Kemal bey av vurdunda pointermi bulamadı yoksa fotodaki köpeğimi kastediyorsun?Zira o İng pointeri değil.Sonra ing.Pointerlerinin aportları okadar iyi değildir.kalkan avın vurulup vurulmadığına aldırmazlar.Ancak avın düştüğünü görürse aport yapar.Çünkü ing.pointeri av bulma makinalarıdır.Av önünde kıpırdamaz yada avcı gidip avı kaldırmazsa,saatlerce avın başında bekler.Avda iyi yetiştirilmiş bir ing pointeriyle hiçbir ırk yarışamaz.Av bulma konusunda diğer ırklara fark atar.Diğer ırkların en az iki katı fazla gezer.Çok gezen çok av bulur mantığı her zaman geçerlidir.Ama her şey bir tarafa en iyi kuşçu köpek,ayni avlakta av bulamayan kuşçuların içinde av bulan köpektir.Yada fazla av bulan köpektir.Bu da av için iyi eğitilmiş pointerdir. bak bu çok önemli her pointer demiyorum.Avda iyi eğitilmiş diyorum.Sonra bu da çok önemli.Pointerler arkalarında kendileri gibi sarp,iyi gezen, hırslı,inatçı karekterde avcı ister.Her avcı ing.pointerleriyle av da gezemez,arkasında avcılık yapamaz.onlar çok fazla köpekle ava çıkmaktan hoşlanmaz kıskançtılar.Bu yüzden sahibine küser yanına gelmez.Ama yinede av da iyi eğitilmiş pointer av bulmaktan başka bir işi yoktur.Yıllarca pointerlerle bıldırcın,çulluk,keklik avları yaptım.Doyumsuz avlardı.pointerlerim 9 yaşında 10 yaşında öldüler.Tabii ki yüksek tecrübe sahibi olmuşlardı.Şimdiki avcılar 1 yaşındaki 2 yaşındaki köpeklerden av yapmasını bekliyorlar.İyi bir kuşçu 3 yaşından sonra iyi köpek olmaya başlar.Her ferma yapan her aportu olan köpek iyi köpek değildir.Avın bol olduğu zamanlarda her köpek av bulur,ferma yapar.Önemli olan arkadaşların avdan silah atmadan av vurmadan dönerken,senin köpeğin av bulup sana av vurdurduysa iyi köpek odur.Yoksa curnataya tesadüf etmişsin her yer kuş, köpek fermalar iyi,bu ölçü değildir.Sevgiler