Gönderen Konu: KÖPEKTE TÜY DÖKÜLMESİ PROBLEMİ!!  (Okunma sayısı 11349 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
KÖPEKTE TÜY DÖKÜLMESİ PROBLEMİ!!
« : 05 Nisan 2012, 18:56:43 »
veteriner ve avcı abilerim.benim 9 aylık dişi pointerim var.yattığı yerde olsun üzerime sürtündüğünde elimle sevdiğimde heryer tüy oluyor bu normalmidir?şuan 3. katta balkonda besliyorum bu yüzden olabilirmi.cumartesi günü hayırlısıyla aşağıya inecek bahçeye yeni kafesinde ve kulubesinde yaşamaya başlıyacak.şimdiden herkeze teşekkürler...

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL
...İnanmak yağmur duasına giderken şemsiyeyi yanına almaktır...

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
Ynt: KÖPEKTE TÜY DÖKÜLMESİ PROBLEMİ!!
« Yanıtla #1 : 05 Nisan 2012, 19:53:49 »
Her mevsim değişikliğinde tüy değişimi gerçekleştiğinden dolayı dökülmeler normaldir.
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
« Yanıtla #2 : 06 Nisan 2012, 08:50:52 »
Her mevsim değişikliğinde tüy değişimi gerçekleştiğinden dolayı dökülmeler normaldir.
özhan abi verdiğin bilgi için tşkler.yalnız dediğim gibi şuan 9 aylık 3 aylıkken aldım ozamandan buyana var.yattığı yer tüy içinde altını değiştiriyorum gene aynı oluyor eğer bütün pointerlarda böyle ise normaldir ozaman...

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL

Çevrimdışı Barış YÜKSEL

• *
« Yanıtla #3 : 06 Nisan 2012, 19:50:40 »
merhaba emrah iyi bir tarakla ölü tüyleri almak için bir kaç gün iyice bir tara.elma sirkesi ve suyu karıştırıp bezle taramadan sonra ve daha sonralarıda silebilirsin.tüyler için iyi geldigini biliyorum deriyide kepeklendirmez.tavuklu mama veya tavuk veriyosan bi kaç hafta kes durumu gözle onunda etkisi olabilir.
Barış YÜKSEL
1979-Manisa/Akhisar

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
« Yanıtla #4 : 07 Nisan 2012, 09:19:33 »
merhaba emrah iyi bir tarakla ölü tüyleri almak için bir kaç gün iyice bir tara.elma sirkesi ve suyu karıştırıp bezle taramadan sonra ve daha sonralarıda silebilirsin.tüyler için iyi geldigini biliyorum deriyide kepeklendirmez.tavuklu mama veya tavuk veriyosan bi kaç hafta kes durumu gözle onunda etkisi olabilir.
olabilir abi tavuk olarak çorbalık alıp kaynatıp suyla veriyorum.hemen hemen hergün.

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL

The following users thanked this post: Emre GÖKTAŞ

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #5 : 07 Nisan 2012, 09:24:30 »
olabilir abi tavuk olarak çorbalık alıp kaynatıp suyla veriyorum.hemen hemen hergün.

Bence çok yanlış bir beslenme sürekli tavuk yedirdiğiniz takdirde dermatolojik sıkıntılar yaratır.Apış aralarında kızarıklık tüylerinde açılmalar kepeklenmeler ve köpeğinizde sürekli kaşınma isteği oluşur.
Biran önce tavukla beslemekten vazgeçsiniz iyi olur.
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
« Yanıtla #6 : 07 Nisan 2012, 09:29:53 »

Bence çok yanlış bir beslenme sürekli tavuk yedirdiğiniz takdirde dermatolojik sıkıntılar yaratır.Apış aralarında kızarıklık tüylerinde açılmalar kepeklenmeler ve köpeğinizde sürekli kaşınma isteği oluşur.
Biran önce tavukla beslemekten vazgeçsiniz iyi olur.

özhan abi mamada veriyorum sabah mama akşam tavuk.sadece sürekli  mamayı verirsem yemiyor.ayrıyetten yemek artığıda veriorum.bana ne önerebilirsiniz.

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #7 : 07 Nisan 2012, 11:13:43 »
Günde bir kez aynı saatte önerilen gramajda düzgün kaliteli mama ver yeterli.
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #8 : 07 Nisan 2012, 12:38:59 »
Köpeklerin tüy dökmesi doğaldır ve normaldir. Çünkü kış tüylerini ilk bahara girildikten sonra  yaza kadar döker yenileri çıkar. Mesela ben köpeğim ilk bahara girdiğimiz bu günlerde hersene haftada 2 veya 1 kez tüylerini fırçalarım ölü tüylerinin dökülmesine yardımcı olurum. İnsanların bile saçları ve tüyleri dökülmesi ne kadar normalse köpeklerinde normal. Ama bunun dışında devamlı tüy dökme rahatsızlığı varsa onu da veterinere danışmak lazım
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
« Yanıtla #9 : 21 Nisan 2012, 18:47:29 »
enteresan...veteriner arkadaşlar hiç yorum yazmamış

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL

Çevrimdışı Vet.Hekim Ece ATABEYOĞLU

• *
« Yanıtla #10 : 24 Nisan 2012, 17:12:06 »
köpeklerde tüy dökülmesi eğer generalize şekilde ise,sürekli devam ediyorsa ve deride lezyonlarla seyretmiyorsa genelde gıda kaynaklı şekillenir  mevsimsel geçişlerde ise tüy dökülmesi dönemsel olarak artar sonra normale döner  size tavsiyem iyi kaliteli bir mama kullanmanızdır eğer mamanın değiştirilmesinden sonra tüy dökümü aynı şiddette  devam ederse ilave olarak sarımsak tableti veya gabiotan tablet kullanabilirsiniz 
Vet.Hek.Ece ATABEYOĞLU
1982 BALIKESİR

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
« Yanıtla #11 : 24 Nisan 2012, 19:27:56 »
köpeklerde tüy dökülmesi eğer generalize şekilde ise,sürekli devam ediyorsa ve deride lezyonlarla seyretmiyorsa genelde gıda kaynaklı şekillenir  mevsimsel geçişlerde ise tüy dökülmesi dönemsel olarak artar sonra normale döner  size tavsiyem iyi kaliteli bir mama kullanmanızdır eğer mamanın değiştirilmesinden sonra tüy dökümü aynı şiddette  devam ederse ilave olarak sarımsak tableti veya gabiotan tablet kullanabilirsiniz 
bilgi verdiğiniz için tşk ederim.ece hanım köpeğime çorbalık tavuklar oluyorya onlardan alıp kaynatıp ekmek ve etleriyle sabah akşam veriyordum ama artık kestim vermiyorum.geçen hafta mama aldım markası dost mamadan happy pati KUZU ETLİ YAVRU MAMASI ne kadar kalitelidir bilmiyorum öneriler üzerine aldım.tavsiye ettiğiniz ilaçların hangisini kullanayım hangisini önerirsiniz?

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
« Yanıtla #12 : 28 Mayıs 2012, 17:37:28 »
avcı abilerim sizin önerebilecceğiniz bi ilaç varmıdır.popo kısmında baya bi dökülme var şuanda kızarık derisi görünüyor..sizin köpeğinizin başına geldimi veya görüp duyduğunuz oldumu?

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL

Çevrimdışı Engin GEDİK

• *
  • AVCI DEVLETİN KİRALIK KATİLİ DEĞİLDİR...
« Yanıtla #13 : 30 Mayıs 2012, 13:35:33 »
Arkadaşım köpeğini sadece kuru mama veya çorbayla besleyemezsin.Ben şahsen kesinlikle mama kullanmıyorum kullandırtmıyorum.Tüy dökülmelerine gelince köpeklerinde bir metobolizması var ve biz nasıl hergün belirli miktarlarda vitamin vede mineral almak zorundaysak onlarında buna ihtiyacı var.
Tüy dökülmesi belirli bir bölgede ve deriyi gösterecek kadar genişlemişse ve köpeğin gelişim evreside göz önüne alındığında köpek vitamin eksikliği belirtisi gösteriyor.Eczanelerden satılan multivit D3 vitamin suda eriyen kullanabilirsiniz.Köpeğinizi hiç gezmeye çıkartmıyor vede yeşillikle temas etmiyor ve sürekli balkonun kenarlarındaki sıvaları kemirmeye çalışıyorsa demir eksikliği var demektir.Ferrum demir hapını yemeklerinin üzerine toz haline getirerek verebilirsin.ama kesinlikle mama kullanma hele hele gelişim evresinde...
Engin GEDİK
1980-Aydın/Bozdoğan
Gsm:0543 503 85 50

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
« Yanıtla #14 : 30 Mayıs 2012, 19:11:22 »
Arkadaşım köpeğini sadece kuru mama veya çorbayla besleyemezsin.Ben şahsen kesinlikle mama kullanmıyorum kullandırtmıyorum.Tüy dökülmelerine gelince köpeklerinde bir metobolizması var ve biz nasıl hergün belirli miktarlarda vitamin vede mineral almak zorundaysak onlarında buna ihtiyacı var.
Tüy dökülmesi belirli bir bölgede ve deriyi gösterecek kadar genişlemişse ve köpeğin gelişim evreside göz önüne alındığında köpek vitamin eksikliği belirtisi gösteriyor.Eczanelerden satılan multivit D3 vitamin suda eriyen kullanabilirsiniz.Köpeğinizi hiç gezmeye çıkartmıyor vede yeşillikle temas etmiyor ve sürekli balkonun kenarlarındaki sıvaları kemirmeye çalışıyorsa demir eksikliği var demektir.Ferrum demir hapını yemeklerinin üzerine toz haline getirerek verebilirsin.ama kesinlikle mama kullanma hele hele gelişim evresinde...
tşk ederim engin abi.tel. ile verdiğin bilgiler içinde ayrıyetten allah razı olsun.verdiğin bilgileri deneyip sana dönerim abi.çivrilden selamlar.

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL

Çevrimdışı Engin GEDİK

• *
« Yanıtla #15 : 30 Mayıs 2012, 19:16:49 »
inşalah emrahcım faydasını görürsün.Köpekerimizde aynı çocuklarımız gibidir.Özenle ve dengeli beslenmelidir.Heyecanla sonucunu bekleyceğim...
Engin GEDİK
1980-Aydın/Bozdoğan

Çevrimdışı Burak KALLEM

• *
« Yanıtla #16 : 31 Mayıs 2012, 09:18:21 »
enteresan...veteriner arkadaşlar hiç yorum yazmamış
emrah bey bu sitede veterinerliğe soyunmuş çok arkadaş var. veteriner arkadaşların yorum yapmasına gerek yok ki ?
Vet.Hek.Burak KALLEM
Muğla/Merkez

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #17 : 31 Mayıs 2012, 12:37:59 »
SİNAN BEY, niçin tüy dökülür..
-- köpeğinize yedirdiğiniz düşük kaliteli mamalar sebebi ile olabilir...
-- mevsimsel olabilir...
--- allerjik nedenlerden olabiir...
--- paraziter (bit,pire,uyuz) sebepler olabilir...

sinancım tavuk ve tavuk ile ilgili herşey.. kemiğide,deriside,boynuda,etide,tüyüde.....vs
herşey zararlı....

Burak bey lütfen aşağıdaki linki inceleyiniz.
Üstadın engin bilgilerine dayanılarak yukarıdaki yorumum yapılmıştır.

KAYNAK:

http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,124442.msg893514.html#quickreply
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Çevrimdışı Engin GEDİK

• *
« Yanıtla #18 : 31 Mayıs 2012, 14:23:30 »
Özhan Bey bunlara gerek yok gerçekten ama genede teşekürler....Bunu gördüğüm halde cevap yazmak istemedim.
Bakın arkadaşalar burada çok genç kardeşlerimiz arkadaşlarımız var.Emrah Bey de köpeğini gerekli yerlere götürmüş bir çare bulamamış.Aynı durumdan geçen benim gibi birisi konuyu görmüş ve yardım etme gereği hissetmiş biz bunları yapmayacaksak ve ilişkilerimizi sadece çıkar üzerine kuracaksak ve bilgilerimizi paylaşmayacaksak ne yapacağız anlamıyorum...
İnşallah problemi benim başımdan geçen gibidir.Çünkü bir köpeği yetiştirmek gerçekten çok zor..
Engin GEDİK
1980-Aydın/Bozdoğan

Çevrimdışı Ahmet UZELLİ

• Müdavim Üyemiz
  • RASTGELE
« Yanıtla #19 : 04 Haziran 2012, 15:09:03 »

Ece hanım gabiotan tablet veya iğnesi, yaklaşık iki yıldır üretimi yok sanırım, temin edebileceğimiz bir yer varsa bilgilendirirmisiniz.
Ahmet UZELLİ 
1968 BURDUR Bulunduğu il İZMİR 
http://www.deutsch-kurzhaar.de/

upload pics

Çevrimdışı Mehmet MEHMETOĞLU

• *
« Yanıtla #20 : 04 Haziran 2012, 15:18:42 »
Ahmet bey ben geçen hafta aldım gabiotan tablet 23 lira istanbulda
Mehmet MEHMETOĞLU
1973 istanbul

Çevrimdışı Ahmet UZELLİ

• Müdavim Üyemiz
  • RASTGELE
« Yanıtla #21 : 04 Haziran 2012, 15:28:46 »
Ahmet bey ben geçen hafta aldım gabiotan tablet 23 lira istanbulda

Mehmet bey izmirde  yok soruyorum üretimiyor deniliyor internette,de yok..
Ahmet UZELLİ 
1968 BURDUR Bulunduğu il İZMİR 
http://www.deutsch-kurzhaar.de/

upload pics

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
« Yanıtla #22 : 04 Haziran 2012, 19:18:27 »
engin abi multivit d3 ü eczanelerin hepsine sordum burdkilere depoları araştırdılar yok bulamıyorum abi.

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL

Çevrimdışı Engin GEDİK

• *
« Yanıtla #24 : 04 Haziran 2012, 19:38:52 »
emrahcım aynısı ama bunu bulamıyorsan özeline attığımıda uygulayabilirsin...
Engin GEDİK
1980-Aydın/Bozdoğan