Gönderen Konu: Apartman bahçesinde köpek beslemek  (Okunma sayısı 6165 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

enis kıran

• Ziyaretçi
Apartman bahçesinde köpek beslemek
« : 19 Nisan 2012, 09:46:55 »
Sevgili avlak dostları şimdi benim bir sorunum var.Sizinde başınızdan böyle olaylar geçmiş olabilir diye sizinde yardımlarınızı bekliyorum.Aslında daha önce sitede bir ara görmüştüm ama şimdi bu konuları bulamadım.Ben apartmanın bahçesinde köpek beslemek istiyorum ama bunu yapmam için daha önceden bi prosödür varmıdır hukuken yapmam gereken bişey varmıdır?yada apartman sakinlerei izin vermeseler bile ben beslesem hukuken suçlu oluyormuyum?şimdiden yardımlarınız için teşekkürler

Çevrimdışı Serkan ERTENLİCE

• *
Ynt: Apartman bahçesinde köpek beslemek
« Yanıtla #1 : 19 Nisan 2012, 09:50:29 »
Apartman sakinleri istemezse ve imza toplarsalar besliyemezsiniz diye biliyorum.
Serkan ERTENLİCE
1977 GAZİANTEP
KARDEŞ MECBURİ ARKADAŞTIR,ARKADAŞ SEÇİLMİŞ KARDEŞTİR

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #2 : 19 Nisan 2012, 09:54:36 »
Apartman sakinleri istemezse ve imza toplarsalar besliyemezsiniz diye biliyorum.
Serkan kardeşim doğru yazmış.  Kat mülkiyeti kanunu bu konuda açık ve nettir.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Rıdvan KOCATAŞ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #3 : 19 Nisan 2012, 11:31:40 »
Tavsiye etmem, dert alırsın başına. Köpeğin gittiği gibi canında sıkılır. İnatlaşırsın imza toplarlar yada dengesizin biri balkondan zehir atıverir. Derdi tasası bitmez. Onun yerine yakınlarındaki müstakil evi ve bahçesi olan birine rica et. Onun bahçesine koy. Mamasını gönder, aylıkta 20-30 lira bahçe kirası verirsin problem kalmaz. Bi ara ben öyle yaptım

Rıdvan KOCATAŞ - 0545 464 4805
1980 Antalya - İkamet  ISPARTA

Çevrimdışı Berkay PORSUK

• *
« Yanıtla #4 : 19 Nisan 2012, 12:10:37 »
Arkadaşım site yada aprtman ilk toplantısında karar defterine köpek beslemek yasaktır kararı alınmadı ise köpeğin salık değil aşıları tam barınaklı kafeste besliyor isen hukuken sorun yok ama komşularınla nasıl halledersin bilemem
Berkay PORSUK
1977-Gemlik

enis kıran

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 19 Nisan 2012, 12:31:53 »
Apartmanda karar yok aslında böyle konuyla ilgili.Kendi kararlarınıda bi almadan yapmayayım diyorsunuz yani.herkese yorumları için teşekkür ederim.

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 19 Nisan 2012, 12:45:22 »
hukuken apartmanın yapımı aşamasında kat irtifakı kurulurken aksi yönde bir karar alınmadı ise ,,köpeğiniz korunaklı çit içerisinde bağlı,, belediye evcil hayvan kütüğüne kayıtlı,, veterinerlikçe aşıları yapılmış olduktan sonra,, hukuken sakınca yok... ancak daha sonra apartman sakinleri ortak imza toplayıp şikayette bulunabilirler..ama apartman yönetiminin almış olduğu bu karar illakide besleyemeyeceğiniz anlamına gelmez,, konu bununlada bitmez,, inatlaşma sürer gider ise diğer kat malikleri mahkemeye başvurup apartmanın ortak alanını bizlerin rızası olmadan kullanıyor yönünde bir karar aldırtırlarsa mahkeme kararı gereği köpeğinizi o alanda besleyemezsiniz.ancak evinizin içinde veya bağımsız bölümünüzde örneğin balkonunuzda veya terasınızda komşularınıza rahatsızlık vermeden besleyebilirsiniz.. ancak apartman yaşantısında köpek hele hele av köpeği gibi bol harekete ihtiyacı olan bir köpek beslemek için oldukça zor ve zahmetli... ALLAH KOLAYLIK VERSİN.....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg