pointeri ava hazır hale getirmek ve merada kontrol edebilmek çok zor bir olaydır,pointerin merada birazcık asi olması demek ses tellerinin iflası, zonkzonk zonklayan bir kafa demektir ) )....bu yüzden sadece özel avcılar özel pointer sevdalıları bu zorluklara katlanmayı göze alabilir.... vakti olmayanlar yeterli bilgi ve tecrübeye sahip olmayanlar,sabırsız olanlar,illada yönetmek komuta etmek sevdasına kapılanlar(pointer bazen kontrolden çıkabilir,emir komuta yok olur)köpekten av haricinde beklentisi olanlar,pointerden uzak durur,egitilmesi kolay,lafsöz dinleyen agırbaşlı ırkları tercih ederler...
pointer merada avın heyecanını yaşar ve mükemmel şekilde avcısına bu heyecanı yaşatır.... diger ırklar devlet memuru zihniyetiyle av yaparlar..... sönük hırssız heyecansız yavaş akşam olsada gitsek havasındadırlar.....
çogunlukla izledigim pointersiz videolarda avı avcıların kendileri bulmakta 10-15 metre yakınındaki köpeklerde hazır bulunmuş avları fermalamaktadırlar....bunuda av videosu diye paylaşabilmektedirler...... butür köpek sahibi avcılar kesinlikle merada köpekten daha fazla kilometre yapıyorlardır.... ) )
pointer avı yaşar ve yaşatır,iyisi dostlar başına kötüsü düşmandanda uzak olsun ) ) rastgelsin....
free image hosting
birol beye teşekür ediyorum pointeri çok güzel anlatmış,
bir iki satırda ben yazayım,bende bir pointer sevdalısıyım ve pointerin ferma stili ava yaklaşımı olsun adranilini tavan yaptırır,,,,poiterin artıları ,,,,, ,pointerler diğer ırklara göre ,,,,seter hariç,,,,kokusu çok üstün olması pointerler 30 metreden hava kokusu alıyorsa diğer ırklar 5 ,,10 metere ,bazılarına 5 metre bile fazla,,ben buna defalarca şahit oldum,,1 hektarlık bir arazide 5 kuşu pointer 5 dakikada bulur ,ve en büyük avantajı bana göre sıcak bölgelerde yaşayanlar için sıcak havaya dayanıklı olması ve gün boyu avdan düşmemesi,,eksilerine gelince ,,,kalbi olanlar pointer beslemesin atalarının hakkını verir tazı gibi tutamassınız merada,,ancak 1 saat sonra istenilen konuma gelir ,,,,,,pointerle av anlatılmaz yaşanır,,,,