Deneyimli bir köpekle birlikte götürmeyi deneyin. Belki faydası olur. Hatta şimdi aklıma geldi, ikisini götürürseniz arada sırada ikisini birden çağırırsınız ve ilk gelene sevdiği bir yiyecek verirsiniz
Sona kalan donakalır
Köpeği koltuğa oturtup brifing veremeyeceğimize göre yönlendirmek gerek, kandırmak, alıştırmak gerek. Yavruyken anasıyla falan avlansaydı keşke. Çare bulursanız veya tecrübesi olan varsa ben de öğrenmek isterim.
Bir şey daha, yanlışım olabilir, doğrusunu bilen yazsın. Köpekler koku alamadığında, yani av yoksa daha fazla açılır. Yine de 500 m olmaz. O kadar değildir zannederim. Bir de bunlar enerjik hayvanlar. Nadiren gezdiriliyor ve yoruluyorlarsa fırsatı bulduklarında enerjilerini atmak için koşacaklardır. Biraz yormaya çalışsanız da faydası olabilir.
EK: Görüp unuttuğum ve yeni hatırladığım bir metodu eklemek istiyorum. Ne kadar başarılı metod olduğunu bilmesem de metod şu:
Tasmaya 30-40 m ip bağlanıp köpek salınıyor. İp gerilmeden önce düdük çalınıyor. Köpek sesi duyunca ilerlemiyor ve diğer tarafa koşmaya başlıyor. Aynı şekilde diğer tarafta da düdük çalınıyor ve böyle sürüyor. Yani düdüksüz ava çıkılmıyor anlaşılan. Ana fikir bu.
Bu alıştırmanın her eğitimde olduğu gibi 15 dakikadan tutulmamalı. Hatfalar sürebilir. İleri zamanda ip olmadan, düdükle sürdürülecek. Köpeğin tutumuna göre bir süre sonra alışkanlık kazanacağını umalım.
İnternette böyle eğitimlerle ilgili bilgi kaynağı bulmak mucize gibiymiş. Ya da rastlamadım. Yine sitemizde köpek eğitimi isminde bir çeviri gördüm. Ayrıca da köpek konusunda en fazla paylaşım da buradaymış