Gönderen Konu: yavru olümleri hakkında bilgi  (Okunma sayısı 3623 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İrfan ÇİMEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
yavru olümleri hakkında bilgi
« : 27 Mart 2012, 01:19:51 »
avcı arkadaşımızın doğan yavrularından 50günluk olan atlı tanesi üç gün önce yaptırmış olduğumuz gençlik aşısından sonra bu güne kadar üç yavru malesef öldü bu da gün başına bir yavru demek
aşı gününe kadar yavrularda her hangi bir hastalık söz kunusu yoktu çünkü bir hafta kadar önce de veterinere göstermiştik benim sorum acaba bu aşılamada erken mi davrandık  yoksa sebep başka birşeymi bilgilerinizi paylaşmanızı bekliyorum teşekkürler.
İrfan ÇİMEN
1968 GİRESUN

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
Ynt: yavru olümleri hakkında bilgi
« Yanıtla #1 : 27 Mart 2012, 07:34:29 »
Demek ki aşı ağır geldi. Ve  köpekler kaldıramadı. Aslında aşı için en az 50 veya 60 günlük olması yeterli derler ama tabii sadece aşı yüzünden mi bilemiyorum. Bu yıl köpek ölümleri yılı san ki  Zafer KOLDAŞIN benim için ayırdığı yavru pointerin parkta dolaşırken zehirlenerek ölmesi. Daha sonrada site üyemiz kardeşim GÜRKAN GÜRSÜLÜN bana  hediye ettiği tricolor un yine site üyemiz İlyas ISININ evinin bahçesinde emanet dururken bahçesine  zehir atılarak öldürülmesi. Ve sizin ölen yavrular çok, çok üzüldüm. Bunlar pek hayra alemet değil.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Nuri ÖNEL

• Müdavim Üyemiz
    • www.ekomakkazan.com.tr
« Yanıtla #2 : 27 Mart 2012, 08:00:57 »
İrfan bey bunda bence 2 neden olabilir.
yavrularda parazit uygulamısı yapılmadan aşı vurulması
veya aşının üretiminden taşımına kadar soğuk zincirde taşınmaması aşının bozulmasıdır.
2. nedenle daha önceleri tecrübe edindim.
Aşıyı alacağınız yer çok önemli hatta aşıyı aldınız yerden eve taşıyıncıya kadar geçen zaman ve buz kabında taşınması bile çok önemli.
Geçmiş olsun.
Nuri ÖNEL
1957 NAZİLLİ

Çevrimdışı Serkan ERTENLİCE

• *
« Yanıtla #3 : 27 Mart 2012, 08:03:57 »
Yavruların ölümden önceki durumları hakkında bilgi verirseniz.Aşıdanmı farklı bir sebebtenmi ona göre bilgi verecekler olacaktır.Örnek olarak dışkıları normalmıydı,iştahlarında bir değişim oldumu,anidenmi öldüler bunları belirtmeniz önemli.
Serkan ERTENLİCE
1977 GAZİANTEP
KARDEŞ MECBURİ ARKADAŞTIR,ARKADAŞ SEÇİLMİŞ KARDEŞTİR

Çevrimdışı Mustafa GÖKKAYA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 27 Mart 2012, 09:51:36 »
Yazılanları kısmen okudum,teferruatlı incelemedim ama ,Nuri Bey in söylediği gibi aşının son kullanma tarihi geçse veya soğuk cincir bozulsa,bu tür ölüm vakkalarına neden olmaz.sadece aşı etkisini kısmen yitirmiş olur,bu da aşının aksine etkisiz bi hal almasından  sinek ısırığı gibi gelir hayvana.bir diğer olay normalde o son kullanma tarihlerinden bir yıl sonraya kadar o aşı kullanılabilir, bu ruhsatla alakalı bişeydir,miadı dolmaz aslında.parazit tedavisi yapılmadan aşı vurulması da aşının etkisini azaltır,aşı bi işe yaramaz.şimdi gelelim köpeklerin neden ölmüş olabileceklerine...

Benim kendi fikrim,köpekler aşı olmadan önce hareketli ve sağlıklı görünüyor olabilirler.fakat virüs bulundukları ortamda mevcuttur ve vücüt direncinin düşmesini kollamaktadır.bu esnada sizde aşı yapıp onlara zayıflatılmış virüs verdiğinizde ,hastalık anında şiddetini artırmış ve çok kısa sürede yavruları hasta etmiş olabilir.bu gibi sorunlara sebebiyet vermemek için barınakların mümkün olduğunca dezenfeksiyonu yapılmalı,yavrulara zamanında parazit tedavisi yapılmalı,anne sütünü iyi alıp gerekli antikorları üretebilmeli  ve aşı olana kadar yavrular bulundukları ortamdan çıkarılmamalıdır.ben yavrularımı 60 güne kadar toprağa bastırmam mesela...
« Son Düzenleme: 27 Mart 2012, 09:54:44 Gönderen: Mustafa GÖKKAYA »
www.facebook.com/setterbartin
Setter mi? Tabi ki Setter..!
İyinin düşmanı ,ondan daha iyisidir..!
 MUSTAFA GÖKKAYA-1985/BARTIN-Kozcağız [email protected]

Çevrimdışı İrfan ÇİMEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 27 Mart 2012, 11:42:41 »
arkadaşlar yavrularda aşıya gitmeden önce hr hangi bir hastalık görüntüsü yoktu ayrıca bir hafta öce de veteriner görmüştü ve bize o hafta için aşılarını yapalım bunlarda parazit falan yok demişti bizde biraz daha büyüsünler diye bir hafta sonra aşıya götürdük aşıyı veterinerde vurdurduk ve buzdolabından aldı yavrular aniden değilde hasta olup yavaş yavaş öldüler yanlız ölen yavruların ikisi çelimsizdi yani diğerlerine göre biraz küçüktüler
İrfan ÇİMEN
1968 GİRESUN

« Yanıtla #6 : 27 Mart 2012, 22:42:42 »
Yazılanları kısmen okudum,teferruatlı incelemedim ama ,Nuri Bey in söylediği gibi aşının son kullanma tarihi geçse veya soğuk cincir bozulsa,bu tür ölüm vakkalarına neden olmaz.sadece aşı etkisini kısmen yitirmiş olur,bu da aşının aksine etkisiz bi hal almasından  sinek ısırığı gibi gelir hayvana.bir diğer olay normalde o son kullanma tarihlerinden bir yıl sonraya kadar o aşı kullanılabilir, bu ruhsatla alakalı bişeydir,miadı dolmaz aslında.parazit tedavisi yapılmadan aşı vurulması da aşının etkisini azaltır,aşı bi işe yaramaz.şimdi gelelim köpeklerin neden ölmüş olabileceklerine...

Benim kendi fikrim,köpekler aşı olmadan önce hareketli ve sağlıklı görünüyor olabilirler.fakat virüs bulundukları ortamda mevcuttur ve vücüt direncinin düşmesini kollamaktadır.bu esnada sizde aşı yapıp onlara zayıflatılmış virüs verdiğinizde ,hastalık anında şiddetini artırmış ve çok kısa sürede yavruları hasta etmiş olabilir.bu gibi sorunlara sebebiyet vermemek için barınakların mümkün olduğunca dezenfeksiyonu yapılmalı,yavrulara zamanında parazit tedavisi yapılmalı,anne sütünü iyi alıp gerekli antikorları üretebilmeli  ve aşı olana kadar yavrular bulundukları ortamdan çıkarılmamalıdır.ben yavrularımı 60 güne kadar toprağa bastırmam mesela...

MUSTAFA BEY SIZI TEBRIK EDERIM
VETERİNER HEKIM DERYA DİNÇEL
05062778024

« Yanıtla #7 : 27 Mart 2012, 23:03:25 »
AŞI YAPILMADAN ONCE BU KOPEKLER BULUNDUGU ORTAMDAN VEYA DISARDAN BU VIRUSU BIR SEKILDE ALMIŞLAR.AŞILAMA YAPILARAK HAYVANLARDA BULUNAN VIRAL HASTALIGIN KLINIK SEMPTOMLARINI ONE ALMIŞ BULUNUYORSUNUZ.ASILAMA UYGULAMASI YAPILMASA BILE YAVRULAR BU HASTALIKLARLA KISA ZAMAN ZARFI IÇERISINDE YENIK DUSECEKLERDII.YAVRULARIMIZI ASILARI BITENE KADAR DEGISIK HIÇBIR ORTAMA GOTURMEMELIYIZ
VETERİNER HEKIM DERYA DİNÇEL
05062778024

Çevrimdışı Mustafa GÖKKAYA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 29 Mart 2012, 12:01:46 »
Rica ederim Derya hanım,bilgi paylaşıldıkça değer kazanır...
www.facebook.com/setterbartin
Setter mi? Tabi ki Setter..!
İyinin düşmanı ,ondan daha iyisidir..!
 MUSTAFA GÖKKAYA-1985/BARTIN-Kozcağız [email protected]

Çevrimdışı İrfan ÇİMEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 30 Mart 2012, 11:59:53 »
Bilgilerini esirgemeyen ve yardımcı olamak isteyen tüm arkadaşlar çok çok teşekkürler kalan sağlarla daha yakından ilgileneceğiz artık sağolun..
İrfan ÇİMEN
1968 GİRESUN

Çevrimdışı Vet.Hekim Ece ATABEYOĞLU

• *
« Yanıtla #10 : 04 Nisan 2012, 18:06:57 »
Verilen bilgilere şunu ilave etmek istiyorum yavruların anne yanında bulunduğu dönemde annenin de dışarıyla ve başka köpeklerle temas etmemesi gerekir  yani yavrular anne ile birlikte olduğu dönemde ve aşılar bitene kadar olan zaman zarfında dışarıyla hiçbir şekilde bağlantı kurmamalıdır
Vet.Hek.Ece ATABEYOĞLU
1982 BALIKESİR

Çevrimdışı Duran ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 08 Nisan 2012, 10:11:55 »
geçmiş olsun sorunumuz aynı benim yavru köpeğimde aşı yapıldıktan dörtgün sonra öldü bence sorunumuz parazit tedavisini tam olarak yapmamaktan kaynaklanıyor
DOĞUM TARİHİNİZİ YAZINIZ
Balıkesir