avcılıkta yeni yeni kendimi gelistiriyorum benim bir ustam yok ne atada ne dede de av hastası olan yok tek hasta benim balık avıda dahil. tüfegi omuzladımmı hemen bahce aralarına iniyorum cırık karatavuk. culluk. culluk un bizdeki ismi (lökşe) avlamaya gidiyorum iki üc tane kurt avcı var ben elma bahcesi elma bahcesi geziyorum onlar birtane elma agacının dibine kuru otlardan güme yapıyorlar icine oturuyorlar benim bahce bahce gezerek kaldırdıgım kuş ları oturdukları yerden vuruyorlar zaten culluk ları anlatmama gerek yok köpeksiz eliyle koymus gibi yerini buluyorlar bakıyorum sırtındaki candayı doldurmuslar dönüyorlar bir gün böyle iki gön böyle bir hafta böyle ben zannediyorum ki o küme olan elma lar onların yeri kücük oldugum icin giremiyorumda küme lere osekilde avcılıgıda bilmiyorum tam olarak bahce bahce gezerke bir tane kuş karombolde vurusam vuruyorum yoksa eli boş dönuyorum cok kus var fakat yanastırmıyor lar deliricem en son kafayı koydum dedim yarın sabah ezanlar okunmadan küme nin birinin icine gircem kim nederse desin cıkmecem sabah ezanları allahu ekber dedi yola düştüm elma bahcesinin ortasında güme ye girdim etraftaki bütün elma agaclarını görüyorum bitane kuş kontu attım düstü almaya bile gitmedim yeri kaparlar diye o gun aksama kadar berber durmuşla dığlı memet i patoz gayışı gibi döndürdüm elma bahcelerinde benim güme ye girdigim elma bahcesindeki elmalar toplanmamış yere düşenler hep cürümüş kuş ta inadına onlara geliyor en son dığlı memet yanıma geldi dayıp acık da biz huram dedi gette az da durcen dayı dedim birazdan gederin siz beni cok kosturdunuz buralarda acıkta sız kosun dedim cıkmadım gümeden hava karardı göz gözü görmez oldu ondan sonra cıktım. daha o gümeyi hic kimseyi oturtmadım. hergün kendim gittim berber durmuş dayıla dığlı memet bida gelmedi otaraflara.