Arkadaşlar iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.Amacım "bakın ne kadar güzel bir tüfeğim var" demek değildi bu konuyu açarak. 71 cm namlu boylu-ejektörlü-mobil şoklu- numaralı kundaklı-tetik hassasiyeti olan-dengeli ve en önemlisi çelik kasa bir tüfeğin 3.110 gr olarak üretilmesi idi.Bunun Huğlu'lu ustalar tarafından yapılabildiğini daha önce de duymuştum.Bu tüfek fabrikasyon bir üretimdir.Benim taleplerime göre bir kaç ayrıntısı değiştirilmiştir. İstenildiğinde yapıldığının bir göstergesidir.Sadık Bey yapmıştır ve çıtayı yukarılarda bir yere koymuştur.Bundan sonra yerli üreticilerimize düşen bu durumu bir alt standart haline getirmek ve çıtayı daha yukarılara taşımaktır.
Ferhat Bey tetik hassasiyeti konusu benim de naçizane bildiğim bir konu.Gerektiğinde magnum fişekler atacak bir av tüfeği için 2.5 kg çok iyi bir değerdir.Daha düşük değerler,çift patlama,küçücük bir çalıya takıldığında dahi patlama veya bir düşme anında patlama gibi riskler içerdiği için av tüfekleri için gerekli değildir kanımca. Ülkemizde üretilen tek tetikli pek çok tüfeğin maalesef kendi ağırlığı ile bile tetikleri düşmemektedir.4 kg üzeri tetik hassasiyetli tüfekler sıkça görülebilir ülkemiz üretimlerinde.Ben bir avcıyım "on paralık tüfek,100 paralık köpek" felsefesine inanırım.Sadık Bey'in ürettiği bu tüfek iyi bir avcının eline yakışacak,ağırlığı ve dengesi yerinde,fiyatı makul seviyede kaliteli bir örnek.Yurdumuz avcıları da en iyiye layıklar tabiiki.Başta Sadık Aktaş Bey olmak üzere bütün yerli tüfek üreticilerimize teşekkür ediyorum.İktisatın temel kuralıdır.Talep olduğunda arz da arkasından gelir.İyiyi,güzeli,doğruyu arayan tüm dostlara selamlar...