Gönderen Konu: ATA NEO 12 & Benelli Montefeltro kıyaslama ve test  (Okunma sayısı 22922 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Serdar YILMAZ 07

• *
ATA NEO 12 ile klonu olduğu Benelli Montefeltro ile yapılan kıyaslama ve testin videosu. Neo hayranlarını hayal kırıklığına uğratacak bir video.

http://www.tabancatufek.com/forum2/showthread.php?tid=8581
Gevşemeyin, tasalanmayın. Eğer inanıyorsanız üstün olan sizsiniz.

Serdar YILMAZ
1982/Diyarbakır İkamet: Antalya

Çevrimdışı Bilal PAZVANT

• *
Ynt: ATA NEO 12 & Benelli Montefeltro kıyaslama ve test
« Yanıtla #1 : 31 Mart 2012, 12:09:17 »
konu  daha önce açılmıştı sanırım

• *
« Yanıtla #2 : 31 Mart 2012, 12:17:26 »
Eğer konu daha önce açıldıysa silinebilir. Kusura bakmayın.

Serdar YILMAZ

• *
« Yanıtla #3 : 31 Mart 2012, 12:25:22 »
Bilal Bey, videoyu forumda aradım ama bulamadım, varsa linkini ekleyebilir misiniz?

Serdar YILMAZ

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

• *
« Yanıtla #5 : 31 Mart 2012, 13:09:16 »
Teşekkürler Volkan Bey, yalnız verdiğiniz linkte video konu sahibi tarafından silinmiş. Bence izlenilmesi gereken bir video. Dağılım, penetrasyon, desteksiz atış, mekanizmayı suya soktuktan sonra atış gibi konular sırasıyla test edilmiş, başarısızsa başarısızdır.

Eğer yönetim için uygunsa video linkinin silinmemesini istiyorum. İzleyenler kendi kararını, kendisi versin. Sansürlemek, hataları göstermemek yerli tüfek sanayini ilerletmez.
« Son Düzenleme: 31 Mart 2012, 13:29:57 Gönderen: Serdar YILMAZ 07 »

Serdar YILMAZ

• *
« Yanıtla #6 : 31 Mart 2012, 13:31:33 »
İlk açılan konuda ki mesajları okudum, şokların kasıtlı olarak farklı takılmış olabileceği, nişanın kasıtlı yanlış alındığı vs. yorumlar var. Öyle ise ATA NEO sahibi bir arkadaş aynı testleri kendisi uygulayıp videoya çeksin, ilk video da hille var mı yok mu görelim.

Serdar YILMAZ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #7 : 31 Mart 2012, 14:11:58 »
Silindiğini şimdi öğrendim. Videoyu koyan arkadaşımız gerekçesini yazmış ama dursa da olurdu tabi. Yönetim adına yetkim yok ama kendi adıma durmasında sakınca görmüyorum. Buradaki mesajları oraya da koysak olabilir.

Orada da yazmıştım, testi yapanların hal ve davranışları, giyimlerinden ne tarafa oldukları belli. Kafalarına göre bir video çekmişler. Reklam işte. Hem de ikisine birden. Benelli adına biraz kompleksli olmuş sadece. Talihsizlik :)

Yine de, Neo ve Benelli kullanan bir aynı deneyi, daha doğrusu en benzerini yapsa daha iyi olur aslında. Delmeden ziyade dağılım için karşılaştırma olabilir bence. Halep ordaysa arşın burda değil mi! İkisine de sahip olan kesin var da, çoğu üşenir :)
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #8 : 31 Mart 2012, 14:19:59 »
Şu da var; ciddi kıyaslar yapılacağında ciddi olmak gerekir malum. Penetrasyon(delicilik, girginlik) tahta, teneke vs ile olmaz. Dağılım için de mesafesine uygun ebatta hedefe atışlar tekrarlanır, ortalamalar alınır, yüzde ile, sayılar ile aranan detaylar ifade edilir. Birer görüntü hemen hiç kıymeti olmayan bir şey. Amatörce olursa o kadarı kabul :)

Testi zevkle yapacaklar vardır da, silahlar nerde :D
1968

• *
« Yanıtla #9 : 31 Mart 2012, 14:46:08 »
Volkan Bey, iki tüfeğe birden sahip olmayıp sadece Neo'ya sahip biri de test yapabilir, iki tüfeğin karşılaştırması olmaz bu elbette ama yine de fikir verir.

Dağılımın bir testi var sonuçta, 36,5 metreye konulacak 76 cm çaplı dairesel hedefe 3 nolu şokla yapılan atışta saçmaların %60'ı isabet eder gibi. 32 gr. 6 numara RC yada BP marka bir fişekle bu test yapılıp sonucuna bakılabilir, gereken dağılımı sağlıyorsa sağlıyordur, sağlamıyorsa sağlamıyordur. Tabi önce testi yapacak kişi bir tane fişeği kesip içinde ki saçmaları saymalı.

Aynı şekilde tüfek sahibi 24-28-32 gr.lık fişeklerle omuzlamadan atış yapabilir, mekanizmayı suya sokup çıkarttıktan sonra atış yapabilir, mekanizma kuruluyor mu kurulmuyor mu görürüz.

Serdar YILMAZ

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 31 Mart 2012, 21:38:05 »
Volkan Bey, iki tüfeğe birden sahip olmayıp sadece Neo'ya sahip biri de test yapabilir, iki tüfeğin karşılaştırması olmaz bu elbette ama yine de fikir verir.

Dağılımın bir testi var sonuçta, 36,5 metreye konulacak 76 cm çaplı dairesel hedefe 3 nolu şokla yapılan atışta saçmaların %60'ı isabet eder gibi. 32 gr. 6 numara RC yada BP marka bir fişekle bu test yapılıp sonucuna bakılabilir, gereken dağılımı sağlıyorsa sağlıyordur, sağlamıyorsa sağlamıyordur. Tabi önce testi yapacak kişi bir tane fişeği kesip içinde ki saçmaları saymalı.

Aynı şekilde tüfek sahibi 24-28-32 gr.lık fişeklerle omuzlamadan atış yapabilir, mekanizmayı suya sokup çıkarttıktan sonra atış yapabilir, mekanizma kuruluyor mu kurulmuyor mu görürüz.

serdar bir malın gerçegi ile kibarca imitasyonu kabaca sahtesinin karşılaştırması yapılamaz dış görünümleri birebir benelli.... bin test yapılsa sahtesi daha iyi çalışıyor olsada gerçegi gerçek sahteside sahtedir......
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

• *
« Yanıtla #11 : 31 Mart 2012, 21:42:44 »
serdar bir malın gerçegi ile kibarca imitasyonu kabaca sahtesinin karşılaştırması yapılamaz dış görünümleri birebir benelli.... bin test yapılsa sahtesi daha iyi çalışıyor olsada gerçegi gerçek sahteside sahtedir......

Benim bundan şüphem yokta, ısrarla video komplo diyenler için en azından gerçekten video da hile varsa bunu anlayalım diye söylüyorum. Ben bizden birininde aynı testi yaptığında sonucun değişeceğine pek ihtimal vermiyorum ama yine de kesin konuşamam tabi.
« Son Düzenleme: 31 Mart 2012, 21:44:13 Gönderen: Serdar YILMAZ 07 »

Serdar YILMAZ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #12 : 01 Nisan 2012, 00:02:47 »
Evet Serdar Bey olabilir. Karşılaştırmadan, sırf Neo için bakılabilir. Ondan mebzul miktarda var :) En azından bir kişi ilgilenir herhalde.
1968

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 01 Nisan 2012, 00:44:54 »
Adamların profosyonelliğine ve dükkan a bakılırsa pek sahte olacağına ihtimal vermiyorum fakat yine de böyle bir ihtimal var .Ancak iki ürün arasındaki fark gerçekten çok ve hiç unutulmaması gereken bir nokta da aralarındaki fiyat farkının çok olması . Ancak yerli üreticilerimiz bu tür ürünlerin birebir sahtesini yapıcaklarına kendi orjinal ürünlerini çıkarsınlar ki bu tür karşılaşmalara maruz kalmasınlar . Adidas ile abidas karşılaştırması gibi durmasın :)
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Abdullah SERİN

• *
« Yanıtla #14 : 22 Nisan 2012, 01:08:51 »
Bunlar sahtekar iki rus tüccar. Belliki Benelliyi övmek için yapılmış bir reklam videosu. Ben iki sene Ata noe 12 kullandım bir kere tutukluk yapmadı. Bu adamların elindeki Ata her atışta tutukluk yapıyor, bu kadarıda olmaz. Şimdi elimde 66 cm Benelli Montefeltro Extra light var. Her iki tüfegide kullandım saçma  dağılımında ve etkisinde aralarında bir fark görmedim.  Şu anda Benelli sahibiyim ama Ata Neo 12 gördüğüm en iyi yerli otomatik ve her şeyiyle mükemmel bir tüfek.
Abdullah SERİN
1956-İstanbul

The following users thanked this post: [email protected]

selçukkaygısız

• Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : 22 Nisan 2012, 10:05:20 »
benellinin mekanizma sesi bile farklı çıkıyor,tüfeğin aksamlarıyla oynanmış olabilir,bütün testlerde problem cıkması tuhaf,testi yapan adamlar kurnazlık yapıyorlar gibi geldi bana

Çevrimdışı Servet BİLGE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 22 Nisan 2012, 10:31:56 »
aynı şeyler yine konuşulacak galiba
Servet BİLGE
1978 AMASYA

Çevrimdışı Onur CANDAN

• *
« Yanıtla #17 : 22 Nisan 2012, 17:45:48 »
ata neo kullanıyorum çatır çatır keklik vuruyorum ister benelli gibi olmasın istersen daha ötesi olsun benim işimi görüyor atıyorum vuruyorum daha ne istiyebilirimki teşekkürler ata arms
  Onur Candan
 Salihli/MANİSA
        1984
 0 545 532 0 532
      a RH(+)

The following users thanked this post: [email protected]

Çevrimdışı Bünyamin KÖK

• *
  • DAĞLAR AŞILMAZ DEĞİL YETERKİ AV OLSUN!
    • av avlak avcı
« Yanıtla #18 : 22 Nisan 2012, 17:51:47 »
konu  daha önce açılmıştı sanırım
Ovv ne tartışıldı hem de :) http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,149275.0.html

Serdar bey amaç belli kayseri ve civarı hatta site üyesi birçok avcı kullanıyor atayı çatır çatır,takılmadan atıyor vuruyor deliyor geçiyor pakette yapıyor.O tüfekte ali cengiz var.T.M. tüfeklere laf yok.Selamlar.
Bünyamin KÖK
1983 KAYSERİ
Elektrik Elektronik
Metal İşleri Teknisyeni

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 22 Nisan 2012, 20:22:08 »
herkesin fikrine saygım var ancak benim için  YILDIZ  firması haricinde üretilen tüfekleri test etme zahmetinde bulunmayan firmaları  başarılı bulmuyorum.diğer beğenimi kazanan tüfek  araştırmalarıma göre şikayet oranı yok denecek az müşteri memnuniyeti üst düzeyde olan AKKAR.ayrıca bu kıyaslamayı yapmaya bile  gerek yok.atla  eşek  hiç bir olur mu.(örneği mukayese edebilmek için verdim.lütfen anlamsız ve manasız yorumlar çıkarmayalım)
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Bülent HAZIR

• *
« Yanıtla #20 : 22 Nisan 2012, 20:26:53 »
ben ata neo kullanıcısıyım bugune kadar sadece 36 gramda tutukluk yaptı. ama bende temızlemıyordum fazla açık söylıyım
Bülent HAZIR
1981 DENİZLİ şuan eğirdir

free image hosting

İBRAHİM ÇAMUR

• Ziyaretçi
« Yanıtla #21 : 22 Nisan 2012, 20:42:11 »
ARKADAŞLAR BENELLİ DUCADİ MOTEFELTRO VE ATA NEO 12 FONEX TÜFEKLERİM VAR TESTLERİ KENDİ ÇAPIMDA YAPTIM 45 ADIMDA  A 4 KAĞIDI YAPIŞTIRILMIŞ  TENEKEYE FİŞEK  RC S4  7 NO SAÇMA  4 NO ŞOKLAR İLE ARADA ÇOK AZ FARK VAR SEBEBİDE  BENELLİNİN CRİO  ŞOKU ADET OLARAK 4 ADET SAÇMA FAZLA İDİ.   DELİCİLİK GÜCÜ AYNI  EĞER ATADADA 7 CM ŞOK OLSAYDI BELKİDE DAHA İYİ GURUPMAN VERECEKTİ 

Çevrimdışı Bünyamin KÖK

• *
  • DAĞLAR AŞILMAZ DEĞİL YETERKİ AV OLSUN!
    • av avlak avcı
« Yanıtla #22 : 22 Nisan 2012, 20:57:52 »
ARKADAŞLAR BENELLİ DUCADİ MOTEFELTRO VE ATA NEO 12 FONEX TÜFEKLERİM VAR TESTLERİ KENDİ ÇAPIMDA YAPTIM 45 ADIMDA  A 4 KAĞIDI YAPIŞTIRILMIŞ  TENEKEYE FİŞEK  RC S4  7 NO SAÇMA  4 NO ŞOKLAR İLE ARADA ÇOK AZ FARK VAR SEBEBİDE  BENELLİNİN CRİO  ŞOKU ADET OLARAK 4 ADET SAÇMA FAZLA İDİ.   DELİCİLİK GÜCÜ AYNI  EĞER ATADADA 7 CM ŞOK OLSAYDI BELKİDE DAHA İYİ GURUPMAN VERECEKTİ 
İbrahim bey bu yaptıklarınızı ve 24 gr seri atış lardaki testleri video ile çekip buraya atarsanız.Tüm avcı arkadaşlar dogruyu görecektir.Şimdiden teşekkürler.
Bünyamin KÖK
1983 KAYSERİ
Elektrik Elektronik
Metal İşleri Teknisyeni

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #23 : 23 Nisan 2012, 19:09:04 »
Bunlar sahtekar iki rus tüccar..... :)) :))

on kuruşluk arge yapmayıp,tasarım aşıranlarmı yoksa bu ili kafadar rusmu.......
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #24 : 23 Nisan 2012, 23:30:29 »
...BENELLİNİN CRİO  ŞOKU ADET OLARAK 4 ADET SAÇMA FAZLA İDİ....
32-33 gram, 7 no saçma adedi için 4 tane fark dikkate değer değil. Aynı tüfekle aynı kutudan iki fişek atsanız bile 4 değil 14 tane bile fark normaldir.

Ben iki tüfeğin böyle birer ikişer fişekle, ister dağılım ister tesir açısından yeterli kıyaslanacağını kabul edemem. Daha bir sürü şey yazarım ama şimdi yeri değil. Zaten benzer denemeyi birisi birileri yapıp, çekip buraya koymadıktan sonra herkes neye istiyorsa ona inanacak. Yani bunu birileri yapıp buralarda paylaşmadan boş yere yazmak istemem. Delinin biri kuyuya bir taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış türünden bir şey. Lakin bu Ruslar oldukça orjinal insanlar. Bir ara biri tüfeği suya batırıp çıkarıp videoyu paylaştıktan sonra tüm yurdum dereleri tüfekle tanıştı.

Yine de acaba böyle midir diye merak eden biri aynını denedikten sonra paylaşırsa gerçeği görürüz. Ya da görür müyüz? Belki.
1968