Gönderen Konu: YARIŞMALARDA NEDEN BÖYLE OLUYOR? EĞİTİM DE BAŞKA YARIŞMADA BAŞKA KÖPEK.(video)  (Okunma sayısı 4805 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Cengiz AKKIN

• Müdavim Üyemiz
SEVGİLİ DOSLAR. kafama takıldı ve başıma geldiği için bu konuyu açıyorum eğitimdeki köpeklerin perfermansı yarışmalarda neden farlı oluyor.istenilen hız ve stil neden yakalanamıyor bu tür olaylar bütün avcıların başına geldiğine inanıyorum çünki konuştuğum bazı arkadaşlarında köpeklerinde bu yaşanmış bunların nedenlerini masaya yatıralım ki ona göre eğitimimizi değiştirelim.yapmamız gerekenler nedir.

« Son Düzenleme: 21 Mayıs 2012, 13:29:56 Gönderen: Cengiz AKKIN »

Cengiz AKKIN
1981-Antalya
 0533 638 7116

Çevrimdışı Onur CANDAN

• *
hep aynı merada antrenman yapılması ve köpeğin sosyalleşmemesi o kalabalıkta farklı meraya çıkıldığında performansı etkiliyor
  Onur Candan
 Salihli/MANİSA
        1984
 0 545 532 0 532
      a RH(+)

Çevrimdışı Recep İLGİN

• fethiyeli avcı
  • *
  • www.kayraconstruction.com
    • KAYRA İNŞAAT FETHİYE
               Cok güzel bir Konuya degindigin icin oncelikle tesekkurler ve tebrikler Cengiz kardesim . Malum bu tur organizasyonlara Katilan kisiler yuzlerce kilometreler yol yaparak yarisma yerine varirlar ve bu yolculuk esnasinda kopeklerimiz olagan üstü yorulur ve strese girerler, Sonrasinda Eger kopegimiz yeterince sosyal degilse ikinci Sorun baslar cevresinde gordugu yuzlerce insan ve onlarca kopek onu biraz daha germeye baslar, Kisa surede tabiki profesyonel anlamda bu problemleri asmaya calismazsan muhtemelen ki oyle olur birde beslenme bozuklugu Ortaya cikar her gun vermis oldugun ogun zamani degismis olmasi farkli bir Sorun olur cikar birde ki en onemlilerinden biri Onur kardesimizin degindigi gibi mera calismalarini genelde farkli sahalarda yapmalisin her arazi ve hava sartlarinda egitim vermelisin ki kopegin ciktigi meralari yadirgamasin simdi deme bana ooo abi oyle bir yazdinki biz yarismalara katilmayalim :) aslinda bunlarla bitmiyor daha bir cok etken ve neden var onemli olan yarismalara katilmadan ve yarisma sirasinda neler yapmak gerekir ? Her yigidin yogurt yigisi farklidir misali tabi ki her avci kendine has yontemler uyguluyarak bunu yapabilir bence her kez ne yapiyorsa burada belirtsin bilgilimizi birlestirelim bende kendince sonra neler yapilmasi gerktigini yazmak istiyorum. Tesekkurler sevgiler
Recep İLGİN Cep Tel:05327779355
1978 Fethiye - MUGLA  ''Beni Öldürmeyen Darbe Herdefasında dahada ÖLÜMSÜZLEŞTİRECEKTİR''

Çevrimdışı Cengiz AKKIN

• Müdavim Üyemiz
hep aynı merada antrenman yapılması ve köpeğin sosyalleşmemesi o kalabalıkta farklı meraya çıkıldığında performansı etkiliyor

güzel bir tespit

Cengiz AKKIN
1981-Antalya
 0533 638 7116

Çevrimdışı Cengiz AKKIN

• Müdavim Üyemiz
               Cok güzel bir Konuya degindigin icin oncelikle tesekkurler ve tebrikler Cengiz kardesim . Malum bu tur organizasyonlara Katilan kisiler yuzlerce kilometreler yol yaparak yarisma yerine varirlar ve bu yolculuk esnasinda kopeklerimiz olagan üstü yorulur ve strese girerler, Sonrasinda Eger kopegimiz yeterince sosyal degilse ikinci Sorun baslar cevresinde gordugu yuzlerce insan ve onlarca kopek onu biraz daha germeye baslar, Kisa surede tabiki profesyonel anlamda bu problemleri asmaya calismazsan muhtemelen ki oyle olur birde beslenme bozuklugu Ortaya cikar her gun vermis oldugun ogun zamani degismis olmasi farkli bir Sorun olur cikar birde ki en onemlilerinden biri Onur kardesimizin degindigi gibi mera calismalarini genelde farkli sahalarda yapmalisin her arazi ve hava sartlarinda egitim vermelisin ki kopegin ciktigi meralari yadirgamasin simdi deme bana ooo abi oyle bir yazdinki biz yarismalara katilmayalim :) aslinda bunlarla bitmiyor daha bir cok etken ve neden var onemli olan yarismalara katilmadan ve yarisma sirasinda neler yapmak gerekir ? Her yigidin yogurt yigisi farklidir misali tabi ki her avci kendine has yontemler uyguluyarak bunu yapabilir bence her kez ne yapiyorsa burada belirtsin bilgilimizi birlestirelim bende kendince sonra neler yapilmasi gerktigini yazmak istiyorum. Tesekkurler sevgiler

Ben teşekkür ederim recep abi bilgilerini paylaştığın için zannedersem epy daha öğreneceğimiz çok şey var eksiklerimiz çok inşallah zamanla eksiklerimizi tamamlayıp başarıyı elde edeceğiz.ama bazı şeyleri istesekte imkan olmayınca olmuyor güzel meralara sahip olmadığımız bazı sıkıntılarımızda oluyor

Cengiz AKKIN
1981-Antalya
 0533 638 7116

Çevrimdışı Türker ÜÇOK

• *
Cengiz yıllardır mera yarışmaları yapıyoruz köpeklerimizi değerlendirmelere sokuyoruz, bilgi insan oğluna hiçbir zaman günümüzdeki kadar yakın olmadı , sen köpeğini nekadar doğru çalıştırırsan çalıştır bu mera kirliliğiyle bu anlayışlarla yapılan değerlendirmeler hiç bir zaman doğru sonucu vermeyecektir,  senin köpeğin için aynı meralarda çalıştırmak, beslenme ve sosyalleşmeyle ilgili  sıkıntılar olduğunu var sayalım bunlar olmasaydıda köpeğinin yapılan yarışmalarda çok iyi performans sergilemesi yada değerlendirilmesi bence pek mümkün olmayacaktı neden ilerleme ve anlayış bizde bukadar zor oluyor anlamakta güçlük çekiyorum,selamlar

Çevrimdışı Cengiz AKKIN

• Müdavim Üyemiz
Cengiz yıllardır mera yarışmaları yapıyoruz köpeklerimizi değerlendirmelere sokuyoruz, bilgi insan oğluna hiçbir zaman günümüzdeki kadar yakın olmadı , sen köpeğini nekadar doğru çalıştırırsan çalıştır bu mera kirliliğiyle bu anlayışlarla yapılan değerlendirmeler hiç bir zaman doğru sonucu vermeyecektir,  senin köpeğin için aynı meralarda çalıştırmak, beslenme ve sosyalleşmeyle ilgili  sıkıntılar olduğunu var sayalım bunlar olmasaydıda köpeğinin yapılan yarışmalarda çok iyi performans sergilemesi yada değerlendirilmesi bence pek mümkün olmayacaktı neden ilerleme ve anlayış bizde bukadar zor oluyor anlamakta güçlük çekiyorum,selamlar

[/url]

BİLGİLENDİRME İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

Cengiz AKKIN
1981-Antalya
 0533 638 7116

Çevrimdışı Turgay SULU

• *
  • DRAHTHAAR YOLUN SONU :)
ben de Recep kardeşime katılıyorum ben kendimden ornek verebilirim , bu sene yivli ile daha çok ugraşmamdan dolayı kopeklere cok vakit ayırmadım fermalı ava çok az gittiler ordek tavşan domuz derken normal avlarından uzak bir sezon geçirdiler iki yıldır yarışmalara da katılmıyorudum , elemelerde bodo hiç bodo değildi arada 15 dakika ilgilendim  bir bıldırcına 10 kez nefis fermalar verdi finalde oldukça iyi bir ferma vermesine rağmen ne o eski hızını ne de kalitesini gosteremedi çünkü 3 gundur arabada kalmak zorunda oldular yağmurdan kamp alanında kalamadık ailece geldik kopekler stres e girdi ve merada da hem sert ruzgar hem ondan once giren bir suru kopeğin çiş ve kokusu olunca bir de antrenmansız ve hamlık eklenince sonuç ister istemez ortada ,
bu sonuç beni etkilermi hayır ben onun ne oldugunu neler yapabileceğini çok iyi biliyorum ordaki birçok insan da biliyor ...
aynı senin kopeğinin ya da sonuç neden boyle oldu diyen kendinden ve kopeğinden emin birçok kardeşimizin aklına takılan gibi.
saygılar dostlar :)

Turgay SULU 1969
AKSARAY - ANTALYA

Çevrimdışı Burak KALLEM

• *
Cengiz bey selamlar... köpeklerinizi uzaktanda olsa takip eden birisiyim...
Şimdi hep aynı merada antreman veriorsunuz, işin kötüsü bide makine kuruyorsunuz...
köpekleriniz bu araziye geldiğinde muhteşem hırslı ve hızlılar çünkü o arazide kuş olduğunu (makinede güvercin) çok ii biliyorlar...arayıp bulup fermalıorlar...siz de buna kanıorsunuz, köpeğe güvercin ile eğitim yaptırıp bıldırcına çevirememişsiniz gördüğüm kadarı ile... bıldırcın işi çokkk farklı ...
bu eğitimlerin %80 i kuşsuz farklı arazilerde hergün düzenli  koşturmaktır...ne yapıosunuz ya sabah yada akşam serinlikte gezdiriosunuz... ama ne oluyor yarışma günü saat 1 de çat die size yarışma sırası size gelior dal öğlen köpek tabiki bozuluor...recep beyin dedikleri ve turgay beyin dedikleri hepsi birer sebep... zor bir iş bu yarışma işleri... ava giren köpek ve yarışma köpeği ayrı köpekler olmalı, yarışmalara merak sardı iseniz sırf yarışmalar için ayrı bir köpek  beslemenizi ve 365 gün bu köpeğe zaman ayırmanızı tavsiye ederim...bazı deneyimler gerek sizin gerekse köpeğiniz açısından yarışmalara katılım gösterdikçe ortaya çıkacaktır... kendi hatalarınızı  kendiniz yaşayarak öğreneceksiniz...aklıma gelmişken 2 köpek salıosunuz ama hep aynı 2 köpek, farklı köpekler ile bu işi yapınız...
Vet.Hek.Burak KALLEM
Muğla/Merkez

Çevrimdışı Lütfi TÜRE

• Müdavim Üyemiz
 Bu konu hakkında bilgilendirme yapacak kişilerin paylaşımlarını sabırsızlıkla bekliyorum.
Lütfi Türe
1971 Burdur

Çevrimdışı Hamdi NURDOĞAN

• *
bu işler gerçekten zormuş. sal gitsin bulsun olmuyo galiba benim anladığım . hazırlamak için o kadar vakitmi harcayacağız yani . bu işler üniversiteye hazırlıktan zormuş :) :) :)  kolay  gelsin .  her köpekten yarışma köpeği olmaz diyo ustalar ben onların yalancısıyım .bir kere bende götürdüm yarışmaya köpek 10 aylık erkek etrafa baktı baktı geldi :) :)  :)
« Son Düzenleme: 07 Mayıs 2012, 00:16:53 Gönderen: Hamdi NURDOĞAN »
Hamdi NURDOĞAN
31.01.1980

Ula MUĞLA

Çevrimdışı İbrahim ÇELİKEL

• Müdavim Üyemiz
selamlar cengiz dostum gerçekten çok güzel bir konuya değinmişsin..
yarışma olayı tamamen çok farklı ve köpeğinin o günkü psikolojisi şansı ve dinlenmiş hazır olmasıda çok önemli..
eğer yarışmalara köpeğini hazırlayacak isen köpeğin kesinlikle ve kesinlikle ava girmemesi kuşu aportlamamsı gerekir..
çok özverili eğitim alması şart ve çok ufak yaşlardan itibaren bu eğitimleri alması gerekir..
ferma eğitimlerinde görsel ferma eğitimini mutlaka ve mutlaka alması gerekir..

http://www.izlesene.com/video/rio-egitim/615795
5
"

8.eyhafta yağmurdan kuşlar açıklara çıktı ve çok köpek bunları aportladı..
geri kalan unsurlar zaten onun içinde var sen sadece değişik her türlü merada antremanlarını yapmasını sağlamak olacaktır..

bu arada seterin ve pointerin gerçekten türkiyedki sayılı köpeklerden..

« Son Düzenleme: 07 Mayıs 2012, 11:07:51 Gönderen: İbrahim ÇELİKEL »
İbrahim ÇELİKEL
A Rh + 1983 Selçuk İZMİR
0 546 579 03 26

Çevrimdışı Cengiz AKKIN

• Müdavim Üyemiz
ben de Recep kardeşime katılıyorum ben kendimden ornek verebilirim , bu sene yivli ile daha çok ugraşmamdan dolayı kopeklere cok vakit ayırmadım fermalı ava çok az gittiler ordek tavşan domuz derken normal avlarından uzak bir sezon geçirdiler iki yıldır yarışmalara da katılmıyorudum , elemelerde bodo hiç bodo değildi arada 15 dakika ilgilendim  bir bıldırcına 10 kez nefis fermalar verdi finalde oldukça iyi bir ferma vermesine rağmen ne o eski hızını ne de kalitesini gosteremedi çünkü 3 gundur arabada kalmak zorunda oldular yağmurdan kamp alanında kalamadık ailece geldik kopekler stres e girdi ve merada da hem sert ruzgar hem ondan once giren bir suru kopeğin çiş ve kokusu olunca bir de antrenmansız ve hamlık eklenince sonuç ister istemez ortada ,
bu sonuç beni etkilermi hayır ben onun ne oldugunu neler yapabileceğini çok iyi biliyorum ordaki birçok insan da biliyor ...
aynı senin kopeğinin ya da sonuç neden boyle oldu diyen kendinden ve kopeğinden emin birçok kardeşimizin aklına takılan gibi.
saygılar dostlar :)

aynen abi yazdıklarına katılıyorum

Cengiz AKKIN
1981-Antalya
 0533 638 7116