Gönderen Konu: Değerli avcı arkadaşlar benim yerimde siz olsaydınız ne yapardınız?  (Okunma sayısı 5112 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
Rahmetli annemin vefatı nedeni ile memleketim çankırı-şabanözünde iken, bir ara tarlamın olduğu mevkiye gittim. Tarlama geldiğimde tarlamın içindeki anızların tamamen  ve tarlamdaki sınır ağaçlarımın da bir kısmının yanmış olduğunu gördüm. Ufak bir araştırma neticesinde tarlamın bitişiğindeki bir akrabama ait tarla akrabam tarafından yakılmak istendiğinde alevler benim tarlama da sıçramış ve sonuç yukarda yazdığım gibi olmuş. Yakan kişi üstelik emniyet teşkilatında görevli bir memur. Kendisine ulaşıldı  ve elinde olmayan nedenler ile yaktığını ifade etti. Benim yerimde siz olsanız ne yapardınız?
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Adem ALKAN

• *
gerek tüm işlemleri yapardım. Kanunen
Adem ALKAN
ANKARA

Çevrimdışı Ziya ELÇİN

• Free Üye
  • *
Lokman Sûresinin 17 . Ayetinde 
“........! Namazı dosdoğru kıl. İyiliği emret. Kötülükten alıkoy. Başına gelen musibetlere karşı sabırlı ol. Çünkü bunlar kesin olarak emredilmiş işlerdendir.” 
Ziya ELÇİN
1960 Sivas/Balıkesir www.asyaav.com.tr

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Yerinizde olmayı istemezdim.  Madem istemeden olduğunu söylüyor, demek sizden önce biliyormuş. O halde siz başkasından veya kendiniz öğrenmeden evvel sizi veya sizden birini arayıp hemen özür dilemesi gerekmez miydi? Nazife Abla çok üzüldüm, şöyle şöyle oldu elimde olmayan sebepten oldu. Sizin bahçedeki kuruyan ağaçların yerine ben fidan dikeceğim ve başınız sağolsun(Dayınız için) falan demesi gerekirdi gibi geliyor. Nasıl biridir bilmiyorum ama düşünceli davranmamış. Anız neyse de ağaçlar...

İsteyerek olmadığına inanıyorum ama özürü eksik. Akrabadan vazgeçilmez. Ben olsam bunları yüzüne vururdum, yaşına da bağlı tabi. Ne yapılsa da geri gelmeyeceğine göre, bir daha olmaması için bir şey düşünmek gerekir bence. Sizin kadar durumu ve kişileri bilemeyiz ama orta karar bir yol düşündüm, bunlar aklıma geldi. Hürmetlerimle
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

• Bayan Üye
  • **
Arkadaşlar, tabi ki bu işin peşini bırakmıyacağım. Akrabamolması yaptığı yanlışı affettirmiyor. Kendisi yabancı herhangi biri değil ki insanların mal ve can emniyetinden sorumlu emniyet mensubu bir memur. Yani güvenlik mensupları bunu yaparsa mal ve can emniyetimizin ne önemi kalır ki? Aradan ne kadar zaman geçmiş olursa olsun Volkan kardeşimin dediği gibi en azından bana telefon ile veya  şabanözünde ki akrabalarım kanalı ile ulaşıp pek ala özür dileyip söylemesi gerekirdi.  Tarlama gidip ordaki yarı yıkık mandramızda çocuklukta ki hatıralarım canlandırayım demiştim. Demek ki hiç gitmeseydim bilmeyecektim. Tarlamın bulunduğu yer iki vadi arası gözden ırak bir yerde olduğundan tarla ve ağaçlar yanarken ordan uzaklaşmış.

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
İnsanları anlamak mümkün değil,o tarlanın eninde sonunda görüleceğini biliyorsun niye arayıp söylemiyorsun,Volkan abininde dediği gibi abla, bi haber verseydin diye serzenişte bulunulabilir,ve ceza olarak yeni ağaçları kendisinin dikmesini söyle.
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Zafer YOLDAŞ

• Müdavim Üyemiz
Yerinizde olmayı istemezdim.  Madem istemeden olduğunu söylüyor, demek sizden önce biliyormuş. O halde siz başkasından veya kendiniz öğrenmeden evvel sizi veya sizden birini arayıp hemen özür dilemesi gerekmez miydi? Nazife Abla çok üzüldüm, şöyle şöyle oldu elimde olmayan sebepten oldu. Sizin bahçedeki kuruyan ağaçların yerine ben fidan dikeceğim ve başınız sağolsun(Dayınız için) falan demesi gerekirdi gibi geliyor. Nasıl biridir bilmiyorum ama düşünceli davranmamış. Anız neyse de ağaçlar...

İsteyerek olmadığına inanıyorum ama özürü eksik. Akrabadan vazgeçilmez. Ben olsam bunları yüzüne vururdum, yaşına da bağlı tabi. Ne yapılsa da geri gelmeyeceğine göre, bir daha olmaması için bir şey düşünmek gerekir bence. Sizin kadar durumu ve kişileri bilemeyiz ama orta karar bir yol düşündüm, bunlar aklıma geldi. Hürmetlerimle
Karşınızdaki kişinin tavrına göre davranın diyeceğim ama Volkan Bey'in dediği gibi sizi arayıp bilgilendirmediğine göre pek iyi niyet göstermemiş...  Ama orta karar her zaman iyidir... Selamlar...
A Rh+ Zafer YOLDAŞ 
SARIGÖL/MANİSA

Çevrimdışı Seyit ÖCAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
yAPTIĞI YANLIŞIN KARŞILIĞINI EN AZINDAN ZARARINIZI KARŞILAYIP AĞAÇLARI DİKSİN ENAZINDAN..
Seyit-ÖCAL
1983-SİVAS
Arh+

Çevrimdışı Gökhan KARABIYIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
abla bende emnıyet mensubuyum ama hcbırsey bıze degıl kımseye baskasının  malına zarar vermeye hakkıvermıyor zaten bole bısey   yoktur ama akraba ıse aramalı sormalı agacların varsa maddı degerını odemelıydı ben olsam adlı olarak cumhurıyet savcılıgına basvururdum  o sahsın yaktıgı agacların bılırkısı tarafından  paradegerı bıcılır karsıtartan alınırdı ıster o parayı kullanırsınız ıster cocuk esırgemeye bagıslarsınız o nokta sızın bılecegınız konu ama bole bırseyde karsı tarafta ceza almalıkı burnu surtsun
Gökhan KARABIYIK/ERZURUM
benım kangalLım...

Çevrimdışı Zafer YAMAN

• Müdavim Üyemiz
Nafize hanım bir seferse büyüklük sizde kalsın
ama ikincisi olursa hakkınızı sonuna kadar arayın derim   neticede komşunuz.
Zafer YAMAN
1963 Kartal İSTANBUL

Çevrimdışı Bünyamin KÖK

• *
  • DAĞLAR AŞILMAZ DEĞİL YETERKİ AV OLSUN!
    • av avlak avcı
abla bende emnıyet mensubuyum ama hcbırsey bıze degıl kımseye baskasının  malına zarar vermeye hakkıvermıyor zaten bole bısey   yoktur ama akraba ıse aramalı sormalı agacların varsa maddı degerını odemelıydı ben olsam adlı olarak cumhurıyet savcılıgına basvururdum  o sahsın yaktıgı agacların bılırkısı tarafından  paradegerı bıcılır karsıtartan alınırdı ıster o parayı kullanırsınız ıster cocuk esırgemeye bagıslarsınız o nokta sızın bılecegınız konu ama bole bırseyde karsı tarafta ceza almalıkı burnu surtsun

Lokman Sûresinin 17 . Ayetinde 
“........! Namazı dosdoğru kıl. İyiliği emret. Kötülükten alıkoy. Başına gelen musibetlere karşı sabırlı ol. Çünkü bunlar kesin olarak emredilmiş işlerdendir.” 
Ablam gökhan beyin söylediklerini yaparsanız,akraba size düşman olur.Ayeti dikkate al bence.Son olarakta ağaçların yerine fidan almasını veya dikmesini söylersin.Onada yok derse Allah c.c. ya havale et sinene çek.Allah c.c. sabredenlerle beraberdir,affetmekte çok büyük bir lütuftur.Selamlar.
Bünyamin KÖK
1983 KAYSERİ
Elektrik Elektronik
Metal İşleri Teknisyeni

Çevrimdışı Gökhan KARABIYIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
ben hıcbır zaman hıcbır sucun kımsenın yanına kalmaması taraftarıyım ve bunu yapan bır  kanun adamı ıse ıs daha kotu o nedenle dusmanlık olmaz hak edılen o sayet ben onu yapardım kı  buna benzer bıse yaptım kendı oz amcama ceza yazmıslıgım ve mahkemeye goturmuslugum var
Gökhan KARABIYIK/ERZURUM
benım kangalLım...

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
benim akrabamda aynı şekilde yaptı polis memuru kendisi.kendi tarlasında ateş yakarken benim şeftali ağacımın bi tanesi yanmış.kendisi arayıp söledi yerinede 3 tane ağaç aldım.bu şekilde halletmeye çalıştık.keşke sizin akrabanızda arasaydı nazife abla bilgi verseydi size.

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL
...İnanmak yağmur duasına giderken şemsiyeyi yanına almaktır...

Çevrimdışı Serkan ERTENLİCE

• *
Zaten yaptığı şeyin cezasını çekecek ha bu dünyada ha öte dünyada bu dünyada çekerse karda öteki tarafa kalırsa sizin ağaçlar deyilde o anızları yakayım derken yanarak ölmesine sebeb olduğu milyarlarca canlının hesabı çok çetin olacaktır bunu komşunuza hatırlatırsanız belki bu hatayı birdaha yapmazda tövbe eder.
Eğitim Şart  Diyanetin Cuma namazında imamlara cemate bunun yanlış olduğunu kar edeyim derken toprağın, üstünde yaşayan böceklerin yaranak öldüğünü ve bu günahın altından kalkınmayacağını hutbede anlatılması gerektiğini iletmesi lazım.
Serkan ERTENLİCE
1977 GAZİANTEP
KARDEŞ MECBURİ ARKADAŞTIR,ARKADAŞ SEÇİLMİŞ KARDEŞTİR

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
Yaktığı ağaçların cinsi neyse dört katı kadar ağaç diksin bunu kendisine teklif edin kabul etmezsse kanuni yoldan hakkınızı arayacağınızı söyleyin ...Benim yapacağım hareket tarzı olurdu...
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
Ben La havle çekerdim Abla :)

1970 Antalya (İkamet Eşme/UŞAK) 

Çevrimdışı T.Levent SÜKAN

• *
Nazife hanım, bu konuda ben de müdahil olmak istemiyorum. Ancak, benim düşünceme göre de keşke rezzak bey, şabanözü itfaiyesine bildirseydi. Şabanözü ile senin tarlan arası araç ile en fazla 20 dakika sürüyor. Hiç değilse ağaçlar çok rahat kurtarılabilirdi. 1 veya 2  dönüm yer değil ki yanan tarla. Toplam 15 dönüm yer. 4 yıldırda ekim yaptırmıyordun. Orada olan büyük otların arasında barınan  hayvanların doğal barınakarıda yok edilmiş oldu. Ben de senin bir avcı  ve hayat arkadaşın olarak, burda ki arkadaşlarının yazdığına katılıyorum. Ne de olsa bu kişi senin akraban ona göre düşün ve aklı selim karar ver derim
Ankaralı avcı  Levent Sükan

photo storage
Yıl 1996 köpeklerim prens ve prenses

• Bayan Üye
  • **
Malum kişi, Halamın oğlu muaammer ağbimi arayıp, kendi tarlasında ki anızları yakarken rüzgarın ters yönde esmesi sonucu alevlerin benim tarlama müdahale etmesine rağmen benim tarlama sıçramasını önliyemediğini söylemiş. Ben de bunun üzerine bu seferlik affettim. Ancak tarlamdaki canlı mahlukatların ahının üzerinde olduğunu söylemekten  de geri kalmadım. Ve değerli kardeşim Ramazan KİLLİ nin yazdığı gibi la havle  çektim. ;)