Yazılanları kısmen okudum,teferruatlı incelemedim ama ,Nuri Bey in söylediği gibi aşının son kullanma tarihi geçse veya soğuk cincir bozulsa,bu tür ölüm vakkalarına neden olmaz.sadece aşı etkisini kısmen yitirmiş olur,bu da aşının aksine etkisiz bi hal almasından sinek ısırığı gibi gelir hayvana.bir diğer olay normalde o son kullanma tarihlerinden bir yıl sonraya kadar o aşı kullanılabilir, bu ruhsatla alakalı bişeydir,miadı dolmaz aslında.parazit tedavisi yapılmadan aşı vurulması da aşının etkisini azaltır,aşı bi işe yaramaz.şimdi gelelim köpeklerin neden ölmüş olabileceklerine...
Benim kendi fikrim,köpekler aşı olmadan önce hareketli ve sağlıklı görünüyor olabilirler.fakat virüs bulundukları ortamda mevcuttur ve vücüt direncinin düşmesini kollamaktadır.bu esnada sizde aşı yapıp onlara zayıflatılmış virüs verdiğinizde ,hastalık anında şiddetini artırmış ve çok kısa sürede yavruları hasta etmiş olabilir.bu gibi sorunlara sebebiyet vermemek için barınakların mümkün olduğunca dezenfeksiyonu yapılmalı,yavrulara zamanında parazit tedavisi yapılmalı,anne sütünü iyi alıp gerekli antikorları üretebilmeli ve aşı olana kadar yavrular bulundukları ortamdan çıkarılmamalıdır.ben yavrularımı 60 güne kadar toprağa bastırmam mesela...