İbrahim Bey;
Telefonda fikir alışverişinde bulunmuştu, tekrar teşekkürler. Ancak burada yazdıklarınızı anlamakta zorlanıyorum. "Yavrunun görünümünde bir problrm yok- çok şirin ancak üretmeyin" sözleri sizce de çelişkili deği,l mi? Eğer yavrunun üremesinde soy-kan olarak bir sorun varsa açıklamanızı arzu ederdim. Eğer böyle birşey yoksa da bir canlının üremesini sırf rengi sizin zevkinize uymuyor diye engellemeye çalışmak bırakın avcılığı ve av köpeği sevgisini,vicdan sahibi hiçbir bir hayvanseverin tasvip etmeyeceği bir yaklaşımdır. Ayrıca internet üzerinden yaptığım kısa ama özlü araştırmalar sonucu köpeklerin gen kalıtım özelliklerinin net olarak henüz sabitlenemediği, dolayısı ile örneğin pointer türü köpeklerde her renk kombinasyonunun mümkün olduğu ortaya konmaktadır. Çiftleştirmeler çoğunlukla mevcut, çok bilinen renk kombinasyonları arasında yapıldığından ortaya genellikle aynı kombinasyonlarda ( beyaz üzerine siyah-sarı-ciğer vs. ya da solid) yavrular çıkmaktadır. Ancak yukarıda belirttiğim sebeplerle, benim köpeğim gibi sütlü kahve-kahve kombinasyonunda yavrular çıkması da az görülmekle birlikte gayet muhtemel bir durumdur.Bu başlığı açma sebebimi yukarıda birkaç kez belirttim.Köpeğimin saflığını araştırmak bana uzak bir düşünce, tıpkı bir canlının çiftleşme-üreme hakkını elinden almak gibi... Kalın sağlıcakla...