Gönderen Konu: SARSILMAZ SP302 Mİ? ATA SP Mİ?  (Okunma sayısı 18219 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
SARSILMAZ SP302 Mİ? ATA SP Mİ?
« : 20 Nisan 2012, 11:09:16 »
Sezon kapalıyken aldığım çok temiz Ata çelik kasa poze mi ava götürmeden deneme atışlarında yanlış fişek seçimleri sebebi ile grupmanını beğenmedim ve sattım.kızıyorum kendime iyi halt ettim.Uzak yakın karışık kalkan Keklik avında birde tavşan fırladımı aradan senaryo çok çabuk değişiyor ve bu durumda farklı şoklu ikinci namlunun avantajları ortaya çıkıyor.Onun içinde avcının tüfeği poze-çifte deniyor heralde.Bayii arkadaşımıma uğradığımda Sarsılmaz Sp302 71 namlu pozeyi elime aldım gözüme gelişi inanılmaz güzel ilk defa bana bu kadar uyumlu bir tüfek omuzladım..Ata da gözüme güzel geliyordu ama bu kadar değil.Birde sarsılmaz ağır olmasına rağmen o ağırlığı hissettirmeyecek kadar dengeli geldi bana.işçiliği parçaların uyumu kalite ata ya göre daha iyi.Gönlüm kaydı sarsılmaza doğru ama sarsılmaza 1krş bile vermem diyen yorumlar okuyunca kararsız kalmamak elde değil.fiyat olarak da iki tüfekde aynı hemen hemen..1600 Tl civarında..Birde namlu seçimi 66 mı 71 mi olmalı.çulluk ve bıldırcın için ata neo çulluğum var 61 namlu..
  • Fabarm AXIS 71cm ,Remington 1187 Premier
  • 12ga Beretta urika 2, 20ga Beratta urika 2

Çevrimdışı Ferhat DEMİRCİ

• *
Ynt: SARSILMAZ SP302 Mİ? ATA SP Mİ?
« Yanıtla #1 : 20 Nisan 2012, 20:08:56 »
 Her iki tüfeğide sadece atış yaparken denemek maksadı ile arkadaşlarımdan alıp kullandım. ata bana biraz daha  yatkın gibi geldi sarsılmaz ne kadar güzelde olsa bazı tüfekler bana sert bir görüntü veriyor sarsılmazın pozeleri bu listede sanki elimde patlıcakmış gibi bir his belki bir takıntıdır ama ben öyle hissediyorum.  size nacizane bir fikir vermek isterim büyük huğlunun pozelerini eğer yakından görme fırsatınız olursa muhakkak incelemenizi tavsiye ederim.  büyük huğlunun fabrikası yok atölye tarzı çalışılıyor fakat mürsel ustanın elinin değdigi tüfekleri şiddetle tavsiye ediyorum. şöyle bir anektot aktarayım. skeet atmak için poligonda 3 arkadaş gittik fakat ben ve tüfeği olmayan diğer arkadaşıma tüfek yapıldığı için o ara tüfeğimiz yok diğer arkadaşın tüfeğiyle atarız diye gittik (tüfek büyük huğlu concuest) poligonda trap atan 2 arkadaş daha katıldı bize skeet atarken 5 kişi 1 tüfek 125 fişek hiç durmadan aralıksız sıkıldı tabi bu sayı bir ölçü olmayabilir ama bana yerli tüfekde gereken güveni verdi ayrıca gruptaki herkez tüfeği öve öve bitiremedi...  özellikleri tetik tertibatı perazzi gibi sökülebiliyor namlu iç çaplarını 18,4- 18,8 kadar yapabiliyorlar sevkhunisi uzatılmış 5,5 cm mobil veya fix şok yapılabiliyor en önemliside grupman dehşet...

umarım kafanızı karıştırmamışımdır :)  biraz reklam gibi oldu ama bağışlayın bir tüfeği beğendimmi herkes istifade etsin istiyorum. resimlerini size faceden atarım

SAYGILAR  Rastgele
Ferhat DEMİRCİ
1979 ADANA
[email protected]

Çevrimdışı Bünyamin KÖK

• *
  • DAĞLAR AŞILMAZ DEĞİL YETERKİ AV OLSUN!
    • av avlak avcı
« Yanıtla #2 : 20 Nisan 2012, 20:33:42 »
Ördeğe gitmeyecekseniz kesinlikle 66cm çelik kasa ata beyaz s.poze.Hasan bey birde bore namlusu var onuda araştırın grupmanı daha iyi olması lazım.Markaysa marka,kaliteyse kalite,hizmetse hizmet.

http://www.ataarms.com/urunayrinti.php?catid=19&pg=1&direct=1&uid=188&tmd=
« Son Düzenleme: 20 Nisan 2012, 20:38:01 Gönderen: Bünyamin KÖK »
Bünyamin KÖK
1983 KAYSERİ
Elektrik Elektronik
Metal İşleri Teknisyeni

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 22 Nisan 2012, 11:39:07 »
Ferhat Bey kafamı karıştırmayı bırakın allak bullak eden yorum ve fikirler için teşekkürler.Sizin tecrübeleriniz ve yönlendirmeleriniz benim için önemli..Bu konuda sizi rahatsız edeceğim tel nonuz silinmeyen tek özel msjımda kayıtlı ;)Bünyamin Bey teşekkür ederim.2 tane ata kinetik tüfeğim var ana dağıtıcı bayisinden memnun olmasakda genel olarak ATA dan memnunum hizmet ve ürün kalitesi iyi.Ata çelik pozem vardı sırf Mp bore ata poze almak için sattım. http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,148024.0.html
bu konuyuda ben açmıştım.Mp bore neo kinetik ile %90 alacanlı düştü kuşlar.Otomatikdeki gaz kaybı+mp bore gaz kaybı ile oluşan bu durumun pozede mp bore da olmaz  fikri oluşmuştu.Fişek seçimi tüfekden de önemli yanlışlarım olabilir bunun için testler yapacağım sil başta.Birde mp bore 15 derecenin üstü hava sıcaklığında daha iyiydi sanki sezonu gözden geçirdiğimde böyle bir kanı oluştu ama onuda test etmem lazım.
« Son Düzenleme: 22 Nisan 2012, 11:42:42 Gönderen: Hasan BAŞKARA »

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 22 Nisan 2012, 20:29:39 »
saçma dağılımını test  eden  tek firma YILDIZ.geri kalan firmaların tüfeklerinin saçma dağılımları benim için hurafeden öte gitmez.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Halil ÖZKAN

• *
  • Avcı köpeğiyle nam yapar
« Yanıtla #5 : 22 Nisan 2012, 22:00:39 »
1996 da aldığım sarsılmaz sp tüfeğimi her sezon ful 24gr-38 gr aralığında her marka fişekle kullandım.bu aralarda merak edip stoeger ve concort,üzümlü otomatikler de aldım.hepsini sattım.elimde avrupa çiftem de var ama hiç kullanma ihtiyacı duymuyorum.çünkü elimdeki pozeden daha iyi performans göstermiyor.bir de kağıda hedefe fişek atmakla tüfeğin av öldürmesi ölçülmüyor.herkez aynı yanlışı yapıyor.bir tüfek alıp hedefe atıyor ve saçma dağılımına bakıyor.oysaki av canlıdır.yakıcı namlusu olan bir tüfek tek saçmayla avı düşürür ama yakıcılığı olmayan tüfekler delik deşik eder ama av canlı kalır.bence sarsılmaz veya huğlu nun pozeleri yerlide en iyi av yaptıran tüfekler.bu sezon arkadaş bellum modeliyle yaklaşık 70 metreden attığı üveyik paket gibi düştü.kuşa baktığımızda tek bir saçma almış olduğunu gördük.bir de bu  fiyatlara simson suhl veya beretta s55 veyas56 düşünün.çok etkili saçması olan tüfekler.
Halil ÖZKAN
1976-Çanakkale-İKAMET İSTANBUL

• *
« Yanıtla #6 : 22 Nisan 2012, 22:21:38 »
saçma dağılımını test  eden  tek firma YILDIZ.geri kalan firmaların tüfeklerinin saçma dağılımları benim için hurafeden öte gitmez.
   Suat bey türkiyede grupman testi yapan firma varmı yokmu bilmiyorum ayrıca dünyada bu konuda en takıntılı firmanlarn başında da perazzi ve krighoff olduğunuda şöyle böyle bilirim... Yaptıkları grupmanın düz fonda yayınlamış hiç bir kuruluşada inanmam(hile olabilir) mümküse video ile ispat isterim.   bu söylediklerimi yıldızın sitesinde göremedim mümkünse  varsa bir link yayınlarmsınız..
  Herhangi bir avcının test ettiği tüfek grupmanın bana marketing olmadan söylendiği için firmalardan daha inandırıcı gelmiştir kar kaygısı gütmediği için olsa gerek,
   Cümlenizdeki HURAFE atıfını bir önceki mesajıma istinaden yazılmış kabul edip size büyük huğlunun 71 namlu skeet ve 76 namlu trap tüfeğinin video ile grupman testlerini mail olarak yollayabilirim.. gerçekten beni etkiledi ayrıca poligonda çokça kişiyide etkilemiş olacakki perazzi kullan çok atıcı yedek veya asıl olarak bu tüfekleri faal olarak kullanıyor   yanlış anlamazsınız umarım ben  laf olsun diye ben mesaj yazmam eğer tecrübem varsa konuda söylerim..

Yıldız pozem vardı gerçekten grupmanı şaşılacak dercede güzeldi malesef hafif tüfek özürlü bir avcı olarak 1 ay ömür ile vedalaştım yıldızla spor tüfekleri hariç yıldız çelik kasa tüfek üretmiyor sanırım üretse alacak ilk kişilerden olabilirim birde spor tüfekleri aliminyum alaşım kasalı tüfeklerinden çirkin gibi geldi bana.. 

Tüfekler ve memnuniyet kişiden kişiye farklılık gösterebilir. aynı farbirakadan aynı model tüfekten memnun olanda var olmayanda   bu yüzden avcı arkadaşlara nacizanae tavsiyem  henüz standartı oturmamış ülkem tüfeklerinden tecrübe edilmiş olanları tercih etmeleri...

Ferhat DEMİRCİ
1979 ADANA
[email protected]

• *
« Yanıtla #7 : 22 Nisan 2012, 22:29:51 »
Ferhat Bey kafamı karıştırmayı bırakın allak bullak eden yorum ve fikirler için teşekkürler.Sizin tecrübeleriniz ve yönlendirmeleriniz benim için önemli..Bu konuda sizi rahatsız edeceğim tel nonuz silinmeyen tek özel msjımda kayıtlı ;)
  :) RİCA EDERİM Hasan bey bu arada b ata neo 12 mp bore namlulu tüfeğinizle ilgili bir konu açsanız çok ii olur bir çok kişi, ben dahil merak ediyorum mp bore namlu tecrübelerinizi özellikle neo 12 de ..
   Saygılar Rastgele
Ferhat DEMİRCİ
1979 ADANA
[email protected]

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 22 Nisan 2012, 23:47:57 »
 Ferhat Bey  sezon başladıkdan sonra Mp bore ile kim nereye çektiyse oraya yöneldim değişik fişekler kullandım..Ata neo 12 2 kere fabrikaya gitti fişeği almama tetik kurmama problemlerinden.Apar topar b.huğlu concuest aldım.25 ve 35 metreden grupman testleri yaptım iki tüfeği karşılaştırdım.aynı fişeklerde concuest %10 civarında farkla daha iyiydi.fakat concuest davranma atışlarında bir türlü gözüme tam oturmadı şu an satılık ilanlarında.Bu test atışlarının kağıtlarını uzun süre aracımda taşıdım fırsat bulup foto çekerek siteye koyamadım.Geçen sezon bilgi birikimi ve sizlerin sayesinde biraz bilinçlendim diye düşünüyorum. Yenemediğim heyecanım yüzünden grupmanı iyi olan tüfekden çok gözüme omuzuma iyi oturan tüfek en iyi tüfek ama bu sezon inşallah daha iyi olacağım :)
Ata neo 12---ata neo çulluk---armsan 612 w solak--steoger m3500--deneme atışı müsadesi alabilirsek Sarsılmaz 302 SP--ATA SP---satılmaz ise B.huğlu Concuest ile  aynı fişekler uzatmalar choke lerle bir çok deneme yapacağız..Bu tüfeklerin hepsi benim değil tabii :) inşallah konu açıp o zaman paylaşmak daha anlamlı olabilir.Bu arada ARMSAN SOLAK tüfek yapmış Fuarda gördük.. solak arkadaşımıza  bir tane 612w solak sipariş ettik.Bu arada 70 ve 76 yatak karşılaştırmasını neo 12 mp 71  namlu 76 yatak--yedek 66namlu 76 yatak-- neo çulluk 61 namlu 70 yatak arasında uzatmaları takarak namlu boylarını eşitleyip karşılaştıracağım.resimlerden görünen tüfek 70 yatak sizin bu konudaki gözlemleriniz nedir?Herhangi bi testiniz var mı? 70-76 yatak arası grupman farkı için..

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 23 Nisan 2012, 01:00:35 »
Büyük huğlu ile 2009 yılında karşılaşmıştım ve merdiven altı imalat zannetmiştim..son 3 yıl içinde birden bu kadar atılım yapacakları aklıma gelmezdi..Büyük huğluda gözlemlediğim süperpozelerine çok önem veriyorlar.trap olsun av tipi olsun süperpozelerinde sürekli bir yenileme içindeler.trap ve skeet konusunda iyi bir yere geldiler..sebebide kullanıcılardan gelen tüm iyi ve kötü yorumları dinleyip Mürsel tanık ustaya iletiyorlar,hatta Mürsel usta sizi telefonda birebir dinliyor.firma sahibi Mert kardeşlerden Çetin mert de trap atıcısı..yarı otomatiklerine gelince:namlu altındaki gaz odasında oring yok ve buna rağmen 24 gram ile tıkır tıkır çalışıyor..kışın yerli meca veya pellagri ile çok güzel ördek vuruyor..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 23 Nisan 2012, 12:34:31 »
Otomatiği de satamayacağız anlaşıldı :) Ahmet Bey hangi havade kaç no kaç gr attınız ördeğe..ince saçması güzel icra yayı sert magazin cut off yapsalar satmayı düşünmem Limbertayı...Pozede hiç aklımda yokken sarsılmazı omuzlamamızla iyi tav a geldim :) Bunlar güzel şeyler av bahane..Köpeğimizle nasıl bütün oluyorsak tüfeğimizlede bütün olmalıyız..Bindiğim arabada bile ben bunu arıyorum.sevemedim mi kanım ısınmadımı dünyanın en pahalı arabası olsun bendeki değeri araç ;)

Çevrimdışı Ali AKTÜRK

• *
« Yanıtla #11 : 23 Nisan 2012, 13:47:20 »
Ben de 1 yıldır ata sp kullanıyorum.28 gr mirrage ile canlı düşen kuş sayısı çok az.Hatta kuşu aramak zaronda bile kalmadım.Nereye düştüyse kuş orada.Ama ejektörü bir iki kere tutukluk yaptı.Şimdi sorun yok.Bir de alt gözdeki fişek kasaya sürtüyor...Sonuçta tavsiye ederim....
Ali AKTÜRK 1977 KAYSERİ
Sözün bilmez bazı nâdan elinden
Yol ağlar, usûl ağlar, erkân ağlar...

Çevrimdışı Ali AKTÜRK

• *
« Yanıtla #12 : 23 Nisan 2012, 13:59:21 »
ama atanının dönerbaşlıklı otomatiğinden uzak durun bence.Memnun olana çevremde rastlamadım...
Ali AKTÜRK 1977 KAYSERİ
Sözün bilmez bazı nâdan elinden
Yol ağlar, usûl ağlar, erkân ağlar...

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 23 Nisan 2012, 14:18:26 »
ama atanının dönerbaşlıklı otomatiğinden uzak durun bence.Memnun olana çevremde rastlamadım...
iki kere fabrikaya gitti sonra düzeldi ama canlısı bol allahdan köpeğim var ;) fişeğide ağzına layık olcak yoksa yemiyor..RC yi seviyor sıkıntı yaşanmıyor..

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 24 Nisan 2012, 00:24:08 »
Otomatiği de satamayacağız anlaşıldı :) Ahmet Bey hangi havade kaç no kaç gr attınız ördeğe..ince saçması güzel icra yayı sert magazin cut off yapsalar satmayı düşünmem Limbertayı...Pozede hiç aklımda yokken sarsılmazı omuzlamamızla iyi tav a geldim :) Bunlar güzel şeyler av bahane..Köpeğimizle nasıl bütün oluyorsak tüfeğimizlede bütün olmalıyız..Bindiğim arabada bile ben bunu arıyorum.sevemedim mi kanım ısınmadımı dünyanın en pahalı arabası olsun bendeki değeri araç ;)
Büyük huğlu conkuest lüx:hava sıfırın üstünde iken ME-CA(32/4VEYA 5),İMPERİAL(32/4VEYA 5),ROTWEİLL(SAHTE VEYA ORJİNAL FARKETMİYOR 32/4 VEYA 5) HAVA SIFIRIN ALTINDA İSE 33 GRAM 4 NUMARA B&P HAVA ILIMAN VEYA HAFİF SOĞUK İSE 30 GRAM 5 NUMARA İMPERİAL,30 GR. 4 NOSUDA GÜZEL İŞ ÇIKARIYOR AMA ZOR BULUNUYOR.ÜVEYİKTE 28/8 ME-CA,SELAMLAR
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 24 Nisan 2012, 07:53:20 »
Büyük huğlu conkuest lüx:hava sıfırın üstünde iken ME-CA(32/4VEYA 5),İMPERİAL(32/4VEYA 5),ROTWEİLL(SAHTE VEYA ORJİNAL FARKETMİYOR 32/4 VEYA 5) HAVA SIFIRIN ALTINDA İSE 33 GRAM 4 NUMARA B&P HAVA ILIMAN VEYA HAFİF SOĞUK İSE 30 GRAM 5 NUMARA İMPERİAL,30 GR. 4 NOSUDA GÜZEL İŞ ÇIKARIYOR AMA ZOR BULUNUYOR.ÜVEYİKTE 28/8 ME-CA,SELAMLAR
Teşekkür ederim..Attığınız mesafeler neydi bu fişeklerle.choke kaçtı..Yaptığım yanlışların farkına varmışken sizde bu fişek seçimleri ve aldığınız verimle tastiklediniz.ATA NEO 12 de daha kalın saçmalar ve ağır dolular kullandım sonuç fiyasko..mesela rotweil güzl fişek keklik tavşanda 32/6 güzel iş yaptı.ördekde 36/3 kullandım bol manky :) Limberta bir kere kekliğe gitti 5 fişek attı geldi..

Çevrimdışı Servet BİLGE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 24 Nisan 2012, 21:31:32 »
pozede ağırda olsa huğlu derim
Servet BİLGE
1978 AMASYA

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 25 Nisan 2012, 00:28:39 »
Limberta ve conkuestin iç çapları dardır,ördekte daima 4 şok,bıldırcın ve domuzda 5 şok kullandım..iç çaplar dar olduğu için sürekli 5 şok kullananda var.yalnız namluların saçma sürüşü çok iyi..35 metreden güzel ördekler vurdum,36 gram 3 no kullanırsan ördeği deler geçer hayvan vurulduğunu anlamaz,gider bir yerlere düşer,ölür kalır..çok sert bir havada 33 gr. 4 no pellagri ile şov yapmıştım..bu tüfekler çok sert fişeği sevmiyor,aza kanaat ediyor..selamlar
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 25 Nisan 2012, 00:30:50 »
Birde şu var,kullandığınız tüfeklerde kundak boyu ve açıları size uygun mu?Namlu vurmaz kundak vurdurur..
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 25 Nisan 2012, 07:37:22 »
Sert havada dar(18.3) namlu daha iyi randıman veriyor.namlu 66 benim ılıman bir havada 3 choke ile paçamdan fırlayan yamaca vuran  tavşana rotweil 32gr 6 no power tapa 15mt de ensesinin sağına tek kurşun gibi toplu düşen saçma gurupmanı ve öpücük atıp giden tavşan gözümün önünden gitmiyor :) Orda poze olup ilk fişek 32/6 keçe tapa olsaydı kaçmazdı diye düşünüyorum.Otomatikde de ilk fişeği keçe sür diyceksiniz ama bu sefer uzak kalkana boş bir fişek atıp mesafeyi daha açmasına sepep oluyor.her şey mükemmel olsa av kalmaz konu kalmaz muhabbet olmaz :)

Birde şu var,kullandığınız tüfeklerde kundak boyu ve açıları size uygun mu?Namlu vurmaz kundak vurdurur..
+100000000000
2011 bursa fuarında Abdullah KARA ustaya ölçü aldırdım.Çiftemi gönderdim geldi kundak boyu tamam ama yine olmadı hep alt vurdum davranma da.Namlu içi lazer alıp kendim ayarlayacağım tüfeklerimi..sorun açılarda.

Çevrimdışı Hasan ERKOÇ

• *
« Yanıtla #20 : 23 Mayıs 2012, 09:44:09 »
sarsılmaz sp 302 yani salvo oluyor heralde bir abimizde var daha öncede yazmıştım o kadar çirkin kaba bir tüfek olamaz herhalde ancak 1 numara saçmayla 3 no şokla bile keklik avlayabilirsin o kadar güzel saçması ve gurupmanı var yaklaşık 100 metrede kekliği düşüreceğini iddia etti abimiz tüm iş arkadaşları bir mesaiden sonra gittik 100 metre civarı dikti hedefi 1 numara 32 gram saçmayı 3 numara şokla attı 10 saçma isabet ettirdi bizde adama saygı duyduk ve evet abi sen kekliği 100 metrede vurursun dedik döndük ayrıca bu abimizin bir iddiası daha var kendisi 50 yaşında daha doğrusu tavsiyesi var keklik avcılarına ava ver doğaya saygısı olan büyük saçma kullanır diyor kekliğe biele en fazla 4 no atmak lazım vurursa zaten hayvan kalır vuramazsa da zaten vurma en azından hayvan yaralı gitmez  onun için mutlaka iri saçma kullanının önünüzden bir sürü kalktı 7 no ile attınız biri düştü o 7 no saçma daha bir çok hayvanı yaralar öldürmez va o hayvanlar ziyan olur ama 3 no ile atsanız düşenler tam düşer saçma sayısı az olduğu için yaralı giden hayvan da az olur gibi bir iddiası ve tavsiyesi var bilmem sizler katılırmısınız.
ANCAK ŞAHSİ KANAATİM BU SADECE BU ABİMİZ (Kİ ŞANSLIYMIŞ )ONUN TÜFEĞİ SP 302 Sİ
 İÇİN GEÇERLİ ÇÜNKÜ TÜFEK ŞANSINA ÇOK GÜZEL GURUPMAN YAPIYOR 1 NO İLE BİLE ŞANSINA TÜFEK VE 3 NO ŞOK ÇOK UYUMLU BELKİ 1 NO ŞOKLA ATSA AYNI GURUPMAN OLMAZ DI
Hasan ERKOÇ
1976 ANAMUR

Çevrimdışı Cüneyt DERELİ

• *
« Yanıtla #21 : 23 Mayıs 2012, 11:23:55 »
 :arkadaşlar ben huğlu 103de kullanıyorum .evladiyelik tüfek .dikkatinize ;D
Cüneyt DERELİ
1976-İstanbul

Çevrimdışı Mehmet AKKUŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #22 : 23 Mayıs 2012, 11:42:23 »
Ne o nede o yerlide tek alınacak marka Huğlu koop kanımca
  • Webley Scott (AKUS) SxS 20/66
  • Akus SxS 12/66
  • Özkanlar FX017 12/66
Mehmet AKKUŞ
1973 Kemaliye-ERZİNCAN

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 15 Kasım 2012, 23:55:39 »
Çok değişik marka pozeler kullandıktan sonra en son Düzce'ye gidip Şaban Usta'ya AVSAN marka bir sp. yaptırdım.Tüfeği tek tetik ,mobil şoklu ve sellektörlü yaptırdım.Ejektör yok.Bu tüfeği 4 yıldır kullanıyorum.Tüfek 3,250 kg ağırlığında.Tepmesi çok az, dengeli bir tüfek.Ben ona çakma beretta derim.Zira gerek AVSAN ,gerekse ATA sp birer BERETTA kopyasıdır.Öyle ki Şaban Usta benim AVSAN 'ın namlusunu s56 ya takıverdi.Şaştım kaldım.Yalnız bu tüfeğimden çok memnunum.Tüfeğim aynı zamanda geniş bant.Tüfekle yazın 30, kışın ise en fazla 32 gr fişekler kullanıyorum.
Mesafe uygun ise ve avı vurmuşsam av elektrik çarpmışa dönüyor.Fişek markası pek farketmiyor.Onun bende özel bir yeri var.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ