Gönderen Konu: hıngırmacı...  (Okunma sayısı 11642 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ali AKTÜRK

• *
hıngırmacı...
« : 04 Nisan 2012, 19:50:00 »

Ali AKTÜRK 1977 KAYSERİ
Sözün bilmez bazı nâdan elinden
Yol ağlar, usûl ağlar, erkân ağlar...

Çevrimdışı Bilal ERZİNCAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: hıngırmacı...
« Yanıtla #1 : 04 Nisan 2012, 20:50:26 »
Çok güzel ya.. Bi başka sevda ...
Bilal ERZİNCAN
1993 İstanbul-Erzincan

Çevrimdışı Halil ÖZKAN

• *
  • Avcı köpeğiyle nam yapar
« Yanıtla #2 : 04 Nisan 2012, 20:56:16 »
erzincanda çalıştığım 6 yıl boyunca kümeste 12 çift keklik beslemiştim.her sabah onların sesi ile uyanmak en güzel duygu bence.
Halil ÖZKAN
1976-Çanakkale-İKAMET İSTANBUL

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 04 Nisan 2012, 21:12:38 »
mükemmel program trt ye teşekkürler...... yabanın akıl edemedigini gerçekleştirmiş,zevkle izledim.... çocuklugumda kekliklerin grupça öttürüldügü ortamlarda bulunmuş sohbetleri dinlemiştim.... bu bir kültür aslında ama mak ça yasaklı avlardandır... bu sevdalılarada sertifika verilip bu kültürümüzde yasal olarak yaşatılmalıdır.....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Tolga GÜVENDİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 04 Nisan 2012, 21:13:31 »
TRT yasal olmayan bişeyin belgeselini mi çekmiş?? İlginç...
« Son Düzenleme: 05 Nisan 2012, 15:54:48 Gönderen: Tolga GÜVENDİK »
Tolga GÜVENDİK
1990 / MANİSA
ImgLand.net image

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 05 Nisan 2012, 00:54:32 »
yasal olmayan bir iş..bu bir tutku imiş ancak sezon dışındada devam ettiği bilgileri geliyor..Karadenizde atmaca için sertifika uygulaması yapılıyorsa bu kişilerede uygulanmalı..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 05 Nisan 2012, 10:43:46 »
yasal olmayan bir iş..bu bir tutku imiş ancak sezon dışındada devam ettiği bilgileri geliyor..Karadenizde atmaca için sertifika uygulaması yapılıyorsa bu kişilerede uygulanmalı..
ahmet  bu keklik işi zaten sezon dışında genellikle ilkbaharda olur...yani kekliklerin kızışma zamanlarında.... bölgede yabancı erkek keklik o bölgenin dişilerini ayartmaya çalışır,bunu duyan bölgenin erkekleri dişilerini kıskanır ve yabancı kekligi önce öterek sonrada bizzat kavgayla uzaklaşrmak için yanına kadar gelirler.... bazıları atkuyrugundan yapılma ilmekler le kazıklı tuzak kurar çok nadir olarakta gelen kekligi vururlar.....
bu avın tasvip edilmeyen şekli dişi  keklik öttürmektir...... dişi öttürülürse bu defa bölgenin erkekleri farklı amaçlarla gelir....... :))  kafeste keklik beslemek çok ama çok zahmetli bir hobidir......

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Bülent KOCA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 05 Nisan 2012, 12:46:45 »
Yahu kardeşim resmen kurak avı neyini onaylıyorsunuz bunun?Doğuda canlı yakalıyor,daha yakın yörelerde tüfekle vuruluyor!Sezon dışında tam kekliklerin üreme döneminde köküne kezzap dökmek demek...
Daha da yazarsam sonra kendime yakıştıramayacağım ;o yüzden kısa kesiyorum:Bu şekilde bir av(kalleşce)yapıldığı dönem itibarıyle de alçakca olduğu için lütfen özendirici olmayalım.
Bülent KOCA-1970  Çal   505 8281132 Alaşehir

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 05 Nisan 2012, 14:58:00 »
bu iş iş değil birde belgeselini çekmişler izlemiştim tvde,
bildiğimiz keklik kurak avı, çocukluğumdan beri gördüğüm bir av türü ama hiçbir etiği vicdanı yok bu işin,
bu avı yakından görmüş keklik besleyenlerin içinde büyümüş birisi olarak bir defa beslemek istedim hediye gelen bir keklikti, inanın ben o kekliği, kendi etrafında dahi dönemeyecek kadar küçük bir kafeste bir gece tahammül edemedim, siz buna kültürde diyemezsiniz gelenekte hiçbirşeyde, doğal ortamından uzak bırakılan bir hayvan üzerinden hiçbir savunman olamaz, hıngırmacıymış bırakın ya, ben seni kafese sokayım ömrün boyunca mahkum edeyim, görürsün dünyanın kafesten.
« Son Düzenleme: 05 Nisan 2012, 14:59:25 Gönderen: Hasan AKSU »
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 05 Nisan 2012, 15:02:31 »
keklik bölgelerinde çıkın görün görenleriniz vardır, geçtiğimiz sezon ava çıktığım bir günde sadece o merada gördüğüm evsin (kurak gümesi) sayısı o gün 20 den fazlaydı, siz düşünün.
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Ahmet VURAL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 05 Nisan 2012, 15:17:36 »
Arkadaşlar haklı olarak tepkilerini göstermişler.
Ahmet VURAL
1954 Ankara

Çevrimdışı Bilal ERZİNCAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 05 Nisan 2012, 18:51:21 »
Hasan AKSU__ Abi fikrini beyan etmişsin saygı duyorum ama verdiğin örneğin bence alakası yok. Çünkü zaten insanların hapsetme öldürme evcilleştirme gibi güdüleri vardır.Beslemek bunun daha ılımlı halidir.  'etrafında dahi dönemeyecek kadar küçük bir kafeste bir gece tahammül edemedim' demişsin. Böyle düşünürsek söylediklerin mantıklı görünüyor ama bu bakış açısıyla o kekliği öldürmeyi(AV YAPMAYI) hiç açıklayamayız.. Ben dünyadaki tüm canlıların içinde en yücesinin insan olduğuna ve diğer tüm canlıların insanın hizmetine sunulmuş nimet olduğuna inanırım. Bu bize onlara istediğimizi yapma yetkisi vermez tabi...  Dediğim gibi bunlar kendi düşüncelerim. Sağlıcakla kalın.
Bilal ERZİNCAN
1993 İstanbul-Erzincan

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #12 : 05 Nisan 2012, 19:00:43 »
Yazıkki devlet tv si bunu belgesel yapmış.Nerede kaldı korumacı avcılık bir laf vardır HOCA O..RURSA CEMAAT S..AR
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #13 : 05 Nisan 2012, 19:20:41 »
Bu belgeseli ilk tv de izlediğimde de aynı şeyleri düşünmüştüm.
Kurak avcılığı ve doğadan yakalanan kekliği kafeste beslemek yasal değildir.
Devlet tv sinin bunu onaylar nitelikte yayınlaması yakışıksız olmuş.

Kurak avcılığı kültürdür vs yaklaşımlarını da doğru bulmuyorum.

Birileri çıkıp far avcılığını belgesel yapsa, aynı tahammülü gösterebilirmiyiz?
Sonuçta her ikiside ilegal av kapsamında.
1970 Antalya (İkamet Eşme/UŞAK) 

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
« Yanıtla #14 : 05 Nisan 2012, 19:26:28 »
SORU 1 : Simdi bu görüntüleri milli parklara bir şikayet dilekcesiyle beraber göndersek facebook avcılarına kesilen cezalar gibi cezai işlem uygulanırmı ?
SORU 2 : Trt ye de bir ceza uygulanabilirmi kanun dışı bir uygulamayı özendirici görüntüler yayınladığı için ?
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 05 Nisan 2012, 21:13:01 »
Ben bu belgeseli TRT de izlediğimde şaşırmış kalmıştım ancak TRT nin konuyu bilmediğine bağlamıştım..TRT nin bu yayın hakkında bilgi toplayıp en azından avcı derneklerine danışmasını ve sonrasında yayın yapmasını isterdim..yaban hayvanlarını ne şekilde olursa olsun CANLI olarak ele geçirmek ve alıkoymak ayrıca ticaretini yapmak yasal değildir.Ticareti derken ben bu hıngırmacı denilen şahısları masum görmüyorum kendi kanaatimce..96 yılında bu şekil avlanma metodu uygulayan kişilerin bu keklikleri iyi paralara sattığını öğrenmiştim..bu konuyu atmacacılık ile karıştırmayın,birinde avcı diğerinde av ele geçiriliyor..(atmacacılık usullerine bakınız..)ayrıca şu güme olayıda farklı boyutu..bölgemizde üstü kapalı ördek gümeleri sık denetlemeden dolayı bitme noktasına gelmiştir..bu gümelerin bulunduğu alanlarda uçar avcılarına kalmıştır..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #16 : 05 Nisan 2012, 21:39:33 »
Aşağıdaki resmi gazetede yayınlanan MAK kararlarına göre bu şekilde avlananlar ve yayınlayan kurumlara uygulanan yaptırımlar mevcut.
Umarım yaptırımı uygulayacak olan kurum ve yetkili kişiler gereğini yerine getirir.

İKİNCİ BÖLÜM
Av Sezonu, Avlanma Esas ve Usulleri ile Av ve Yaban Hayatı Yönetimi
Av sezonu

MADDE 5. - Sürüngen, kuş ve memeli av hayvanlarının sınıf ve türlerine göre eş tutma, üreme, yavru büyütme, erginleşme gibi yaşam evrelerini dikkate alarak avlanma sürelerinin başlama ve bitiş tarihleri ile populasyon durumuna göre avlanma günleri ve av miktarlarını tespit  etmeye, Devlet avlakları ve genel avlaklarda bazı türlerin avını ve bazı avlaklarda avlanmayı belli bir süre yasaklamaya; il av komisyonlarının görüş ve önerileri doğrultusunda Merkez Av Komisyonu, özel avlaklar ile örnek avlaklarda ise  Bakanlık yetkilidir. Nesli tehlike altında olan, nadir, hassas ve benzeri statülerde yer alan türler ile endemik ve göçmen türlerin korunması amacıyla gerekli koruma tedbirlerini almaya, bu türler için bu Kanunda adı geçen koruma alanlarını oluşturmaya ve bu alanları ekolojik ihtiyaçlarına göre yönetmeye, doğal türlerin azalması veya nesillerinin tehlike altına girmesi durumunda yeniden yerleştirme çalışmalarının ekolojik prensiplere göre yapılmasını sağlamaya, av yasağına ilişkin esas ve usulleri tespit etmeye, avcılığın denetlenmesi ve izlenmesi çalışmalarını yapmaya ve uygulamada gerekli tedbirleri almaya Bakanlık yetkilidir.   

Merkez Av Komisyonunca tespit edilen av miktarları ve avlanma süreleri dışında avlanılamaz.

Av ve yaban hayatının korunması, geliştirilmesi ve sürdürülebilir yönetiminde; kamuoyu desteğinin sağlanması için toplumun bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ile avcıların ve toplumun eğitilmesi amacıyla; Türkiye sınırları içinde yayın yapan ulusal, bölgesel, yerel radyo ve televizyonlar; av sezonunun başlamasından onbeş gün önce ve sona ermesinden itibaren de onbeş gün süreyle eğitici, uyarıcı ve tanıtıcı yayın yapmak zorundadırlar. Bu yayın ve tanıtım faaliyetleri her kuruluşun ana haber bültenlerinden sonraki kuşakta ve ücretsiz olarak yayınlanır. Bu programların süresi yılda toplam üç saatten az olamaz. Bu hizmetlerin yürütülmesinde kurum ve kuruluşlar Bakanlık ile işbirliği yaparlar.
Avlanma esas ve usulleri

MADDE 6. - Avlanma, avcılık belgesi ve avlanma izni almak şartıyla, yasalarla izin verilen silâh, araç ve eğitilmiş hayvanlarla, avlanma plânlarına veya Merkez Av Komisyonu kararlarına göre yapılır.

Zehirle avlanmak yasaktır. Haznesi iki fişek alacak şekilde sınırlandırılmamış otomatik, yarı otomatik, pompalı ve benzeri yivsiz av tüfekleri ile havalı tüfek ve tabancalar avda kullanılamaz. Eğitilmiş   hayvanlarla  ve  mücadele  kapsamında  kullanım  yeri,  şekli ve özellikleri Merkez Av Komisyonunca belirlenecekler dışında kara, hava araçları ve yüzer araçlarla, ses, manyetik dalga, ışık yayan araç ve gereçler, canlı mühre, tuzak, kapan ve diğer benzeri araç, gereç ve usullerle avlanılamaz. Avda kullanımı Merkez Av Komisyonu kararı ile men edilen ses ve manyetik dalga yayan cihazlar, tuzak ve kapanlar ile benzeri araç ve gereçlerin pazar ve ticarethanelerde bulundurulması ve satışı yasaktır. Özellikleri Merkez Av Komisyonunca belirlenenlerin dışında gümeler kurulamaz ve bu gümelerde avlanılamaz.

Avlanan hayvanların taşınması ve avlanma gayesi dışında mücadele kapsamında ve kişilerin kendilerini, tarlalarını ve sürülerini korumak maksadıyla avlaklarda avcılık belgesi ve avlanma izni olmadan avlanmada kullanılan silâhları ve araçları taşıma veya köpek bulundurma ile eğitilmiş hayvanlarla ve avlanma zamanı dışında avlanma esasları Merkez Av Komisyonunca tespit edilir. Bu esas ve usullere aykırı şekilde avlanılamaz. 

Av ve yaban hayatı yönetimi

MADDE 7. - Av ve yaban hayatı yönetimine, saha, avlak, istasyon ve tesislerin kurulmasına ait iş ve işlemler, gerektiğinde ilgili kuruluşların görüşleri alınarak Bakanlıkça yapılır veya yaptırılır.

İKİNCİ BÖLÜM

Cezalar

Yasaklara uymama

MADDE 21. - 4 üncü maddenin birinci, ikinci ve altıncı fıkralarına aykırı hareket edenlere,  5 inci maddenin birinci ve ikinci fıkraları  gereğince tespit edilen av miktarı ve avlanma süreleri dışında avlananlara, 12 nci maddenin üçüncü fıkrası gereğince Bakanlıkça getirilecek yasaklara uymayanlara, her bir suç için ayrı ayrı olmak üzere yüzellimilyon lira idarî para cezası verilir.

4 üncü maddenin dördüncü fıkrası gereğince av ve yaban hayvanlarının beslendikleri ve barındıkları ortamı zehirleyenlere iki yıldan az olmamak üzere hapis, üçmilyar liradan az olmamak üzere ağır para cezası verilir, faillerin avcılık belgesi iptal edilir ve kendilerine bir daha belge verilmez.

4 üncü maddenin beşinci fıkrası gereğince yaban hayatı koruma ve geliştirme sahaları ile üretme istasyonları ve benzeri sahalarda,  bina ve tesislerin atıklarının arıtılmadan doğal ortama bırakılması nedeni ile yaban hayatının veya ekosistemin olumsuz yönde etkilenmesine sebebiyet verenlere ve tahrip edenlere 9.8.1983 tarihli ve 2872 sayılı Çevre Kanunu   hükümleri uygulanır.   

Devletin hüküm ve tasarrufu altında olan yerlerdeki yaban hayatı koruma ve geliştirme sahalarına izinsiz olarak kurulan yapı ve tesisler, mahallî  mahkemelerce müsadere edilir.

Bu Kanunda belirtilen suçların fahri av müfettişleri tarafından işlenmesi halinde verilecek cezalar iki misli uygulanır. Av suçu işleyen veya gerçeğe aykırı tutanak düzenleyen fahri av müfettişlerinin belgeleri iptal edilir ve kendilerine bir daha fahri av müfettişliği görevi verilmez.

5 inci maddenin üçüncü fıkrasında belirtilen  hükümlere uymayan radyo ve televizyon kuruluşları hakkında 13.4.1994 tarihli ve 3984 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanun hükümleri uygulanır.
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Çevrimdışı Alpay ALTAN

• *
« Yanıtla #17 : 05 Nisan 2012, 21:39:53 »
Ramazan hocaya aynen katılıyorum....
Alpay ALTAN
1971 Eşme/UŞAK BURSA ikamet

Çevrimdışı M.Kemal KESKİN

• *
« Yanıtla #18 : 05 Nisan 2012, 23:01:45 »
Bir şeyin yasaklanmış olması o işin yanlış olduğu anlamına gelmez. Bu av padişahlarımız tarafından dahi yapılmış geleneksel bir av usulüdür. Şayet avı bitirseydi bu avı yapıldığı bölgelerde hiç keklik kalmazdı. Oysa bakın bu gün dahi keklik popilasyonlarının en fazla olduğu bölgeler bu avın yapıldığı bölgelerdir. Ben bir uçar avcısıyım, en sevdiğim av da köpekle yapılan keklik avıdır. Şayet kuralları konulursa bu avın yapılmasının kekliklerin artışına faydası dahi olur. Örneğin; Keklik asılarak tüfekle avcılık kesinlikle yasaklanmalı. Av sezonunun kapalı olduğu dönemlerde bu avcılık kesinlikle yasak olmalı. Dişi keklikle avcılık kesinlikle yasak olmalıdır. Bu avı yapanlar da bizler gibi bu avcılık için para ödeyerek doğaya katkıda bulunmalıdırlar.

Mustafa Kemal KESKİN
1957-İskenderun
0505 4577838

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 06 Nisan 2012, 00:19:51 »
eleştirenler doga dostları yaban dostları siz hiç bir çullugu yada kekligi o cüce hıngırmacı gibi elinize alıpta çocugunuzu öpercesine öptünüzmü ???
saka kuşu evcilmidir..evcil kuş varmıdır yada hayvan varsa nezamandan beri evcıldir....

sezon açık yada kapalı,kekliklermi karar veriyor açılıp kapanmasına... biz vurup öldürürek doga dostu yaban dostu oluyoruz...hıngırmacı öttürdü yakaladı kafese koydu diye yaban düşmanımı oluyor,neye göre kime göre.... maka göremi mak kaç yıldır var hıngırmacı kaç yüzyıldır var.....
bu kafes avı kendi terminolojisiyle yüzyıllardır varolan bir kültürdür....... bugünün şartlarında yasaklanmış olması yok oldugu anlamına gelmez......
işimize gelmeyen yasaklara sövüpsayarken kafamıza uyan yasaklar ihlal edildiginde aslan kesiliyoruz....bize uyan başkasına uymaz başkasına uyan bize uymaz bu normaldir diyemiyoruz insan olarak.....

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #20 : 06 Nisan 2012, 09:13:36 »
Hasan AKSU__ Abi fikrini beyan etmişsin saygı duyorum ama verdiğin örneğin bence alakası yok. Çünkü zaten insanların hapsetme öldürme evcilleştirme gibi güdüleri vardır.Beslemek bunun daha ılımlı halidir.  'etrafında dahi dönemeyecek kadar küçük bir kafeste bir gece tahammül edemedim' demişsin. Böyle düşünürsek söylediklerin mantıklı görünüyor ama bu bakış açısıyla o kekliği öldürmeyi(AV YAPMAYI) hiç açıklayamayız.. Ben dünyadaki tüm canlıların içinde en yücesinin insan olduğuna ve diğer tüm canlıların insanın hizmetine sunulmuş nimet olduğuna inanırım. Bu bize onlara istediğimizi yapma yetkisi vermez tabi...  Dediğim gibi bunlar kendi düşüncelerim. Sağlıcakla kalın.

bilal kardeşim bizim yaptığımız av ile kurak avı çok farklı şeyler çok farklı duygular içerir, kısaca özetlersek sen yavru zamanı hayvana müdahale edermisin, kafesteki keklik günde kaç defa çıkmak için çırpınıyor. aynı duygu olsaydı bütün avcılarda bu işi yapardı, hepsi insanlığa bir nimet doğru söylüyorsun, oda vicdan çerçevesinde, şahsen benim vicdani duygularım hislerim bu eylemi kaldırmıyor.

selamlar
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 06 Nisan 2012, 09:22:59 »
SORU 1 : Simdi bu görüntüleri milli parklara bir şikayet dilekcesiyle beraber göndersek facebook avcılarına kesilen cezalar gibi cezai işlem uygulanırmı ?
SORU 2 : Trt ye de bir ceza uygulanabilirmi kanun dışı bir uygulamayı özendirici görüntüler yayınladığı için ?

katılıyorum
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #22 : 06 Nisan 2012, 09:37:27 »
eleştirenler doga dostları yaban dostları siz hiç bir çullugu yada kekligi o cüce hıngırmacı gibi elinize alıpta çocugunuzu öpercesine öptünüzmü ???
saka kuşu evcilmidir..evcil kuş varmıdır yada hayvan varsa nezamandan beri evcıldir....

sezon açık yada kapalı,kekliklermi karar veriyor açılıp kapanmasına... biz vurup öldürürek doga dostu yaban dostu oluyoruz...hıngırmacı öttürdü yakaladı kafese koydu diye yaban düşmanımı oluyor,neye göre kime göre.... maka göremi mak kaç yıldır var hıngırmacı kaç yüzyıldır var.....
bu kafes avı kendi terminolojisiyle yüzyıllardır varolan bir kültürdür....... bugünün şartlarında yasaklanmış olması yok oldugu anlamına gelmez......
işimize gelmeyen yasaklara sövüpsayarken kafamıza uyan yasaklar ihlal edildiginde aslan kesiliyoruz....bize uyan başkasına uymaz başkasına uyan bize uymaz bu normaldir diyemiyoruz insan olarak.....

birol abim seni veya diğerlerimizi bilmem ama ben vurduğum avı tavşansa kucaklar öperim mıncık mıncık severim onu, aynı şekilde kuş içinde geçerli, bu içimden gelen bir şey samimi söylüyorum hatta kucakladığım tavşanla birklikte resmimde var, aşağıda bakabilirsiniz.

dediğin gibi yasaklanmış olan hangi olay yok olduki, ben mak'a göre konuşmuyorum kendi aramızda çözmeye çalışıyoruz, bugün far veya benzeri avlanma usullerinede aynı tepkiyi gösteririm, kafamıza uyan hangi yasağa aslan kesildik birol abi.

saygılar selamlar

1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Bülent KOCA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #23 : 06 Nisan 2012, 18:57:24 »

,
Sırf yazdı kayboldu demesinler diye yazıyorum ve okuyanlardan özür diliyorum:Bu mesaj kaale,ciddiye alınacak bir mesaj değil benim için,uzatmamak için; bu kadar yazmama bile değmez!
Bülent KOCA-1970  Çal   505 8281132 Alaşehir

Çevrimdışı Ahmet YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #24 : 13 Nisan 2012, 23:48:18 »
Ahmet YILDIZ
1981 KOCAELİ KARTEPE