Gönderen Konu: winchesterin yeni kurşunu  (Okunma sayısı 8457 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Rasim DİNÇALP

• *
winchesterin yeni kurşunu
« : 27 Nisan 2012, 16:22:10 »
Tüm domuz avına meraklı arkadaşlara selam.Arkadaşlar winchesterin yeni çıkan breneke çekirdekli 34 gram ağırlığındaki kurşununu kullanan varmı  ? Kullanan varsa tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.Saygılarımla Rasim Dinçalp.
Rasim DİNÇALP
1964 izmir

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Ynt: winchesterin yeni kurşunu
« Yanıtla #1 : 10 Mayıs 2012, 17:26:48 »
Yanlışlık olabilir mi, 34g çekirdekli Brenneke kurşun ne gördüm ne arayınca bulabildim. Üzerinde 2 3/4 yazan yerler internette 2 34 falan görünüyor, yanlışlıkla.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Ali ÖZTÜRK 06

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 10 Mayıs 2012, 18:28:26 »
rasim abi bahsettiğin fişek buysa ben kulandım çokta memnun kaldım tabi sadece deneme atışı yapmıştım 2 3 tane gidişi istikrarlı bazı kurşunlar gibi sağa sola çekme yapmıyor ama avda nasıl bir etki yapar bilmiyorum ama ben çok beğendim bu arada volkan abi gerçekten 34 gr kurşun istersen sana ankaradan aldığım yerin numarasını göndereyim sana istediğin kadar temin ederler heralde.....

free image hosting
Ali ÖZTÜRK
1990 ANKARA

Çevrimdışı Rasim DİNÇALP

• *
« Yanıtla #3 : 10 Mayıs 2012, 19:11:12 »
İlginize teşekkürler arkadaşlar 34 gram oluşundan darbesinin iyi olacağını düşünüyorum,ama alıp denemedim amerikada çıkan 39 gram olanı var golden shot adı altında kullanılıyor breneke usa adresinden inceledim kullananlar çok memnun bilgilerinize
Rasim DİNÇALP
1964 izmir

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 10 Mayıs 2012, 21:24:02 »
bende kullandım ,memnunum,fiyatı yüksek bence ,onun yerine rio star 32 gr ve gb 32 gr tek kurşun kullanıyorum çok memnunum ,,berenekeyi aramassın ,bir kullan derim fiyatııda berenekeye göre yarı yarıya,,
,,
Ramazan HAK  1971  ARH+  Muğla

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #5 : 10 Mayıs 2012, 22:07:11 »
Rasim Bey işte size cevaplar :)

Ben domuz avcısı değilim. Nadiren gruplara katıldığım olduysada epeydir katılmıyorum. Sadece yanımda bulunsun diye 2-4 adet alırım ve hedefe bile atmam. Winc. iyi marka, alabilirim ama 28g daha ağır kurşunlu istemem zannediyorum. Ama Ali Bey kardeşim sen yine de aldığın yeri yazabilirsin, ihtiyacı olan dilerse temin eder ;) Kaçaymış bu gocu gurşunlar.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #6 : 10 Mayıs 2012, 22:16:21 »
Garantili markalardan biridir winchester. Amerikadan  görüştüğüm bayan avcı arkadaşlarıma 39 grm  golden shot u soracağım. Benim için önemli olan bu paylaşımdan dolayı size teşekkür ederim Rasim bey.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 10 Mayıs 2012, 22:38:33 »
arkadaşlar ,benim düşüncem tek farkı fiyatı,bunca yıllık tecrübeme dayanarak söylüyorum ve bunu defalarca test yaptım ,aynı tüfekten atılan, bereneke ,gualandi,pala, olsun  hepsinin 35 metrede vuruş yeri farklı ,genelde sağ sola kaçmıyor ,sadece alt ve üstten vuruyor,sizde deneyin farkı göreceksiniz,ben slug 55 gezli namlu kullanıyorum ,35 metreden aynı marka tek kurşun la sıfırlama atışı yapıyorum ve sonuç çok iyi ,yaralı göndermiyorum ,sıfırlama yaptığım tek kurşunu bulduğum sürece ayarını değiştirmiyorum ,,ve rio royal star 32 kullanıyorum ,başka marka kullandığım zaman aynı ayarla vuruş yeri değişiyor,bence hangi markayla sıfılama yaptıysanız aynı markayla devam edin,,,birde yerli üretim var piyasada uzak durun hayvana yazık  yaralı gönderirsiniz ,test atışları bile her atışta farklı yerden vuruyor ,sanırım her fişeğin basıncı farklı,,teşekürler

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #8 : 10 Mayıs 2012, 23:10:05 »
arkadaşlar ,benim düşüncem tek farkı fiyatı,bunca yıllık tecrübeme dayanarak söylüyorum ve bunu defalarca test yaptım ,aynı tüfekten atılan, bereneke ,gualandi,pala, olsun  hepsinin 35 metrede vuruş yeri farklı ,genelde sağ sola kaçmıyor ,sadece alt ve üstten vuruyor,sizde deneyin farkı göreceksiniz,ben slug 55 gezli namlu kullanıyorum ,35 metreden aynı marka tek kurşun la sıfırlama atışı yapıyorum ve sonuç çok iyi ,yaralı göndermiyorum ,sıfırlama yaptığım tek kurşunu bulduğum sürece ayarını değiştirmiyorum ,,ve rio royal star 32 kullanıyorum ,başka marka kullandığım zaman aynı ayarla vuruş yeri değişiyor,bence hangi markayla sıfılama yaptıysanız aynı markayla devam edin,,,birde yerli üretim var piyasada uzak durun hayvana yazık  yaralı gönderirsiniz ,test atışları bile her atışta farklı yerden vuruyor ,sanırım her fişeğin basıncı farklı,,teşekürler

Bu sözlere şapkamı çıkarırım.
1968

Çevrimdışı Ali ÖZTÜRK 06

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 10 Mayıs 2012, 23:30:42 »
volkan abi benim aldığım da bu fişeğin fiyatı 54 lira idi ama tabi şimdi ne kadar bilmiyorum ben 2 ay önce kadar almıştım......
Ali ÖZTÜRK
1990 ANKARA

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 10 Mayıs 2012, 23:37:10 »
volkan bey,winchester bereneke 10 lu pakette 45 tl civarında,rio ise 18 tl ,bereneke keçe tapadır daha yumuşaktır ,diğeri ise kurşunun arkasında pilastik vardır ,,,sonuç olarak ikisininde görevi aynıdır koltuk bölgesinden vurdukdan sonra ikisininde yapacağı etki aynıdır,ben defalaca şahid oldum ,
« Son Düzenleme: 10 Mayıs 2012, 23:40:03 Gönderen: Ramazan HAK »

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #11 : 11 Mayıs 2012, 00:41:43 »
Ali Bey kardeşim, teşekkür ederim. Eski fiyatıyla da pahalıymış bre. Beklemediğim bir şey değildi gerçi ya :) Eğer bunlarla hedefi vurmakta başarılıysan ve mümkün olursa vazgeçme bence.

Ramazan Bey, teşekkür ederim. Sağa sola vurmaması sizin becerinizden. Yukarı aşağı ise fişeğin tüfekle birlikte ilgisindendir bence. Yazdıklarınızı beğendim, çünkü hangi fişeğin elindeki tüfekle nasıl vuracağını her avcı fark etmez. İyi gözlem, bilgi ve hafıza gerek.

1968

Çevrimdışı Ali ÖZTÜRK 06

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 11 Mayıs 2012, 01:13:09 »
ben domuz av cısı değilim volkan abi işin aslı bi kere tavşan avında burun buruna geldim çok korktum yanımda şovrotin veya kurşunda yok tu o korkudan dolayı hiç domuza gitmem onun için yanımda taşırım 3 4 tane ne olur ne olmaz diye onun için fiyata pek bakmadım kaliteli olsun istedim can niyayetinde bide korku tabi :D
Ali ÖZTÜRK
1990 ANKARA

Çevrimdışı Rasim DİNÇALP

• *
« Yanıtla #13 : 11 Mayıs 2012, 09:59:57 »
Günaydın arkadaşlar paylaşımlarınız için teşekkür ederim.Yurtdışından bir arkadaşımla kurşun sohpeti yaparken bana hexolit32 adlı kurşunu incelememi söyledi inceledim çok enteresan geldi sanırım sizede gelecektir.Bence silah vefişek ithal eden arkadaşlarımız bu kurşunuda ithal edip türk avcısının hizmetine sunmalılar.
Rasim DİNÇALP
1964 izmir

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #14 : 11 Mayıs 2012, 16:35:21 »
ben domuz av cısı değilim volkan abi işin aslı bi kere tavşan avında burun buruna geldim çok korktum yanımda şovrotin veya kurşunda yok tu o korkudan dolayı hiç domuza gitmem onun için yanımda taşırım 3 4 tane ne olur ne olmaz diye onun için fiyata pek bakmadım kaliteli olsun istedim can niyayetinde bide korku tabi :D

Ava başladığım yıllar ne kadar gezdiysem rastlamazdı ve çevremde avına giden de yoktu. Sonradan gittim. Grubun heyecanını paylaşmak güzel ama avlamanın heyecanını alamadım pek. İlgimi çekmiyor. Sadece 2 sene kadar önce biri çoban köpeği gibi taa nerelerden üstüme geldiğinde gerçek adrenalini tattırmıştı :D Tek başınayken de katmerli yaşanıyormuş. Kurşunu kütüklüğün ve yeleğin hep aynı yerlerinde bulundururum. Bi de daşlı yerlerde gezmek lazım :D :D

Rasim Bey o kurşunu her gördüğümde veya duyduğumda ürperiyorum :)   İnşallah getirirler ama mazallah domuzdan başka canlıya denk gelmesin...
1968

Çevrimdışı Ali BAL 31

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 30 Ekim 2014, 00:24:52 »
 Winchester XP3 Sabot Slug,
değerli av dostları ismini yazdığım tek kurşun fişeği, türkiyede hangi av bayide bulabilirim. yardımlarınız için şimdiden teşekürler. herkese iyi çalışmalar.
  • Benelli cordoba
  • Benelli powerbore
1974-Hatay

Çevrimdışı Kadir TANYILDIZI

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 30 Ekim 2014, 12:38:56 »
Winchester brenneke modeli benimde ilgimi çekmişti ve bir ay önce kutu aldım şimdilik kullanmak kısmet olmadı.
İyi performans vereceğini tahmin ediyorum ama brenneke tapası fiocchi brennekeden farklı olarak plastikten yapılmış.
Fiyat olarak pahalı ama domuz avında umarım iyi olur.
1993 ERZİNCAN

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 30 Ekim 2014, 14:16:43 »
winchesterin kötü fişeğine hiç rastlamadım.
1978-İZNİK

Çevrimdışı Kenan ÖZKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 30 Ekim 2014, 14:40:16 »
winchesterin kötü fişeğine hiç rastlamadım.
abicim dediğine katılıyorum bu marka kötü bişey üretmez
_____SiVeR öLüMüNe SeVeR____ KeNaN ÖzKaN 1989 B Rh+ istanbul  SİVASLI YİĞİDO