Gönderen Konu: Drahthaar mı saldırganmış yoksa setter mi?  (Okunma sayısı 11917 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kadir GONAYDIN

• Müdavim Üyemiz
Drahthaar mı saldırganmış yoksa setter mi?
« : 30 Nisan 2012, 14:35:56 »
Bazı drahthharların yanlış veya yetersiz eğitilmeleri veya köpeğim av yapsında başka ne yaparsa yapsın gibi tamamen sahiplerinin hatalı düşünceleri sebebiyle agresif davranışlar sergileyen drahthaarların genelleme yapılarak bu köpekler şöyle serttir böyle saldırgandır kovar boğar öldürür gibi yersiz yakıştırmalarına aşağıdaki olay kapak olsun.

Tamamen alıntıdır ::

Arkadaşlar merhaba;

hafta sonu gelen misfirlerimizle çulluk avına gittik,benim köpeğimin bir huyu var beni kimsenin köpeğinin yanında görmiyecek yoksa o köpek yandı. gelen arkadaşlarada konuyu izah ettim ama olsun bişey olmaz sen yinede al dediler.neyse aldık köpekleri çıktık meraya daha arabadan indirirken sanki ortalık savaş alanı oldu,ayırmaya çalışırken ben ayağımı soktum ve o karışıklıkta benim köpek beni çizmeden şişledi çizmeyi deldi tabi.baktığığımda ayağımda hafif bi kızarıklık vardı diş geçirememiş kanama falan olmadı ama çok hafiften yarım cm kadar deride çok hafif sıyrık vardı ben önemsemedim bişey olmaz diye ama bide sizlere danışmak istedim.
köpek 3,5 yaşında erkek setter 1,5 yıldır hiç aşı vurulmadı daha öncesinde aşıları var hatta karnesine baktığımda bu aşınında adı vardı sanırım kuduz aşısı (rabies veterinary) bu aşıyı vurulduğunda köpek üç yıl kuduz virüsene karşı koruma sağlıyormuş.aslında dediğim gibi ayağımda sıyrık çok hafif ve küçük ama evham var işte.
sizinde bir bilginizi almak istedim. şimdiden herkese teşekkürler..........

Şimdi aynı genelleme mantğıyla ben sorayım setter mi serttir yoksa drahthaar mı. Tabiiki setter çok saldırgan bir ırktır. SAHİBİNİ BİLE ISIRIR!!!
« Son Düzenleme: 30 Nisan 2012, 14:40:48 Gönderen: Kadir GONAYDIN »
Kadir GONAYDIN-1978 İstanbul - Beylikdüzü

Yedi yaşında ki bir çocuk kalbimizdekileri bilse dağların arkasına kaçarız. Mevla (c.c.) her şeyi biliyor, hiç utanmıyoruz.

Çevrimdışı Serhat SERİN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Drahthaar mı saldırganmış yoksa setter mi?
« Yanıtla #1 : 30 Nisan 2012, 14:51:51 »
Her ırkın eğitimlisi diyorum..
doğum yılı ve yaşadığınız ili profilinize yazınız
http://avlakforum.com/forum/profile/?area=forumprofile;u=23147

Çevrimdışı Hüseyin ÖZEN 35

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 30 Nisan 2012, 14:59:01 »
Güldürmeyin beni :) drahthaar lık vardır o seterde :) yoksa kedidir o kediii :)
Hüseyin ÖZEN
1983 İZMİR KEMALPAŞA
0 rh +

Çevrimdışı Kadir GONAYDIN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 30 Nisan 2012, 15:12:35 »
Güldürmeyin beni :) drahthaar lık vardır o seterde :) yoksa kedidir o kediii :)

Valla ben de kedi olduğunu düşünüyorum zaten siteden bazı arkadaşların setterleri de kısaca kedi olarak anılıyor. Yanlız malum ki kedilerin en belirgin özelliklerinden biri de nankör olmalarıdır.  aha da böyle ısırır sahibini.
Kadir GONAYDIN-1978 İstanbul - Beylikdüzü

Yedi yaşında ki bir çocuk kalbimizdekileri bilse dağların arkasına kaçarız. Mevla (c.c.) her şeyi biliyor, hiç utanmıyoruz.

Çevrimdışı Ulvi ŞAFAK

• *
« Yanıtla #4 : 30 Nisan 2012, 15:21:38 »
Bacak ısırmakta bir şeymi bir keresinde deveyi tuttu hatta bir keresindede kocaaaa bir fili bile çiğnemeden yuttu sizde böyle köpekler varmı dır ..
Ulvi ŞAFAK
1965-Tekirdağ/Malkara   0545 4510569

Çevrimdışı Rıdvan KOCATAŞ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #5 : 30 Nisan 2012, 16:52:11 »
Bir başka konu altında drahthaar için sahibini ısırdı iddiasına karşı yazdığım bir yazı vardı. Buraya alıntı olarak aynen koyuyorum. Bu olay şuna benziyor. Koyun koştura koştura gidiyormuş. Kuyruğu hafif kalkınca dötü gözükmüş ;D ;D ;D Keçide arkadan kıkır kıkır gülmüş ve demişki " heheheh gördüm gördüm"
Halbuki kendi kıçı 24 saat açıkta ;D ;D ;D ;D ;D Millette bir at gözlüğü var. Görmek istediklerini görürler.

Bir drahthaar asla sahibine saldırmaz. Ama ben sana bir şey söyliyeyim. Sertlik saldırganlık muhabbeti diyorsunuz ya. Ben sana senin yakınlarında olan, Türkiyeye muhteşem pointerler ve setterler kazandırmış, FCI üretim izni olan değerli bir abimin ismini özelden göndereyim. Yanına ziyarete git ve elindeki ingilizlerden birisinin (ismi hatırımda değil) ağzına kemik ver. Ve o kemiği sahibide dahil tekrar ağzından alabilirseniz ben yerime vekaleten   burada Şrek'in eşeğini anıttırayım ;D ;D ;D  ;) Sertlik ayrı, psikopatlık ve saldırganlık ayrı. Çünkü ben sahibini ısıran ve tekrar tekrar ısırmak için saldıran bir köpek onda gördüm.

http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,150049.500.html

Rıdvan KOCATAŞ - 0545 464 4805
1980 Antalya - İkamet  ISPARTA

Çevrimdışı Alim ÖZGÖRÜ

• *
« Yanıtla #6 : 30 Nisan 2012, 17:16:29 »
yine tartışma başlayacak ama dayanamayıp yazıyorum. ya bu ingilizciler neden gerçek olan şeyleri kabullenmek istemiyorda alaycı alaycı yorum yapıyor. öyle diyeceğine istisnadır 10da 1 çıkar deki anlayalım. ddnin sahibine düşkünlüğü bilinir onun için gelen gidene rest çeker ama sahibine aslaa.
Alim ÖZGÖRÜ

Çevrimdışı Uğur CAMUZCU

• Müdavim Üyemiz
    • http://www.loftyberg.com
« Yanıtla #7 : 30 Nisan 2012, 17:33:47 »
VATANA MİLLETE HAYIRLI OLSUN YENİ KONUMUZ. BİR KAÇ GÜNDÜR HERKESİN MOTORU SOĞUMUŞTU İYİ OLDU BU KONUNUN AÇILDIĞI. HARARETLİ TARTIŞMALARIN VE SONUNDA HİÇBİR YERE ULAŞMAYACAK İDDALAŞMALARI ŞİMDİDEN DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM. KONU BAŞLIĞI SETER OLUNCA ULVİ BEYİN BU KONUYU 7/24 TAKİP EDECEĞİNİ VE BU KONUDA BİZLERİ DAİMA AYDINLATACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM TIPKI POİNTERMİ DRAHTHAARMI KONUSUNDA OLDUĞU GİBİ. BAKALIM İLK TARTIŞMA HANGİ ŞANSLI İKİ SİTE  ÜYESİ ARASINDA OLACAK MERAKLA BEKLİYORUM. ;D
Uğur CAMUZCU
1970  BURSA

Çevrimdışı Ulvi ŞAFAK

• *
« Yanıtla #8 : 30 Nisan 2012, 17:50:41 »
Tilkiye sormuşlar : 'tavuk sever misin ?' diye .... 'güldürmeyin beni' demiş..

kendinizi bu kadar güldürmeyin arkadaşlar karla bok örtemezsiniz siz ilk önce kendi köpeklerinizin sertliğini bakın...Setterin saldırganlığına  kargalar güler ...bence bu setter değil siter cins köpeğidir..
Ulvi ŞAFAK

Çevrimdışı Uğur CAMUZCU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 30 Nisan 2012, 17:55:41 »
Tilkiye sormuşlar : 'tavuk sever misin ?' diye .... 'güldürmeyin beni' demiş..

kendinizi bu kadar güldürmeyin arkadaşlar karla b.. örtemezsiniz siz ilk önce kendi köpeklerinizin sertliğini bakın...Setterin saldırganlığına  kargalar güler ...bence bu setter değil siter cins köpeğidir..
ulvi bey daha açılayıcı olalım lütfen bizim dd ci arkadaşlardan ne anlatmak istediğinizi anlamayanlar çıkabilir mazur görün onları. açıklamalarınızı video veya resim ekleyerek yaparsanız seviniriz.
Uğur CAMUZCU
1970  BURSA

Çevrimdışı Ulvi ŞAFAK

• *
« Yanıtla #10 : 30 Nisan 2012, 18:02:00 »
ulvi bey daha açılayıcı olalım lütfen bizim dd ci arkadaşlardan ne anlatmak istediğinizi anlamayanlar çıkabilir mazur görün onları. açıklamalarınızı video veya resim ekleyerek yaparsanız seviniriz.

Setterle DD yi saldırganlık konusunda bir kefeye koyan fanatiklere anlatacak hiçbir şeyim olmaz ..sepeti koluna herkes yoluna ..sezonda görüşürüz
Ulvi ŞAFAK

Çevrimdışı Uğur CAMUZCU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 30 Nisan 2012, 18:16:34 »
Setterle DD yi saldırganlık konusunda bir kefeye koyan fanatiklere anlatacak hiçbir şeyim olmaz ..sepeti koluna herkes yoluna ..sezonda görüşürüz
arkadaşlar ben hemen olayı kavrayamayacak dd ciler için basite indirgeyeyim.sepeti koluna herkes yoluna demek; hüzünlü bir imajı olan ayrılığı nasıl eğlenceli bir hale getirebilirim? diye düşünen zihnin ürünü, "yürü anca gidersin" romantikliğindeki veda sözü. tak sepeti koluna, herkes kendi soluna şeklindede söyleye biliriz. bu tekerleme, biri çok mu canınızı sıktı, anlatmaya çalıstınız anlamadı mı ee hal böyle olunca söylenmesi kaçınılmaz çok kafiyeli söz ebegi. kısacası ulvi bey bize selametle yada ikileyin yada yürüyünde ense traşınızı göreyim demiştir.
Uğur CAMUZCU
1970  BURSA

Çevrimdışı Furkan GÜNER

• *
« Yanıtla #12 : 30 Nisan 2012, 22:19:29 »
Bırakın elin köpeklerini övmeyi yahu :). Bizim mis gibi Çatalburun'umuz var, onu övsenize azcık.
Furkan GÜNER
1993 Ankara

Çevrimdışı Alim ÖZGÖRÜ

• *
« Yanıtla #13 : 01 Mayıs 2012, 10:31:01 »
sezonda görüşecek ne var anlamadım. ayrıca fanatik olan yok sadece en iyisini beslemeye çalışıyoruz vede arkasındayız. sezonda bizimkilerin kaç köpek veya koyun yediğinimi görüşcez. çok beklersiniz. bizim için yol bitti sona geldik. size hayırlı yolculuklar. saygılar.
Alim ÖZGÖRÜ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #14 : 01 Mayıs 2012, 10:41:51 »
Bırakın elin köpeklerini övmeyi yahu :). Bizim mis gibi Çatalburun'umuz var, onu övsenize azcık.

Furkanım benim Adanada bıldırcın avı videolarım var. 25 dk. civarı ful ferma vuruş ve aport dolu. Orada 2 adet drahthaar, 1 adet ing. pointer, 1 adette çatalburun var. O videoyu 280 mb. civarlarında olduğu için youtubeye yükleyemedim. Eğer yüklersem neden devamlı drahthaarı övdüğümü, pointeri yerin dibine geçirdiğimi ve çatalburunu övmediğimi çok iyi anlarsın.
Haa derlerse ki av bıldırcında değil keklikte belli olur. O videolar daha fazla elimde zaten. ;D
« Son Düzenleme: 01 Mayıs 2012, 10:43:12 Gönderen: Rıdvan KOCATAŞ »

Çevrimdışı Yıldırım YILMAZ

• *
« Yanıtla #15 : 01 Mayıs 2012, 12:19:00 »
 bakın bir  av garantili yerli köpek avcılıgın zirvesine çıkın alayına ferma, kim kimi yiyorsa yesin neymiş o sahibini ısıran seter falan,bu ingilizler hep böyle canıım. ;D ;D  ;D
Yıldırım YILMAZ
1972 AYDIN

Çevrimdışı Mustafa BİTMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • POLATLILI
« Yanıtla #16 : 03 Mayıs 2012, 13:03:15 »
İŞTE DRAHTAR TÜM AVLARI YAPAR VE ÇOKTA SALDIRGAN DEGİL NE DERSİNİZ BAZILARINA KAPAK OLSUN
  • Beretta pigeon 2 drahtaar tibet
  • Beratta A400unico ultimec kick of drahtaar amon
  • Çifsan poze Drahtaar meks
Mustafa BİTMEZ
1977 ankara
polatlı.
MEJNUN NASIL LEYLAYA AŞIKSA BENDE DRAHTARA AŞIGIM:)

Çevrimdışı Ulvi ŞAFAK

• *
« Yanıtla #17 : 03 Mayıs 2012, 14:12:53 »
İŞTE DRAHTAR TÜM AVLARI YAPAR VE ÇOKTA SALDIRGAN DEGİL NE DERSİNİZ BAZILARINA KAPAK OLSUN

Bravo sana mustafa düne kadar ingilizi övüyordun şimdide DD yi bakalım bundan sonra sırada ne var

şöyle yaptığın avlarına baktım gayet güzel avlar yapmışsın tebrik ederim ..

iyi bir avcının köpeğini kurtla kuşla oynamasını  istersin yoksa avda zıpkıngibi olup kuştan kuşa ferma yapmasını istersin ..bak ben sana şunu söyleyim avcı olarak attığın videodaki köpekten bir bok olmaz ..sen kendi köpeklerine iyi bak

http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,97636.msg724244.html#msg724244
Ulvi ŞAFAK

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #18 : 03 Mayıs 2012, 14:20:56 »
Bravo sana mustafa düne kadar ingilizi övüyordun şimdide DD yi bakalım bundan sonra sırada ne var

iyi bir avcının köpeğini kurtla kuşla oynamasını  istersin yoksa avda zıpkıngibi olup kuştan kuşa ferma yapmasını istersin ..bak ben sana şunu söyleyim avcı olarak attığın videodaki köpekten bir b.. olmaz ..sen kendi köpeklerine iyi bak

Ulvi abi Mustafa abim gerçek yolu bulmuş demekki. Biz DD hakkında şöyledir böyledir diyince siz  bu sayfadaki drahthaarcıları ava yeni başlamış ve ilk köpekleri DD zannetmediniz umarım.. Çünkü bu sayfada 30 drahthaarcı varsa bunların mutlaka 25 tanesi pointer ve setter köprüsünden geçmiştir.
Videonun devamında o ceylan yavrusunu yiyordu Attila ama devamını koymamışlar ;D ;D ;D ;D

Çevrimdışı Ramazan ASLAN

• *
  • Korucu
« Yanıtla #19 : 03 Mayıs 2012, 14:29:08 »
slm arkadaşlar  köpeklerin genelde hepsi uysaldır neden didişip duruyonuz anlamadım  yıllardır dd bakıyom hiç kimseye saldırmadılar  fuarda salık gezdi 3 dün  yüzlerce çocuk sevdi köpegi fuara gelipte görmeyen az insan vardır her önüne gelen sevdi kimseyide yemedi  didişmekle kimse birşey kazanmaz  her köpek saldırgan olur bunu kimse inkar edemez  sahibi ne kadar avcıysa köpekte o kadar avcı olur sahibi ne kadar egitici sosyal yaparsa köpegi köpek o kadar uysal olur  sözün kısası  köpekte olan tüm kusurlar  sahibinin kusurudur kimse hikaye anlatmasın
Ramazan ASLAN
A Rh + 1963 İsmetiye BURSA   

Çevrimdışı Uğur CAMUZCU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #20 : 03 Mayıs 2012, 14:47:48 »

iyi bir avcının köpeğini kurtla kuşla oynamasını  istersin yoksa avda zıpkıngibi olup kuştan kuşa ferma yapmasını istersin ..bak ben sana şunu söyleyim avcı olarak attığın videodaki köpekten bir b.. olmaz ..sen kendi köpeklerine iyi bak

yine ulvi bey yine polemik ???
Uğur CAMUZCU
1970  BURSA

Çevrimdışı Mustafa BİTMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • POLATLILI
« Yanıtla #21 : 03 Mayıs 2012, 15:36:09 »
VE RIDVAN GARDAŞIM  ÇOK HAKLI  KISACA BAHSEDİM

EVET ULVİ  ABİ BEN İK YERLİ IRKLA TANIŞTIM ÇOKTA İYİDİ AVI AMA YAŞLANDI SONRA ÇATAL BURUN ALDIM VE BAKTIM SUYA SOKAMADIM KIŞIN TİR TİR TİTRİYO BANA AYAK UYDURAMADI ONUDA HEDİYE ETTİM VE SONRA KANI BELLİ SOYU SOPU BELLİ BİR SETER VE POİNTER ALDIM VE SİZLERDE GÖRMÜŞSÜNÜZDÜR BURDA KAÇYILDIR PAYLAŞIYORUM  VE BAKTIM POİNTER İT DEGİL AT GİBİ ÇIKTI O DAG SENİN BU DAG BENİM AV YOK FERMA ÇOK ELDE VAR SIFIR ???SETERİM ALLAH VAR İYİDİ..AMA PITIRAKTAN VE ODA SU SORUNU VARDI.. VELASIL ALİ KARDEŞİM BEN POİNTER HASTASIYIM DEDİ VE ONUNLA  KIZIM TİBETİ TAKAS ETTİK..VE BEN DOGRU YOLU TEZ VE GENÇ YAŞTA BULDUM :)İNŞ SİZDE TEZ VE YAŞLANMADAN BULURSUNUZ VE DİZLERİNİZİ DÖVMESSİN AH..AH..AH..DEMESSİNİZ.:)))))))))))))) ULVİ ABİM::::::::::::?

« Son Düzenleme: 03 Mayıs 2012, 20:14:33 Gönderen: Mustafa BİTMEZ »
  • Beretta pigeon 2 drahtaar tibet
  • Beratta A400unico ultimec kick of drahtaar amon
  • Çifsan poze Drahtaar meks
Mustafa BİTMEZ
1977 ankara
polatlı.
MEJNUN NASIL LEYLAYA AŞIKSA BENDE DRAHTARA AŞIGIM:)

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #22 : 03 Mayıs 2012, 16:07:12 »
Değerli arkadaşlar, yorum yaparken köpekleri küçümsemeyelim lütfen. Küçümsediğimiz köpek cinsini sevenlere saygısızlık oluyor. Saygısızlık olduğunda yönetici ve moderatörler sıkılıyor ve üzülüyoruz. Uyarmak bile benim zoruma gidiyor. Fakat burada bir görevimiz var. Birbirimizi üzmeden de eleştirmenin, takılmanın ve övmenin bir yolu vardır. Selamlar
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #23 : 03 Mayıs 2012, 16:57:00 »
yine ulvi bey yine polemik ???
DOĞRU SÖZE NE DENİR.... ::) ::) ::) ::) ::)
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #24 : 03 Mayıs 2012, 17:22:10 »
Aslına bakarsanız sadece gülmek geliyor içimden,bizim DDler çoookk sert canııımmm bu kadarda olmazki.videosu pek yakında hahahaaa.
evet DD,ler serttir UFUK BEY
başka bir köpek gelipte dalaşır bulaşır ise serttir
sahibine veya mensubu olduğunu düşündüğü aileye karşı bir tehlike sezinliyorsa serttir.
büyük avlara karşı serttir..
YANİ OLMASI GEREKTİĞİ ZAMAN SERTTİR ANCAK ÜSTÜNE BASARAK SÖYLÜYORUM SALDIRGAN VE NANKÖR DEĞİLDİR....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg