Gönderen Konu: üveyik avı ve bıldırcın avı  (Okunma sayısı 1158 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Saffet BAĞCI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
üveyik avı ve bıldırcın avı
« : 08 Nisan 2012, 23:40:17 »
gene bi gün tüfegi omuzladım yanımda kendim gibi caylak bir arkadas var üveyik bıldırcın avlecez bugdaylar bıcıldı pancarlar da baya yesil kazılma zamanına var bıcılmıs bugday tarlalarını taraya taraya ovaya endik av köpegi gibi nerde bıcılmıs bugday tarlası var hepsini adım adım tarıyoruz ovanın yuzunde bitane bıcılmamıs bugday tarlası var etrafında dört döndük icine girmedik bitane bıldırcın kaldıramadık allahın işi yolda bi araba durdu arabadan 4 kiş indi bıcılmadık bugday tarlasına bir girdi adamlar ha yavrum ha tak tak tak tufeksesi aldı verdi ortalıgı adamlar 15 20 bıldırcını bir tek tarlada aldı biz bakıyoz gari etrafında 4 döndümüz tarladan vurdukları bıldırcına bak. onu gectik biraz da indik pancar tarlalarını yoklaya yoklaya üveyik bari vuram dedik bizim ovada iğde agacı cok üveyikte iğdeye cok konuyor. biz hangi iğdeye konduysa ona yanasacaz diye uğrasıyoruz kuş görünmüyor yada biz yanasmadan kacıyor bitane üveyik vuramadık avrupadan emekli usta bir avcı denk geldi baya üveyik vurmuş ola dayı biz dedim hic kuş vurmadık dedim o bizi görmüs kusun arkasından gidersen vuramassın dedi bize kesikleri gösterdi su kesigi su akan arık boş bunların icine girin yerinizden kıpırdamayın kuş buradan gelir gecer gelen gecen kuşlara sıkın dedi bizde arıkların icine girdik hemen hemen insan göbegini gecen derinlikle otların icine gizlendik gele ne sıkıyoruz gidene dıkıyoruz yakın uzak demiyoruz 3 mü 4 mü ne vurduk allah razı olsun o dayıdan yoksa biz kuş pesinde kosarke ayagımıza sarı sular inecekti bitanede vuramayacaktık üveyik avınıda ondan öğrendik.
carlito
doğum tarihi yazınız 1970
izmir