Gönderen Konu: İZ KOKUSUNA FERMA MI YOKSA SON NOKTAYA FERMA MI İLE FİKİR VE DÜŞÜNCELERİMİZ  (Okunma sayısı 5646 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Cengiz AKKIN

• Müdavim Üyemiz
Sevgili dostlar belki bu konu daha önceleri konuşulmuş bilgi alışverişinde ve tercihler söylenmiş olabilir ama  ben bu konuyla ilgili avcı abilerimin ve kardeşlerimin fikir ve düşüncelerini tartışmadan kavga etmeden ve ırk üstünlüğü muhabbetine girmeden fikirlerin beyan edilmesi tercihlerin belirtilmesi taraftarıyım.

keklik,çulluk ve bıldırçın gibi yerde çok yürüyen hayvanlara karşı köpeğimizin kuşun ilk konup ve daha sonra ordan yürüyerek uzaklaşması sonucunda orada bıraktığı ilk kokuya mı ferma vermesini tercih edersiniz yoksa kuşun gezdiği yere değil de sadece kuşun bizzat kendisini sağlamladığı noktayamı ferma vermesini tercih edersiniz.her türlü fikir ve düşüncelerin dostane ve muhabbet şeklinde tartışılması umuduyla keyifli paylaşımlar.

NOT:özellikle konuyu bu bölümde açtım ki köpeklerle ilgili bazı bilgilerin bu sayfada bulunması konuyu takip edenlerin diğer konularda da bilgi sahibi olması için...

Cengiz AKKIN
1981-Antalya
 0533 638 7116

Çevrimdışı Zafer YOLDAŞ

• Müdavim Üyemiz
İlk konduğu yerde kuyruğuyla var deyip kedileme biraz gittikten sonra kuşa  20-30 metre (daha fazlası göz çıkarmaz)  kala ferma vermesi... mesafe ne kadar uzarsa heyecanda o kadar uzar ..... 
A Rh+ Zafer YOLDAŞ 
SARIGÖL/MANİSA

Çevrimdışı Orhan AKSOY

• *
Keklik için; izde olduğunu belli edecek kafayı uzaklara dikip fermasını verecek avcının gelmesini bekledikten sonra avı kısa sürede bloke etmesini tercih ederim, izde kilitlenipte dürtmeyle 80-100 metre giti git bitmez  varana  kadar çok zaman geçer kuşun yada alayın uzaklaşmasıda cabası, bldırcında ise direk kuşa ferma ;çok şeymi istedim acaba
Ama iyi bir pointer budur zaten
« Son Düzenleme: 28 Mart 2012, 19:52:55 Gönderen: Orhan AKSOY »
  • Benelli Raffaello Special Lusso
  • Fabarm Elos C
  • Perazzi mx8
  • Pointer ve Setter
Orhan AKSOY
1969 Serik/ANTALYA  BRh +

Çevrimdışı Sezer İNAN

• *
bence bıldırcın ve çullukta kuşa ferma vermeli,keklikte ise kuşa 20-30 metre öncesinden fermaya başlaması ve kuşa çok yaklaşmadan fermada kalması.. daha iyi sonuç çıkarır.
Sezer İNAN
1975-Kayseri

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
Bir avcının neden zevk aldığına bağlı bir durum şahsen ben ava sadece ferma görmek heyecanlanmak için çıkmam ava avlanmak,,netice almak için giderim.. dola yısı ile kokuyu aldığında hareketleri ile belli edip,, kokuyla birlikte izi sürüp,, tüfek atılacak bir mesafe içerisinde avı sabitleyip ferma ile birlikte avı kaldırıp vurdurtan ve aportlayan bir köpek her zaman ilk tercihim olurdu....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Mustafa ÇEKKAŞ

• *
bence de av a sadece bısıler vurmak ve dırek sonuc almak ıcın gıtmem benı dagda gezdıren o sahane ferma stıllerıdır 20-30 mt fermalardan ruzgarlı bolgede  80-100 mt lık fermalardır benı heyecanlandıran o yuzden once olan kokuya kedıleme ferma vererek uzaklara ferma yapması tercıhımdır .
Mustafa ÇEKKAŞ
1987 MANİSA

Çevrimdışı Gökhan KAN

• Müdavim Üyemiz
Bu durumda bizim ne istedıgımızın hiçbir onemı yoktur bu tamamiyle köepkle alakalıdır köpek isterse durur yada duraklar yada es gecer. bu köpeyın ustalıgına ve cahıllıyıne baglıdır. usta köpek kısa bir süre olmak şartın la durakmalması normaldir kokuyu analiz eder eger yakınlarad kokusu varsa soya gırer kuşu bulur ferma yapar. eger kuş gezıp kalmışsa geniş daireler çizerek alanı daraltmaya çalışı ve kuşu bulur yada bulamaz.
ZAFER BEYEDE  katılıyorum hele birde sinerek ilerlese varya TADINDAN YEMEZ. BENIM EN HASATA OLDUGUM KÖPEK BU. POİNTER.
  • REMİNGTON 1187 SPECİAL PURPOSE.(71CM) 51CM FULLY RİFLED.
  • VURSAN 92-A (71-61CM)
  • AVSAN.S.POZE.(76-61) TRAP VE SKEET.
  • İNG.SETTER.
Gökhan KAN
1978-Sakarya-AKYAZI
DEL FABIOMASSIMO.
--------CİNA-----------

Çevrimdışı Zafer YOLDAŞ

• Müdavim Üyemiz
Bir avcının neden zevk aldığına bağlı bir durum şahsen ben ava sadece ferma görmek heyecanlanmak için çıkmam ava avlanmak,,netice almak için giderim.. dola yısı ile kokuyu aldığında hareketleri ile belli edip,, kokuyla birlikte izi sürüp,, tüfek atılacak bir mesafe içerisinde avı sabitleyip ferma ile birlikte avı kaldırıp vurdurtan ve aportlayan bir köpek her zaman ilk tercihim olurdu....
kesinlikle polemik yaratmak için değil fakat Hakan bey dediğinize bir yere kadar katılıyorum..avcının neden zevk aldığına bağlı doğrudur..ferma görmek heyecanlanmak için ava çıkmam demişsiniz ben heyecan olmayacak ferma olmayacaksa eti gider kasaptan alır yada pet shoptan keklik alır yerim.. Avın güzelliği yorgunluğu alan ferma ve heyecandır.. köpeğin var demesi kuşun kalkması o kanat sesi tüm yorgunluğumu alır götürür ava yeni başlamış gibi olurum... ama dediğiniz gibi neden zevk aldığınıza bağlı... benim zevkimde bunlar.. avı vurmak ise günün hediyesidir bonusudur...
A Rh+ Zafer YOLDAŞ 
SARIGÖL/MANİSA

Çevrimdışı Ümit TOPKAYA

• *
  • Av varsa avcı olur.
Valla ben köpeğin izi takip ederken kuyruğuyla takipte olduğunu belli edim makul bir mesafeden femalamasını tercih ederim.aygılar
Ümit TOPKAYA
1975-Ordu

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
kuşun gezdiği yere değil de sadece kuşun bizzat kendisini sağlamladığı noktayamı ferma vermesini tercih edersiniz
evet ben bunu tercih ederim. ^-^
« Son Düzenleme: 28 Mart 2012, 19:31:38 Gönderen: Emrah GİRGİN »

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL
...İnanmak yağmur duasına giderken şemsiyeyi yanına almaktır...

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
kesinlikle polemik yaratmak için değil fakat Hakan bey dediğinize bir yere kadar katılıyorum..avcının neden zevk aldığına bağlı doğrudur..ferma görmek heyecanlanmak için ava çıkmam demişsiniz ben heyecan olmayacak ferma olmayacaksa eti gider kasaptan alır yada pet shoptan keklik alır yerim.. Avın güzelliği yorgunluğu alan ferma ve heyecandır.. köpeğin var demesi kuşun kalkması o kanat sesi tüm yorgunluğumu alır götürür ava yeni başlamış gibi olurum... ama dediğiniz gibi neden zevk aldığınıza bağlı... benim zevkimde bunlar.. avı vurmak ise günün hediyesidir bonusudur...
sn.YOLDAŞ yanlış anlamışsınız okuduklarınızı bence dikkatlice birdaha okuyun....... ota ferma ..oka ferma,,boşa ferma,,sineğe ferma,,böceğe ferma benim tarzım değil...... ben ava,,fermada avlamak ama gerçekten avlamak,, tüfek atmak,, netice almak,, için giderim evet bu benim tarzım....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Mehmet KARAKAYA

• *
cengizim ben  şunu isterim  hep  kuşun koduğu yerden fermayı verip kuşun gidiği yere kafa kaldırmasını ve kedilemesini isterim ...
BU İŞİN ZEVKİ VE BÜTÜN HEYCANI ORDA..

Mehmet KARAKAYA
1985 / BURDUR -- ANTALYA
Tel:05464220938

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
izde,  kokuda fazla oyalanan köpekten hayır gelmez.... becerebiliyorsa direk hedefe kilitlenmeli.........
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Ender GİRGİÇ

• *
arkadaşlar köpek gezerken koku aldınmı durur bunun gezdiği yere veya kuşa direk duracak diye sınıflandıramayız böyle birşey olmaz kuş yürüyorsa köpekte sökülür gider başında durur zaten eğer kuş konmuş yürümüşse köpekte mecburen yürüyecek köpek aldığı kokuya durur...bunu da ustalaştıkca yapar

Ender GİRGİÇ
1971-İSTANBUL
0543 457 92 99

ŞAMPİYON PARİS

Çevrimdışı Muhammet AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
sezonun kapalı olduğu bu günler için güzel konu
kesinlikle herkesin kendi zevkine göre köpeğinden  beklentileri vardır. benim beklentilerim
--ben köpeğimin karatavuga ,kirpiye ,ineğe vs vs fermaya durmasını istemem
--fermaya durdu bozmadı 2-3-5 dk yanına vardın köpek daldı boş çıktı ara sıra olabilir belki ama ne kadar az o kadar iyi bence mümkünse hiç boş olmasın
--tepeyi aştın karşı yamaçtan bi grup keklik kalktı  oraya vardığımda köpeğimin bu kokuya ferma vermesi  5-7sn bilemedim 10sn durmalı sonra fermasının bozup o bölgede bi daire çizip o bölgeği koklayıp devam etmelidir avına
--görüyoruz keklik bir noktaya kondu sonra sekmeğe başladı , benim köpeğimden beklentim köpek ilk kondugu yere fermalamalı kokunun yoğunluğuna göre uzakta ise hızlı yakınsa yavaş yavaş kedilemeli kuşun uçmayacağı mesafede bir noktada durmalı ,kuş kesinse   benim istediğim zamana kadar beklemeli ve benim isteğimle yürümeli ,kuşu kaldırtıyorsanız kaldırmalı ve sonu olmazsa olmazı aportu olmalı , çelgini iyi olmalı ,yorgunluğu ve sıcağı beslediğiniz ırka göre baz alırsak 25 kuşta 2-3 kuş  bulamaması  sorun değil benim köpeğimin
---bu yazdıklarım keklik, çil avı için geçerli , keklik avcısı olarak yazdım
çulluk avında bekletiler farklı olabilir onuda çulluk ustalarından dinleyelim
Muhammet AKDENİZ
1982 Alaşehir/Kütahya

Çevrimdışı Cengiz AKKIN

• Müdavim Üyemiz
çok güzel gidiyor fikir zenginliği için devam

Cengiz AKKIN
1981-Antalya
 0533 638 7116

Çevrimdışı Hüsameddin TEKİN

• Müdavim Üyemiz
Bu durumda bizim ne istedıgımızın hiçbir onemı yoktur bu tamamiyle köepkle alakalıdır köpek isterse durur yada duraklar yada es gecer. bu köpeyın ustalıgına ve cahıllıyıne baglıdır. usta köpek kısa bir süre olmak şartın la durakmalması normaldir kokuyu analiz eder eger yakınlarad kokusu varsa soya gırer kuşu bulur ferma yapar. eger kuş gezıp kalmışsa geniş daireler çizerek alanı daraltmaya çalışı ve kuşu bulur yada bulamaz.
ZAFER BEYEDE  katılıyorum hele birde sinerek ilerlese varya TADINDAN YEMEZ. BENIM EN HASATA OLDUGUM KÖPEK BU. POİNTER.

kesinlikle katılıyorum
Hüsameddin TEKİN
1977 B RH -  Ümraniye / İSTANBUL