bir torba dolusu parası olmuş,paranın üzerine kolunu yaslamış ve konuşmaya başlamış; yıllardır yemdim içmedim gece gündüz demedim çalıştım ömrüm böyle geldi geçti demiş,şimdi bu parayla günümü gün edecem demiş.Ve tam o sırada kapı çalınmış adam kapıyı açmış merhaba merhaba kimsin sen! cevap hemen gelmiş ben Azrail senin canını almaya geldim.Adam ayyuka çıkar olurmu ben yıllardır yemedim içmedim çalıştım falan filan derken Azrail gün geldi ben bilmem der,adamın aklına bir şeytanlık düşer derki yav benim bir kaç yere borcum var bana 3 - 5 gün müsade et der.Azrail de olmazda böyle bir şey tamam der.Adam yer içer gezer son gün gelip çatınca bir berbere gider,saçı kazıttırır sonra bir mağazaya gider bir çocuk tulumlarından alır giyer kafayada bir bere püsküllü ayagada spor ayakkabı,sonra bakkala gider 3 5 bilye alır başlar mahalledeki çocuklarla bilye oynamaya.Azrail karşıdan gelir kimse göremez bu görüyor.Azrail gelir derki buralarda yaşlı falanca bir adam vardı o nerede biliyormusun der?Adam buralarda öyle biri yok sen falan yere bak der,Azrailde pek mütevazi tamam ben o falan yerlere bakayım buldum buldum der bulamazsam bu iş sana kalacak gibi GIRIŞIK OĞLAN der.