Bazı drahthharların yanlış veya yetersiz eğitilmeleri veya köpeğim av yapsında başka ne yaparsa yapsın gibi tamamen sahiplerinin hatalı düşünceleri sebebiyle agresif davranışlar sergileyen drahthaarların genelleme yapılarak bu köpekler şöyle serttir böyle saldırgandır kovar boğar öldürür gibi yersiz yakıştırmalarına aşağıdaki olay kapak olsun.
Tamamen alıntıdır ::
Arkadaşlar merhaba;
hafta sonu gelen misfirlerimizle çulluk avına gittik,benim köpeğimin bir huyu var beni kimsenin köpeğinin yanında görmiyecek yoksa o köpek yandı. gelen arkadaşlarada konuyu izah ettim ama olsun bişey olmaz sen yinede al dediler.neyse aldık köpekleri çıktık meraya daha arabadan indirirken sanki ortalık savaş alanı oldu,ayırmaya çalışırken ben ayağımı soktum ve o karışıklıkta benim köpek beni çizmeden şişledi çizmeyi deldi tabi.baktığığımda ayağımda hafif bi kızarıklık vardı diş geçirememiş kanama falan olmadı ama çok hafiften yarım cm kadar deride çok hafif sıyrık vardı ben önemsemedim bişey olmaz diye ama bide sizlere danışmak istedim.
köpek 3,5 yaşında erkek setter 1,5 yıldır hiç aşı vurulmadı daha öncesinde aşıları var hatta karnesine baktığımda bu aşınında adı vardı sanırım kuduz aşısı (rabies veterinary) bu aşıyı vurulduğunda köpek üç yıl kuduz virüsene karşı koruma sağlıyormuş.aslında dediğim gibi ayağımda sıyrık çok hafif ve küçük ama evham var işte.
sizinde bir bilginizi almak istedim. şimdiden herkese teşekkürler..........
Şimdi aynı genelleme mantğıyla ben sorayım setter mi serttir yoksa drahthaar mı. Tabiiki setter çok saldırgan bir ırktır. SAHİBİNİ BİLE ISIRIR!!!