Gönderen Konu: drahthaar-kurzharr eşleşmesi  (Okunma sayısı 14061 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

drahthaar-kurzharr eşleşmesi
« : 01 Mayıs 2012, 14:21:38 »
slm arkadaşlar engin tecrubelerinize başvurayım dedim ırkın özelliklerini taşıyan saglam avlanan dişi drahtharr ımızı yine saglam bi kurzhar la eşledik daha önce tecrube eden ve sonuclar hakkında bilgisi olan vrmı
Hasan SARIGÖÇMEN
1985 BARTINhttp://www.avlakforum.com/forum/avatariniz/avatar_39246_1399802389.png?time=1399802390

Çevrimdışı Ümit ÇAGLAR

• *
  • Herkese rastgele
Ynt: drahthaar-kurzharr eşleşmesi
« Yanıtla #1 : 01 Mayıs 2012, 14:28:42 »
bence çok iyi olur , kırık köpek olmaz diyorlar ama bugüne kadar gördüğüm en iyi köpekler kırık olanlardı...
  • Fabarm xlr 5
Ümit ÇAGLAR
1977 KARS

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #2 : 01 Mayıs 2012, 14:42:19 »
Sonuçta her ikisi de iyi cins av yapan av köpekleridir. İyi yetiştirdikten sonra problem olmaz. Bazen bir av köpeği ile çoban, kurt vesaire köpekler ile çiftleşmiş köpeklerden elde edilen yavrular bile yetiştirildiklerinde av yapabiliyorlar. Hayırlı olsun.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Zafer YOLDAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 01 Mayıs 2012, 14:55:17 »
Kırık köpek iyi olur fakat şu hikaye aklımdan da çıkmaz... Marilyn Monroe (47 kromozom biraz aklı kıt efsane güzel)  Einsten (çirkin süper zeka bilim adamı) ile çocuk yapmak istemiş ve eklemiş güzelliği bana zekası sana  çekerse mükemmel bir insan olur demiş.. Einstenin cevabı: "Zekası sana güzelliği bana çekerse ne olur."  kırıkta böyle olur,iyi yönlerini alırsa süper iki ırkında kötü yanlarını alırsa esas o zaman ne olur )))))))))))))
« Son Düzenleme: 01 Mayıs 2012, 18:29:15 Gönderen: Zafer YOLDAŞ »
A Rh+ Zafer YOLDAŞ 
SARIGÖL/MANİSA

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
« Yanıtla #4 : 01 Mayıs 2012, 15:41:58 »
inşallah iyi bişey olur. ^-^

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL
...İnanmak yağmur duasına giderken şemsiyeyi yanına almaktır...

Çevrimdışı Ziya ELÇİN

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #5 : 01 Mayıs 2012, 16:00:08 »
Bizim için hava hoş, ama her iki ırkı da yetiştiren insanlar duyarlarsa üzülürler. Arap atı ile ingiliz atı eşleşmesinden ne olursa, bu eşleşmeden de o olur. "Safkan ırkları hep birlikte koruyalım,yetiştirelim..."
Ziya ELÇİN
1960 Sivas/Balıkesir www.asyaav.com.tr

Çevrimdışı Ahmet VURAL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 01 Mayıs 2012, 16:48:28 »
Zafer bey çok güzel  hikayesiyle konuya açıklık getirmiş kendisine teşekkür ederim.Değerli arkadaşım bence ırkları birbiriyle karıştırmak doğru olmayacağı  kendi ırkında bir köpeğe çekerseniz daha iyi olacağı düşüncesindeyim.Selamlar
Ahmet VURAL
1954 Ankara

Çevrimdışı Rıdvan KOCATAŞ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #7 : 01 Mayıs 2012, 17:24:46 »
Keşke yapmasaydınız.
Ali Ağaoğlu gibi ben yaptım oldu diye konu açacağınıza çiftleştirmeden önce sorsaydınız 100 kişiden 1 kişi olur verirdi.
Bu zamandan sonra dememiz gereken hayırlısı olsun
Çekmişken ingilize çekseydiniz uzun kokulu ve hızlı olurdu. Dr ali tabiri ile hamal olmaz ve burnu dibine ferma vermzdi ;D ;D ;D ;D ;D

Rıdvan KOCATAŞ - 0545 464 4805
1980 Antalya - İkamet  ISPARTA

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 01 Mayıs 2012, 17:26:54 »
Bizim için hava hoş, ama her iki ırkı da yetiştiren insanlar duyarlarsa üzülürler. Arap atı ile ingiliz atı eşleşmesinden ne olursa, bu eşleşmeden de o olur. "Safkan ırkları hep birlikte koruyalım,yetiştirelim..."
gayet net ve mantıklı bir yaklaşım.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Uğur CAMUZCU

• Müdavim Üyemiz
    • http://www.loftyberg.com
« Yanıtla #9 : 01 Mayıs 2012, 18:50:24 »
yavrular için kayıt alıyormusunuz. bir tane edinmek  istiyorum.
Uğur CAMUZCU
1970  BURSA

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 01 Mayıs 2012, 19:12:42 »
Doğru tespit ancak ARAP VE İNGİLİZ ATI benzetmesi gelince YAA MİRAT gibi bir at olursa sorusuda aklıma gelmedi değil.....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Turan OKALİN

• *
  • 5434121144
« Yanıtla #11 : 02 Mayıs 2012, 09:56:06 »
daha bizim insanımızın ögrenecegi çok şey var . ESKİLER ÇOK İYİ BİLİR  ESKİ ZAMANDA KÖPEKTEN ANLAMAYAN CİNSİ NEDİR BİLMİYEN ESKİ AVCILAR VARDI İŞTE AHMET DİN KÖPEGİ ÇOK GÜZEL AVLIYOR  MEHMET DİN KÖPEGİ SÜPER AVLIYOR ÇİFTLEŞTİRELİM ama atladıkları bir yer var ahmedin köpegi seter mehmet din ise bizim eski yerli köpeklerden ondan sonra yavrular olmuş ve eski insanlar ne der bilirmisin 2 yaşında avlar ya bunlar der  ve 2 sene emek ceker ama hiç birşeye benzemez..KUSURA BAKMA ARKADAŞIM SENİN YAPTIGIN BUNA BENZEMİŞ ...
Turan OKALİN 1984 DENİZLİ
5434121144

Çevrimdışı Uğur CAMUZCU

• Müdavim Üyemiz
    • http://www.loftyberg.com
« Yanıtla #12 : 02 Mayıs 2012, 10:20:24 »
ARKADAŞIM SEN DD CİLERİ DAHA FAZLA REZİL ETMEDEN BENCE BU KONUYU SİL
Uğur CAMUZCU
1970  BURSA

Çevrimdışı Birol TURAN

• *
« Yanıtla #13 : 02 Mayıs 2012, 14:19:34 »
   :)   :)  Dr.kurzhaar  olur
Birol TURAN
Gayrimenkul
Remax Kom - Bahçeşehir

Çevrimdışı Ümit ÇAGLAR

• *
  • Herkese rastgele
« Yanıtla #14 : 02 Mayıs 2012, 19:28:15 »
Ama olmadı ki yavrular  safkan olacakdı  bir de seceresi olacakdı hem de yavrularda para edecekdi :)

Ayrıca sen bir birine çok uzak köpekleri eşlemişsin drahtarın kökeniyle kurzhaarın kökeninin  hiç alakası yokmuş. Zaten bu köpelker evelliyatından beri drahtar drahtardır hiç de yakın zamanda oluşturulmamıştır. Kurzhaar da almanlar var olduğundan beri vardır.

Birde köpekde ki çekinik halde ki kötü genlerin ortaya çıkma durumu var . Belli bir üretici den alınan aynı cins damızlıkların akrabalıklarından dolayı zaten bu kötü genlerin çıkma durumu riski her zaman vardır. Bunu ben söylemiyorum mendellin bezelye tablosunu incelerseniz var olduğunu görürüsünüz.

İngiliz atının  kökeni konusundada arap atıyla Türk atının kanlarından seçimle üretildiğini okumuşdum.
  • Fabarm xlr 5
Ümit ÇAGLAR
1977 KARS

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #15 : 02 Mayıs 2012, 20:28:16 »
Ama olmadı ki yavrular  safkan olacakdı  bir de seceresi olacakdı hem de yavrularda para edecekdi :)

Ayrıca sen bir birine çok uzak köpekleri eşlemişsin drahtarın kökeniyle kurzhaarın kökeninin  hiç alakası yokmuş. Zaten bu köpelker evelliyatından beri drahtar drahtardır hiç de yakın zamanda oluşturulmamıştır. Kurzhaar da almanlar var olduğundan beri vardır.

Birde köpekde ki çekinik halde ki kötü genlerin ortaya çıkma durumu var . Belli bir üretici den alınan aynı cins damızlıkların akrabalıklarından dolayı zaten bu kötü genlerin çıkma durumu riski her zaman vardır. Bunu ben söylemiyorum mendellin bezelye tablosunu incelerseniz var olduğunu görürüsünüz.

İngiliz atının  kökeni konusundada arap atıyla Türk atının kanlarından seçimle üretildiğini okumuşdum.

Ümit bey bu işin para tarafını düşünen kişiler olsaydı bu hareket onların işine gelirdi. Sonuçta aleyhe kullanılabilecek bir durum. Ama keşke kendi ırkından iyi bir erkekle çiftleştirse ve yavrularını bedavaya verecekse bile safkan yavrular verse. Temenniler bu noktada.

Çevrimdışı Ümit ÇAGLAR

• *
  • Herkese rastgele
« Yanıtla #16 : 02 Mayıs 2012, 21:45:36 »
 :)
« Son Düzenleme: 29 Kasım 2012, 22:14:48 Gönderen: Ümit ÇAGLAR »
  • Fabarm xlr 5
Ümit ÇAGLAR
1977 KARS

Çevrimdışı Ahmed DEMİRTAŞ

• *
« Yanıtla #17 : 02 Mayıs 2012, 22:25:02 »
bu sefer yavrular burnunun dibine de ferma vermez,belki kuşu canlı yakalayabilirler,demekki dd olarak memnun değilsiniz arayış içindesiniz :::)))
Ahmed DEMİRTAŞ
1975 İSTANBUL

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #18 : 02 Mayıs 2012, 23:06:52 »
Bu ırklar bir sebeple bu güne getirilmiş olmalı. Sebepleri her neyse bilmiyorum. Bence ırkları isteyerek kırmak iyi bir şey değil. Bu sefer çok iyi bir köpeğiniz olabilir ama başka kazancınız da olmaz bence. Soyuyla sopuyla yavru almak her yönden kazançlı olur. Maddi ve maddi olmayan. Yine de bu seferlik beğeneceğiniz yavrular almanızı dilerim.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Yener HACIOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 02 Mayıs 2012, 23:11:36 »
Bretonla kurzhaar veya pointer eşleyen olursa direk o yavrudan alırım.Öyle tahmin ediyorumki çok güzel olurdu.Bu eşleşmede ki yavrularda vasatın altın da olacaklarını sanmıyorum belki dahada iyi olabilirler.
lYener.HACIOĞLU-1977-SAKARYA_İSTANBUL

Çevrimdışı Serkan KESKİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #20 : 02 Mayıs 2012, 23:41:15 »
Keşke yapmasaydınız.
Ali Ağaoğlu gibi ben yaptım oldu diye konu açacağınıza çiftleştirmeden önce sorsaydınız 100 kişiden 1 kişi olur verirdi.
Bu zamandan sonra dememiz gereken hayırlısı olsun
Çekmişken ingilize çekseydiniz uzun kokulu ve hızlı olurdu. Dr ali tabiri ile hamal olmaz ve burnu dibine ferma vermzdi ;D ;D ;D ;D ;D

:)
Serkan KESKİN  1983 Senirkent / ISPARTA -  İKAMET GELİBOLU

Çevrimdışı Osman ERDAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 03 Mayıs 2012, 00:24:04 »
hayırlı olsun yavrularda çok degişiklik olmaz sakallı sakalsız olur çok olsa iyi bir egitimlede süper avcı olur hepsi kendi düsüncem hayırlı olsun ne diyelim........ köpeginiz dogdugunda yavrularınızın resimlerini merakla bekliyoruz
OSMAN ERDAN -- MUĞLA 1979 05553106677
 YAKIŞIKLI REKS AVLANAMADAN ELİMİZDE ÖLDÜ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #22 : 03 Mayıs 2012, 14:43:45 »
Hasan kardeşim olacak yavrular avcı olur yada olmaz diye yorum yapmak yanlış olur ama olaya iki yönden bakmak gerek.

1. Her ne kadar kurzhaar ve drahthaar birbirine çok yakın akrabada olsa yinede birbirinden farklı olan hayvanlar. Kurzhaar ve drahthaar genetikleri huyu suyu diş yapısı vs. her şey standartları belirlenmiş ırklar. Olacak yavruların sonuçta nesilleri bozulmuş olacak ve hal hareket ve psikolojik yapıları farklı olabilecek. Çılgın, kafa kırık, manyak ve psikopat yapıda bir yavru olursa, illallah dedirten bir yavru olursa sakalı varsa drahthaara sakalı yoksa kurzhaara laf gelecektir.

2. Bu yavrular muhteşem kabiliyette avcı olacaksa bile neslinin aynı muhteşemliği göstermeyeceklerine eminim. Avcılar, hem elindeki köpeğin hemde devam edegelen neslinin iyi kanlarda ve av kanlarının yüksek kanlar olmasını isterler. Ben şahsen Türkiyede 1 numara avcılığı olan bir köpeğim olsa ama yavruları için alanlar 5 para etmez dese tez zamanda çaresine bakarım. Tabiki görüşler farklı olacaktır.

« Yanıtla #23 : 04 Mayıs 2012, 15:22:26 »
arkadaşlar degerli yorumlar için tasekkr yavrular dognca fotolar palasılacak umalım herkese fayda saglaya bilecek yavrular olsun
Hasan SARIGÖÇMEN
1985 BARTINhttp://www.avlakforum.com/forum/avatariniz/avatar_39246_1399802389.png?time=1399802390

Çevrimdışı A.Alpaslan DOĞANCA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 07 Mayıs 2012, 23:57:25 »
lütfen hem kalpleri hem köpeklerimizi kırma_yalım dostlar...
A.Alpaslan DOĞANCA
1980 KÜTAHYA