Gönderen Konu: BİR YAKALARSAM VARYAAAA....... ;)  (Okunma sayısı 11122 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

• Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taşkın GESİLİ
BİR YAKALARSAM VARYAAAA....... ;)
« : 26 Mart 2012, 13:50:15 »

Arkadaşlar hep merak etmişimdir zooloji' de ÇİL KEKLİK mi baskın KINALI KELİK' mi baskın ırktır diye ben cevamını nette buldum ve sizlerle  paylaşmak istedim. Buyrun cevabı.........! ;)

Ancak biz avcılar neden Kınalı' yı üstün tutarız siz orasını çok iyi biliyorsunuz..... ;) >:D

Sevgi ve saygılarımla....
Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
Ynt: BİR YAKALARSAM VARYAAAA....... ;)
« Yanıtla #1 : 26 Mart 2012, 14:09:13 »
Bi kere çil kekliğin ayak but kısmında kılçık var yerken sıkıntı oluyo :D :D

Bence has kekliğin aslı asaleti,adına yazılan türküleri,halkası,mahbuzu,Orta asyadan Anadolumuza kadar olan kültürünü geçtim Ötüşü yeter

Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Ufuk EVCİ

• Müdavim Üyemiz
  • ufuk09
« Yanıtla #2 : 26 Mart 2012, 14:10:18 »
hiç çil keklik görmesemde , avlamamış olsam da kınalı avı benim için bambaşkadır.ama şahane bir foto olmuş, gerçekten süper bi kare.
Ufuk EVCİ   
1977 ÇİNE / AYDIN

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

• Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taşkın GESİLİ
« Yanıtla #3 : 26 Mart 2012, 14:17:53 »

Kınalı herzaman heryerde bir numara... Bende Çil' i pek sevmiiiyyiiim!

''Bence has kekliğin aslı asaleti,adına yazılan türküleri,halkası,mahbuzu,Orta asyadan Anadolumuza kadar olan kültürünü geçtim Ötüşü yeter''

Ama bu fotoğraf' ta kınalının karizma biraz çizilmiş ya ne yapalım... Bu arada bu iki kuşun cinsiyeti hakkında bilgisi olan var mı? Bence bu iki bayanın kapışmasına daha çok benziyor... :) :) :)

Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

Çevrimdışı Oğuz BABAÇOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 26 Mart 2012, 15:49:56 »
Tabi ki Çil daha baskındır. Mesela doğudaki arkadaşlar söylüyor. Ben onların yalancısıyım. Kınalı keklik. Kar yağdığında göç ediyor. Ama çil gitmiyor. Ancak kınalı döndüğü zaman da çil onu yaşam alanından kovalıyor...  Böyle de bir olayı dinlemiştim...

Çevrimdışı Erkan ÜNAL

• *
« Yanıtla #5 : 26 Mart 2012, 16:22:05 »
ARKADAŞLARIM URKEKLİĞE HAKSIZLIK EDİYORSUNUZ...
1 NUMARAYA URKEKLİK
2 NUMARAYA KINALI KEKLİK
3 ÇİL KEKLİK OLMALI VİCDANEN... DOĞRUYA DOĞRU
  • Alt Üst Çifte 71
  • Slug 61 Y.oto
  • 66 namlu Y.oto
  • 71 namlu Y.oto
  • Alt Üst Çifte 76
Erkan ÜNAL
1969 Orhangazi/BURSA
İkamet- TEKİRDAĞ Merkez

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 26 Mart 2012, 17:26:02 »
ÇİL KEKLİĞİN NEDEN HİÇ KAFES AVI (KURAK AVI) YAPILMAZ,, YAPILAMAZ,, ARKADAŞLAR......BİLİRMİSİNİZ.....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
« Yanıtla #7 : 26 Mart 2012, 17:36:04 »
Tabi ki Çil daha baskındır. Mesela doğudaki arkadaşlar söylüyor. Ben onların yalancısıyım. Kınalı keklik. Kar yağdığında göç ediyor. Ama çil gitmiyor. Ancak kınalı döndüğü zaman da çil onu yaşam alanından kovalıyor...  Böyle de bir olayı dinlemiştim...

Aynen öyle Oğuz abi..
Çil keklik kınalıya göre daha baskındır..
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
  • Mustafa ÖZKOL 07.07.1977 KAYSERİ 532 776 89 56
« Yanıtla #8 : 26 Mart 2012, 19:31:33 »
arkadaşlar neye dayanarak baskın olduğu söyleniyor??  bende çok duydum çil keklik baskın ırktır diye .... ama çokta çil has karışık öğreğin içine girdim

baskınsa neden beraber yaşıyor.???
  • Akus 20 ga çifte
  • Beretta 686 silver pigeon 12 ga
  • Benelli s90 12 ga
  • Radentis Queen Setter 6 yaşında

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

• Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taşkın GESİLİ
« Yanıtla #9 : 26 Mart 2012, 22:10:48 »
arkadaşlar neye dayanarak baskın olduğu söyleniyor??  bende çok duydum çil keklik baskın ırktır diye .... ama çokta çil has karışık öğreğin içine girdim

baskınsa neden beraber yaşıyor.???

ÖĞREK = KUŞ SÜRÜSÜ ;)

Sanırım Mustafa bu kelimeyi sadece Kayseri'liler yani bizimçevre kullanıyor....
« Son Düzenleme: 26 Mart 2012, 22:12:46 Gönderen: Taşkın GESİLİ »
Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

Çevrimdışı Gökhan KARABIYIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 26 Mart 2012, 22:21:19 »
cıl keklık partı olarakdadaha kalabalık oluyor gene ıtıbarıyle etı kınalıya gore daha yumusak ama butlarındakı ıkı kılcık yuzunden rabet grmuyor bırde avı basıt kınalıdakı extrem yok
Gökhan KARABIYIK/ERZURUM
benım kangalLım...

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 26 Mart 2012, 23:09:36 »
çil aşırı bölgeci vede kavgacıdır... çil sürüsü kınalının bölgesine girer kınalıyı kendi bölgesine sokmaz......acemi köpekler için güzel bir av... eti yensede olur yenmesede.......
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Berk YENİGEN

• *
« Yanıtla #12 : 26 Mart 2012, 23:59:50 »
tarla süreken traktörün ön tekerinin önünde yürüyerek bana eşlik eden çil kekliklerle bir samimiyetimiz oluştu. O samimiyete binaen çil kekliği vurmam.
Berk YENİGEN
1980 istanbul

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 27 Mart 2012, 15:24:59 »
çil aşırı bölgeci vede kavgacıdır... çil sürüsü kınalının bölgesine girer kınalıyı kendi bölgesine sokmaz......acemi köpekler için güzel bir av... eti yensede olur yenmesede.......
bunlar bence yanlış inanışlar avda çil ve hası bir arada gören birtek benmiyim .....eğer kovalasa çil hası ne işi var bir arada ....??
  • Akus 20 ga çifte
  • Benelli s90 12 ga

Çevrimdışı Salih POLAT

• *
« Yanıtla #14 : 27 Mart 2012, 15:45:39 »
bunlar bence yanlış inanışlar avda çil ve hası bir arada gören birtek benmiyim .....eğer kovalasa çil hası ne işi var bir arada ....??
geçtiğimiz sezon gittiğimiz çoğu avlakta çille karşılaştık,oysaki daha önceki yıllar güzel kınalı olurdu,bir bölgede popülasyonun yoğun olduğu çille kınalıyı birbirne yakın kaldırdık ama içiçe değildi.neticede çil bulunduğu yere kınalıyı sokmaz...ama Mustafa ballıdır :))  çili kınalıya karıştırır avlar.
Salih POLAT
 KAYSERİ  0532 7318008
TAM OLAN SUKUT EDER,EKSİK OLAN İSBATA KALKAR...

ZAFER İÇİN ACELE EDEN,YENİLMEYE MAHKUMDUR

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 27 Mart 2012, 15:58:46 »
geçtiğimiz sezon gittiğimiz çoğu avlakta çille karşılaştık,oysaki daha önceki yıllar güzel kınalı olurdu,bir bölgede popülasyonun yoğun olduğu çille kınalıyı birbirne yakın kaldırdık ama içiçe değildi.neticede çil bulunduğu yere kınalıyı sokmaz...ama Mustafa ballıdır :))  çili kınalıya karıştırır avlar.
salih abi bu yıl sivasta bir bölgede 4 hafta avlanma şansı buldum ve o kadar çok kuş vardıki ..... çil ve has..... çil hastan çoktu ama has yinede vardı!!!
  • Akus 20 ga çifte
  • Benelli s90 12 ga

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

• Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taşkın GESİLİ
« Yanıtla #16 : 27 Mart 2012, 16:29:21 »

salih abi bu yıl sivasta bir bölgede 4 hafta avlanma şansı buldum ve o kadar çok kuş vardıki ..... çil ve has..... çil hastan çoktu ama has yinede vardı!!!

Salih abi, bu Mustafa' da bir bal var bir bal var o bölgede bırak çili , kınalıyı da ur bile denk gelebir bu arkadaşımıza... Kadir gecesi doğmuş bu kardeşimiz.....;) ;) Bende Şakiroğlu kardeşlerin yalancısıyıımm :)  >:D
Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

Çevrimdışı Salih POLAT

• *
« Yanıtla #17 : 27 Mart 2012, 16:33:51 »
Salih abi, bu Mustafa' da bir bal var bir bal var o bölgede bırak çili , kınalıyı da ur bile denk gelebir bu arkadaşımıza... Kadir gecesi doğmuş bu kardeşimiz.....;) ;) Bende Şakiroğlu kardeşlerin yalancısıyıımm :)  >:D
Şakiroğulları söylüyorsa doğrudur,Ahmetten bu konuya acele cevap bekliyorum,malum yasaklıymış heralde mustafaya telden aktarır oda yazar.
Salih POLAT
 KAYSERİ  0532 7318008
TAM OLAN SUKUT EDER,EKSİK OLAN İSBATA KALKAR...

ZAFER İÇİN ACELE EDEN,YENİLMEYE MAHKUMDUR

Çevrimdışı Sezer İNAN

• *
« Yanıtla #18 : 27 Mart 2012, 16:37:57 »
kınalı ile çil çiftleşip yavru çıkarabilir mi acaba.....
Sezer İNAN
1975-Kayseri

Çevrimdışı Serdar ERGÜN

• Müdavim Üyemiz
  • Bir Umuttur Yaşamak...
« Yanıtla #19 : 27 Mart 2012, 16:44:58 »
Bir çok kez çil ve kınalı kekliği birlikte yatarken gördüm,baskınlık durumunu bilmem lakin bize çil keklik ulaşımı ve kolay bulunmasından dolayı hiç bir zaman cazip gelmemiştir ovada tarlada araç yollarında çok rastlarız,kınalı keklik daha çok yükseklerde kayalarda oynar ulaşımı kolay değildir ciğer nefes ister bulup denk getirmek çevirip avlamak zordur uçuşu dahi çile nispeten vuruluşunu zorlaştırır o yüzden daha cezbedicidir bizim için
Serdar ERGÜN
1980 TRABZON

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #20 : 27 Mart 2012, 19:03:44 »
DEĞERLİ ARKADAŞLAR eğer sezon başı bıldırcın zamanı yasak olarak avlanmıyor ise ekim 15 ten sonra çilin kolay avlanacağını söylemek doğru değil bence,, ancak arazi şartları olarak nispeten daha yumuşak meralarda avlanıldığı için kolay görünmekle birlikte saklanma ve avcıyı,,köpeği atlatma konusunda çilin üzerine bir av kuşu daha tanımam ,,kokusuda av kuşları içerisinde en az olanıdır,, öyle her köpeğin kolay kolay avlayacağı cinsten bir av değildir.. uzun yıllar öncesinde büyüklerimiz köpeklerimizi özellikle çil avında yetiştirirler ve bu avı öğrenen bir köpek diğer tüm kuş avlarını çerez niyetine yapar derlerdi ve öylede olurdu zaten....SELAMLAR....
Hakan AKMAN

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #21 : 28 Mart 2012, 04:43:42 »
Bıldırcın ile çil aynı meranın hayvanıdırlar. Kınalı etine nazaran, Çil kekliğin etinin üzerine tanımam.  Özellikle göğüs etleri süperdir. Her ne kadar but kısmı kılçıklı olduğu söylensede onun pişirmesini iyi bilen oldumu mükemmel bir ziyafet demektir.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #22 : 28 Mart 2012, 13:43:42 »
Bıldırcın ile çil aynı meranın hayvanıdırlar. Kınalı etine nazaran, Çil kekliğin etinin üzerine tanımam.  Özellikle göğüs etleri süperdir. Her ne kadar but kısmı kılçıklı olduğu söylensede onun pişirmesini iyi bilen oldumu mükemmel bir ziyafet demektir.
sn.SÜKAN zamanında çok çil avlamış ve yemiş birisi olarak söylediklerinize tamamıyla katılıyorum...
Hakan AKMAN

Çevrimdışı Erhan ACAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #23 : 31 Mart 2012, 18:17:13 »
En azılı en baskın olan keklik ise Jet kekliktir (Jet, Kum, Suzik olarak adlandırılır.) ...
sonra Çil gelir.. en mazlumu ise kınalıdır...
Erhan ACAR
BODRUM MUĞLA/İstikamet Diyarbakır

[url=ht

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #24 : 03 Nisan 2012, 08:37:26 »
Şakiroğulları söylüyorsa doğrudur,Ahmetten bu konuya acele cevap bekliyorum,malum yasaklıymış heralde mustafaya telden aktarır oda yazar.

Sanırım bir yanlış anlaşılma var.Çil keklik biraz daha ırmak kenarları,su kaynakları,arazideki sulak olan yerlere daha yakın olur.Aynı yeri bölgeyi terketmez.Mustafa abiye şu şekilde katılıyorum,sivas bölgesinde arazilerde kuşun olacağı belli başlı bölgeler var.Her ne kadar birbiriyle kavgalıda olsa mecbur suyu aynı yerden içeçekler.Çil kekliğin has keklik gibi dağınık durmaz birbirine çok tutkun.Bir buğday sap destesinin altında içiçe girmiş 20 tane çil var.
Doğu bölgelerimizde  Kuş popülasyonu fazla olduğundan dolayı hayvanın saklanacağı yer belli.Kel kel tepeler var.Önceden ekenek araziler fazla,şartlar şimdiki gibi değil.Tırpanla biçilen tarlanın içinde 15 cm buğday sapı içinde çil keklik sürüsü..Şimdi biçerdöver adeta sıfıra kazıyo,bir arazide az otluk sulak bi yer varsa ne var ne yok içinde...Senin tevellüt eski Salih amca :D :D

Ben bu sene göğcek tarla dediğimiz araziden hem çili hem hası bir arada kaldırdım.Suyun kenarındaki dikenli çalıların içerisinden hem çili hem hası kaldırdım ama kendi bölgemizde cil derenin iç kısmında suyun kenarında,has keklikte kayaların en üstünde zirvelerde dagın kovuklarında..

Şuda bir gerçek,kınalı avında limiti çil keklik ile doldurmaya gerek yok,has kekliğin kalkarken ötüşü kanat sesi hepsine bedel.....İşin içine geçim,karın doyurma  kaygısı girdimi insanın kokusunu kaç km'treden alan kurt bile köye iniyor,dağda kovaladığımız haslar kümeslerde yayılıyor...

Ben barıştan yanayım,kavga kötü bir şey mecbur beraber yaşamayı öğrenecekler ;D ;D
« Son Düzenleme: 03 Nisan 2012, 08:39:52 Gönderen: Ahmet ŞAKİROĞLU »
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com