Gönderen Konu: Ata neo 12 hakkında bilgilendirme  (Okunma sayısı 14123 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Serhat ÇELEBİOĞLU

• Müdavim Üyemiz
Ata neo 12 hakkında bilgilendirme
« : 06 Nisan 2012, 21:08:56 »
Sevgili dostlar,bilindiği üzere bir çok avcı arkadaş tüfeklerinin dipcik avansları kendine göre olmadığı için isabetli atış yapamaz,hele birde benim gibi solak bir atıcı ise:Ata neo 12 tüfeğimi yeni aldığımda içinden çıkan açı avans aparatlarını kullanmak kaydı ile tüfeğime sol avans verdim,ancak tam ayar tutturamamıştım,aynı tüfekten değerli arkadaşım Baki Altunışıkta aldı kendiside benim gibi solaktır.O da tüfeğini ayarlamak isterken tüfeğin dipçik içinde saplama vidasının altında metal kare bir pul var eline alıyor ve inceliyor bu pul aslında işin püf noktası.Yukarı -Aşağı-Sağ ve sol ayarların yapılması için dipçik içerisine yerleştirilmiş.İşi çözdük ve ayarlarımızı yeniden yaptık.Şimdi mükemmel bir duruma geldi tüfeklerimiz.
 Şimdi soruyorum Ata Arms Üreticilerine bukadar önemli olan bu parçayı ne Web sitenizde ne kullanma kılavuzunuzda tüketicinize anlatmıyorsunuz.Bu parça tüfefin parçaları bölümünde dahi görünmüyor.Sadece bilgi veriyorum bu parça tüfeğinizin aslında ne kadar özel olduğunun bir gösregesi çünkü tüfeğini on numara ayarlaya biliyorsun,Şimdi gelelim mevzuya Ata arms olarak ilk önce kullanma kılavuzuna bu parcayı da ekleyin ve yönlerini nasıl koyacaklarını da açıklayın.Açıklayın diyorum eğer biliyorsanız.Gelelim ikinci önemli konuya :Ata arms olarak bizleri nasıl aldatdığınıza ki utanç verici insan böyle aldatılır ki sizin gibi güçlü dünya piyasasına tüfek sattığını söyleyen bir firma nasıl olur da Web siteniz dahil 2.800gr ile 2.900 gr diye yazıp
hafif tüfek diye pazarlanacak ancak gercek gr 3.200 olduğunu nereye kadar saklayacaksınız.Millet enayimi kardeşim.Bu konu ile ilgili tüm ata tüfek alıcılarını bilgilendiriyorum.
Şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim Ata neo 12 tüfeğim ile herhangi bir sorun yaşamadım.Dikkat ederseniz firmanın kendisini eleştiriyorum.

Çevrimdışı Baki ALTUNIŞIK

• *
Ynt: Ata neo 12 hakkında bilgilendirme
« Yanıtla #1 : 06 Nisan 2012, 21:38:34 »
evet durum aynı serhat abimin anlattığı gibidir.gerçekten solak bir atıcı olarak yıllardır kundak ayarlama konusunda sıkıntı yaşadım ve bunun için para harçadım gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki ata neo 12 bu konuda süper bir kundak ayarlama sistemi yapmış bu sistem aslında yabancı değil benelli firmasının kullandığı bir sistem ve kullanma kılavuzunda detaylı olara açıklıyor( http://cdn.benelliusa.com/assets/manuals/Benelli_Super_Black_Eagle_II_manual.pdf ) (sayfa 78 ve 82) serhat abimin dediği gibi ata arms bu konuda ne kullanma kılavuzunda ne de internet sitesinde durumu kullanıcılarına açıklıyor.avcılar için çok önemli bir durumu atlamış eksik.ata neo 12 yi gördüğümden beni çok beğeniyorum zarifliği şıklığı kalitesi beni tatmin ediyor ve bunun üzerine hafiflik konusu beni almadan önce ayrıca bu tüfeği almak için kışkırtı ama bu konuda hayalkırıklığı yaşadım gerçekten tamı tamına 3200 gr.sitelerinde belirttikleri gramajdan %10 daha fazla.gerçekten güzel ve kullanışlı bir tüfek gönül rahatlığıyla tavsiye ederim ançak sitelerindeki 2900 gr yazılarını değiştirmeleri gerekiyor insanları yanıltıyorlar bu ata arms'a yakışmıyor. dosthane bir görüş ve öneri.
Baki ALTUNIŞIK
1976 ordu

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 06 Nisan 2012, 21:43:12 »
ağırlık bu gün av tüfeklerindeki en önemli unsurdur.bir çok müşteri  ağırlığa çok önem veriyor.benim için şu an ağırlık ikinci planda.birde  sadece şikayetiniz ağırlık ise  çok ta  dert edilecek bişey değil aslında.sonuçta yerli yapım tüfeklere gerekenden daha fazla tolerans vermek gerekiyor.bu arada sizi rahatlatayım biraz bendeki baikal 3600 gr.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 06 Nisan 2012, 21:45:12 »
evet durum aynı serhat abimin anlattığı gibidir.gerçekten solak bir atıcı olarak yıllardır kundak ayarlama konusunda sıkıntı yaşadım ve bunun için para harçadım gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki ata neo 12 bu konuda süper bir kundak ayarlama sistemi yapmış bu sistem aslında yabancı değil benelli firmasının kullandığı bir sistem ve kullanma kılavuzunda detaylı olara açıklıyor( http://cdn.benelliusa.com/assets/manuals/Benelli_Super_Black_Eagle_II_manual.pdf ) (sayfa 78 ve 82) serhat abimin dediği gibi ata arms bu konuda ne kullanma kılavuzunda ne de internet sitesinde durumu kullanıcılarına açıklıyor.avcılar için çok önemli bir durumu atlamış eksik.ata neo 12 yi gördüğümden beni çok beğeniyorum zarifliği şıklığı kalitesi beni tatmin ediyor ve bunun üzerine hafiflik konusu beni almadan önce ayrıca bu tüfeği almak için kışkırtı ama bu konuda hayalkırıklığı yaşadım gerçekten tamı tamına 3200 gr.sitelerinde belirttikleri gramajdan %10 daha fazla.gerçekten güzel ve kullanışlı bir tüfek gönül rahatlığıyla tavsiye ederim ançak sitelerindeki 2900 gr yazılarını değiştirmeleri gerekiyor insanları yanıltıyorlar bu ata arms'a yakışmıyor. dosthane bir görüş ve öneri.
zaten benelli nin kopyası değilmiydi bu tüfek.geçenlerde  başka bir konu adı altında  baya hararetli tartışılmıştı.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 06 Nisan 2012, 21:54:01 »
ağırlık bu gün av tüfeklerindeki en önemli unsurdur.bir çok müşteri  ağırlığa çok önem veriyor.benim için şu an ağırlık ikinci planda.birde  sadece şikayetiniz ağırlık ise  çok ta  dert edilecek bişey değil aslında.sonuçta yerli yapım tüfeklere gerekenden daha fazla tolerans vermek gerekiyor.bu arada sizi rahatlatayım biraz bendeki baikal 3600 gr.
Mesele taklit olması değil.ağırlık hiç değil verilen bilgilrin yanlışlığıdır.

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #5 : 06 Nisan 2012, 22:07:41 »
Çook yerinde bir öneri. O contaların nasıl kullanıldığını anlatmıyorlar. Ben de aynı şeyi düşünüyordum inanırmısınız. Hatta sırf o da değil, poze tüfeklerini sezon sonu ortadan kaldırmadan ne şekilde bırakılması gerktiğini de açıklamalılar. Yoksa yaylar yorulur. Sizin dediğinizi de bunu da izah etmeliler, eğer kullananların menfaatini, ürünlerinin uzun ömürlü olmasını önemsiyorlarsa.

Ağırlık konusu da doğru. Zannediyorum ellerindeki en kısa namlulu, en az özellikli, en hafif tüfeğin ağırlığını yazıyorlar. Hemen hepsi yapıyor. İstisna, sonradan dosdoğru yazanları da gördüm. Mesela Zafer Silah en gerçeğe yakın ağırlığını yazmış. Galiba eskiden o da gerçek dışı yazmıştı ama çoktan düzelttiler. Başka da vardır ama ilk Zafer poze için fark ettiydim. Dürüstlük, özen budur. Demeleri gerekir ki, şu namlu şu, bu namlu bu ağırlıkta ve farklı çaplar için de aynı şekilde yazılmalı. Ben çoğunun verdiği bilgiye zerre inanmam. Çok uzağında sayılar yazıyorlar. Kendilerine sorsan şunla şu arasında diye doğrusunu söylerler ama web sitesindeki... yoh babo!
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 06 Nisan 2012, 22:18:00 »
Volkan bey önerinize katılmamak mümkün değil.Firmalar web siteleri yapıyor içi boş.Katolog yapıyor içi boş.resim bilgi değildir.Bir farkına varsalar sorun çözülecek.Tüfeğin içindeki parça kataloglarının parçalar bölümünde bile yok enterasan değilmi?

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 07 Nisan 2012, 21:00:48 »
slug namlulu sarsılmaz jaws da tüm sitelerde  2800-2900 yazıyor... inanarak vusan 92 A yı javsla takas yapmıştım...  tarttıgımda 3.260 gelmişti :))  ahşap yogunluguda sözkonusu degil plastik kundaklar....
firmalar hafif tüfeklerin ragbet gördügünü bildiklerinden bilerek yanlış yazıyorlar... bu yüzden yerli tüfekler tartılmadıkça yazan agırlıklara inanmam...
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 19 Nisan 2012, 21:24:57 »
Ata armsı aradım ve görüştüm tüfeğin ağırlığı konusunda bilgi yanlışlığın belirttim verdikleri cevap beni mutlu etmesede en azından Web sitelerinde ufakta olsa bir düzeltme yaparak kg nin ahşap yoğunluğu ve namlu boyuna göre değişkenlik göstereceğini eklediler.

gülnar

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 28 Kasım 2013, 10:53:01 »
serhat kardeşim bu ayarlama konusu daha ayrıntılı anlatırmısın
.

alperen Tigin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 29 Ekim 2014, 19:44:27 »
serhat abi açı ayar pullarında 50, 55, 65 ve 12 ga ssp ibareleri var bunların 50 olanının dipçiği kaldırmak için 65 olanının indirmek için olduğunu anlayabiliyorum ama diğer ikisi ne için anlayamadım. bu arada dipçiği kaldırmak için 50 yi kullandım ayrıca arkadaki metal puluda yukarı sağ yaptım dipçiği kaldırmak için bunlar yeterlimi?

alperen Tigin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : 29 Ekim 2014, 19:49:30 »
bişey daha var benim dipçik arkasındaki metal pul yukarı sağ aşağı sağ  oluyor ama yukarı sol ve aşağı sol olmuyor. çünkü ahşaba dayanıyor bunu fabrikaya sordum sol avans solak tüfeklerinde olur sağlak tüfekleri sola ayarlanmaz dedi. sizin tüfeğinizin mekanizma sağda mı? solda mı ?

Çevrimdışı Ozan ÖZŞAHİN

• *
  • Ata Silah San. A.Ş.
    • Ata Arms (Ata Silah San. A.Ş.)
« Yanıtla #12 : 31 Ekim 2014, 16:14:03 »
serhat abi açı ayar pullarında 50, 55, 65 ve 12 ga ssp ibareleri var bunların 50 olanının dipçiği kaldırmak için 65 olanının indirmek için olduğunu anlayabiliyorum ama diğer ikisi ne için anlayamadım. bu arada dipçiği kaldırmak için 50 yi kullandım ayrıca arkadaki metal puluda yukarı sağ yaptım dipçiği kaldırmak için bunlar yeterlimi?

Merhaba;

Yapmış olduğunuz işlem doğrudur.

Saygılarımla

1955, İstanbul
"Türkiye’de Şimdiye Kadar Yapılmış En İyi Yarı Otomatik Av Tüfeği"
Kanadalı Silah Dergisi, Calibre.
(alan kodu girmeden) 444 91 04

Çevrimdışı Ozan ÖZŞAHİN

• *
  • Ata Silah San. A.Ş.
« Yanıtla #13 : 31 Ekim 2014, 16:19:59 »
bişey daha var benim dipçik arkasındaki metal pul yukarı sağ aşağı sağ  oluyor ama yukarı sol ve aşağı sol olmuyor. çünkü ahşaba dayanıyor bunu fabrikaya sordum sol avans solak tüfeklerinde olur sağlak tüfekleri sola ayarlanmaz dedi. sizin tüfeğinizin mekanizma sağda mı? solda mı ?

Merhaba;

AR yi takıp, castı istediğiniz açıda takabilirsiniz.

Saygılarımla

1955, İstanbul

gülnar

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : 23 Kasım 2014, 19:41:22 »
Metal pul hiç bir işe yaramıyor kendinizi fazla yormayın ata neo cu arkadaşlar.sıradan pulla bu pulun hiçbir farkı yok.çünkü pulun genişliği ve uzunluğu kadar yer olması gerekirken fazla geniş bundan dolayı ne şekilde takarsanız takın boşluklardan dolayı oturmayacak ve yönlendirme yapmayacak,pulun  yanlarınada ekleme yaparak boşlukları kapatırsanız atışlardan sonra  dipçik çatlayacaktır (tecrübelerimizle tastiklenmiştir.)

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #15 : 23 Kasım 2014, 21:02:33 »
Mümkün olursa şu pulun şeklini, durduğu yerdeki görünüşünü fotosuyla gösterebilir mi? Benelli'deki gibiyse solak ve sağlak yapılabilir. Cast pulu da buna yardım edebilir. Fabrikanın bu konuyu daha ayrıntılı açıklaması gerekiyor. Buraya değilse bile kılavuzuna detayıyla yazmalı. Böyle tam türkiş diyesim geliyor.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Baki ALTUNIŞIK

• *
« Yanıtla #16 : 26 Kasım 2014, 10:52:58 »

volkan bey resimler size yardımcı olacaktır.burda önemli olan sizinde merak ettiğiniz metal pul 4 numaralı puldur.bu pulun aynısı ataneoda da vardır.bu pulun deliği merkezde değildir buna sebep deliği hangi yöne cevirip vidayı sıkarsanız ayrıca cast pulunuda yönüne göre koyarsanız sadece vidayı sıkarak istediğiniz yöne dipçiği cekebilirsiniz.sağa sola ve yukarı ağağı kendiliğinden dönüyor metal pulun( 4 numaralı) yönünü değiştirdiğinizde.
Baki ALTUNIŞIK
1976 ordu

Çevrimdışı Ozan ÖZŞAHİN

• *
  • Ata Silah San. A.Ş.
« Yanıtla #17 : 27 Kasım 2014, 10:30:20 »

volkan bey resimler size yardımcı olacaktır.burda önemli olan sizinde merak ettiğiniz metal pul 4 numaralı puldur.bu pulun aynısı ataneoda da vardır.bu pulun deliği merkezde değildir buna sebep deliği hangi yöne cevirip vidayı sıkarsanız ayrıca cast pulunuda yönüne göre koyarsanız sadece vidayı sıkarak istediğiniz yöne dipçiği cekebilirsiniz.sağa sola ve yukarı ağağı kendiliğinden dönüyor metal pulun( 4 numaralı) yönünü değiştirdiğinizde.

Baki Bey Merhaba;

Doğru bilgilendirme için teşekkür ederiz.

Saygılarımla
1955, İstanbul