Gönderen Konu: uzak arama sorunu pointer  (Okunma sayısı 12648 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Çağrı ALKAN

• *
  • Dağlar beni çağırıyo.......
    • alkan_avci29@hotmail.com
uzak arama sorunu pointer
« : 07 Mayıs 2012, 16:39:25 »
 arkadaşlar meraba 20 aylık bir pointerım var avda çok uzak arıyor 500-600 metre açılıyor uzakta ferma veriyor haliyle ben yetişemeden uçuruyor avı çok istekli çok hırslı av bulmayınca iyice uzklaşmaya başlıyor ve avda uzaklaştığında verdiğim komutlara hiç uymuyor av dışında gezdirdiğimde hiç itahatsizlik yapmıyor lütfen yardımcı olur musunuz herkeze bol avlar..
ÇAĞRI ALKAN
1986 GÜMÜŞHANE
0539 58074 99

Çevrimdışı Onur ÇAVDAR

• *
Ynt: uzak arama sorunu pointer
« Yanıtla #1 : 07 Mayıs 2012, 17:01:12 »
düz bir araziye cık acılmasını istedigin kadar bir ip al yanına boynuna egitim rasmasına bagla açılıpdönmesini istedigin yerde çek ve komutunu ver dön yada ne biliyim vs gb bunu sık sık tekrarla bir hafta boyunca daha sonra ipibaglama ama egitim tasması yada onun agırlıgında bir tasma olmalı boynunda komutu verdiginde dönmesi gerektigini anlamalı
Onur ÇAVDAR
1976 istanbul-ümraniye

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #2 : 07 Mayıs 2012, 17:05:20 »
Çağrı Bey merhaba.
100/200 metre deseydiniz normal diyebilirdim.
500/600 m uzakta geziyorsa, çağırdığınızda dönmüyorsa,
Fermada siz gelinceye kadar da beklemiyorsa ( ki 500 m. ilerde ferma verdiğini de göremezsiniz)
 büyük sorun var.
20 aylığa kadar siz baktıysanız, açılmaması lazımdı.
İyi eğitmiş olsaydınız bunlar olmazdı.
Her neyse çözüm:
20 aydır bu köpeğe bakıyorsanız ve sözünüzü dinletemiyorsanız,
Bundan sonra da dinletemezsiniz.
Disiplinli, sert mizaçlı bir avcı dostunuza verin/satın bence.

Daha yavaş bir ırk tercih edebilirsiniz mesela.
Allah yardımcın olsun.
1970 Antalya (İkamet Eşme/UŞAK) 

Çevrimdışı Çağrı ALKAN

• *
« Yanıtla #3 : 07 Mayıs 2012, 18:56:59 »
ramazan bey bayburta avlanıyorum 1km uzağı bayburt düzlerinde gezen köpeğinizi görebilirsiniz köpeğim sadece avlanırken itatsiz davranıyo gezdiriyoken bu problem yok lafımı ikiletmeden yapar yanlızca avda sanki başka kimliğe bürünüyor 20 aydır ben bakıyorum hiç bir işte çalış mıyorum ununla gerektiğinden fazla ilgileniyorum bilmem anlata bildim mi ...
ÇAĞRI ALKAN
1986 GÜMÜŞHANE
0539 58074 99

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 07 Mayıs 2012, 19:03:58 »
Çağrı Bey merhaba.
Fermada siz gelinceye kadar da beklemiyorsa ( ki 500 m. ilerde ferma verdiğini de göremezsiniz)
 büyük sorun var.
Her neyse çözüm:

Allah yardımcın olsun.
Doğru söze ne denebilirki,,,, klasik ingiliz ırklarının %90 ında görülen bir sorun ALLAH yardımcınız olsun RAMAZAN ÜSTAD kısaca yapılabilecekleri özetlemiş....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
« Yanıtla #5 : 07 Mayıs 2012, 19:36:48 »
bence eğitimden vazgeçmeyin onur abinin dediğini yapın bence olumlu sonuçlar alırsın.pointer den vazgeçilirmi abi ya.herşey eğitimle olabilir bence...
« Son Düzenleme: 07 Mayıs 2012, 20:00:08 Gönderen: Emrah GİRGİN »

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL
...İnanmak yağmur duasına giderken şemsiyeyi yanına almaktır...

Çevrimdışı İlhan GÖKCEN

• *
« Yanıtla #6 : 07 Mayıs 2012, 19:59:17 »
çağrı banakalırsa albitane şok tasması istedinkadar gider hemde laf dinlemeyi  örenir   vermenizi tafsiye etmem

Uploaded with ImageShack.us

Çevrimdışı Hüseyin ÖZEN 35

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 07 Mayıs 2012, 20:14:22 »
arkadaşlar meraba 20 aylık bir pointerım var avda çok uzak arıyor 500-600 metre açılıyor uzakta ferma veriyor haliyle ben yetişemeden uçuruyor avı çok istekli çok hırslı av bulmayınca iyice uzklaşmaya başlıyor ve avda uzaklaştığında verdiğim komutlara hiç uymuyor av dışında gezdirdiğimde hiç itahatsizlik yapmıyor lütfen yardımcı olur musunuz herkeze bol avlar..

Çağrı biraz sabırlı ol kardeşim.Sanırsam açık bir arazide av yapıyorsun ve köpeğinin kendine güveni yeni gelmiştir.Hangi pointer olursa olsun avda asileşir.Yapısında var.Kim ne derse desin biraz sabırlı olmalısın.Köpeğin bence açılma sorunundansa fermada bekleme sorunu var.Fermayı verdi mi durması lazım.Sabırlı olursan o da geçicek kendi kendine geçirecek hemde.Genç köpeğin heyecanına kapılıyor olmalı.Seni görebildiği içinde mesafe ayarını kaçırıyor olmalı.Ava yalnız git ve sık sık yanına çağır köpeğini.Eğer bu dönemde dişini sıkarsan sende bu tutkuyu yaşarsın önümüzdeki günlerde.Yok ben yapamam dersen Drahthaar cı olursun.
Hüseyin ÖZEN
1983 İZMİR KEMALPAŞA
0 rh +

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #8 : 11 Mayıs 2012, 11:35:34 »
Çağrı Kardeşim, köpeğini seviyorsan sabredeceksin.
Bıkmadan ava götüreceksin.
Açılmasıyla ilgili alınabilecek tedbirler var,
Hırsını zamanla yaşı ilerledikçe daha iyi kontrol altına alacaktır.
İyi bir ıng. poınterin verdiği zevk doyumsuzdur.
Kötü bir ıng poınterin verdiği eziyet tarifsizdir :)
Umarım sorunları halleder, güzel avlar yaparsın.
1970 Antalya (İkamet Eşme/UŞAK) 

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #9 : 11 Mayıs 2012, 17:35:55 »
Deneyimli bir köpekle birlikte götürmeyi deneyin.  Belki faydası olur. Hatta şimdi aklıma geldi, ikisini götürürseniz arada sırada ikisini birden çağırırsınız ve ilk gelene sevdiği bir yiyecek verirsiniz :) Sona kalan donakalır :D

Köpeği koltuğa oturtup brifing veremeyeceğimize göre yönlendirmek gerek, kandırmak, alıştırmak gerek. Yavruyken anasıyla falan avlansaydı keşke. Çare bulursanız veya tecrübesi olan varsa ben de öğrenmek isterim.

Bir şey daha, yanlışım olabilir, doğrusunu bilen yazsın. Köpekler koku alamadığında, yani av yoksa daha fazla açılır. Yine de 500 m olmaz. O kadar değildir zannederim. Bir de bunlar enerjik hayvanlar. Nadiren gezdiriliyor ve yoruluyorlarsa fırsatı bulduklarında enerjilerini atmak için koşacaklardır. Biraz yormaya çalışsanız da faydası olabilir.

EK: Görüp unuttuğum ve yeni hatırladığım bir metodu eklemek istiyorum. Ne kadar başarılı metod olduğunu bilmesem de metod şu:

Tasmaya 30-40 m ip bağlanıp köpek salınıyor. İp gerilmeden önce düdük çalınıyor. Köpek sesi duyunca ilerlemiyor ve diğer tarafa koşmaya başlıyor. Aynı şekilde diğer tarafta da düdük çalınıyor ve böyle sürüyor. Yani düdüksüz ava çıkılmıyor anlaşılan. Ana fikir bu.

Bu alıştırmanın her eğitimde olduğu gibi 15 dakikadan tutulmamalı. Hatfalar sürebilir. İleri zamanda ip olmadan, düdükle sürdürülecek. Köpeğin tutumuna göre bir süre sonra alışkanlık kazanacağını umalım.

İnternette böyle eğitimlerle ilgili bilgi kaynağı bulmak mucize gibiymiş. Ya da rastlamadım. Yine sitemizde köpek eğitimi isminde bir çeviri gördüm. Ayrıca da köpek konusunda en fazla paylaşım da buradaymış :)
« Son Düzenleme: 12 Mayıs 2012, 23:54:24 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Çağrı ALKAN

• *
« Yanıtla #10 : 14 Mayıs 2012, 20:44:48 »
ramazan bey ve volkan bey verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim anlattığınız yöntemleri uygulamaya çalışacağım sonuç alacağımada eminim , köpeğimin çok hareketli olduğunu ve sabırsız olduğunu zaten anladınız bunuda ancak zamanla aşabileceğimi anladım sizlere bol avlar  sezon açılışında rastgele.....
ÇAĞRI ALKAN
1986 GÜMÜŞHANE
0539 58074 99

Çevrimdışı Servet BİLGE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 15 Mayıs 2012, 13:13:02 »
      aynı durumu bende yaşadım çağrı bey. saf kan deli bir ingiliz pointerim var. ne 300 500 metresi avda kaybettiğimiz çok olurdu babamla. pointer ırkının tipik özelliğidir bu. ama kabiliyeti varsa sakın verme kimseye. benimkide daha çok babamla avda gezer babamda  zabdedemezdi. ben tek götürmeye başladım ve dar arazi bıldırcında eğittim. pointeri eğitmek istiyorsan kesinlikle dar arazi ve bıldırcında olmalı . keklik avında hiç bir şey yapamazsın. gitme ve gel komutlarını öğretttim önce . gitmeyi öğretirken biraz hırpaladım malesef. ama sonra gitme dediğimde dönüp gelmeye başladı ve her gelişte ya kulağının arkasını kaşıdım yada bisküvi verdim. öğrendi artık açılmıyor açılsada geri geliyor.
      bir de şu var ki ''burda'' komutu. o açılmışken vurduğum hiçbir avı o bulamadan çantaya atmadım. vurdum ''burda'' deyip çağırdım onun ağzından aldım böylece köpek ''burda'' ve ''gitme'' komutlarını öğrenerek yanıdan ayrılmamayı bana güven duyarak öğrendi ben avı bu adamla yaparım demesi önemli.
      diğer problemin fermada beklememesi bu işin eğitimine göre bir yaşı vardır. bence 3 yaşı devirmeli pointer. bıldırcına fermayı verince durdur. kulağını kaşı. kap deyince itele. kap komutunu önce çabuk ver sonra süreyi giderek uzatarak beklet. artık çok uzaktada olsan seni bekler kayan hayvanın peşinden takip eder ve seni bekler. unutma ki avda özellikle keklik gibi kayan avlarda kokuyu alan bir pointeri kimse durduramaz kokuyu uzaktan alır ve seni unutur ama fermada bekletmeyi öğretirsen bekler ve avını alırsın. kuşu şu an uçurması normal. eğitim şart. dar alanda bıldırcında komutlu pekiştireçli...
Servet BİLGE
1978 AMASYA

Çevrimdışı Bilal ŞEVİK

• *
« Yanıtla #12 : 15 Mayıs 2012, 15:49:01 »

İyi bir ıng. poınterin verdiği zevk doyumsuzdur.
Kötü bir ıng poınterin verdiği eziyet tarifsizdir :)

Ramazan Hocam ne güzel söylemişsin...İyi bir ingiliz diye :)))
Bilal ŞEVİK, 1985-ANTALYA/MERKEZ 0530 200 52 17

Çevrimdışı Bülent PEKPAK

• *
« Yanıtla #13 : 15 Mayıs 2012, 16:14:36 »
      aynı durumu bende yaşadım çağrı bey. saf kan deli bir ingiliz pointerim var. ne 300 500 metresi avda kaybettiğimiz çok olurdu babamla. pointer ırkının tipik özelliğidir bu. ama kabiliyeti varsa sakın verme kimseye. benimkide daha çok babamla avda gezer babamda  zabdedemezdi. ben tek götürmeye başladım ve dar arazi bıldırcında eğittim. pointeri eğitmek istiyorsan kesinlikle dar arazi ve bıldırcında olmalı . keklik avında hiç bir şey yapamazsın. gitme ve gel komutlarını öğretttim önce . gitmeyi öğretirken biraz hırpaladım malesef. ama sonra gitme dediğimde dönüp gelmeye başladı ve her gelişte ya kulağının arkasını kaşıdım yada bisküvi verdim. öğrendi artık açılmıyor açılsada geri geliyor.
      bir de şu var ki ''burda'' komutu. o açılmışken vurduğum hiçbir avı o bulamadan çantaya atmadım. vurdum ''burda'' deyip çağırdım onun ağzından aldım böylece köpek ''burda'' ve ''gitme'' komutlarını öğrenerek yanıdan ayrılmamayı bana güven duyarak öğrendi ben avı bu adamla yaparım demesi önemli.
      diğer problemin fermada beklememesi bu işin eğitimine göre bir yaşı vardır. bence 3 yaşı devirmeli pointer. bıldırcına fermayı verince durdur. kulağını kaşı. kap deyince itele. kap komutunu önce çabuk ver sonra süreyi giderek uzatarak beklet. artık çok uzaktada olsan seni bekler kayan hayvanın peşinden takip eder ve seni bekler. unutma ki avda özellikle keklik gibi kayan avlarda kokuyu alan bir pointeri kimse durduramaz kokuyu uzaktan alır ve seni unutur ama fermada bekletmeyi öğretirsen bekler ve avını alırsın. kuşu şu an uçurması normal. eğitim şart. dar alanda bıldırcında komutlu pekiştireçli...
Servet beyin anlattıklarının altına imzamı atarım.Aynı şeyleri Pointerımla bende yaşadım şimdi 3 yaşını geçti vede arık fermada daha sabırlı hızlı  fakat benimle irtibatı koparmadan avlanıyor.Açık arazilerde köpek illaki daha çabuk ve daha çok av bulmak için açılacaktır.Bi pointerdan 25 30 metre önümde avlansın demek yanlış en az 100 metre sağa vede sola açılmalı benim önümdeki kuş zaten ayaklarımın altından kalkar .Keklik avı içinde aynı şeyleri düşünüyorum.Tavşan avına gelince bu av bence pointerın avı değil daha az açılan önünden ayrılmayan köpekler tercih edilmeli tavşan bir bıldırcın veya keklik kadar fermada bekletmez köpeği mutlaka fermaya yetişene kadar kalkar önünden.Çağrı bey bu arada ben askerliğimi Gümüşhanede yaptım siizn arazileri iyi biliyorum Pointer için çok iyi araziler köpeğin daha çok genç biraz sabret vede bolca gezmeye çıkar . Mutlaka iyi olacaktır .
Bülent PEKPAK
1978 KÜTAHYA

Çevrimdışı Yalçın AKKURT

• *
« Yanıtla #14 : 15 Mayıs 2012, 16:32:23 »

Çağrı bey,aslında sorunuzun cevabını kendiniz vermişsiniz(av dışında gezdirdiğimde hiç itahatsizlik yapmıyor)normal hallerde itaatsizlik yapmayan bir köpek,(özellikle ırklara takılmayın genelinde diyorum) TEMEL eğitimden başarı ile geçmiş,ancak İLERİ itaat dediğimiz,(ARAZİ EĞİTİMİ)almamış olmasından dolayı,avda yani dolayısı ile arazide hep bu sıkıntıları yaratır;kısaca eğitim eğitim eğitim,lakin buda sıralamasına göre ve özelliklerine göre olmalı,yani ilk olarak,köpek liderin kendisi değil biz olduğumuzu bilmeli,peşinden köpeği sıkmadan güzel bir temel itaat eğitimi almalı,(beslendiği yerde)ve  pekiştirmeli olarak ileri itaat eğitimini almalı,(değişik arazilerde)bu konuda çeşitli ekipmanlardan faydalanmak lazımdır,ileri eğitimde olmazsa olmaz bir ekipman kesinlikle(15-20 mt civarı İP tir)v.s.ayrıca düzeltmeye çalıştığımız hataların öncesinde köpek geri beslemeye çekilmeli ve bir süre hata yaptığı konularda eğitim verilmemeli,ve hatası unutturulmalıdır,başarılar dilerim...
Yalçın AKKURT
A Rh+1966 AMASYA/5326649295

Çevrimdışı Kemal BOZKURT

• *
« Yanıtla #15 : 15 Mayıs 2012, 17:33:03 »
Kardeşim iyi bir KURZHAAR sahibi olabilirsin bence gel sen vaz geç bu işten:) Tabi bu işin espirisi çözülmeyen düğüm yoktur köpeğin huyuna gitme o sana gelsin bilmem anlatabildimmi 2 gün aç bırak çıkar meraya her düdük çalıp yanına çağırdığında bi sosis ver tabi ip bağlı olacak bak bakalım daha açılıyomu.
Kemal BOZKURT
     ^^RİZE^^
1987 İSTANBUL / Kartal

jpg upload

Çevrimdışı Çağrı ALKAN

• *
« Yanıtla #16 : 17 Mayıs 2012, 21:02:33 »
bu köpek avı öğrenecek inşaallah.............
image hosting
ÇAĞRI ALKAN
1986 GÜMÜŞHANE
0539 58074 99

The following users thanked this post: Mert ÖZTÜRK

Çevrimdışı İsa TOKATLI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 17 Mayıs 2012, 21:59:50 »
çağrı banakalırsa albitane şok tasması istedinkadar gider hemde laf dinlemeyi  örenir   vermenizi tafsiye etmem

İsa TOKATLI
1981 ÇAL/DENİZLİ İKAMET AFYONKARAHİSAR

Çevrimdışı Mustafa AYDIN 54

• Müdavim Üyemiz
  • avcılık özgürlüktür.
« Yanıtla #18 : 29 Mayıs 2012, 20:22:45 »
Çağrı bey benim uyguladığım bir yöntem var, ben uyguladım işe yaradı, denemeni tavsiye ederim. Anlattığına göre arazi düz ve geniş sen köpeği 500 mt den görebiliyorsan oda seni görebiliyor demektir. Köpeğin istediğinden fazla açıldığında önce onu çağır eğer gelmiyorsa saklan seni göremesin, bunu hep tekrarla. Birde herzaman aynı merada ve aynı yolu takip ediyorsan farklı yönleri dene ve sık sık  yön değiştir. Onun seni takip etmesi gerektiğini öğrensin. Sen onu takip etme o seni takip etsin. Bunlar benim uyguladığım ve başarılı olduğum yöntemler, umarım bir faydası olur.
  • Franchi Affinity y.oto. 71
  • carizma y.oto. 61-71
  • D. D. Panda
Mustafa AYDIN  1973 SAKARYA

Çevrimdışı Eşref YILDIZ

• *
  • POİNTER HERZAMAN :)
« Yanıtla #19 : 29 Mayıs 2012, 21:18:39 »
aynıı abılerımın dedıgı gbıı sızın kopegınızın fermada beklememe sorunu var avlandıgımız ırklar bazı bolgelere goree acılması gerekmektedırr yakın arıcak dıye bırsey yok normal bır arazıde egıtım metodluu calısmaa gerceklestırsenız hıc olmasa acıldıgı zaman sızı fermada beklemesını saglarsınızz
gereklı bılgılerıı ustalarımızz daha net sekıldee acıklayacaklardırrr
poınter olsun camurdan olsun :D
ESREF YILDIZ SAMSUN CARSAMBA 1987

resim yülke

Çevrimdışı Serkan KESKİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #20 : 29 Mayıs 2012, 22:40:03 »

Bulunduğum ilde bahsettiğiniz gibi bir pointer sahibi arkadaşım vardı. O köpekte haddinden fazla açılıyor olan kekliği kaldırıyordu. Ne yazık ki  köpek sayesinde o ekibi bırakma kararı aldım, çünkü sahibide bunu anlamıyordu ve açılması gerektiğini savunuyordu.

Yavru bi enik olsa uğraşın derim ama hemen hemen yetişkin olmuş. Ramazan abinin de dediği gibi yeni bir av arkadaşı sahiplenmeniz gerektiğini düşünüyorum.
Serkan KESKİN  1983 Senirkent / ISPARTA -  İKAMET GELİBOLU

Çevrimdışı Gürkan GÜRSÜL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK TEDAVİSİ OLMAYAN BİR HASTALIKTIR...
« Yanıtla #21 : 29 Mayıs 2012, 23:15:53 »
Çağrı Bey merhaba.
 büyük sorun var.
Her neyse çözüm:

Allah yardımcın olsun.

Ramazan beyin yazısına %% katılıyorum ....

Ek olarak şunları eklemek istiyorum köpeği normal zamanlarda Düzenli Gezdirmiyorsanız düzenli eğitim vermiyorsanız Hırs yapıyor olabilir...
Şu tarz işlemler bana inandırıcı gelmiyor 20 AYLIK bir köpeğin iple eğtim diye birşeyi olmaz köpek Kanında ne varsa onu yapar sizin köpeğiniz Dominat bir Kan olabilir yani Baskın koşan , Hızlı bir kan böyle köpekler biraz zor olurlar üstelik erkek olması ve Genç olması onu çok Heyecanlandırıyor olabilir... Sabır ister zaman ister , ama iple eğtim diye birşey yok Köpeğiniz 20 aylık olmus o alacağını almış , inanın buna eğtim eksikliği görüyorum ben düdük eğitimi vermiş olsaydınız yada köpeğiniz  6-12 Aylık arasındayken Arazide gezdirirken, normal zamanda dolaştırırken düdükle eğtim vermiş olsaydınız yada bu zaman içerisinde ( iple eğtim verseydiniz diyorum ama inandırıcı bulmadığım bir metod ) bu problem düdük eğtimiyle % 50' ye inerdi işiniz çok zor kusura bakmayın ....
100 -200 mt çok normal Poniter ve Setterler için ama 500-600 mt oldukca fazla bir Mesafe Av yapan köpekler için siz bu durumda ne Av vurabilirsiniz nede o köpekle Organize bir Av yapabilirsiniz size tavsiyem Şok tasması kullanmanız başka çözümü yok , var diyende bu işi çok bilenlerdir Başarılar........
« Son Düzenleme: 29 Mayıs 2012, 23:32:11 Gönderen: Gürkan GÜRSÜL »
Gürkan GÜRSÜL
1986 Kastamonu/Merkez
5447803700

....BENEK....                        O GERÇEK BİR FENOMEN

Çevrimdışı Ahmet UZELLİ

• Müdavim Üyemiz
  • RASTGELE
« Yanıtla #22 : 30 Mayıs 2012, 16:46:30 »
Genellikle her ırkın içinde hızlısı oluyor yavaşlaması mümkün değil akşam arabanın yanında yaklaşabilirsiniz ancak... bu gibi köpeklere av hırsı yüksek deniliyor... ama arkasında av vurmak bir hayli zor oluyor...

Geçicidir demek isterim, ama biraz zor gibi kolay gelsin..
Ahmet UZELLİ 
1968 BURDUR Bulunduğu il İZMİR 
http://www.deutsch-kurzhaar.de/

upload pics

Çevrimdışı Serhat SERİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #23 : 30 Mayıs 2012, 17:27:44 »
Benim 15 aylık pointer de de var aynı sorun..Yalnız benimki geçen sezon en fazla 200-250 metre açılıyordu...Yorulmak bilmiyor..Gençliğinden ve hırsından diye düşünüyorum.Çünkü geçen sezonda 8-10 aylıktı.Gören ustalarda aynı şeyi söylüyorlar..Bu sezon daha iyi olacağını bekliyoruz bakalım artık..
doğum yılı ve yaşadığınız ili profilinize yazınız
http://avlakforum.com/forum/profile/?area=forumprofile;u=23147

Çevrimdışı Ali EDİZ

• *
« Yanıtla #24 : 09 Haziran 2012, 23:39:35 »
pointerin açık araması normal fakat sahibinin gözünden kaybolması normal değil eğer avda köpeği göremiyorsanız arada bir yanınızdan geçip gidiyo selam bile vermiyosa siz bir tepede o bir tebede avlanıyosa sizden kaynaklı bir sıkıntı var çünki köpek sizi takmıyo size itaat etmiyo kontrol hep onun elinde o yüzden benim tavsiyem köpeği daha otoriter birine vermeniz bu saaten sonra köpek üzerinde otorite kuramazsınız siden daha fazla uzaklaşır ilk yetiştirirken yavruyu büyütürken köpek sizden çekinecek ozaman size daha bağlı olur köpek kendine çok güvenmeyecek hep sahibine güvenecek yanlız kaldımı sahibini görmedimi tedirgin olacak bu benim görüşüm köpeğin kendine güvenmesi neymiş sahibi yanında olmadımı bi hiç olduğunu bilmeli .bizim ekipte vardı el bebek gül bebek büyüttü sahibi kızmaktan ziyade rica ederdi yanına gelmesi için bigün kayboldu avda 1 hafta sonra bulduk yaralı halde iyleşt şimdi aklı çıkıyo kaybolacam diye:)
Ali EDİZ
1977
 ANKARA