Şakiroğulları söylüyorsa doğrudur,Ahmetten bu konuya acele cevap bekliyorum,malum yasaklıymış heralde mustafaya telden aktarır oda yazar.
Sanırım bir yanlış anlaşılma var.Çil keklik biraz daha ırmak kenarları,su kaynakları,arazideki sulak olan yerlere daha yakın olur.Aynı yeri bölgeyi terketmez.Mustafa abiye şu şekilde katılıyorum,sivas bölgesinde arazilerde kuşun olacağı belli başlı bölgeler var.Her ne kadar birbiriyle kavgalıda olsa mecbur suyu aynı yerden içeçekler.Çil kekliğin has keklik gibi dağınık durmaz birbirine çok tutkun.Bir buğday sap destesinin altında içiçe girmiş 20 tane çil var.
Doğu bölgelerimizde Kuş popülasyonu fazla olduğundan dolayı hayvanın saklanacağı yer belli.Kel kel tepeler var.Önceden ekenek araziler fazla,şartlar şimdiki gibi değil.Tırpanla biçilen tarlanın içinde 15 cm buğday sapı içinde çil keklik sürüsü..Şimdi biçerdöver adeta sıfıra kazıyo,bir arazide az otluk sulak bi yer varsa ne var ne yok içinde...Senin tevellüt eski Salih amca
Ben bu sene göğcek tarla dediğimiz araziden hem çili hem hası bir arada kaldırdım.Suyun kenarındaki dikenli çalıların içerisinden hem çili hem hası kaldırdım ama kendi bölgemizde cil derenin iç kısmında suyun kenarında,has keklikte kayaların en üstünde zirvelerde dagın kovuklarında..
Şuda bir gerçek,kınalı avında limiti çil keklik ile doldurmaya gerek yok,has kekliğin kalkarken ötüşü kanat sesi hepsine bedel.....İşin içine geçim,karın doyurma kaygısı girdimi insanın kokusunu kaç km'treden alan kurt bile köye iniyor,dağda kovaladığımız haslar kümeslerde yayılıyor...
Ben barıştan yanayım,kavga kötü bir şey mecbur beraber yaşamayı öğrenecekler