Gönderen Konu: BU RENK YAVRU GÖRDÜNÜZ MÜ?  (Okunma sayısı 15098 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Aycan AY

• *
BU RENK YAVRU GÖRDÜNÜZ MÜ?
« : 09 Nisan 2012, 16:38:52 »
  Değerli Üyeler;
 Yeni edinmek üzere olduğum bu yavrunun renk-desen özelliklerinde bir benzerine sanal-gerçek hiçbir ortamda rastlamadım. Özellikle yetişkin haline rastlamış olan üyemiz var ise bana fikir vermesi adına paylaşırsa çok mutlu olurum. Rica ve selamlarımla... Aycan AY

« Son Düzenleme: 23 Nisan 2012, 20:43:19 Gönderen: Aycan AY »
Aycan AY
1965- ADANA

Çevrimdışı Serhat SERİN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Yavru renk yardımı
« Yanıtla #1 : 09 Nisan 2012, 16:50:30 »
Bu renk tonunda bende hiç görmedim..Pointer olarak ama setter görmüştüm bu tonda..Daha deneymli ustalar gereken cvbı verecektir..
doğum yılı ve yaşadığınız ili profilinize yazınız
http://avlakforum.com/forum/profile/?area=forumprofile;u=23147

Çevrimdışı Bünyamin KÖK

• *
  • DAĞLAR AŞILMAZ DEĞİL YETERKİ AV OLSUN!
    • av avlak avcı
« Yanıtla #2 : 09 Nisan 2012, 17:00:13 »
Ana safkan değil gibi babayıda görmek lazım ama normal pointer rengine benzemiyor.İllede alacaksanız bu yavrulardan.Anne veya baba cins'se aynı renklere desenlere yakın olan daha dogru tercih olacaktır.Selamlar.
Bünyamin KÖK
1983 KAYSERİ
Elektrik Elektronik
Metal İşleri Teknisyeni

Çevrimdışı Aycan AY

• *
« Yanıtla #3 : 09 Nisan 2012, 17:30:05 »
Bünyamin Bey;
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Anne safkan keza baba da öyle. Anne resim açısı nedeniyle tam anlaşılamıyor olabilir.
Aycan AY
1965- ADANA

Çevrimdışı Aycan AY

• *
« Yanıtla #4 : 09 Nisan 2012, 17:54:14 »
 Anne; 
Aycan AY
1965- ADANA

Çevrimdışı Bilal PAZVANT

• *
Ynt: BU RENK YAVRU GÖRDÜNÜZ MÜ?
« Yanıtla #5 : 10 Nisan 2012, 17:16:41 »
O babadan fosforlu yeşil yavru çıksa ben olsam alırdım :)

Çevrimdışı Aycan AY

• *
« Yanıtla #6 : 10 Nisan 2012, 17:23:27 »
Bilal Bey;ben de öyle yapıyorum zaten . ^-^  ^-^Sadece büyümüş hali için biraz sabırsızlık, epeyce de merak içindeyim. Sanırım görsel olarak benzersiz bir yavruya sahip oluyorum. Zira ana- baba saflığından eminiz ancak bir başka örneği yok ^-^
Aycan AY
1965- ADANA

Çevrimdışı Mustafa YILMAZ 48

• *
  • bir gün bende isteğim kopege sarılacagım...
« Yanıtla #7 : 10 Nisan 2012, 17:30:12 »
altta foto ve vıdeosu var. su an beslıyorum yavruyu 3 aylık olcak bu gunlerde. uzerındekı desenı bende aradım bulamadım. babası secerelı ama kıf mı a mı? b mi? bılmıyorum yalan solemeye gerek yok arkadasımın kopegı zaten faal avcı gordugum gorunumu super solıd sıyah bır kopek. 9 yavrusu oldu sadece benım yavru bole cıktı. ben desenını sevdıgım ıcın aldım coook akıllı bırsey zaten. kırma dedıler . sanırsam atalarının bırınde alman ırkı var alman poınterı dıye dusunuyorum benım kopek ıcın sızın kı ıcın ıse usta arkdaslara sormak lazım

Uploaded with ImageShack.us

gumus fethiye
« Son Düzenleme: 24 Nisan 2012, 17:18:46 Gönderen: Özhan KELEŞ »
Mustafa YILMAZ
1989 FETHİYE 48.5

Çevrimdışı Cengiz AKKIN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 10 Nisan 2012, 18:03:00 »
Şimdi size safkanda bu olur dese ne değişecek yok kardeş bu köpek safkan değil dese ne değişecek köpeği kesip atacakmısınız.amacınız sadece avcılıksa fevkalade sizi avda tatmin ettiği sürece gerisi teferruattır.ama amacınız büyüyünce yavrulatıp yavru üretmekse ona bir şey diyemem çünki geçmişi bilinmeyen hiç bir köpeğe safkan diyemeyiz.8-10 göbek ötesinde köpekler neyle eşleşti bilen varmı sadece mışlı ,muşlu,ifadelerle konuşuyoruz.beğenip almışsınız hayrını görün önünde bol avlar vurarsınız inşallah.bu soruyu sormuşsunuz şimdi birileri bir şeyler yazar çizer canınız sıkılır yavrudan soğur baktığınıza bakacağınıza sorduğunuza soracağınıza pişman olursunuz madem almışsınız siz en iyisimi avdaki keyfini çıkarmaya bakın.rasgele

Cengiz AKKIN
1981-Antalya
 0533 638 7116

Çevrimdışı Mustafa YILMAZ 48

• *
  • bir gün bende isteğim kopege sarılacagım...
« Yanıtla #9 : 10 Nisan 2012, 19:41:30 »
Şimdi size safkanda bu olur dese ne değişecek yok kardeş bu köpek safkan değil dese ne değişecek köpeği kesip atacakmısınız.amacınız sadece avcılıksa fevkalade sizi avda tatmin ettiği sürece gerisi teferruattır.ama amacınız büyüyünce yavrulatıp yavru üretmekse ona bir şey diyemem çünki geçmişi bilinmeyen hiç bir köpeğe safkan diyemeyiz.8-10 göbek ötesinde köpekler neyle eşleşti bilen varmı sadece mışlı ,muşlu,ifadelerle konuşuyoruz.beğenip almışsınız hayrını görün önünde bol avlar vurarsınız inşallah.bu soruyu sormuşsunuz şimdi birileri bir şeyler yazar çizer canınız sıkılır yavrudan soğur baktığınıza bakacağınıza sorduğunuza soracağınıza pişman olursunuz madem almışsınız siz en iyisimi avdaki keyfini çıkarmaya bakın.rasgele
sewdıgım ıcın aldım hıc bırsey sogutmaz :)
Mustafa YILMAZ
1989 FETHİYE 48.5

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #10 : 10 Nisan 2012, 19:55:23 »
Maşallah. Hayırlı uğurlu olur inşallah.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Aycan AY

• *
« Yanıtla #11 : 10 Nisan 2012, 21:47:54 »
İlgilenenlere teşekkür ederim. Cengiz Bey; tavsiye-yorumunuz için teşekkür ederim. Ben yavruyu alıp bağrıma bastım bile. Onu çok ama çok sevdim. O yüzdendir ki acemi bir avcı heyecanıyla sabırsızlanıp, bir an önce yetişkin halini görmek istiyorum. Başta da belirttiğim gibi benzerine hiç rastlamadığım için "benim köpeğim de yavruyken bunun aynısıydı, şimdi de böyle oldu" diyebilecek bir arkadaşımız var mı diye yardım ricasında bulundum. Herşey bir yana bu yavru bana kardeş bildiğim bir dostumun hediyesidir. Velev ki görünümü dünyanın en çirkin ve bozuk köpeği de olsa benim için o çok özeldir. Tavsiyenize tekrar teşekkürler, selamlar...
Aycan AY
1965- ADANA

Çevrimdışı M.Aytaç TOK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 10 Nisan 2012, 22:21:48 »
Güle güle büyüt . Önemli olan sizin beğenmeniz...
Mustafa Aytaç  TOK
1968 ADANA

Çevrimdışı Murat ÖZCAN 39

• *
« Yanıtla #13 : 10 Nisan 2012, 22:44:46 »
Hayırlı olsun.Güle güle büyütün
Murat ÖZCAN
1978 İstanbul/Avcılar/Lüleburgaz

05323775933

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #14 : 10 Nisan 2012, 22:56:14 »

doğru söze eklenecek bir şey yok hayrını görün yavrunun
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı M.Ali ESMER

• *
« Yanıtla #15 : 10 Nisan 2012, 22:59:37 »
hayırlı uğurlu olsun...rengi bahane olsun.avı şahane olsun..
M.Ali ESMER
1975 İzmir

Çevrimdışı M.Kemal KESKİN

• *
« Yanıtla #16 : 10 Nisan 2012, 23:32:30 »
Hayırlı olsun. Önemli olan insanın köpeğini severek beslemesi.

Mustafa Kemal KESKİN
1957-İskenderun
0505 4577838

Çevrimdışı Mahir İNCİ

• *
« Yanıtla #17 : 11 Nisan 2012, 02:25:32 »
cengize aynen katılıyorum olay bu
Mahir İNCİ
1965 TAVŞANLI
KIF POİNTER IRK DERNEĞİ KÜTAHYA ŞUBE BAŞKANI
05308844198-05456215112

Çevrimdışı Aycan AY

• *
« Yanıtla #18 : 22 Nisan 2012, 20:14:01 »
Değerli Üyeler;
Öncelikle ilginize teşekkür ederim. Ancak sanırım meramımı yanlış aktardım. Benim, köpeğimin saf kan olması ile ilgili ne bir kuşkum, ne de bu konuda bir takıntım var. Bilakis yavruyu çok sevdiğim için, renk gelişim süreciyle ilgili kopya çekmek (!) istedim. Genellikle yoğun kırçıllı yavrular siyah oluyor. Ben hiç bu yoğunlukta sarı kırçıllı bir pointer görmemiştim. Bu işe amatör-profeyonel gönül vermiş, elinden (çevresinden) benzer renkte bir yavru geçmiş tecrübeli arkadaşlarımızdan bu yavrunun nasıl bir yetişkin olacağına dair ellerinde bir emsal resim varsa onu görme ricasında bulunmuştum. Yani tezcanlılık yaptım,olay bundan ibarettir. Herkese selamlar...
Aycan AY
1965- ADANA

Çevrimdışı Kerim AVCI

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #19 : 23 Nisan 2012, 18:48:21 »
Yanlış biliyor olabilirim yanıltmak yada yanlış bilgi vermek istemem am baba kral'ın annesinin yerli pointer olduğunu emetli bir ustadan duymuştum..Doğru yanlış bilemem....
Kerim AVCI
1985 Merzifon/AMASYA          0555 714 41 77

Çevrimdışı Bülent HAZIR

• *
« Yanıtla #20 : 23 Nisan 2012, 19:15:58 »
dostum kıbrısda yetişen belo cınsı bı poınter ırkı var bu kopek buyudugunde daha net bellı olacak ama suan ıtıbarı ıle ona benzıyor. benım face adresını eklersen resımler var bakabılırsın
Bülent HAZIR
1981 DENİZLİ şuan eğirdir

free image hosting

Çevrimdışı Aycan AY

• *
« Yanıtla #21 : 23 Nisan 2012, 20:47:39 »
Baba Kral; Anne Tombiş;
Aycan AY
1965- ADANA

Çevrimdışı İbrahim ÖZEL

• *
« Yanıtla #22 : 23 Nisan 2012, 22:16:01 »
Aycan bey sanırım telefonda sizinle bu konuyu konuşmuştuk. Daha sonraları yavrular 9 şekle girer ama şu anda fiziki yapısında bi problem görünmüyor. Bence yeni sezonda ava alıştırın köpeğinizi. Onunla yıllarca avlanacağınıza eminim. Yanlız lütfen bu köpeği üretmeyin. Çünkü çekeceğiniz dişinin şekline çeken yavrular daha sonralarında onlarda ürediklerinde 7 soydan yavru vereceklerdir zamanla. Bu tüylere sahip ingiliz pointeri bu güne kadar rastlamadım ve inanın rastlamakta şahsen istemem. O nedenle bu şirin yavruyu bence ava alıştırın ve eğitimini tam verin. Sadece avda kullanın size partnerlik yapsın. Ama üretmenizi şahsen hiç istemem.
İbrahim ÖZEL 05304684000
[email protected] 1976 Bursa-Adana  

Çevrimdışı Aycan AY

• *
« Yanıtla #23 : 23 Nisan 2012, 22:58:45 »
İbrahim Bey;
Telefonda fikir alışverişinde bulunmuştu, tekrar teşekkürler. Ancak burada yazdıklarınızı anlamakta zorlanıyorum. "Yavrunun görünümünde bir problrm yok- çok şirin ancak üretmeyin" sözleri sizce de çelişkili deği,l mi? Eğer yavrunun üremesinde soy-kan olarak bir sorun varsa açıklamanızı arzu ederdim. Eğer böyle birşey yoksa da bir canlının üremesini sırf rengi sizin zevkinize uymuyor diye engellemeye çalışmak bırakın avcılığı ve av köpeği sevgisini,vicdan sahibi hiçbir bir hayvanseverin tasvip etmeyeceği bir yaklaşımdır. Ayrıca internet üzerinden yaptığım kısa ama özlü araştırmalar sonucu köpeklerin gen kalıtım özelliklerinin net olarak henüz sabitlenemediği, dolayısı ile örneğin  pointer türü köpeklerde her renk kombinasyonunun mümkün olduğu ortaya konmaktadır. Çiftleştirmeler çoğunlukla mevcut, çok bilinen renk kombinasyonları arasında yapıldığından ortaya genellikle aynı kombinasyonlarda ( beyaz üzerine siyah-sarı-ciğer vs. ya da solid) yavrular çıkmaktadır. Ancak yukarıda belirttiğim sebeplerle, benim köpeğim gibi sütlü kahve-kahve kombinasyonunda yavrular çıkması da az görülmekle birlikte gayet muhtemel bir durumdur.Bu başlığı açma sebebimi yukarıda birkaç kez belirttim.Köpeğimin saflığını araştırmak bana uzak bir düşünce, tıpkı bir canlının çiftleşme-üreme hakkını elinden almak gibi... Kalın sağlıcakla...
Aycan AY
1965- ADANA

Çevrimdışı Vedat HAMURCU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #24 : 23 Nisan 2012, 23:25:35 »
aycan bey o renk yavrular memleketim olan balıkesir kepsut ilcesinde bakılan köpeklerde gözüken renk annenin veya babanın bir şekilde yerli pointer dediklerimiz köpeklerinden kanı gelmektedir köpeklerimiz 7 kat soyuna geri dönebilirler inan av konusunda süper olacagına eminim diyebilirim avdada cok hoş olur eniginle bol fermalı avlar dilerim
Vedat HAMURCU
1960-Balıkesir/Edremit