Gönderen Konu: HER KES CAVAPLASIN CEVAPLAMADAN BAKMADAN GEÇMEYELİM.  (Okunma sayısı 2820 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Cengiz AKKIN

• Müdavim Üyemiz
Sevgili dostlar belki bu konular daha önce açılmıştır ama sezonun şu kapalı zamanında içimizi dökmek ve muhabbet için her kes ilk avcılığa nasıl adım attığını anlatırsa belki anılarımız tazelenmiş olur ve mazide kalan hatıralarımızı hatırlamış oluruz ilk ben başlıyorum devamının da geleceğini umut ediyorum.

eeehhhhh ehhhhhhhh heygidi günler hey.biraz içimi dökeyim.Benim avcılık hayatım pıynardan güzel çatal düzüp kare lastikten ve ayakkabının öpçesinin derisinden yular yapmakla ve yuvarlak asfalt çağılındaki taşları toplamakla başladı tabiki daha sonra eczanelerde satılan ve daha yumuşak yuvarlak lastikle.ama ne hikmetse sapanla bir türlü av vuramıyordum ömrümde vurduğum tek kuş hüseyincik kuşu idi.neyse ilk okul 3 sıraları amca oğlum rahmetli ali akkının çantacılığını yaparak devam ediyordum o çitemik kuşunu vurar ben kuşlarını toplar taşırdım.av sonunda da 2-3 tanede bana verirdi,sağ olsun ama bir gün benle kuşmu vurdun değişi allah var çok zoruma gitmişti ve babama havalı tüfeği yalvar yakar ilk okul 3 veya 5 sıraları olması lazım aldırmıştım ve onunla epey kuş vurdum çantacılıktan kurtuldum artık kendi kuşumu kendim vuruyordum ama gözüm büyük silahtaydı.neyse epey böyle devam etti yine amcaoğlum bir gün akşam bekinde çulluk beklemeye giderken yanında benide götürdü elindeki tek kırmayı havaya ilk defa sıkma şansını tanıdı,aradan epey bir zaman sonra yaz aylarında yaylaya taşınmıştık orda da dayım sağ olsun birde o sıktırdı söğüt ağacındaki serçeye,onuda vurmak nasip oldu ve aynı gün dayımdan silahı alıp arazi de gezerken takkalı çavuş dediğimiz bir kuş koyunların yayıldığı yerde gezerken yerde onuda vurunca bizde epey cesaret oldu ve 1 sene sonra bir mayıs ayıydı babamın dedemden kalan yüceller tüfek sanayisine ait çifte,hiç kullanmamıştı yeni almıştı rahmetli olmadan önce biraz amcam kullanmıştı okadar.Babamda baba yadigarı diye tüfeği sarıp sarmalamış yüklüğe saklamıştı bende onu gözden kestirdim ve babamın olmadığı anneminde dikiş makinasınla dikiş yaparken sessizce parmak uçlarına basa basa arkaka kapıdan girip üst kattan çifteyi kaçırmıştım ve mayıs ayları başında gelen göç arı kuşlarına telde dizelenirdi onlara ateş ederek onlardan vurdum ve portakal bahçesinde çift süren  babama gösterdim afferim benim oğluma dedi ama tellere sıkma dedi ve ALLAH var çocukluk işte ben hem çifteyle hemde havalı tüfekle epey arıcıl vurdum o zaman tabi babamda da avcılık olmadığı için kuşların göçünü felan bilmiyor artık bilinçlendik ama çocuklukta yapmadık dersek yalan olur.neyse biz artık avcılığa adım atmış olduk ve kırma bir köpek besleyip   yazaında çifteyle yazın bıldırçındı kışın karatavuktu derken böyle devam etti gitti,yaş ilerledikserede uzak şehirlere üveyik avıydı keklik avıydı,tavşan avıydı,ördek avıydı,tahtalı güverçin avıydı derken böyle devam edip gidiyor.ÖMRÜM OLURDA RABBİMDE SAĞLIK VERİRSE HER HALDE ELİMİZ AYAĞIMIZ TUTUNCAYA KADAR GÖZÜMÜZ GÖRÜNCEYE KADARDA BU HASTALIK GEÇMEYECEK.lafı çok uzattıma kusura bakmayın SELAM EDERİM BÜTÜN AVCI ABİLERİME VE KARDEŞLERİME.

Cengiz AKKIN
1981-Antalya
 0533 638 7116

Çevrimdışı Serhat SERİN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: HER KES CAVAPLASIN CEVAPLAMADAN BAKMADAN GEÇMEYELİM.
« Yanıtla #1 : 12 Nisan 2012, 15:33:12 »
Bende yazacağım uygun bi zamanda..Keyifle okudum..
doğum yılı ve yaşadığınız ili profilinize yazınız
http://avlakforum.com/forum/profile/?area=forumprofile;u=23147

Çevrimdışı Oğuz BABAÇOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 18 Nisan 2012, 16:15:42 »
Hey gidi sapan avları. Bak onu da iyi hatırlattın, anlatmak lazım. Yav ne aşamalardan geçmişşiz insan dalıp gidince bir hoş oluyor. Çok teşekkür ederim. Zevkle okudum. Paylaştığınız için teşekkürler..

Çevrimdışı Nuri ÖNEL

• Müdavim Üyemiz
    • www.ekomakkazan.com.tr
« Yanıtla #3 : 18 Nisan 2012, 17:30:43 »
Hey gidi sapan avları. Bak onu da iyi hatırlattın, anlatmak lazım. Yav ne aşamalardan geçmişşiz insan dalıp gidince bir hoş oluyor. Çok teşekkür ederim. Zevkle okudum. Paylaştığınız için teşekkürler..
Nuri ÖNEL
1957 NAZİLLİ

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #4 : 18 Nisan 2012, 17:57:51 »
Sizler benden daha şanslısınız. Her ne kadar kız çocuğu olsamda kendi hayvanlarımıza çobanlık yaptığımdan erkek gibi yetiştirildim. Sapanım yoktu. Ama çoban değneğimle  bıldırcın, çil ve keklik avlardım. Ne günlerdi o günler, dağlar ve alabildiğince boz kırlar sanki hepsi bana ait miş gibi görürdüm. Çocukluk işte!
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 18 Nisan 2012, 18:06:33 »
evet sn.babaçoğlu ah o sapanlı günler ,, 10-12 yaşlarında iken sapanla vurduğum 2 çil kekliği halen hatırlarım avın ne bol ve bereketli olduğu günlerdi.. nerdeennnn nerelere geldikkk ve nereye gidiyoruz düşünmek lazım....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Bekir SALDIROĞLU

• *
ILK KEKLIK, TEK KIRMAM, VE SUPERPOZE,
« Yanıtla #6 : 18 Nisan 2012, 19:33:46 »
degerli dostlar ilk okul yillarinda babamdan ogrendigim avciligin ,   anilarimdam paylasmak istedim sizlerle
 once dumanli barutlu cifte  atesleyince bir duman kaplardi ve sonra tapa yerine caput kullanirdi yokluk yillari ve sonra babam calistigi koy agasindan aldgi italyan berescia yazan bir tek kirma getirdi bir gun eve ama ne sevins  dolma tufek gibi degil di neticede ve mubarek o kadar da hafiftiki tek elle atabilirsin,76 cm  babamin gozunde tabanca gibiydi kapaninca tinnn diye bir ses cikardi bize gore artik koyun en iyi tufegiydi  ne kazlar orddekler tahtali guvercinler lokeseler sigirciklar vurmustu babam o tek kirmayla kisin o vurdgu kazlari  guzune sobada anam kaynatir icine pirinc doldururdu birde nasilda yerdik sofrda  7 kardes anam  ve babam la 9 kisi babmda nasil ogunurdu vurdgu zamanlar ama hic keklik vuramazdi ucara amcalarim ve dayimlarin cifteleri vardi hep heveslenirdik bir ciftemiz olsa diye keklik tavsan vurabilsek diye .derken askerlikten sonra 1,5 yil yurt disina calismak icin gitmistim donuste   88 li yilinda hemen tufekci ustasi ve avcilar ustadi denizlili tufekci mehmet ardag abiye gittim abi guzel bir poze alacagim dedim huglu 76 cm  var bes on fisek atilmis dedi hemen aldim ve av cantasiyla birlikte kilifiyla  dogru eve aman allahin ne sevinc ti babam,  ulen bu neymis av gacarmi simdi bundan  omuzlzyip amizlayip nisan aliyor  sonra anamin kendi elleriyle dokudugu 4 mt lik kok  boyasindan duvar halisinin ustune astiktan sonra bakmaya doyamazdik derken  keklik avi acildi amca oglum sadik abi amca oglu hadi gari senin yaninda biz cantacilik yapariz diye sakalasirdi  ve sabah arkadaslarla erkenden denizli gurlek daginin yamaclarina  vardik  kekik kokusu, dere de su caglamalari  yoruk cadirlarindan gelen kopek havlamalari cam kokulari mis gibi ruzgarla karisik  insani mestediyordu adeta ve derken pointerim  vardi beyaz uzeri kafferengi paftali kekliklerin kokusunu almis fermasini gormemisim biraz yaklasinca keklik surusu 15-20 li bir harladi hangisine atayim derken sol tarafima biri yoneldi gidiyor bir cektim yok valla gidiyo keklik, tek kirma olsaydi yina karavana ve arkasindan bakakalacaktim  ulen  super poze ya bu ikinciyi cekince tetigi anam be odane keklik done done done daireler cizerek dusuyor ve tarkanima  aldagel oglum demisim oylede bir bagirmisinki sevincten karsiki yamaclar da yanki yapmis amcaoglum bile duymus tarkan kostu hemen keklige ve oynadi biraz nede olsa onunda ilk kekligi ;  sonra aldi agzina kostu bana dogru on ayaklariyla sevincten gogsume atladi  aldim agzindan hemen mukafatini cebimden bir seker verdim sonra bicakla kestim bogazindan astim kusluguma sanki dagin kiraliyldim o gun derken tepede yoruk memet dayinin cadirina musafir olduk amca oglumla selam verdik yoruk kil cadirinda soyle bir  nefe s aldik bir cay yaptibize memet dayi aman allahim cadirda cayi yudumlarken bir cantadaki keklige bir super pozeye bide tarkana bakiyorum bide  aksam olsada babama gosterdsem ilk kinali kekligimi diye ruzgerda nasil esiyor dagin basinda  derken avi bitirdik yola koyulduk eve vardik gun enmeden yazin evin onu sulanmis supurmus anam beni goruverdi babamla hani len ne yaptin dedi soyle cantadan gosteriverdim kekligi babam yacavuryaaa e tufek super poze olunca vuruluyomus demek keklik dedi anamda hemen hadi ordan 20 yildir bi keklik yedirmedin,bak   aslam ogluma deyip sirtimi sivazlamisti o gunu hic. unutamam o ilk kekligimi. degerli dostlar  hepinize kucak dolusu selamlar atayurdumdan, kazasiz belasiz avlanmalar ve dostluklar temennisiyle
« Son Düzenleme: 20 Mayıs 2012, 17:01:42 Gönderen: Bekir SALDIROĞLU »
Bekir SALDIROĞLU
1966 taskent/ozbekistan