Benim LİNDA Öldü onun anısına Bu konu hakkında bir şeyler yazmalıyım.
Türkiyede az bulunan Fransız Braque zevk ile avlandığım bir ırk yumuşak karakterli ve kolay eğitilebilen evde arabada havlayıp ulumayan çok TERBİYELİ çok zeki ve hırslı bir ırktır, son derece süratli olan Fransız brak çok az su içer susuzluğa, sıcağa ve kuraklığa karşı çok dayanıklıdır. Fransız Brak ın eğitiminde dikkat edilecek en önemli husus Anasından yarı av a alışkın doğan bu köpeğin Algılama kabiliyeti çok yüksek olan bu ırka, ondan ne istediğinizi anlatabilmeniz yeterlidir. AVDA UÇAN Köpek olarak tanımlayabilirim.
adeta av için yaratılmış çok hırslı avdan zevk alan avcıya zevk veren bir ırk olan bu köpekle Davşan, Keklik, Lököşe ve Bıldırcın avlarını zevkle yapmıştım.
çok sık çalı dikenlik ve sarp dik kayalık bölgelerde sıcakta, soğukta rahatlıkla av yapabilen hırslı bir ırktır.
Uysal hırslı çevik olan bu köpek elime geçtikten sonra hiç bir köpegi gözüm görmez oldu. böyle bir köpek yok atik- seri- çevik mükemmel koku özelligine sahip yorulmak dinmek nedir bilmeyen bir Köpek, kesinlikle abartmıyorum, bu köpekle avlananlar daha iyi bilirler... HERKESE SELAMLAR.