Birol Bey; Konuyu anlamayanlara tipik bir örnek oldunuz; ben size bu yavru safkanmıdır diye mi sordum? Bu yavrunun benzerini yetiştiren-gören oldu mu dedim. Cevabınız evet ise yazar, hayır ise yazmazsınız olur, biter. Zaten şu cevaba çok gülerim" benim konu hakkında bilgim yok, daha bilgili arkadaşlar cevaplayacaktır". E sen niye yazıyorsun o zaman be arakadaş>>? Sizin cevabınız da keşke nu kadar masum olsaydı. Ancak siz bir canlının geçmişi kayıt altında değil diye ürememelidir diyecek kadar katı yaklaştınız olaya.
aycan ülkemizdeki mevcut av köpekleri zaten karışıkkuruşuk olmuş.... her köpek üresin demek insancıl bir yaklaşım olabilir,ama ırkların korunması dahada insancıl bir yaklaşımdır çünkü korunmuş ırk degerlidir..... ırklar korunsun diye dünyada fcı ülkemizde kıf gibi kurumlar mevcut....
senin yaklaşımına göre ne gerek var fcı ye kıf a,her canlı üresin... zaten sokak köpekleride ürüyorki soyları tükenmiyor birşey dedigimiz yok...
ama bir amaca hizmet etmesi beklenen ırklar söz konusu olunca iş degişir....
kangal larıda bırakalım rastgele üresinler,üçbeş yıl sonra ortada kangal diyebilcegimiz birşey kalmaz.....
senin yavrunun örnekleri varsa olabiliyormuş demekki mi diyeceksin .....
iki üç yıl önce bir arkadaş kırık bir pointer resmi atmıştı neredeyse tüm av sitelerine...... ve soruyordu safkanmı diye.... gören herkes her sitede kırık bu yavru yazmıştı..sonra netten kendi köpegine benzeyen resimler bulup paylaşıyordu bunlardamı kırık işte aynen benim köpegime benziyorlar,siz hiçbirşey bilmiyorsunuz diye bizi suçluyordu
)....
sonra ne oldu bilmiyorum kayboldu ortalıktan......
bu yavru yüzünden ilerde canının çok sıkılacagını moralinin çok bozulacagını şimdiden garanti ediyorum.... söyleneceklerden etkilenmem cevabını herzaman veririm aslanlar gibide avımı yaparım diyorsan yolun açık olsun...... rastgele
upload images