Gönderen Konu: HAYDİ BAKALIM AĞALAR. SARSILMAZ MI? STOEGER MI?  (Okunma sayısı 16185 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Musa BALLI

• *
Ynt: HAYDİ BAKALIM AĞALAR. SARSILMAZ MI? STOEGER MI?
« Yanıtla #25 : 12 Kasım 2012, 21:57:53 »
Daha önce 4 yıl kadar SARSILMAZ CONCORD bir tüfek kullandım.Çalışması kusursuzdu.Onunla çok avlar yaptım.Şu an ise STOEGER M2000 kullanıyorum.İkisini de kullanmış biri olarak STOEGER  avda daha etkili ve vuruş gücü daha yüksek.SARSILMAZ ise gazlı olduğu için daha seri ve tepmesi daha düşük.
2000 yılından beri, eşimin hediyesi sarsılmaz kullandım ( 2012 yılına kadar- eşimin hediyesi olmasa idi çoktan satardım)), dıştan şoklu, şıkır şıkır çalışır, kimse laf edemez bu konuda, ama fişek seçer 28 gr yerine 32 koyarsan eli boş dönersin,  çok fazla yarılı bırakıyordu, uzak mesafe atışlarından hiç memnun değildim, uzaktan bir üveyik veya güvercinin düşmesi şanstı. 3 yıl önce eski dıştan şoklu namluyu satıp yerine 71 cm içten şoklu namlu aldım, 2. yılında garanti dolduğu ay paslandı, önceki namlu 10 yıl hiç bir şey olmamıştı, şu an namlunun boru kısmını huğlu koop 401 namlusu ile değiştireceğim. kısacası sağlam ama öldürücü değil, ayrıca 15 yıl önceki model ile şimdiki model aynı, ağırlıkları bile aynı.
    stoger ise  ullanmadım ama kullanan arkadaşlar memnun, meşhur 92 a ların devamı diye biliyorum.
  özetlersek sarsılmaz ı kuş avcılarına tavsiye etmem, ava gitmeden meterolojiden sıcaklığa bakmanız gerekiyor, hava sıcaklığına göre fişek kullanmanız gerek, (özellikle küçük kuş avlarında) 12 yıllık kullanıcı olarak söylüyorum.
« Son Düzenleme: 12 Kasım 2012, 22:00:18 Gönderen: Musa BALLI »
Musa BALLI
1973-Antalya

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #26 : 15 Kasım 2012, 21:10:36 »
DOSTLARIM,
 Öncelikle şunu söylemek istiyorum.Kinetik tüfekleri avda daha etkili buldum(stoegeri).Ata Neo nun Stoeger den daha zarif olduğunu, daha ince işçilik ile yapıldığını ben de söyleyebilirim.Ama STOEGER tüfekleri de avda daha performanslı.Hem de STOEGERin fiyatının da daha uygun olduğunu unutmamak gerekir.Ama ATA NEO yu avda arkadaşlar pek beğenmedi.Benim de kullandığım bir ATA MAROCCHİ pişmanlığımdan sonra STOEGER ALDIM.10 numara bir tüfek.
Daha önce bir SARSILMAZ CONCORD da kullanmıştım.Çalışması iyiydi ama, avlarımın % 80 i canlı düşüyordu.Bir çok fişek denememe rağmen.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı Ziya ELÇİN

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #27 : 15 Kasım 2012, 22:27:49 »
Eski sarsılmazlarla yenilerini karıştırmayalım.(yenilerde sorun çok) STOEGER sorunsuz ve güzel bir av tüfeği.
Ziya ELÇİN
1960 Sivas/Balıkesir www.asyaav.com.tr

Çevrimdışı Onur ÇELİKOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #28 : 15 Kasım 2012, 22:31:16 »
İkiside değil :)
  • Ata Arms Venza 12 Kalibre 71 cm Yarı Otomatik
  • Kral Azarax 71 cm Y.Oto - Sarsılmaz Trapper Trap Tüfeği
  • Akkar Churchill 12 Kalibre 71 cm Süperpoze Av Tüfeği
  • Deustch Kurzhaar EFE & English Pointer TOMMY
Onur ÇELİKOĞLU  A rh +
1994 İzmir / Bayındır
Bayındır Avcılar Derneği
Trap Shooting