Daha önce 4 yıl kadar SARSILMAZ CONCORD bir tüfek kullandım.Çalışması kusursuzdu.Onunla çok avlar yaptım.Şu an ise STOEGER M2000 kullanıyorum.İkisini de kullanmış biri olarak STOEGER avda daha etkili ve vuruş gücü daha yüksek.SARSILMAZ ise gazlı olduğu için daha seri ve tepmesi daha düşük.
2000 yılından beri, eşimin hediyesi sarsılmaz kullandım ( 2012 yılına kadar- eşimin hediyesi olmasa idi çoktan satardım)), dıştan şoklu, şıkır şıkır çalışır, kimse laf edemez bu konuda, ama fişek seçer 28 gr yerine 32 koyarsan eli boş dönersin, çok fazla yarılı bırakıyordu, uzak mesafe atışlarından hiç memnun değildim, uzaktan bir üveyik veya güvercinin düşmesi şanstı. 3 yıl önce eski dıştan şoklu namluyu satıp yerine 71 cm içten şoklu namlu aldım, 2. yılında garanti dolduğu ay paslandı, önceki namlu 10 yıl hiç bir şey olmamıştı, şu an namlunun boru kısmını huğlu koop 401 namlusu ile değiştireceğim. kısacası sağlam ama öldürücü değil, ayrıca 15 yıl önceki model ile şimdiki model aynı, ağırlıkları bile aynı.
stoger ise ullanmadım ama kullanan arkadaşlar memnun, meşhur 92 a ların devamı diye biliyorum.
özetlersek sarsılmaz ı kuş avcılarına tavsiye etmem, ava gitmeden meterolojiden sıcaklığa bakmanız gerekiyor, hava sıcaklığına göre fişek kullanmanız gerek, (özellikle küçük kuş avlarında) 12 yıllık kullanıcı olarak söylüyorum.