Çook yerinde bir öneri. O contaların nasıl kullanıldığını anlatmıyorlar. Ben de aynı şeyi düşünüyordum inanırmısınız. Hatta sırf o da değil, poze tüfeklerini sezon sonu ortadan kaldırmadan ne şekilde bırakılması gerktiğini de açıklamalılar. Yoksa yaylar yorulur. Sizin dediğinizi de bunu da izah etmeliler, eğer kullananların menfaatini, ürünlerinin uzun ömürlü olmasını önemsiyorlarsa.
Ağırlık konusu da doğru. Zannediyorum ellerindeki en kısa namlulu, en az özellikli, en hafif tüfeğin ağırlığını yazıyorlar. Hemen hepsi yapıyor. İstisna, sonradan dosdoğru yazanları da gördüm. Mesela Zafer Silah en gerçeğe yakın ağırlığını yazmış. Galiba eskiden o da gerçek dışı yazmıştı ama çoktan düzelttiler. Başka da vardır ama ilk Zafer poze için fark ettiydim. Dürüstlük, özen budur. Demeleri gerekir ki, şu namlu şu, bu namlu bu ağırlıkta ve farklı çaplar için de aynı şekilde yazılmalı. Ben çoğunun verdiği bilgiye zerre inanmam. Çok uzağında sayılar yazıyorlar. Kendilerine sorsan şunla şu arasında diye doğrusunu söylerler ama web sitesindeki... yoh babo!