Merhaba değerli forum üyeleri.
Bugün biraz vaktim oldu ve Yıldız Silah ürünlerinden 12 cal. 76 fişek yatağına sahip ürünü test ettim.
Fakat hava şartlarından dolayı çok sağlıklı bir test olmadı, zaman zaman yağmur ve rüzgar hızını arttırdı.
Daha iyi bir havada detaylı bir testini ilerleyen zamanlarda vakit buldukça yapacağım ve sizlerle paylaşacağım.
Test detayları;
Ürün: Yıldız Silah San. Süperpoze Av tüfeği Spz ME
Cal: 12
Fişek yatağı: 76
Şok: 1-2-3-4-5
Kullanılan fişek: 32 gr. RC 6 numara
Saçma sayısı: 5-6 adet fişeği açıp saydık, 240 ile 280 arasında değiştiğini gördük. Biz en fazla saydığımız 280' i baz alarak kağıdımıza yazdık.
Hedef: Elimde hazır olarak hedef kağıdı çok az kaldığı için bazılarında sadece 76 cm çapında hedef kağıdı kullandım, bazılarında ise daha detaylı yorum yapabilmeniz için 16-32-48-64-80-96 cm olmak üzere dairesel alanda atış yaptık. Aslında en sağlıklı yapacağımız atış. Fakat elimde bu hedef kağıtlarından kalmadığı için bazılarını kendimin çizdiği 76 cm çapındaki kağıda yaptım. Bu kağıtlardan temin edince zaten tekrar bir deneriz.
Mesafe: 36.5 metre (namlu ucundan hedef tahtası aralığı)
1 nolu şok ile video çekim:
1 nolu şok:
Atış mesafesi namlu ucu ile- hedef tahtası 36.5 metre
76 cm çapında dairesel alanda 249 adet saçma belirledik.
Rc 32 gr 6 no av fişeğinde ortalama 280 adet saçma olduğunu belirledik (260-280 arası değişebiliyor)
1 no şok ile;
16 cm de ; 24 adet saçma
32 cm de ; 83 adet saçma
48 cm de; 159 adet saçma
64 cm de; 222 adet saçma
76 cm de; 249 adet saçma ile testi bitirdi.
2 şok:
76 cm çapına kadar olan kısımları saydım sadece, dışarda kalanları saymadım.
76 cm çapında: 184 adet (240 ile 280 adet saçma sayısı arasında değişen RC 32 gr 6 no fişek)
3 şok:
76 cm çapında dairesel alan: 162 adet (240 ile 280 adet saçma sayısı arasında değişen RC 32 gr 6 no fişek)
4 şok:
76 cm çapında dairesel alan: 147 adet (240 ile 280 adet saçma sayısı arasında değişen RC 32 gr 6 no fişek)
5 şok:
76 cm çapında dairesel alan: 115 adet (260 ile 280 adet saçma sayısı arasında değişen RC 32 gr 6 no fişek)
32 cm de; 22 adet saçma
48 cm de; 56 adet saçma
64 cm de; 82 adet saçma
76 cm de; 115 adet saçma hedef tahtasına isabet etti. Dağılım yine homojen.
Daha önce bu gibi testler yapmamış olan avcı arkadaşlarımın, aldığı ürünleri denemesi isterim. Tabi ki çok detaylı bir deneme olmadı ama daha detaylı ve videolu deneme yapacağım, şimdilik merak edenler için yükledim.
Tabi bu tür testler yapılırken tüfeğin iyi desteklenmesi lazım ve kullanılan fişeğin cinsi de önemli. Fişeklerde tolerans olabiliyor. Ayrıca 36.5 metrede aldığınız en ufak bir nefes arpacağı hedef tahtasında gezdirmenize yetiyor.
Ben iyi bir atıcı olduğumu söyleyemem, daha iyi desteklenerek ve iyi bir atışla daha güzel sonuçlar almak mümkündür.
Havanın gazabına uğradım bugün, bir açıldı bir kapandı, bir rüzgar, bir yağmur, bir güneş.
Aslında yarın birçok ürünü denemeyi düşünüyordum fakat havanın durumuna kaldı artık.
Yine yakın çevrede olupta meraklı olan abilerimiz arkadaşlarımız benimle iletişim kurarak bu tür atışlarda kendilerini ağırlamak isterim, misafirim olun. Yarın hava güzel olursa (özellikle rüzgar olmazsa
) denemelerim devam edecek.
Sağlıcakla kalınız....
Atışlarla ilgili diğer görseller;