Ben kendim üzerinden örnek verdim ama anlatmak istediğimi izah edememişim.
Örnekle açıklayayım: Üveyik avını kim yapmış? Yenibosna avcı derneği başkanı Mustafa Kerimoğlu. Filimin sonuna olarak Mustafa Kerimoğlu 0532 283 67 27 yazmışım, onu kesiyorsun. Niye? “Adamın reklamı oluyormuş”! Mustafa Kerimoğlu zaten varlıklı ve emekli, ne köpek satar ne mama. Fantezisine de dernek başkanlığı yapıyor. Cep telefonunu oraya yazmamızın bir tek nedeni var: Çünkü bu işler gönül işi, tutkunluk işi. İzleyen iki-üç avcı dost telefon açıp görüşünü söyleyecek yahut eleştirecek (Başkan Mustafa Kerimoğlu olumsuz eleştirilerden bile memnun olur) ve böylelikle bu heyecan paylaşılmış olacak, hepsi bu. Başkanda bundan hoşnut kalacak. Çünkü biz Zeki Müren’in dediği gibi “alkışlarla yaşıyoruz”, bu işlerden para kazanmıyoruz. Yorum-eleştiri velinimetimiz.
Kenan Kocadere’nin ismi yazacak fotoğrafı gözükecek, programı izleyen avcı ağbisi, avcı babası gururlanacak, hepsi bu.
Bilal Arabacı yazacak
[email protected] irtibat bilgisi çıkacak: “Denizli Tavaslı”’nın dün beni Facebook’tan bulup sorduğu gibi “sizden rica etsem yenibosna av bayramı adı altında çektiğiniz üveyik sezonun başlangıç avındaki… arka fon müziğin adını söyleyebilirmisniz bana” diye soracak hepsi bu.
Siz hazırlayın da demiyorum. Zaten ben bunların hepsini hazırlamışım ve bu filimde geçen üç kişinin gözükmesi sadece 15 saniye sürüyor.
Ben burada video gönderen ve gönderecek herkesi savunuyorum.
Başka kim video gönderdi? Serdar Bakal. Örneğin: Tekirdağ-Tavşan Avı değil Serdar Bakal Tavşan Avı yazacaksın.
Başka kim video gönderdi? Cengiz Akkın mı? Örneğin: Antalya-Çulluk Avı değil Cengiz Akkın-Çulluk Avı yazacaksın ki insanların gönlü olsun, teşvik olsun.
Av atış-vuruş videosu çekersin, şartlar elvermez çekemezsin, sağlık olsun, bu işlerde önemli olan dostluktur, gönül almaktır. 15 saniyeyi kesmen mi gerekiyor illa? Gerekirse av atış-vuruş anını keseceksin ama orada birkaç saniye gözüken adamın görüntüsünü kesmeyeceksin.