Gönderen Konu: BÖYLE OLMAZ ... BÖYLE GİTMEZ  (Okunma sayısı 13578 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı M.Aytaç TOK

• Müdavim Üyemiz
BÖYLE OLMAZ ... BÖYLE GİTMEZ
« : 02 Mayıs 2012, 21:39:24 »
Sayın site yönetimi,
Kendi aranızda alıp uygulamaya koyduğunuz konu kitletme (yasaklatma kararı) kararı bir süredir uygulanıyor. Sonuç ortada . Yasaklamalarla bir yere warılamayacağını sizde yönetim olarak çok iyi biliyorsunuz. Lütfen yol yakınken geri dönün. Böyle giderse üye sayımızda azalacak , katılımda azalacak. Yönetim forumu yasaklamaz. Sadece yaptırımlarla forumu yönetir...
Mustafa Aytaç  TOK
1968 ADANA

Çevrimdışı Tarık ÖSTLÜER

• Onursal Üyemiz
  • zordur dağcı olmak
Ynt: BÖYLE OLMAZ ... BÖYLE GİTMEZ
« Yanıtla #1 : 02 Mayıs 2012, 23:33:37 »
Aytaç hocamın yazdıklarına bende katılıyorum yorum yapılamamasından ziyade oylamanın gelişigüzel yapıldığı kanısındayım hem biz avlak  ailesiyiz diyoruz ama üvey evlat muamelesi yapıyoruz :)
NOT : Avlak ailesi üyesi....
Tarık ÖSTLÜER
1982 MANİSA

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #2 : 03 Mayıs 2012, 00:09:43 »
Aytaç Hocam sizde geçmişte ilanlarınızda sorunlar yaşamıştınız sorunları şu anda ayrıntısı ile hatırlamıyorum ancak bu nedenle yazışmalar telefonlaşmlar olduğunuda hatırlıyorum,
haklısınız forumda bir bölümün kapatılması hoş değil belki,
fakat bizde BÖYLE OLMAyacak ... BÖYLE GİTMEyecek noktasına geldiğimiz için ilanlar kilitli olsun istedik, inanın ilanlar kilitli olduğundan bu zamana kadar 1 hafta geçti ve ne stres nede sorun yaşadık :( 
bakın başka bir konudada ilanlar şikayet ediliyor :(
bir başka konuda ise ilanlara yazılan mesajlar nedeni ile şikayet ediliyor :(
bir başka konuda ilanlardaki fiyatlar şikayet ediliyor :(
Bir başka konuda ticaret yapanların çokuluğundan şikayet ediliyor :( v.s v.s... bütün bunlarada cevap yazmamız çözüm üretmemiz gerekiyor :(

bizler artılarını eksilerini düşünerek bu işi yaptık , ancak avcı dostlarımıza zarar vermek isteyen ilanlar olursa, artarsa o zaman gerekeni yaparız dedik, fakat bununda çözümünü yazdık konuların altındaki Moderatöre rapor et linkini tıklayıp şikayet ve uyarılarınızı yazabilirsiniz o ilan hakkında...

Oylamada sadece sıfır tüfek ilanlarının olmaması ve ilan vereceklere sayı sınırı koyulması oylandı ve bu ankette zaten çoğunluğun fikrini merak ettik... ankette bunuda yazdık.

yorumlara kapatılmasının nedeni ise son zamanlarda bardağı taşıran olaylar olmasıdır, ayrıca çoğu ilan siteleri ve sistemlerinde YORUM kavramı yoktur. ÖRNEK www.sahibinden.com v.b
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Gökhan KAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 03 Mayıs 2012, 01:26:29 »
Bende bu kilitleme olayına karşıyım TUNCAY hocam fırsatcıların işine yaradı bu iş.
  • REMİNGTON 1187 SPECİAL PURPOSE.(71CM) 51CM FULLY RİFLED.
  • VURSAN 92-A (71-61CM)
  • AVSAN.S.POZE.(76-61) TRAP VE SKEET.
  • İNG.SETTER.
Gökhan KAN
1978-Sakarya-AKYAZI
DEL FABIOMASSIMO.
--------CİNA-----------

Çevrimdışı Bahadır ÜSTÜNEL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 03 Mayıs 2012, 04:01:59 »
evet site yöneticileri sizler rahat ettiniz bravo tebrik ederim size artık hiç şikayet gelmiyor bu sorunlarla uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz ne kadar güzel değil mi kavga eden yok tartışan yok ne güzel ortaya bir konu atan yok paylaşım yapan ortaya bir muhabbet atan yok araya giren yok heyecan yok ne güzel. Bu çulluk avını düz çimenlikte yapmaya benzemiş ne güzel ne uçan var ne kaçan ne ölü ne yaralı boşver şimdi dikenliklerde gezip niye kendimi çizdireyim ki allah korusun sıklıkta gezerken bir de domuza falan raslarım kuş saçmasıyla tadım kaçar böylesi daha iyi şimdi sıklıkta gezsem bir kuş uçar yanlışlıkla bir kaza olur hiç gerek yok böyle iyi köpek falan da beslemeyim ben artık zahmetli oluyo hem hayvana yazık :) :) :) Site yöneticileri hiç kızmayın kolaya kaçtınız. pire için yorgan yaktınız. Kendi bindiğiniz dalı kesiyonuz. ben bu siteyi böyle sevemedim hiç çekici değil artık öyle bir bakıyom çok takılasım gelmiyo açıkçası.
Bahadır ÜSTÜNEL
1974 Pınarhisar KIRKLARELİ

Çevrimdışı Ramiz TERCAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 03 Mayıs 2012, 08:10:14 »
Tuncay hocam,kararınızı sonuna kadar destekliyorum.Evde olduğum sürece ilk önce avlak forumu ziyaret ediyorum.Avlak com.dan ayrılan zarar eder.Hangi avcı sitesi bu kadar güncel.Bunlar sizin aldığınız doğru kararlar sayesinde.Bilmeyen arkadaşlara siteyi tavsiye ediyorum,bakıyorum ki benden fazla ziyaret ediyorlar.Demek ki,sizin ve moderator arkadaşların çalışmaları gayet güzel.Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
Ramiz TERCAN
1967 ORDU

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #6 : 03 Mayıs 2012, 08:35:40 »
Tuncay hocam,kararınızı sonuna kadar destekliyorum.Evde olduğum sürece ilk önce avlak forumu ziyaret ediyorum.Avlak com.dan ayrılan zarar eder.Hangi avcı sitesi bu kadar güncel.Bunlar sizin aldığınız doğru kararlar sayesinde.Bilmeyen arkadaşlara siteyi tavsiye ediyorum,bakıyorum ki benden fazla ziyaret ediyorlar.Demek ki,sizin ve moderator arkadaşların çalışmaları gayet güzel.Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
   Bence de!
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 03 Mayıs 2012, 09:24:10 »
25 günden önce güncelleme yasağı iyiydi, şimdi yorumda yapamıyoruz, hepten alçıya alındı durum,
bu durum ilk başlarda can sıksada böylesi inanın daha iyi oldu olay buraya yansımadan alıcı satıcı arasında dönsün.
ilanını verirsin vitrinde durur alıcılar sessiz birşekilde girer bakar, telefonun yazıyor olay bu.
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 03 Mayıs 2012, 12:09:21 »
ÜZÜLEREK belirtiyorumki ADI ÜZERİNDE FORUM yani yorum alanı ,,fikir paylaşımı ,,eleştiri ortamı ,,olan bir konumda yorumların yasaklanması demokrasi anlayışı ile hiç bağdaşmıyor 2002 yılından beri süren 10 yıllık malum süreç insanımızın bilinç altını o kadar güzel kontrol ettiki söyleyecek söz bulamıyorum... yorumlar elbetteki olmalı ,,paylaşılmalı,,tartışılmalı,,amacı aşan ,,saygısızlaşan ,,hakarete varan yorumlar olur kavga ortamı oluşursada yaptırımlar uygulanmalı ,,SUÇ VARSA,, CEZADA VARDIR..ancak biz yasakladık YORUM OLMASIN,, SUÇ OLMASIN,, CEZADA OLMASIN,,HERKES USLU USLU SADECE İZLESİN VE OKUSUN ,,SESİNİ ÇIKARMASIN uygulaması açıkçası bu siteye yakıştıramadığım bir durum...
İYİSİDE OLACAK,, KÖTÜSÜDE
GÜZELİDE OLACAK ,,ÇİRKİNİDE
CAHİLİDE OLACAK ,,ALİMİDE
TERBİYELİSİDE OLACAK ,,TERBİYESİZİDE
HOŞGÖRÜLÜSÜDE OLACAK,,KAVGACISIDA
EFENDİSİDE OLACAK ,,ÇİRKEFİDE
VS.VS.VS.VS. ÇOĞALTILIP GİDEBİLİR....

önemli olan tüm bunları bir arada tutup ,,farklılıkları harmonileyip ,,YÖNETEBİLMEKTE ,, KOLAY GELSİN NE DİYELİM........
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Bünyamin KÖK

• *
  • DAĞLAR AŞILMAZ DEĞİL YETERKİ AV OLSUN!
    • av avlak avcı
« Yanıtla #9 : 03 Mayıs 2012, 12:41:31 »
Sayın site yönetimi,
Kendi aranızda alıp uygulamaya koyduğunuz konu kitletme (yasaklatma kararı) kararı bir süredir uygulanıyor. Sonuç ortada . Yasaklamalarla bir yere warılamayacağını sizde yönetim olarak çok iyi biliyorsunuz. Lütfen yol yakınken geri dönün. Böyle giderse üye sayımızda azalacak , katılımda azalacak. Yönetim forumu yasaklamaz. Sadece yaptırımlarla forumu yönetir...
Yoruma katılıyorum.Ama bu işi buraya getirenler utansında diyorum.Yorumları daha seviyeli kişiselleştirmeden abartmadan yapsaydık böylede olmazdı.Satanlarda abarttı yorum yapanlarda.Böyle olmasıda hiç hoş olmadı.
Bünyamin KÖK
1983 KAYSERİ
Elektrik Elektronik
Metal İşleri Teknisyeni

Çevrimdışı Berkay PORSUK

• *
« Yanıtla #10 : 03 Mayıs 2012, 12:44:31 »
bende katılıyorum   padişahlıkla yönetiyor  gibi oldu site .:(
Berkay PORSUK
1977-Gemlik

Çevrimdışı M.Aytaç TOK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 03 Mayıs 2012, 13:06:00 »
Aytaç Hocam sizde geçmişte ilanlarınızda sorunlar yaşamıştınız sorunları şu anda ayrıntısı ile hatırlamıyorum ancak bu nedenle yazışmalar telefonlaşmlar olduğunuda hatırlıyorum,
haklısınız forumda bir bölümün kapatılması hoş değil belki,
fakat bizde BÖYLE OLMAyacak ... BÖYLE GİTMEyecek noktasına geldiğimiz için ilanlar kilitli olsun istedik, inanın ilanlar kilitli olduğundan bu zamana kadar 1 hafta geçti ve ne stres nede sorun yaşadık :( 
bakın başka bir konudada ilanlar şikayet ediliyor :(
bir başka konuda ise ilanlara yazılan mesajlar nedeni ile şikayet ediliyor :(
bir başka konuda ilanlardaki fiyatlar şikayet ediliyor :(
Bir başka konuda ticaret yapanların çokuluğundan şikayet ediliyor :( v.s v.s... bütün bunlarada cevap yazmamız çözüm üretmemiz gerekiyor :(

bizler artılarını eksilerini düşünerek bu işi yaptık , ancak avcı dostlarımıza zarar vermek isteyen ilanlar olursa, artarsa o zaman gerekeni yaparız dedik, fakat bununda çözümünü yazdık konuların altındaki Moderatöre rapor et linkini tıklayıp şikayet ve uyarılarınızı yazabilirsiniz o ilan hakkında...

Oylamada sadece sıfır tüfek ilanlarının olmaması ve ilan vereceklere sayı sınırı koyulması oylandı ve bu ankette zaten çoğunluğun fikrini merak ettik... ankette bunuda yazdık.

yorumlara kapatılmasının nedeni ise son zamanlarda bardağı taşıran olaylar olmasıdır, ayrıca çoğu ilan siteleri ve sistemlerinde YORUM kavramı yoktur. ÖRNEK www.sahibinden.com v.b

Sayın Tuncay hocam
Benim yaşadığım olay satılık ilanı yüzünden değil başka bir konudaydı hatta Mustafa helalpara üyeliğimi askıya aldı. Sizle telefonda görüşmüş ve konu netlik kazanmıştı. Ancak bu ilanlar bölümünde de olabilirdi. Kaldıki benim iddiam sorun çıkmaz devam değil. Ben sitemizin monotonlaştığı fikrindeyim. Kaldıki bu site benim vazgeçilmezimdir. Çok güzel insanlarla tanıştım bu sitede. Amacım sadece uyarıydı... Teşekkürler
« Son Düzenleme: 03 Mayıs 2012, 13:09:30 Gönderen: M.Aytaç TOK »
Mustafa Aytaç  TOK
1968 ADANA

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #12 : 03 Mayıs 2012, 13:15:16 »
Merhaba arkadaşlar,
Sansürden :) şikayet eden arkadaşlar tam olarak ne, istediğinizi öğrenmek adına sormak istiyorum....

Bütün ilanlardaki kilitler mi kalksın,

Asıl sorun tüfek ilanlarında yaşanıyordu.
Sadece tüfek ilanları kilitli kalsa kurtarır mı :)

Şaka bir tarafa, fikrinizi öğrenmek isterim ......
1970 Antalya (İkamet Eşme/UŞAK) 

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
  • Mustafa ÖZKOL 07.07.1977 KAYSERİ 532 776 89 56
« Yanıtla #13 : 03 Mayıs 2012, 13:19:47 »
Merhaba arkadaşlar,
Sansürden :) şikayet eden arkadaşlar tam olarak ne, istediğinizi öğrenmek adına sormak istiyorum....

Ramazan abi bu işin en kolayı anket yapmak ama mantıklı bir anket...geçenki gibi soruyu başka sorup uygulamayı başka yapmadan anket....
  • Akus 20 ga çifte
  • Beretta 686 silver pigeon 12 ga
  • Benelli s90 12 ga
  • Radentis Queen Setter 6 yaşında

Çevrimdışı M.Aytaç TOK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 03 Mayıs 2012, 13:24:00 »
Mustafaya katılıyorum geçen sefer anket başkaydı uygulama başkaydı. Anket bize doğru seçimi gösterir...
Mustafa Aytaç  TOK
1968 ADANA

Çevrimdışı Bünyamin KÖK

• *
  • DAĞLAR AŞILMAZ DEĞİL YETERKİ AV OLSUN!
    • av avlak avcı
« Yanıtla #15 : 03 Mayıs 2012, 13:32:34 »
Ramazan abi bu işin en kolayı anket yapmak ama mantıklı bir anket...geçenki gibi soruyu başka sorup uygulamayı başka yapmadan anket....
Mustafaya katılıyorum geçen sefer anket başkaydı uygulama başkaydı. Anket bize doğru seçimi gösterir...
Bünyamin KÖK
1983 KAYSERİ
Elektrik Elektronik
Metal İşleri Teknisyeni

Çevrimdışı Serhat ÇELEBİOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 03 Mayıs 2012, 16:27:12 »
Bir site yöneticisinin en zor alacağı karardır aslında kilitleme,ancak bu uygulama yapılmamış olsa kanatimce insanlar hala tüfek satmak yada almak yerine birbirlerini kızdıracak yorumlar yapmaya devam edeceklerdi.Forum da başka birşeye daha dikkat etmeli yorum yapan arkadaşlar :Örnek verelim birisi Ciddi bir konu ya da bilgilendirme yazıyor yorumlar yapılıyor işin tam fikir birlikteliği sağlanacakken birileri yok sen benim toprağımsın şurda buluşalım burda bulluşalım mesajları yüzünden konular otomatik olarak değerini yitiriyor.

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 03 Mayıs 2012, 17:11:35 »
Merhaba arkadaşlar,

SN.KİLLİ tüm ilan ve konular yoruma açık olmalı ancak herşeyde belli kurallar çerçevesinde yapılmalı ,,sepetin içinde birkaç çürük elma var diye bütün sepeti çöpe atmakta olmuyor ,,ÇÜRÜK ELMALARI AYIKLAMAK bence daha adilane ve makul olur.....

örneğin satılık tüfekler bölümünde alakalı veya alakasız sürekli yorumlarını gördüğümüz yurt dışından yazan NURETTİN AYDIN abimiz bile sitenin çok farklı bir rengi idi ..bazen yorumlarını okuyunca bol bol gülme imkanı bile buluyorduk öyle değilmi....
« Son Düzenleme: 03 Mayıs 2012, 17:14:59 Gönderen: Hakan AKMAN »
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Erdal ERGUN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 03 Mayıs 2012, 19:19:08 »
site yönetimi bu kararı bence bir daha gözden geçirsin bu site çok sayıda üyesi olan forum sitesi üye olmadan takip edilen sayılı forum sitelerinden burdan bir çok köpek bir çok tüfek vede av malzemesi satılıyor bence konu ların kilit len memesi gerekir  kilitlemek burdan bir çok kişinin madur olmasına çananak tutmak olur
Erdal ERGÜN
0 541 499 79 79       BURDUR 1971

Çevrimdışı Tarık ÖSTLÜER

• Onursal Üyemiz
  • zordur dağcı olmak
« Yanıtla #19 : 03 Mayıs 2012, 21:42:43 »
Merhaba arkadaşlar,

Demokrasi istiyoruz hocam :) :) şaka bir yana sadece satılık ilanlarında değil özellikle sezonun açık olduğu zamanda bölgesel avcılar bölümlerindede tartışmalar yaşanıyor kuralları ihlal eden üyelerede gerekli uygulamalar yapılıyordu site kuralları neyi gerektiriyorsa onun yapılması gerekir bence üslubunca yorum yapamayan üyelerin illaki üyelikleri askıya alınmalıdır.Tüfekler konusunda çokta fazla bilgi sahibi değilim ama yapılan yorumlar insanların bilgi sahibi olmasınıda sağlıyordu bu konuda uzun uzun yazılarda yazabilirim ama klavyede bu kadar oluyor :)
Selamlar ustam...
Tarık ÖSTLÜER
1982 MANİSA

Çevrimdışı Halil ÖZKAN

• *
  • Avcı köpeğiyle nam yapar
« Yanıtla #20 : 03 Mayıs 2012, 22:58:18 »
bence satılık ilanlarının kilitlenmesi doğru.çünkü bir köpek ilanında ilanı verenin arkadaşları köpeği övüyor.sonuçta alıcıyı yanıltabiliyor.bir de bazı ilanlarda sanki ilanı verenden intikam alırcasına saldırı gibi yorumlar yazılıyor,bu da kırıcı olabiliyor.tatsız durumlar oluşmaması için bence doğru bir karar.tartışmak isteyen yeni bir konu açar orada tartışır.
Halil ÖZKAN
1976-Çanakkale-İKAMET İSTANBUL

Çevrimdışı Halil KARADENİZ

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #21 : 03 Mayıs 2012, 23:03:31 »
En hayırlısı neyse o olsun benin için farkeden birşey yok Selamlar
Halil KARADENİZ 1982-ORDU

resim

Çevrimdışı Zülküf ÖZDUMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #22 : 04 Mayıs 2012, 00:49:37 »
Forum Nedir?
Bir başkanın yönetiminde, toplumu ilgilendiren bir konuda, farklı gruplardan oluşan dinleyicilerin söz sırası alarak konuşma kuralları içerisinde yaptıkları tartışmalara forum denir.
 Forum, toplu tartışmaların başlı başına bir çeşidi sayılmamakla birlikte, dinleyicilerin konu üzerinde daha aktif ve farklı bakış açılarıyla düşünmelerini sağlar. Foruma davet edilen uzmanların görüşlerine de müracaat edilerek ortaya çıkabilecek yanlış anlayışların önüne geçilir.
Esasen forumdan amaç belli kararlara varmak değil, konuyu değişik anlayışlarla, farklı boyutlarıyla ortaya koymaktır.
Forumda söz alan dinleyiciler, konuyla ilgisi olmayan özel sorunlarına değinmemelidir. Sorular kısa, açık ve net olmalı, tartışma saygı kuralları içerisinde, kırıcılıktan uzak, samimî bir hava içerisinde yapılmalı, tartışmadan beklenen amaca yardımcı olunmalıdır.
Alıntı: http://www.hakkinda-bilgi-nedir.com/forum-nedir+forum-hakkinda-bilgi

• Robust 222
  • Breda Astro
  • Sarsılmaz Concorde
Zülküf ÖZDUMAN
1962/Diyarbakır

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
    • Sulusaray Kasabası Resmi Web Sitesi
« Yanıtla #23 : 04 Mayıs 2012, 01:29:07 »
Ticaret yapacak arkadaşlar,kazanç sağlamak için bu forumu ziyaret edecek arkadaşlara 1 kaç site vereyim mümkünse oraya takılsınlar www.sahibinden.com. www.gittigidiyor.com www.hemalhemsat.com

Zira burası bir satış,tüccar sitesi değildir avcı sitesidir tüfek,köpek satışı ilanından başka konu göremiyorduk,ben köpeğim veya tüfeğim hakkında bir soru sormuşum 2 kişi cevap yazıyor bakıyorum tüfek,köpek satış ilan başlıklarında onlarca yorum hiç hoş olmuyordu gerçekten bu uygulama gerçekten çok güzel olmuş yönetim kararınızın arkasında durun lütfen.
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

Çevrimdışı Bahadır ÜSTÜNEL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #24 : 04 Mayıs 2012, 01:46:37 »
yaaa arkadaşlar ne alakası var ilanların kitlenmesiyle tüfek fiyatlarının yani şimdi ilanlar kitlendi diye fiyatlar düşecek mi ya da daha mı artacak gene isteyen istediği fiyatı yazar alan alır satan satar bu hayatın her alanında var mala bir fiyat biçilir araştırırsın eder mi etmez mi alırsın ya da illaki öyle tüfek arıyorsundur bulamıyosundur pahalı da olsa alırsın bu zevk ve maddiyat meselesi ilanların kitlenmesi hiç bir şeyi değiştirmez tam tersi bilgi paylaşılırsa çoğalır yanlış bilgi verilirse bir bilen çıkar itiraz eder bazen doğru bilgiye de itiraz edilir biraz da saf olmayacan kendin araştırıp doğruyu bulacan bazen forumda sorucan napayım acaba alsam mı diyecen hemen biri çıkıp gaz verecek bence hiç kaçırma inanıyorsan alırsın yada düşünüp araştırır kararını verirsin ya da biri aman yanına yaklaşma diyecek tüfeği arkadaşı almak istiyo seni vaz geçirtecek ya da fiyat kırmaya çalışacak satıcı kızacak tartışma çıkıcak olucak bunlar bunlar hayatın neşesi ama saf olup aldanmıyacan aldanınca da kızmayacan bunlar zaten hep olan şeyler değil 10 ilanda 1 tane çıkacak ama pire için yorgan yakılmaz kilit vurup siteyi sevimsiz hale getirmek hiç hoş değil
« Son Düzenleme: 04 Mayıs 2012, 01:52:26 Gönderen: Bahadır ÜSTÜNEL »
Bahadır ÜSTÜNEL
1974 Pınarhisar KIRKLARELİ