Gönderen Konu: BİR YAKALARSAM VARYAAAA....... ;)  (Okunma sayısı 11121 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
  • Mustafa ÖZKOL 07.07.1977 KAYSERİ 532 776 89 56
Ynt: BİR YAKALARSAM VARYAAAA....... ;)
« Yanıtla #25 : 03 Nisan 2012, 10:42:15 »
Sanırım bir yanlış anlaşılma var.Çil keklik biraz daha ırmak kenarları,su kaynakları,arazideki sulak olan yerlere daha yakın olur.Aynı yeri bölgeyi terketmez.Mustafa abiye şu şekilde katılıyorum,sivas bölgesinde arazilerde kuşun olacağı belli başlı bölgeler var.Her ne kadar birbiriyle kavgalıda olsa mecbur suyu aynı yerden içeçekler.Çil kekliğin has keklik gibi dağınık durmaz birbirine çok tutkun.Bir buğday sap destesinin altında içiçe girmiş 20 tane çil var.
Doğu bölgelerimizde  Kuş popülasyonu fazla olduğundan dolayı hayvanın saklanacağı yer belli.Kel kel tepeler var.Önceden ekenek araziler fazla,şartlar şimdiki gibi değil.Tırpanla biçilen tarlanın içinde 15 cm buğday sapı içinde çil keklik sürüsü..Şimdi biçerdöver adeta sıfıra kazıyo,bir arazide az otluk sulak bi yer varsa ne var ne yok içinde...Senin tevellüt eski Salih amca :D :D

Ben bu sene göğcek tarla dediğimiz araziden hem çili hem hası bir arada kaldırdım.Suyun kenarındaki dikenli çalıların içerisinden hem çili hem hası kaldırdım ama kendi bölgemizde cil derenin iç kısmında suyun kenarında,has keklikte kayaların en üstünde zirvelerde dagın kovuklarında..

Şuda bir gerçek,kınalı avında limiti çil keklik ile doldurmaya gerek yok,has kekliğin kalkarken ötüşü kanat sesi hepsine bedel.....İşin içine geçim,karın doyurma  kaygısı girdimi insanın kokusunu kaç km'treden alan kurt bile köye iniyor,dağda kovaladığımız haslar kümeslerde yayılıyor...

Ben barıştan yanayım,kavga kötü bir şey mecbur beraber yaşamayı öğrenecekler ;D ;D
ahmetciğim bu gün  bilimsel tarafından kalkmışın belli :)))))))))))
  • Akus 20 ga çifte
  • Beretta 686 silver pigeon 12 ga
  • Benelli s90 12 ga
  • Radentis Queen Setter 6 yaşında

Çevrimdışı Sabri KESKİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #26 : 03 Nisan 2012, 11:27:21 »
Sanırım bir yanlış anlaşılma var.Çil keklik biraz daha ırmak kenarları,su kaynakları,arazideki sulak olan yerlere daha yakın olur.Aynı yeri bölgeyi terketmez.Mustafa abiye şu şekilde katılıyorum,sivas bölgesinde arazilerde kuşun olacağı belli başlı bölgeler var.Her ne kadar birbiriyle kavgalıda olsa mecbur suyu aynı yerden içeçekler.Çil kekliğin has keklik gibi dağınık durmaz birbirine çok tutkun.Bir buğday sap destesinin altında içiçe girmiş 20 tane çil var.
Doğu bölgelerimizde  Kuş popülasyonu fazla olduğundan dolayı hayvanın saklanacağı yer belli.Kel kel tepeler var.Önceden ekenek araziler fazla,şartlar şimdiki gibi değil.Tırpanla biçilen tarlanın içinde 15 cm buğday sapı içinde çil keklik sürüsü..Şimdi biçerdöver adeta sıfıra kazıyo,bir arazide az otluk sulak bi yer varsa ne var ne yok içinde...Senin tevellüt eski Salih amca :D :D

Ben bu sene göğcek tarla dediğimiz araziden hem çili hem hası bir arada kaldırdım.Suyun kenarındaki dikenli çalıların içerisinden hem çili hem hası kaldırdım ama kendi bölgemizde cil derenin iç kısmında suyun kenarında,has keklikte kayaların en üstünde zirvelerde dagın kovuklarında..

Şuda bir gerçek,kınalı avında limiti çil keklik ile doldurmaya gerek yok,has kekliğin kalkarken ötüşü kanat sesi hepsine bedel.....İşin içine geçim,karın doyurma  kaygısı girdimi insanın kokusunu kaç km'treden alan kurt bile köye iniyor,dağda kovaladığımız haslar kümeslerde yayılıyor...

Ben barıştan yanayım,kavga kötü bir şey mecbur beraber yaşamayı öğrenecekler ;D ;D
Ahmet arkadaşa katılıyorum çil keklik gurup halinde durur ilk guruba tüfek atılıp dagıtıldıgı an köpeginiz salamsa üzerine  basmadan kalkmaz
ilk kar düştügü zaman çillerle hasları beraber kaldıra bilirsiniz dagın kenarlarındaki ekeneklerden, ekenek arazide azsa su da yine  aynı yerden kaldırırsınız.Sabah ekenekte olur has keklik arkasından gidilmez üteninde arkasından gidilmez kondugu yeri gördügünde tersinden girersin has kekligin arkasına baka baka şunu bir ekeyim diye yılangibi kayar gider tersinden girersen afallar bu bana ne zaman feyk attı diye hemen pusar şansın varsa cantaya girer yoksa kayar gider..
Sabri KESKİN
keskin nişancı
1979-Kayseri

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #27 : 03 Nisan 2012, 11:35:20 »
Ahmet arkadaşa katılıyorum çil keklik gurup halinde durur ilk guruba tüfek atılıp dagıtıldıgı an köpeginiz salamsa üzerine  basmadan kalkmaz
ilk kar düştügü zaman çillerle hasları beraber kaldıra bilirsiniz dagın kenarlarındaki ekeneklerden, ekenek arazide azsa su da yine  aynı yerden kaldırırsınız.Sabah ekenekte olur has keklik arkasından gidilmez üteninde arkasından gidilmez kondugu yeri gördügünde tersinden girersin has kekligin arkasına baka baka şunu bir ekeyim diye yılangibi kayar gider tersinden girersen afallar bu bana ne zaman feyk attı diye hemen pusar şansın varsa cantaya girer yoksa kayar gider..
sanırım Ahmetle Sabri beraber yatmış.............:))))))))))))))))
  • Akus 20 ga çifte
  • Benelli s90 12 ga

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #28 : 03 Nisan 2012, 11:44:39 »
sanırım Ahmetle Sabri beraber yatmış.............:))))))))))))))))

Telin kapalıydı senide aradıkta ;D ;D

Biz surda paylaşım yapıyoruz Mustafa Abi bilimsel yada değil..Ekleyeceğin birşey varsa paylaşalım tecrübelerinden istifade edelim ama senin anlayacagın dilde ben sana avda izah ederim ;) ;)
Lütfen konuyu dağıtmayalım sonra toparlamakta sıkıntı oluyor..
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #29 : 03 Nisan 2012, 12:12:08 »
hımmm   saolll............
  • Akus 20 ga çifte
  • Benelli s90 12 ga

Çevrimdışı Sabri KESKİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #30 : 03 Nisan 2012, 15:08:41 »
Mustafa abi Huzur evinde 3 yaşlı kadın AZRAİL gelirse canımızı alırsa diye düşünmüş
B...İRİ:
Buldum bebek takilidi yapalım bebek sanıp gider
demiş diğerleride onaylamış
bir gece AZRAİL gelmiş Gelidiğini anlamışlar biri "MAMMAA" diğeri "ANNEE" öteki "INGAAA" demiş
AZRAİL'de
"HADİ BAKALIM ADDAAAA" Demiş..:)) konuyu çarpıtmayalım lütfen bu yazdıklarım tecrübelerim kolay kolay ögrenilmez neyse sana burdan bir fıkra göndereyim ben konuyu çarpıtanların kaçarı yo k
Sabri KESKİN
keskin nişancı
1979-Kayseri

Çevrimdışı Sabri KESKİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #31 : 03 Nisan 2012, 15:14:36 »
bu fıkrada ortalıga gelsin Claudia, Cindy ve Naomi uçakla yolculuk yaparken uçak Afrika semalarında düşmeye başlıyor. Cindy hemen makyaj yapmaya başlamış. Diğerleri;

- "Hayırdır Cindy?" diye sormuşlar. Cindy;

- "Benim yüzüm güzel olduğu için yamyamlar benim güzelliğimi görüp önce beni kurtarsınlar diye makyaj yaptım." demiş.
Bunu duyan Claudia hemen kabine girip göğüs dekolteli bir elbise giymiş. Bu olayı gören diğerleri;

- "Hayırdır" diye sormuşlar. Claudia;

- "Benim göğüslerim büyük ve güzel Afrikalılar göğüslerimi görüp önce beni kurtarsınlar diye giydim" demiş.
Naomi kabine girip çırılçıplak soyunmuş. Diğerleri;

- "Ne bu hal Naomi?" diye sormuşlar. Naomi;

- "Uçak düşünce önce Karakutuyu kurtarırlar" demiş.

Sabri KESKİN
keskin nişancı
1979-Kayseri

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #32 : 03 Nisan 2012, 15:40:58 »
Mustafa abi Huzur evinde 3 yaşlı kadın AZRAİL gelirse canımızı alırsa diye düşünmüş
B...İRİ:
Buldum bebek takilidi yapalım bebek sanıp gider
demiş diğerleride onaylamış
bir gece AZRAİL gelmiş Gelidiğini anlamışlar biri "MAMMAA" diğeri "ANNEE" öteki "INGAAA" demiş
AZRAİL'de
"HADİ BAKALIM ADDAAAA" Demiş..:)) konuyu çarpıtmayalım lütfen bu yazdıklarım tecrübelerim kolay kolay ögrenilmez neyse sana burdan bir fıkra göndereyim ben konuyu çarpıtanların kaçarı yo k

Delikanlılıkta sorulmaz aga nereye gidyoz diye herif olan çıkar perşembe gelir mekan belli...O kadarrrrr çat çat ellerini severim ellerini :D :D :D
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
« Yanıtla #33 : 03 Nisan 2012, 17:00:07 »
Muhtemelen kınalı delikanlı çil kıza yazarken çil kızın abisine yakalanmıs gibi ....
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır