Gönderen Konu: Süperpoze'ye geçiş yapacak kardeşinize tüfek önerisi?  (Okunma sayısı 42982 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Süperpoze'ye geçiş yapacak kardeşinize tüfek önerisi?
« Yanıtla #50 : 06 Mayıs 2012, 23:34:16 »
Tüfeğin kalitesini tartışmıyoruz.Bne sadece duymadığımdan görmediğimden sordum.baktım bende siteye daha önce..Atıcılar kullanıyor ..Mürsel usta tüfeği bunlar yerli perazzi der tüfeklerine..ANcak kullanan bir kaç kişiyi geçmiyor(milli ve o seviyeye yakın)kullanan..illa perazzi dt-10 dt -11 kullanıyorlar.
Polat bey merhaba..dikkat ederseniz milli takım sporcularının elinde dolaşmaya başladı diye yazmıştım,şöyle anlatayım..Büyük huğlu dan Mustafa bey ile zaman zaman görüşürüz..kendisi yolu Huğlu ya düşen avcı ve atıcıların kendilerine uğradığını bunların başında (yanlış isim değilse,mazur görün)Armağan Ambarcılar,Kıbrıslı atıcılar(sürekli müşterileri)ve Adana nın yerel veya profesyonel atıcıları ayrıca trap ve skeet atıcılarının incelemede bulunup tüfek sipariş ettiklerini belirtti..DT 10 ve DT 11 i bende biliyorum ama neden artık bir yerli olmasın??Beretta ve benzeri bir çok marka İtalyada Brescia diye bir kasabada yapılmıyormu?Belkide çelik bile bizden gidiyor..Örneğin stoeger,ben kullanmıyorum..sebebide İstanbulda ürettikleri namluları İtalyaya gönderip orada tüfeklerine monte edip bize geri satmadıkları ne malum?kaç binlira para verip böyle bir acaba sorusu ile yaşayacağıma yerli bir tüfek kullanırım daha iyi.Ölçü olarak değerlendirilemez ancak standartlara uygun elek üstü bir poligondayız ve katılım yoğun..tüfekler Rizzini,beretta 686 e,baikal,huğlu kooperatif vs vs..fişekler yerlinin her çeşidi,rc,boldor,fiocchi,bornaghi vs..bu poligon da o gün Yaf f1 fişeği ile Huğlu koop.in uyumu ve show unu izledik..ben değil herkez şaşırmıştı..atan kişide bu işe yaklaşık 4 sene ara vermiş bir kişi imiş..belki de o gün şanslı gününde idi ama artık yakın gelecek de bu görüntüleri belkide sık görmeye başlayacağız..selamlar
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #51 : 07 Mayıs 2012, 09:58:45 »
polat bey ne diyelim inşallah başlangıç olur.yakın zamanda milli atıcıların da elinde görmek temennisiyle.selamlar.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #52 : 07 Mayıs 2012, 10:12:24 »
Ahmet kardeşim senin anlattıklarının tümünü biliyorum..Benim anlatmak istediğim daha doğrusu vurgulamak istediğim konu trap atıcılarımız bir müddet en başlarda yada gelişiminin belli bir sürecinin sonunda illa perazzi ya da dt serisi gibi üst segment kullandıklarını dile getiriyorum.Milli atıcı olan safiye sarıtürk kardeşimize imkanı olmadığından büyük huğlu mürsel usta tarafından bir tüfek hediye edilmiş oda gerçekten inanılmazı başararak rekor da kırmıştır.Mürsel usta yı ve firmayı böylebir girişimde bulunduklarından dolayı tebrik ediyorum.yaf ta sponsor oluyor bazı atıcı arkadaşlara.eskiden bunlar yoktu ismini vermek istemediğim türkiye gençler şampiyonu olmuş balkanlarda derece yapmış ancak o zamanlar sahip çıkılmayan arkadaşlar bu işleri kendi imkanları elvermediği için bu işleri bırakmak zorunda kaldılar.ve inan o arkadaşlar bugün bile plakların tozunu atacak arkadaşlardı..

Türkiye de Trap Tüfeği imalatının ömrü çok eskilere dayanmıyor.Bu işin pirlerinden MÜRSEL TANIK sayesinde kendiside atıcı olduğundan gelişmeye başladı.Bugün kullandığımız (Ben AKUS kullanıyorum) Huğlu Koop , Büyük Huğlu , Akus birbirlerine ana görüntüde sistemde benzeyen italyan Trap tüfeklerinden esinlenmiş tüfeklerdir.Gerçektende performansları da küçümsenemeyecek kadar iyidir.YAbancı marka tüfeklerin bir çoğundan kalite ve sağlamlık olarak aynı hatta bazılarından da üst seviye de bile olabilir.Türkiye imalatlı trap tüfeklerinin daha çok geçirmesi gereken evreleri var.Milli ve ona yakın seviyedeki Atıcıların büyük çoğunluğu bizim tüfekleri kullanmaya başlamışlarsa bu iş tamam demektir.Federasyonun sitesinde  türkiye şampiyona elemeleri sonuçları var.oradaki ilk 10 lardaki (büyük erkekler)atıcıların tüfeklerini liste yapsan % 90 ı maalesef perazzi beretta çıkacaktır.(ben browning tüfeklerini beğenirim)

fişek konusunda yerli imalatların avrupa fişeklerden pek fazla bir farkı kalmadığını biliyoruz.nedeni ise sonuçta avrupa kovan avrupa barut kısmen avrupa tapa ile doluyorlar arada kalan fark ise nikel saçmalar yada sertleştirilmiş saçmalar.Türkiye de henüz saçma konusunda bir gelişme yok.kaliteli kovan barut kapsül üretimi zaten yok.

Ahmet kardeşim ben yazdıklarımı eskiden ve şimdilerde tekrardan başlayan bir atıcı gözü ile yazıyorum.Bir gün bir avlakta ve poligonda daha fazlasını konuşmak dileği ile selamlar..görüşmek üzere..

• Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

The following users thanked this post: Ahmet ÖZTÜRK

Çevrimdışı Abdullah SERİN

• *
« Yanıtla #53 : 07 Mayıs 2012, 12:10:36 »
Ata 66 cm poze. Yanlız yeni yapılanlardan olacak.(Bildiğim kadarı ile 8 ay evvel iki namluyu ve namlu şeridini birbirine hatasız monte eden çok gelişmiş bir makina getirdiler.Daha evvel huğludan getirdikleri ustalara monte ettiriyorlardı.) Sizin oralar dağlık istesen aliminyum kubuz 2.8 kğ istersen gencim desen  çelik kubuz.  3,250 kğ.
« Son Düzenleme: 07 Mayıs 2012, 12:12:05 Gönderen: Abdullah SERİN »
Abdullah SERİN
1956-İstanbul

Çevrimdışı Alper SAKARYA

• *
« Yanıtla #54 : 07 Mayıs 2012, 13:31:13 »
Ben çelik kasa ata pozemi geçen yıl aldım ve iyiki almışım diyorum..28-30-32 gr. fişeklerle av performansı harika çok memnun kaldım.Üstelik çift patlatma,ejektör arızası vb. hiç bir teknik sorunda yaşamadım.
« Son Düzenleme: 07 Mayıs 2012, 13:32:20 Gönderen: Alper SAKARYA »
Alper SAKARYA
1987 MANİSA/Merkez

Çevrimdışı Savaş ÇETİN

• *
« Yanıtla #55 : 07 Mayıs 2012, 14:51:00 »
Hemen hemen herkes kendi kullandığı tüfeği tavsiye etmiş :) . En iyisi benimki çünkü ben onu kullanıyorum :D .

Savaş ÇETİN
1976 Eşme UŞAK

Çevrimdışı Zafer YILDIRIM

• *
« Yanıtla #56 : 07 Mayıs 2012, 17:22:03 »
66 namlu ATA ARMS SÜPER POZE alin derim. elinize alip bi görün. beretta nin klonu...
Zafer YILDIRIM / 1985 / SAMSUN/TERME

Çevrimdışı Mehmet AKKUŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #57 : 07 Mayıs 2012, 17:42:40 »
Sevgili kardeşim gel gidelim Huğlu kasabasına.Dipçik ustası Abdullah ustanın çayını içelim ölçümüzü tespit etsin geçelim Huğlu koop binasına bir çayda orda içelim gezelim mevcut modellere bakalım ağacımızı beğenelim bir kere yaptıralım son kez yaptıralım (biraz zor amma neyse belki birgün olur)
  • Webley Scott (AKUS) SxS 20/66
  • Akus SxS 12/66
  • Özkanlar FX017 12/66
Mehmet AKKUŞ
1973 Kemaliye-ERZİNCAN

Çevrimdışı Ali AKTÜRK

• *
« Yanıtla #58 : 07 Mayıs 2012, 21:09:48 »
Ben çelik kasa ata pozemi geçen yıl aldım ve iyiki almışım diyorum..28-30-32 gr. fişeklerle av performansı harika çok memnun kaldım.
« Son Düzenleme: 07 Mayıs 2012, 23:38:03 Gönderen: Ali AKTÜRK »
Ali AKTÜRK 1977 KAYSERİ
Sözün bilmez bazı nâdan elinden
Yol ağlar, usûl ağlar, erkân ağlar...

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #59 : 07 Mayıs 2012, 22:46:03 »
Polat bey her zaman başımın üstünde yeriniz var..anlatmak istediğim tüm düşüncelerime tercüman olmuşsunuz..trap tarihi ile ilgili en üzücü kısım ise imkansızlıklardan dolayı bir çok kişinin bu işi bir noktada sonlandırmak zorunda olması..yazınızdan anladığım kadarı ile bu her bölgede sabit ve üzücü bir gerçek demekki..konuyu açan arkadaşa bize katlandığı için teşekkür eder,Polat bey sizede saygı ve selamlarımı sunarım.
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Gökhan TUCAN

• *
« Yanıtla #60 : 28 Mayıs 2012, 21:44:10 »
Bence yerli otomatik alma ne alırsan al  ;D
Gökhan TUCAN
1986 AYDIN

Çevrimdışı İrfan ÇİMEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #61 : 29 Mayıs 2012, 17:29:24 »
Geçen yıl Düzce Fias Cesa silah fabrikasından superpoze aldım.Gayet güzel ve memnunum beliki türkiyede tanınmaz ama üretiminin tamamını avrupaya gönderiyorlar.Benide başka bir silah üreticisi cesaya yönlendirmişti.Ben tercihimi ordan yana yaptım ve memnunum hertürlü garantiyi de variyorlar silahlarına yanlız aldığım superpozede ejektor yok sedece.bilginize
İrfan ÇİMEN
1968 GİRESUN

Çevrimdışı Uygar TANDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #62 : 19 Temmuz 2012, 00:03:54 »
uygun ağırlıkta olmalı.makul olan herhalde 3200 gram.66 ila 71 cm namlulu,mobil şoklu bir süperpoze olur.ben yeni bir büyük huğlu conkuest süperpoze aldım.71 namlu,çelik kasa ve ağırlığı 3000 gram.henüz atış yapmadım.bunu al demiyorum.ama bir incele istersen.
  • HUĞLU RENOVA SENTETİK 66CM
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

Çevrimdışı Süleyman ARSLAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #63 : 19 Temmuz 2012, 10:50:30 »
al bir huğlu eömür boyu et rahat valla.Sanada yetsin torunlarınada yetsin.Banamısın demez valla istediğin fişeği at istediğin avada git hiç yorulmaz etmez.Yapanalrada dua edersin.
Süleyman ARSLAN
1981 zonguldak/alaplı

Çevrimdışı Hasan GÜZEL 07

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #64 : 19 Temmuz 2012, 10:57:26 »
yüksek gramaşlı fişekler atmayacaksan eğer huğlunun eagle modeli yada akus un alüminyum kasalarından alabilirsin ama ömürlük çelik kasa alacam dersen işin zor her tüfeği tartman lazım tartmadan katalog ve netten bulduğun ağırlıklar yanıltıcı huğlu ve atada bunu yaşadım şahsen tercih senin bence sağlam bir tüfek al sadece kuş avını düşünme başka avlarda zamanla yapacaksındır mutlaka...
Renc RECARO
1981 ANTALYA

Çevrimdışı Mehmet YILMAZ

• *
« Yanıtla #65 : 19 Temmuz 2012, 13:28:54 »
ben 3 yıldır torun kullanıyorum çokda memnunum ata otomatiğim raf bekliyo
Mehmet YILMAZ1979 Denizli ikamet Afyon

Çevrimdışı Ahmet GÜÇLÜ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #66 : 19 Temmuz 2012, 13:45:30 »
al bir huglu kop.. rahatina bak kardes.Türkiyenin Berettasi benim icin simdiye kadar huglu kullandim cok memnunum siddetle tavsiye ederim.
« Son Düzenleme: 16 Kasım 2012, 00:58:16 Gönderen: Ahmet GÜÇLÜ »
Ahmet GÜCLÜ
1980 DENIZLI
[email protected]

Çevrimdışı Hasan GÜZEL 07

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #67 : 19 Temmuz 2012, 14:09:44 »
huğluyu kötülemek istemiyorum asla ancak şöyle bir durum var huğlu eski huğlu değil çünkü huğlunun bildiğim 3 ustası huğludan ayrıldı ve kendi fabrikalarını kurdular o yüzden huğlu alırken gözü kapalı eskisi gibi almak pek mantıklı gelmiyor bana tabi bu tercih meselesi...
Renc RECARO
1981 ANTALYA

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #68 : 19 Temmuz 2012, 16:17:24 »
yerli üst kırma da kendi sıralamam...

akus
akdaş
büyükhuğlu
huğlu koop
yıldız
genç huğlu
ata
akkar
sarsılmaz

üzümlü markalarını sıralamaya almıyorum...
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

The following users thanked this post: Ahmet ÖZTÜRK, Mustafa EMEK

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #69 : 25 Temmuz 2012, 03:48:23 »
Bu tür durumlarda kesnlikle içinize en çok sinen tüfek en güzelidir ve onu almalısınız . Yerli bir marka satın alacaksınız çelik mi alüminyum kasa mı tercih ediceksiniz ona karar verin .
Herkesin kendi ssıralaması var bu tür durumlarda  .
Bence de
Huğlu , Akus , Akdaş Yıldız...
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #70 : 15 Kasım 2012, 22:58:32 »
DEĞERLİ DOSTUM,
Üzümlü pozeleri hariç olmak kaydıyla diğerlerini rahatlıkla alabilirsin.Üzümlü kooperatif olsa onlar çok güzeldi.Ancak alacağın tüfek mutlaka çelik kasalı olsun.Alüminyum kubuzlu olanlardan uzak durun.
Üzümlü'lü ustalar belki bana kızacaklardır.Ama kral,lazer,torun gibi markalar beni oldukça üzdüler.Kızacaklarına kaliteyi yükseltip , müşterilerini memnun etmeye çalışmalılar.
Ama aynı markanın iki tüfeği bile birbirini tutmayabiliyor.Ahmet'in tüfeği çok iyi , Mehmet'in tüfeği kötü çıkabiliyor.Benim başıma aldığım 5 adet Huğlu marka tüfekte bunlar geldi.ANLAYACAĞINIZ BİRAZ DA ŞANS İŞİ.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı Can EMiR

• *
  • Kırmızı ve Beyaz
« Yanıtla #71 : 15 Kasım 2012, 23:30:31 »
bence al bir beratta bidahada tüfek arama sorunsuz kullan kardeşim 686-s55 s56 s57 687 serisi birdefa para verirsin değerde buiş zevk işi yarın kafanda soru işareti kalmaz

Bak arkadaş ne güzel söylüyor :)

https://www.hilalav.com.tr/default.asp?git=9&urun=5768

https://www.hilalav.com.tr/default.asp?git=9&urun=2746

Ya da şunu alabilirsin. https://www.hilalav.com.tr/default.asp?git=9&urun=2746 22.400,00 TL :)

Sonra bir gün ava gidersin, ne bileyim Allah saklasın ayağın kayar düşersin, derken dipçik çatladı, kundak kırıldı veya farkında olmadan namlu içerisine bir şey dolar birden tetiğe basarsın namlu güüüüüüm, ondan sonra ne olacak ? birde burayı araştır !

Bak kardeşim, yerli silahda böyle bir sorunun yok.

Bütçene görene, Torun, Kral, Arthemis uygun fiyatlı silahlar.

Daha iyisi dersen, Akdaş Burayı bir incele http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,154698.msg1093646.html#msg1093646

Akkar, Yıldız, Huğlu, Büyük Huğlu.

Yıldız için baknız http://www.avlakforum.com/forum/index.php/board,275.0.html

Kendi kullandığım silah Huğlu 104 A, biraz ağır geliyor. Benim aradığım özellik 1050 Çelik kasa, Çift tetik, Akdaş ile görüşeceğim yapabilirlerse yaptırmmayı düşünüyorum.

Yerli malı kullanalım  ;)

Saygılarımla
Avcılık Merhamet ve Vicdan Gerektiren Bir Sorumluluktur. İkisini Bir Arada Taşımayana Avcı Değil, İNSAN Bile Denemez. EMİR

https://www.facebook.com/kirmizivebeyaz
0542 560 EMiR

Çevrimdışı Uygar TANDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #72 : 15 Kasım 2012, 23:34:53 »
alacağın tüfek yerliyse mutlaka ama mutlaka çift tetik olsun.
  • HUĞLU RENOVA SENTETİK 66CM
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

Çevrimdışı Osman CAN 52

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #73 : 17 Şubat 2016, 08:02:25 »
HUĞLU SR112KE SÜPERPOZE saygılarımla...
1991 ünye

Çevrimdışı İdris MOĞOL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #74 : 17 Şubat 2016, 09:29:23 »
yapacağınız avlar özellikle de keklikte bayağı uzun yürüyüşler olacak bu yüzden hafif bir tüfek olmalı bence örnek ata arms pozeler çok güzel beretta s56 benzeri bir pozesine bakmıştım hafifliği falan çok güzel tavsiye ederim
  • ARMSAN PHENOMA aura 20 ga
  • SARSILMAZ SÜPER VURUCU 0/U
  • GARANTİE CESKA TEK KIRMA
1986 KAYSERİ   / ADANA