Gönderen Konu: BU RENK YAVRU GÖRDÜNÜZ MÜ?  (Okunma sayısı 15097 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Bülent HAZIR

• *
Ynt: BU RENK YAVRU GÖRDÜNÜZ MÜ?
« Yanıtla #25 : 24 Nisan 2012, 13:55:47 »
Bülent HAZIR
1981 DENİZLİ şuan eğirdir

free image hosting

Çevrimdışı Bülent HAZIR

• *
« Yanıtla #26 : 24 Nisan 2012, 13:56:59 »
Bülent HAZIR

free image hosting

Çevrimdışı Bülent HAZIR

• *
« Yanıtla #27 : 24 Nisan 2012, 14:02:07 »
anlamadım resımler kucuk cıkıyor ama facebook sayfamı ekle orda kocaman kocaman gor resımlerı
Bülent HAZIR

free image hosting

Çevrimdışı Aycan AY

• *
« Yanıtla #28 : 24 Nisan 2012, 16:34:46 »
Kerim Bey;
Kral, Antalya'dan Ali Şencan Bey'in köpeği olarak tanındı, şu an Adana'da bulunuyor. Acaba aynı köpekten mi söz ediyoruz? Aslında bu konuda bize en doğru bilgiyi Kadir Sarı Bey verecektir, umarım ilgilenir...
Aycan AY
1965- ADANA

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #29 : 24 Nisan 2012, 17:07:01 »
biz köpegin elineyüzüne bakıp safkan diyebiliyoruz :)) geçmişi soruldugunda mişli muşlu cümleler kuruyoruz.....  bizdeki mevcut eski yıllanmış av köpegi ırklarına hertürlü kaçak kanın karışması muhtemeldir kangal dahil karışmış olanlarda vardır yıllar önce duymuştuk........ üçbeş kuşak geçmişi belgeli olmayan ırklara mensup köpekler için biz safkan desek dahi üretimde kullanıldıklarında benzeri kafa karıştırıcı güven sarsıcı durumlarla karşılaşmak kaçınılmaz oluyor.....
bencede mevcut yavru üretimde kesinlikle kullanılmamalıdır.....
temiz kan secereli damızlıklar bu yüzden degerlidir...
« Son Düzenleme: 24 Nisan 2012, 17:08:20 Gönderen: M.Birol DEMİRTAŞ »
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Aycan AY

• *
« Yanıtla #30 : 24 Nisan 2012, 17:17:55 »
Beyler;
 Ya benim anlatımımda bir sorun var ya da bazı üyelerimiz anlamamakta ısrar ediyorlar; ben köpeğimin saflık durumunu sormadım ki hemen herkes bana etik dersi vermeye kalkıp "boşverin, üzülmeyin, sevmeye bakın" tarzı teselli cümleleri kuruyor. Ben böyle bir yavru yetiştirmiş olan varsa şimdiki halinin fotoğrafını paylaşırsa sevinirim dedim, hepsi bu. Ha, eğer mesele bu renk safkan pointer olmaz iddiası ise birincisi böyle bir iddia olamaz, bilim sizi öyle bir yanıltır ki mahcup olursunuz, ikincisi de bu iddia böyle soğuk, çirkin şekilde ortaya konamaz. Ne demek bu yavru ürememeli? Siz Hitler ekolünden mi geliyorsunuz da ari ırk hayranısınız? Eğer öyle ise basit bir sorum olacak; elinizde sizin soyağacınız hakkında bir döküman var mı? Varsa üremeye ne denli hakkınız varmış ve buna kim karar verecek? Aydınlatırsanız sevineceğim.
Aycan AY
1965- ADANA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #31 : 24 Nisan 2012, 17:22:22 »
Beyler;
 Ya benim anlatımımda bir sorun var ya da bazı üyelerimiz anlamamakta ısrar ediyorlar; ben köpeğimin saflık durumunu sormadım ki hemen herkes bana etik dersi vermeye kalkıp "boşverin, üzülmeyin, sevmeye bakın" tarzı teselli cümleleri kuruyor. Ben böyle bir yavru yetiştirmiş olan varsa şimdiki halinin fotoğrafını paylaşırsa sevinirim dedim, hepsi bu. Ha, eğer mesele bu renk safkan pointer olmaz iddiası ise birincisi böyle bir iddia olamaz, bilim sizi öyle bir yanıltır ki mahcup olursunuz, ikincisi de bu iddia böyle soğuk, çirkin şekilde ortaya konamaz. Ne demek bu yavru ürememeli? Siz Hitler ekolünden mi geliyorsunuz da ari ırk hayranısınız? Eğer öyle ise basit bir sorum olacak; elinizde sizin soyağacınız hakkında bir döküman var mı? Varsa üremeye ne denli hakkınız varmış ve buna kim karar verecek? Aydınlatırsanız sevineceğim.

kardeş o halde gidip bir kırma alsaydınya nediye bize fikir soruyorsun....

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Aycan AY

• *
« Yanıtla #32 : 24 Nisan 2012, 17:28:53 »
Birol Bey; Konuyu anlamayanlara tipik bir örnek oldunuz; ben size bu yavru safkanmıdır diye mi sordum? Bu yavrunun benzerini yetiştiren-gören oldu mu dedim. Cevabınız evet ise yazar, hayır ise yazmazsınız olur, biter. Zaten şu cevaba çok gülerim" benim konu hakkında bilgim yok, daha bilgili arkadaşlar cevaplayacaktır". E sen niye yazıyorsun o zaman be arakadaş>>? Sizin cevabınız da keşke nu kadar masum olsaydı. Ancak siz bir canlının geçmişi kayıt altında değil diye ürememelidir diyecek kadar katı yaklaştınız olaya.
Aycan AY
1965- ADANA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #33 : 24 Nisan 2012, 18:59:07 »
Birol Bey; Konuyu anlamayanlara tipik bir örnek oldunuz; ben size bu yavru safkanmıdır diye mi sordum? Bu yavrunun benzerini yetiştiren-gören oldu mu dedim. Cevabınız evet ise yazar, hayır ise yazmazsınız olur, biter. Zaten şu cevaba çok gülerim" benim konu hakkında bilgim yok, daha bilgili arkadaşlar cevaplayacaktır". E sen niye yazıyorsun o zaman be arakadaş>>? Sizin cevabınız da keşke nu kadar masum olsaydı. Ancak siz bir canlının geçmişi kayıt altında değil diye ürememelidir diyecek kadar katı yaklaştınız olaya.

aycan ülkemizdeki mevcut av köpekleri zaten karışıkkuruşuk olmuş.... her köpek üresin demek insancıl bir yaklaşım olabilir,ama ırkların korunması dahada insancıl bir yaklaşımdır çünkü korunmuş ırk degerlidir..... ırklar korunsun diye dünyada fcı ülkemizde kıf gibi kurumlar mevcut....
senin yaklaşımına göre ne gerek var fcı ye kıf a,her canlı üresin... zaten sokak köpekleride ürüyorki soyları tükenmiyor birşey dedigimiz yok...
ama bir amaca hizmet etmesi beklenen ırklar söz konusu olunca iş degişir....
kangal larıda bırakalım rastgele üresinler,üçbeş yıl sonra ortada kangal diyebilcegimiz birşey kalmaz.....

senin yavrunun örnekleri varsa olabiliyormuş demekki mi diyeceksin .....

iki üç yıl önce bir arkadaş kırık bir pointer resmi atmıştı neredeyse tüm av sitelerine...... ve soruyordu safkanmı diye.... gören herkes her sitede kırık bu yavru yazmıştı..sonra netten kendi köpegine benzeyen resimler bulup paylaşıyordu bunlardamı kırık işte aynen benim köpegime benziyorlar,siz hiçbirşey bilmiyorsunuz diye bizi suçluyordu :))....
sonra ne oldu bilmiyorum kayboldu ortalıktan......

bu yavru yüzünden ilerde canının çok sıkılacagını moralinin çok bozulacagını şimdiden garanti ediyorum.... söyleneceklerden etkilenmem cevabını herzaman veririm aslanlar gibide avımı yaparım diyorsan yolun açık olsun...... rastgele

upload images

« Son Düzenleme: 28 Nisan 2012, 13:51:34 Gönderen: M.Birol DEMİRTAŞ »

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Aycan AY

• *
« Yanıtla #34 : 24 Nisan 2012, 20:32:41 »
Birol Bey;
Öncelikle tanışıklığımız, samimiyetimiz olmayan insanlara sen diye hitap etmenin evrensel görgü kurallarına göre oldukça ayıp karşılandığını hatırlatmak isterim. Yorumunuza gelince; eğer amatör ya da profesyonelce üretim yapıyorsanız çiftleşmelerde seçici davranırsınız, ama dikkat edin seçici diyorum, çiftleştirmezsiniz demiyorum. Oysa ben sadece bir köpek-hayvanseverim.Doğacak muhtemel  yavruları satmak ya da beğendirmek gibi bir kaygım hiç olmadı, olamaz da. Ben onları sadece severim, onlar da beni sever ve türü her ne ise ona yönelik görevlerini yerine getirir. Sizin bu enteresan yaklaşımınızla hareket edilecek olsa safkan  olmayan ya da ırk standartlarına uymayan tüm canlıların ürememesi gerekir. Bunu hangi mantık, hangi vicdan , daha da önemlisi hangi doğa realitesi kabul eder?Sahip olunan bi revcil hayvanın görsellik endişesini taşımak için ya o şeyden ekonomik beklenti içinde olmak ya da bir hayli kompleksli olmak gerekir. İkisi de bana uzak kavramlar. İnanın sevgi koşulsuz olduğunda daha değerlidir Birol Bey. Bence bunu bir deneyin, belki daha sade bir ruha kavuşursunuz, ne dersiniz?
Aycan AY
1965- ADANA

Çevrimdışı İbrahim ÖZEL

• *
« Yanıtla #35 : 24 Nisan 2012, 23:29:33 »
İbrahim Bey;
Telefonda fikir alışverişinde bulunmuştu, tekrar teşekkürler. Ancak burada yazdıklarınızı anlamakta zorlanıyorum. "Yavrunun görünümünde bir problrm yok- çok şirin ancak üretmeyin" sözleri sizce de çelişkili deği,l mi? Eğer yavrunun üremesinde soy-kan olarak bir sorun varsa açıklamanızı arzu ederdim. Eğer böyle birşey yoksa da bir canlının üremesini sırf rengi sizin zevkinize uymuyor diye engellemeye çalışmak bırakın avcılığı ve av köpeği sevgisini,vicdan sahibi hiçbir bir hayvanseverin tasvip etmeyeceği bir yaklaşımdır. Ayrıca internet üzerinden yaptığım kısa ama özlü araştırmalar sonucu köpeklerin gen kalıtım özelliklerinin net olarak henüz sabitlenemediği, dolayısı ile örneğin  pointer türü köpeklerde her renk kombinasyonunun mümkün olduğu ortaya konmaktadır. Çiftleştirmeler çoğunlukla mevcut, çok bilinen renk kombinasyonları arasında yapıldığından ortaya genellikle aynı kombinasyonlarda ( beyaz üzerine siyah-sarı-ciğer vs. ya da solid) yavrular çıkmaktadır. Ancak yukarıda belirttiğim sebeplerle, benim köpeğim gibi sütlü kahve-kahve kombinasyonunda yavrular çıkması da az görülmekle birlikte gayet muhtemel bir durumdur.Bu başlığı açma sebebimi yukarıda birkaç kez belirttim.Köpeğimin saflığını araştırmak bana uzak bir düşünce, tıpkı bir canlının çiftleşme-üreme hakkını elinden almak gibi... Kalın sağlıcakla...

Aycan bey sanırım beni anlamadınız. Bakın siz çok açık bir şekilde kendinizin neden bu konuyu açtığını yazmışsınız zaten. Şimdi bu köpeğiniz ile inşallah çok güzel avlara imza atarsınız. Sizin anlamak istemediğiniz yada benim anlatamadığım konu şu. Ben ve benim gibi düşünen kişilerin bu konuda ticari bi kaygısı yok. Kıf ve Fcı amacı av köpeklerinin ve diğer türlerin safkan olanlarının soyunu devam ettirerek köpeklerin soylarında olması gereken yapması gereken hareketleri yaparak avcıysa avı bekçiyse bekçiliği yani görevini tam olarak yapmasını sağlamak için seçici kurumlardır. Siz belki yine beni yanlış algılayacaksınız ama evet bence safkan olmayan hiçbir hayvan üretilmemeli. Bu dünya üzerinde kuş ise kuş köpekse köpek kediyse kedi her türün safkanları olmalı. Bunu acımasızlık olarak niteleyebilirsiniz belki. Eğer aksi bişey olsaydı Allah'ın yarattığı bu yaratıklar doğada birbiriyle çiftleşirdi. Ben dağda kurt ile çiftleşmiş bir çakal görmedim. Siz gördünüz mü? Sizin köpeğinizin benim düşüncemde bütün geçmişi av köpekleriyle oluşmuş. Ancak bu tür renk köpekler kurtzaarlarda ve yerli pointerlerde görülür ki bunlarda av köpekleridir. Şahsımca ben elinizdeki köpeğin hakettiği eğitimi alırsa çok güzel av yapan bir av köpeği olacağına inanıyorum. Acımasız olsaydım bu köpeği uyutun yaşamaya hakkı yok derdim. Oysa güzel beslenmesi eğitimini tam alması ve ırkındaki av köpekliğine yakışır şekilde av yapmasını temenni ediyorum. Üretilmemesi gerektiğine inanıyorum çünkü görüntüsü pointer bu şirin yavrunun. Ancak hem kurumların hem bu kurumlara gönül vermiş avcı dostlarımın yarınlarda ülkemde safkan diye nitelendirilen üretim amaçlarında cinsleri ayrılmış köpeklerle av yapması için uğraş veriyorum ve veriyoruz. Bizleri yanlış anlamanıza gerek yok bence. Size bir örnek vereyim. Siz ticari kaygınız olmadan üreteceksiniz bu köpeği anladığım kadarıyla. Ama birçok avcımız bende dahil av köpeklerine para veriyoruz. Ben aynı zamanda üretiyorumda. Para vererek köpek alan avcı dostlarımız bence paralarının karşılığı olarak safkan av köpeği almak isterler. Yani siz bu köpeği üreterek doğacak yavruları hediye etseniz bile sizden hediye alanlar ürettiklerinde para ile satacak olanlar çıkacaktır. Bu köpek benzeri olmadığından olsada size denk gelmesi zor olacağından diğer normal görüntülü bir köpeğe çekilecek. Ondan anneye benzeyen bir dişi mutlaka çıkacak ama o ürediğinde ne yazıkki soya çekim olarak butür yavrular verme ihtimali olacaktır. Sizce para vererek aldığı bir eniğin büyüyüp ürediğinde bu tür yavrular veren sahibine haksızlık olmayacak mı? Konuya lütfen bu yöndende bakın. Bizler o nedenle bu tür köpekler ürememeli insanların ödeyecekleri para soyunda kırmalık olan köpeklere verilmemeli diye bu nedenle söylüyoruz. Secereli köpekler avlaklarda olmasını bir yönden bu nedenle istiyoruz. Ülkemde inşallah zamanı gelecek tüm av köpekleri secereli olacak. Bu amaçla köpek üretimimde çalışmalarıma yön veriyorum. İnşallah sizi kızdıracak açıklamada bulunmadan size açıklama yapmayı başarmışımdır. Hitaplarımda yanlışlık olmuşsa affedin beni. İnşallah bu şirin yavruyu büyütür ve harika avlara imzanızı atarsınız. Kalın sağlıcakla...
İbrahim ÖZEL 05304684000
[email protected] 1976 Bursa-Adana  

Çevrimdışı Kadir SARI

• Çolak 43
  • Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #36 : 25 Nisan 2012, 08:29:52 »
Aycan bey öncelikle yavrunuzu güle güle besleyin.bir avcı olarak köpeğinizi avda kullanmak ayrı bir özelliktir,bazıları gibi podyumlara çıkarıp boy göstermek ve caka satarcasına türlü türlü resim çektirmek ve oltaya ferma verdirerek satışa çıkarmak ayrı bir özelliktir.Şimdi sizin yavrunuza gelelim saf kan olup olmamasından bir yana bu tür sarı çilli elinde köpeği olan bir çok insan var ve bu köpeğin büyünceki şekli nasıl olur onu görmek lazım şimdi hepimiz bişeyler yazarız anlayanda yazar anlamayanda 2 senelik köpekçide yazar iki aylık köpek besleyende 20 senedir köpek besleyende ve ne hikmettirse Ülkemizdeki köpeklerin bir çoğunun ırkından şüphe duyulan gene bu sanal rotamdır. ve ondan dolayıdırki yurt dışından gelen köpeklere hep birlikte alkış tutmuşuzdur, Ülkemizdeki köpeklerin iç içe girmesinden ve bazı yanlış eşleşmeler sonucu çıkan çarpık çurpuk yavrulardan kurtulmak adına.
Siz en iyisi yavrunuzu seviyorsanız ve emek vererek bir canlıya bakıp büyütme edasıyla bakın işinize.Nasılsa amacınız av yapmak ve inanıyorumki yavrunuzda size av yapacaktır.Baktınız olmadı o zaman bir çaresine bakılır.
Selamlar.
Şunuda belirtmek isterim evet kral,ın anne tarafında birebir değil ama üç nesil gerisinde yerli pointer dediğimin 90 lı yıllardaki av yaptığımız köpeklerden var. tabi bu o zamanın en iyi av yapan köpeklerindendi siyah beyaz kırçıldı.
« Son Düzenleme: 25 Nisan 2012, 16:59:14 Gönderen: Kadir SARI »
Kadir SARI
1967 Emet KÜTAHYA
Tel.0 543 603 29 02

***** ŞİVA - LEXUS - BARBY *****

Çevrimdışı Aycan AY

• *
« Yanıtla #37 : 26 Nisan 2012, 10:10:44 »
 Bülent  Bey; resimler için teşekkürler. Muhtemelen bu yavru paftası ve tipi :)) hariç resimdeki köpek gibi olacak.
 Kadir Bey; yapıcı, humanist yorumlarınız için teşekkür ederim. Keşke sizin onda biririniz kadar bu işten anlamayıp da uzman edasıyla geçinenler de at gözlüklerini çıkarıp" önce canlı, sonra şekil" diyebilseler. Selamlar...
Aycan AY
1965- ADANA

Çevrimdışı Hüseyin SERTÇETİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #38 : 27 Nisan 2012, 14:48:02 »
Bende bu renk yavru çok gördüm. Fakat safkan diye tabir ettiğimiz ingiliz ırkları içinde hiç böyle bir renk görmedim. Sonuç olarak bazı köpeklerde belirli bir renk kartelası vardır. İngiliz pointer için bu reng vardır demek yalnış olur. Bana sorarsanız yıllar boyu vereceğimiz emekleri hesap edersek riske girmeye deymez derim. Lakin benim için cins önemli değil diyorsanız gayet güzel bir yavru. Uzun yıllar avlanmanız dileğiyle...
Hüseyin SERTÇETİN 1978 AKHİSAR 0542 5328869

Çevrimdışı Selçuk GÖKHAN

• Müdavim Üyemiz
  • av keklik köpek ise pointer
« Yanıtla #39 : 27 Nisan 2012, 16:35:29 »
bu renk yerli ırk gördüm vede avlandım... bende ustaların dediği gibi bu ırkın değerli saf bir ırkla çaprazlanmasına karşıyım... dediğiniz doğru sonuçta bu köpek ilk önce canlı sonra şekli tartışılmalı ama bu köpeğin bu yanlış renk yada şekle bürünmesinin sebebide insandır... o yüzden eşlemeler doğru ve denk bir şekilde yapılırsa ülkemiz köpekciliğinin gelişimi açısından çok daha verimli olacaktır...SAYGILAR...
Selçuk GÖKHAN
1975 MANİSA AKHİSAR  A(RH)+

[email protected]  0532 623 22 98

Çevrimdışı İbrahim ÖZEL

• *
« Yanıtla #40 : 27 Nisan 2012, 18:51:22 »
Bülent  Bey; resimler için teşekkürler. Muhtemelen bu yavru paftası ve tipi :)) hariç resimdeki köpek gibi olacak.
 Kadir Bey; yapıcı, humanist yorumlarınız için teşekkür ederim. Keşke sizin onda biririniz kadar bu işten anlamayıp da uzman edasıyla geçinenler de at gözlüklerini çıkarıp" önce canlı, sonra şekil" diyebilseler. Selamlar...

Aycan bey kadir abi zaten soyunda neler olduğunu yazmış bundan ötesi yok zaten.
Yavrunuz inşallah sağlıklı büyür harika avlara imzanızı atar ve güzel yavrular alırsınız. Rastgele....
İbrahim ÖZEL 05304684000
[email protected] 1976 Bursa-Adana  

Çevrimdışı Alim ÖZGÖRÜ

• *
« Yanıtla #41 : 28 Nisan 2012, 13:13:36 »
iyice kafam karıştı. avmı yapılacak yoksa podyumamı çıkılacak. yok yok dışardan köpek getirilecek ahanda italya secereli. yavru alınacak işine gelirse 1500 gayme. italya secereliya ondan. bu köpek av yapar diyorsanız hiç maddi durumu olmayıpta avcılığa gönül verenleride düşünün. maddi durumu olmayanlar av yapamayacakmı? köpeğinizle bol fermalı kazasız belasız avlar dilerim.
Alim ÖZGÖRÜ

Çevrimdışı Olcay AYTAÇER

• *
« Yanıtla #42 : 28 Nisan 2012, 14:21:53 »
Renk,boy,post önemlş degıl bence;önemlı olan sizin köpegınızle kaynaşmanız ve ekıp olmanız..Bir köpek mera ve yarışma şampıyonu olacagına avda bana zevk veren avlanırken keyıf aldıgım avda candostum yoldasım olsun bana kafı bu benım nacizane fıkrım.....
Olcay AYTAÇER
1983 İZMİR    KENA--OLCAY MUHTEŞEM İKİLİ

gif image hosting

Çevrimdışı Alim ÖZGÖRÜ

• *
« Yanıtla #43 : 28 Nisan 2012, 16:38:42 »
Renk,boy,post önemlş degıl bence;önemlı olan sizin köpegınızle kaynaşmanız ve ekıp olmanız..Bir köpek mera ve yarışma şampıyonu olacagına avda bana zevk veren avlanırken keyıf aldıgım avda candostum yoldasım olsun bana kafı bu benım nacizane fıkrım.....
bumudur işte budur. Aycan bey siz yavru alın bence. durumu iyi olanlara kıf fcı yardımcı oluyor. durumu kötü olan ava gönül verenlerede bi nebze siz yardımcı olursunuz. yanılıyormuyum?
Alim ÖZGÖRÜ

Çevrimdışı A.İhsan BAKKAL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #44 : 01 Haziran 2014, 00:20:52 »
ben edirneden bir arkadasa bir yavru kopek aldık  sonra bana 4 aylıkken geldi anne baba kurtzaar 4 basımda bir tek bendeki sarı çilli çıktı ve yasını aldıktan sonra reimde görundüğü gibi oldu 11 yasında 8 yasında ingiliz kopeğim var ona avda nal toplatıyor biri 3 aylıkken diğer ingiliz 40 günlükken geldi ikisinide ben eğittım foyoğraftaki köpeğimı çıyan ısırdı  atlattı yılan ısırdı  7 ay felç geçirdı 1-5 yıl ava gidemedi ama efsanem geri döndü kendinden gucuktur

[/url

kopeğim yılan sökması nedeni ile halen kuyruğunun üzerine oturamaz yan oturuyor bir eser kaldı
Ali İhsan BAKKAL
1963 Gelibolu ÇANAKKALE emekli

Çevrimdışı M.Aytaç TOK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #45 : 05 Haziran 2014, 17:25:41 »
Öncelikle merhabalar bu tür konulara girmek tarzım değil ama . Hemşerim yavrun hayırlı olmuştur inşallah . Öncelikle yavru şekilli güzel bir kan . ( şimdiki halini merak ediyorum )   Benim amacım duayen havasında yazmaktan çok yazılanlarının çoğunun kafanı karıştırmasını istemediğimden yazdım . Bu arada İbrahim bey Kıf ve FCI kurumlarını aynı tutmuş . Bu olmamış . kıf ve FCI olayını başka bir konuda tartışırım . Ben sizin köpeğinizin renginde pek çok safkan gördüm . Hatta bu sitede de yavruları satıldı . :)) ben duayenleri artık iki kısımda görüyorum :

1. google duayeni ( Oku Kes kopyala yapıştır )
2. satış duayeni ( esnaflık ayrı bir meziyet ister )
kendi öz eleştirime gelince ben son 7 yıldır safkan ( Bana göre safkan ) besliyorum eskiden kulağı uzun hangi köpeği bulsak eğitirdik.Yani bende çok bilmem .
« Son Düzenleme: 05 Haziran 2014, 19:03:21 Gönderen: M.Aytaç TOK »
Mustafa Aytaç  TOK
1968 ADANA

Çevrimdışı Hakan VERAL

• *
  • Şeytan Değil İnsan Doldurur
« Yanıtla #46 : 05 Haziran 2014, 18:52:26 »
abilerim konu 2012 konusu mezuubahis köpek şuan 2 yaşında olması lazım  :) umarım iyi avları olmuştur :)
Hakan VERAL
1988 Gelibolu

Çevrimdışı Muzaffer KUZU

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #47 : 05 Haziran 2014, 19:35:15 »
Ah tombiş ah sen ne yaptın milleti ugraştırıyorsun.Aycan kardeş iki yıl olmuş ama ben iyi avcı olacak diyorum.sen yeni halinden haber verde millet meraktan kurtulsun.
  • Huğlu Süperpoze 12 Skeet Özel yapım 71 namlu
  • Huğlu Çifte 12 Çukurbant 71 namlu 1-2 şok
  • Marocchı 12 Süper Poze 71 namlu 2-4 şok
  • Üzümlü Çifte 12 jetli yüksek bant 71 namlu 1-3 şok
İZMİR 1957   0Rh+     05344463032
Branş Kodu:2036

Çevrimdışı İsmail YILMAZ

• *
« Yanıtla #48 : 06 Haziran 2014, 12:40:35 »
valla ben bu güne kadar hiç renkle avlanmadım
renginin iyi olması kötü olması avcılığını etkilemez