Gönderen Konu: ATA NEO KRAL CANAS ARTHEMİS STOEGER KİNETİK SİZCE HANGİSİ  (Okunma sayısı 17389 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Fehmi TUNCER

• *
 SA . Saygı deyer avcı dostlarım sevgili avcı arkadaşlarım.ata neo kral canas arthemis stoeger kinetik sistem alacağım sizn yurumlarınızı bekliyorum.ricam kullanan arkadaşlar ve kardeşlerden yorum ve bilgi bekliyorum. tüfeyi sadece keklik ve tavşan avı için kullanmak istiyorum açık ve uzun meralar için.şimdiden yorum yapacak  deyerli avcı dostlarıma ve kardeşlerime şimdiden teşekürederim
« Son Düzenleme: 29 Nisan 2012, 16:31:05 Gönderen: Fehmi TUNCER »
Fehmi TUNCER
1959 antalya/hakkari

Çevrimdışı M.Ali ESMER

• *
Ynt: ATA NEO KRAL CANAS ARTHEMİS STOEGER KİNETİK SİZCE HANGİSİ
« Yanıtla #1 : 29 Nisan 2012, 22:22:30 »
61 cm.ata culluk tüfeğini,keklik lökeşe bıldırcın ve ördek oturumunda kullanıyorum gayet memnunum.2750 kg.
M.Ali ESMER
1975 İzmir

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 30 Nisan 2012, 08:50:15 »
ben kral canas aldım kullandım.yapı itibari ile ata neo çulluk benzeri bir tüfek yapmışlar.güzel atışlar yaptım fişek seçmedi.ancak otomatik kullanmayı bıraktığım için satmayı düşünüyorum.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 30 Nisan 2012, 10:27:08 »
61 cm.ata culluk tüfeğini,keklik lökeşe bıldırcın ve ördek oturumunda kullanıyorum gayet memnunum.2750 kg.
Ben de geçen sezon neo12 mp bore kullandım .Fişek seçmesi ve sorun çıkarmasına rağmen memnundum yanına birde neo çulluk aldım ufak çaplı bir test ile 70 yataklı neo çulluğun saçması daha güzel olduğunu gördüm.Fakat neo çulluk açık merada birde fermalı köpeğiniz yok ise ne kadar iş yapar bilemem..ufak çaplı testimi 25 mt den yaptım.35mt den yapacağım testlerden sonra elimizde veri olur.Stoeger in işçiliği hoşuma gitti M3500 ünde saçmasına bakacağım kıstas değil ama stoeger m3000 ide denemek bakmak lazım,sonuçda m3500 ün 76 yataklısı..aşınmalara karşı namlu  kuyruğu uzun.. dengesine ve göze gelmesine bakmak için haziranda ki Bursa fuarı iyi bir fırsat bence..
  • Fabarm AXIS 71cm ,Remington 1187 Premier
  • 12ga Beretta urika 2, 20ga Beratta urika 2

Çevrimdışı Fehmi TUNCER

• *
« Yanıtla #4 : 01 Mayıs 2012, 21:02:00 »
Arkadaşlar değerli yorumlarınız için teşekürler. bana göre aslında bir avcının hakkı üç tüfektır.uçar avlar için büyük orta küçük avlar için bende poze otomatik birde çiftem var.alacağım biraz lükse kaçıyor değil meraktan kaynaklanan bir tutku  diyebilirim polat bey  kral canası kaç metrede gurubmanı denediniz hangi cisme veya hayvanın büyülüğüne göre attınız.merak ediyorum
« Son Düzenleme: 01 Mayıs 2012, 21:03:04 Gönderen: Fehmi TUNCER »
Fehmi TUNCER
1959 antalya/hakkari

Çevrimdışı Fehmi TUNCER

• *
« Yanıtla #5 : 01 Mayıs 2012, 21:33:10 »
Hasan bey düşündüklerimi tam olarak okumuşsunuz teşekürederim
inşallah allah kaza bela vermese  ayın beşinde bursa fuarındayım. inşallah görüşürüz.gerçeyi çiftem 70 yataklıdır gönlümde fişek yatağı 70 olmasını isterim sizinde söylediğiniz gibi açık merada köpeksiz ne kadar iş yapar bence yapmaz 1974 ten beri ava giderim ava köpeksiz giderim bana daha iyi sopor yapmaya teşfik ediyor ama deyerli avcı dostlarımın yazmalarını bekliyeceyiz.stoegerin yeni m3500 namlu kuyruğu kas ettiğin şey yanılmıyorsam namlu kepi kast etmişsınız yanlışım varsa siz düzeltın sağlıcakla kalın
Fehmi TUNCER
1959 antalya/hakkari

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 01 Mayıs 2012, 22:01:35 »
Evet namlu kepi m3500 deki gibi M3000de de uzun..Aleminyum kasalarda aşınma problemlerine karşı aşınan kısımların uzun namlu kepiyle korunması iyi bir dizayn farkı.. Ata neo nun namlu kepi kısa  bende yeni herhangi bir şikayetim yok ama aşınma şikayeti olan yazı okudum.İnşallah karşılaşırız fuarda..avlakforum.com ailesi olarak bir buluşma noktamız olsa veya gün saat belirlesek gelebilenler için küçük bir buluşma etkinliği oluşabilir ;)

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 02 Mayıs 2012, 09:51:16 »
kral canas ile keklik tahtalı ördek tavşan avladım.tüfeği 14.10.2011 de aldım.genelde lambro fişek kullandım.tüfekte bir mesafe sorunu görmedim.50-60 metrelerden ördek aldım.grupman atışları başarılıydı.bir otomatik tüfekte alınabilecek sonuçları rahatlıkla elde ettim.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Fehmi TUNCER

• *
« Yanıtla #8 : 03 Mayıs 2012, 22:15:55 »
hasan bey stoegerin yanılmıyorsam yazdığına göre m3000 modelini  çıkarmışmı yanılmıyorsam piyasaya daha dağıtılmamış olmalı bence benmı yanılıyorum bir açıklık getirirsen sevinirim namlu kep hakında mekanik icra yayı vs bilgin varsa yazmana sevinirim.dediğin gibi avlak.
 com ailesi olarak bir buluşma noktamız olsa bunu bölümdeki yönetici arkadaşlar organize edebilirler fikrimce fuar dış girişine bir avlakforum.com ailesi pankartını asıp veya içerde küçük bir stant yapıb avlakforum.com ailesi pankartını asabilirler.
Fehmi TUNCER
1959 antalya/hakkari

Çevrimdışı Fehmi TUNCER

• *
« Yanıtla #9 : 03 Mayıs 2012, 22:39:12 »
polat bey bende bir kral özel poze kulanıcısı olarak çok memnunum.üzümlüde ostasında yaptırdım.anladığım kadar tüfeyinden memnunsun
yanılmıyorsam kral canas geçen sene çıktı.mekanizma aksamı nasıl parçalar birbirine oyumu nasıl namlu kepi kısa uzunmu yüksek bantmı
biraz detayına insen gerçeği fabrikada  ordaki tanıdığım ostalar var birde bir kulanıcı olarak sizden duymak istiyorum
Fehmi TUNCER
1959 antalya/hakkari

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 04 Mayıs 2012, 10:51:41 »
tüfeğe söylenecek fazla bir söz yok sonuçta taklit..ancak ben kendimce bir karar aldım.üzümlü kasabasında yapılan yapılmış yapılacak hiç bir tüfeği kullanmayı düşünmüyorum.tercihim yerlide bundan sonra akus-akdaş-ata olabilir .tüfekler kötü demiyorum fiyat/performans olarak iyi ama benim beklentilerimi karşılamıyor.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Rasim DİNÇALP

• *
« Yanıtla #11 : 04 Mayıs 2012, 13:20:49 »
Selamlar arkadaşlar 2 senedir neo nun combo setini kullanıyorum bıldırcın çulluk keklikte 65cm namlusu domuzda ise slug namlusu ile harikalar yaratan bir tüfek şiddetle tavsiye ediyorum.Tüm arkadaşlara saygılar selamlar.
Rasim DİNÇALP
1964 izmir

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 05 Mayıs 2012, 12:06:00 »
hasan bey stoegerin yanılmıyorsam yazdığına göre m3000 modelini  çıkarmışmı yanılmıyorsam piyasaya daha dağıtılmamış olmalı bence benmı yanılıyorum bir açıklık getirirsen sevinirim namlu kep hakında mekanik icra yayı vs bilgin varsa yazmana sevinirim.dediğin gibi avlak.
 com ailesi olarak bir buluşma noktamız olsa bunu bölümdeki yönetici arkadaşlar organize edebilirler fikrimce fuar dış girişine bir avlakforum.com ailesi pankartını asıp veya içerde küçük bir stant yapıb avlakforum.com ailesi pankartını asabilirler.
Ata neo da stoeger de kinetic tüfekler..steoger M3500 de gördüğüm fark icra yayı el kundağı içinde. Neo da ise boy kundağı içinde.Bu ne sağlıyor M3500 3.5 kg olmasına rağmen dengesi sebebi ile ağırlığını hiç hissettirmedi bana.Ata neo 3 kg civarında olduğu için onu M3000 le kıyaslamak lazım..M3000 USA  sitesinde var TR sitesinde yok.İç piyasaya vermek üzeredirler diye düşünüyorum.Teyid amaçlı bayii aracılığı ile sorduruyorum cevap gelmedi .Steogerin en kötü yanı ilgili kişiye ulaşmak. internet sitesinden tel mail bir şekilde ulaşıp en azından fuarda stantda olacak mı bu tüfek sorun.Ata ve m3000 i omuzlayarak ve iç aksamını söktürerek,dengesine bakarak kıyaslama şansınız olur.Namlu kepi M3500 gibi uzun olması yüksek ihtimal.USA sitesinde m3500 gibi yüksek bant olduğu görülüyor.M3500 bende de yeni sadece tutukluk fişek seçme için testden geçti olumlu.Kendi dolularımla yapacağım testleride fuar zamanına kadar inşallah bitirmiş olurum da doğru karar için bir nebze ışık turarım sizlere..tabi ki m3500 89mm    m3000 76mm   yatak arada ne fark olur o afaki..
Buluşma konusunda da sizinle aynı fikirdeyim saygılar...

http://www.stoegerindustries.com/firearms/stoeger-model-3000.php

« Son Düzenleme: 05 Mayıs 2012, 12:11:09 Gönderen: Hasan BAŞKARA »

Çevrimdışı Fehmi TUNCER

• *
« Yanıtla #13 : 06 Mayıs 2012, 17:50:18 »
polat kardeşim yapmış olduğun açıklamalar için teşekür ederim. yanlız   üzümlünün süperpozesini kullanıyorum.çok memnunum her tüfekte ufak tefek hatalar olacak dört dörtlük bir tüfeye hiç raslanmadım ben şahsen 100.000 liralık tüfekte alsan mutlaka bir ayrıntısında bir kusur bulursun
« Son Düzenleme: 13 Mayıs 2012, 15:59:21 Gönderen: Fehmi TUNCER »
Fehmi TUNCER
1959 antalya/hakkari

Çevrimdışı Fehmi TUNCER

• *
« Yanıtla #14 : 06 Mayıs 2012, 17:54:07 »
AS Rasimbey teşekür ederim
Fehmi TUNCER
1959 antalya/hakkari

Çevrimdışı Serhat ÇELEBİOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 06 Mayıs 2012, 19:35:01 »
Ata neo 12 kullanıcısıyım ben den sonra bir çok arkadaşımda aynı silahı tercih ettiler bunun en temel sebebi ise denge çok iyi dipciğin yukarı ve aşağı sağ sol ayarlarının dipcik içerisinden yapılmasını sağlayan özelliği.Ayrıca kullandığım süre içerisinde dağılım veya delicilik ile ilgili bir problemim de olmadı.Fakat ne marka alırsan al öncelik tüfeğini kendine göre ayarla,uygun fişeği test ederek bul derim.Stoger m2000 ve m3500 kullanan arkadaşlarımda var şu ana kadar bu tüfeklerdende herhangi bir şikayetleri olduğunu duymadım.Ancak gelişen teknoloji zaten silah sanayisini iyi bir noktaya taşıdı,burada asıl mesele ki en önemlisi ve hepimizin korkusu satış sonrası hizmet bence bunuda iyice araştırırsan senin menfaatine olacaktır.tüfeğinde mobil şok olacağından, yapacağın ava göre şok seçimi de ona göre olacak. Saygılarımla

Çevrimdışı Fehmi TUNCER

• *
« Yanıtla #16 : 08 Mayıs 2012, 19:18:17 »
hasan bey  önce selam ayrıca yardımlarından dulayı teşekürederim baya zahmete girmişsın saol.usa nın m 3000  modeli deyişik bir linkte
gözüme ilişti dediğin gibi fişek yatağı 76 mm ola rak çıkıyor.amerikada avcılara tanıtımını dahi yapmışlar.geçen nisanın 16 sında okuduğum kadarıyla 3/4 incik yani üç incikten daha güçlü olduğunu ida ediyorlar inşallah fuarda göreceğiz ne yaptılarını.tekrar teşekürederm.sağlıcaklakal

not    fuarda inşallah görüşürüz allah kaza bela vermese
Fehmi TUNCER
1959 antalya/hakkari

The following users thanked this post: Yusuf KAYABABA

Çevrimdışı Fehmi TUNCER

• *
« Yanıtla #17 : 08 Mayıs 2012, 19:19:49 »
serhatbey teşekürederim. yanlış anlamanı istemem.sanki ilk tüfek alacakmış gibi bir algı doydum kendimde.ben elli dört yaşındayım kardeşim kırkyedi yaşında ayrıca iş ortağım.belki abartılı olacak bu güne kadar aldığımız tüfek sayısını bile hatırlamıyorum.genelde tüfeğin dibçik ayarlarını vs kendi ölçülerimize göre yaptırmışız.genelde tüfeklerimiz mobil şoktur.her hafta sonları.tüfek fişek denemelerini her kompozisyonda deneme atışlarını yapmaktayız.yinede ata neo hakındaki bilgiler içn saol
« Son Düzenleme: 08 Mayıs 2012, 19:49:42 Gönderen: Fehmi TUNCER »
Fehmi TUNCER
1959 antalya/hakkari

Çevrimdışı Semih MAVİLİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 10 Mayıs 2012, 15:52:05 »
ata neoyu pek önermem,benim tüfek epey sorunlu çıktı,eğer yerli bir yarı oto alacak olsam Hatsan alırdım.yurtdışında en fazla beğenilen türk markası...
  • benelli cordoba
  • beretta çifte
  • benelli super 90
Drsalih Semih mavili
1981
Dostluğumuz ebedidir, menfaate tahvil olmaz, menfaat için dost görünende uzak durmalı.
[/ur

Çevrimdışı Fehmi TUNCER

• *
« Yanıtla #19 : 10 Mayıs 2012, 23:53:23 »
semih kardeşim teşekür ederim. stoeger m 3000 bekliyeceğim bir çıksında merak ediyorum. bursa fuarına katılsalar göreceğiz.
hatsanlarda güzel tüfektir.yerli sanayide kısa dönemde iyi tüfekler yapıyorlar tabiki maliyetine göre ucuzuda var pahlısıda var herkesin kesesine göre yapıyorlar oda güzel bir şey.
Fehmi TUNCER
1959 antalya/hakkari

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #20 : 11 Mayıs 2012, 14:31:57 »
Fehmi abi kasanın ayrı,namlu şeridinin ayrı,arpacığın ise apayrı biryere baktığı tüfeği ancak kralda bulabilirsin....
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Fehmi TUNCER

• *
« Yanıtla #21 : 13 Mayıs 2012, 15:47:46 »
raha kardeşim hoşgeldin. geçen sene gravür ve tüfek ostası ramazan aknarçay kral süperpoze  avcı sayfasına başlık altında avcı dustları ma aldığım süperpozeyi resimleriyle birlikte başlık bir forum atmıştım.sen dahil olmak özere bütün forumdaki avcı dotlarım arkadaşlarım ve kardeşlerim sende olmakla beraber herkes beğenmişti bilmem hatırladınmı.tüfeği her kombinnasyonda vs denedim beklentilerim çok özerinde hem avda olsun hemde güzel atışlar yaptım. ramazan osta tüfeğin standartlar dışındaki her şeyi vs mükemel yapmış yanlız fabrika işçiliğini yetersiz buldum bunlardan namlu başlığı ve gövdede kullanılan çelik aksamlarını hiç beyenmedim.namlu iç kromunu onuda beyenmedim bir iki fişekle namlu içi s vıama yapıyor gerçeği sıvama huşuma gidiyor tüfek temizlemeyi çok sevdiğim için.kralı gine alırımda bana yüksek rakım vede ocaktan sonra kullanacağım bir silah lazım.yani demek istediğim kış tüfeği lazım  yani uzakta gurubmanı fazla ve yoğun olacak bir tüfek lazım.şu an stoeger m 3000 bekliyeceğim gördükten sonra kararımı vereceğim.yazacaktım daha uzun yazmayı hiç sevmem yinede kral canasla ilgili başka bir detay varsa yazmanı isterim kralın dışındada varsa memnun olurum.sağlıcakla kal raha kardeşim
Fehmi TUNCER
1959 antalya/hakkari

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #22 : 14 Mayıs 2012, 10:39:28 »
Fehmi abi güzel geldiyse kendimce beğenmişimdir,benimde kral tüfeğim oldu ama hala ruhsattan çıkartamadım öyle bayide bekleyip duruyor,atsan atamazsın satsan satamazsın birşey oldu.Fazlada girmek istemiyorum konuya aslında.
Ama stoegeri şiddetle tavsiye ederim,kullandım ,verdiğim arkadaşlada hala görüşürüz oda memnun,fakat biraz seçmek lazım abi,sıkıntı olabiliyor.Bende düşünüyorum m3000. Eğer ağırlık uzun kepe rağmen 3200 civarıysa alırım.
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Fehmi TUNCER

• *
« Yanıtla #23 : 22 Mayıs 2012, 14:47:51 »
Raha kardeşim teşekür ederim fuarı bekliyeceğim m3000 görmek için inşallah namlu kepini  m 3500 gibi uzun yaparlar icra yayıda büyük itimal dibçikte olur
Fehmi TUNCER
1959 antalya/hakkari

Çevrimdışı Mehmet AKKUŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #24 : 22 Mayıs 2012, 15:01:09 »
Nacizhane fikrim yerli de kinetik sistemde macera aramayın.illede yerli olsun diyorsanız alın bir armsan phenoma 32 g B&P kuş düşünsün siz düşünmeyin
  • Webley Scott (AKUS) SxS 20/66
  • Akus SxS 12/66
  • Özkanlar FX017 12/66
Mehmet AKKUŞ
1973 Kemaliye-ERZİNCAN