Gönderen Konu: Armsan 612 yaşadığım problem  (Okunma sayısı 10352 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

TURGAY YILMAZ

• Ziyaretçi
Armsan 612 yaşadığım problem
« : 24 Mart 2012, 20:29:11 »
Avcı arkadaşlara danışmak isterim;
Kışın çok soğuk havalarda(eksi derecelerde) tüfeğin mekanizması çok yavaş çalışıyor, sanki takılıyor gibi oluyor.(Yağlı veya yağsız değişiklik olmuyor) Sıcak havalarda sıkıntı yok.
Bu genel bir problem mi yoksa bana özel mi çözemedim.Arkadaşların da otomatik tüfekleri var(torun, huğlu) onlarda böyle bir durum söz konusu değil. Tüfeği aldığım av bayi bunun soğuk havalarda olabileceğini yüksek gramajlı fişek atmam gerektiğini söyledi. Sizce sorun nedir?

Çevrimdışı Gökhan KARABIYIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Armsan 612 yaşadığım problem
« Yanıtla #1 : 24 Mart 2012, 20:34:39 »
hocam ben armsan 612dw kullanıyorum erzurumda genelde av sezonunda (keklıkte)-20 lerın ustünde oluyor herhangıbı bır dıkme proplemı ıle karsılasmadım
Gökhan KARABIYIK/ERZURUM
benım kangalLım...

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #2 : 25 Mart 2012, 10:27:07 »
Hiç olmayan şeyler değil ama Armsan için bir şey olduğunu sanmam. Olsa üstte kullanan arkadaş da yaşardı.

Eğer sizdekinde bir sorun yoksa, yoktur, çalışıyor yazmışınız. Benim aklıma gelen, çok soğuklarda gereken sert fişek gerekliliği, silahın tam randımana ulaşamamış olması(zaman), yağ artıklarının sakızlaşması, nemden ve soğuktan parça sıkışması.

Benim önerim, tüfeği sökebiliyorsanız olabildiği kadar sökün ve tüm parçaları silin, yağ bırakmayın. Tanıdık bir tüfekçi veya fabrikadan isteyebilirsiniz. Bu çok soğuklarda bence en iyisi. Yağı sentetik tabanlı ve kaliteli, soğuklarda donmayan türden kullanın. Bilhassa çok soğuklarda. WD40 donuyor diyorlar, aklınızda olsun. Yağ çok az kullanılması gereken bir şey. Fazlası zarar. İstisna bence, tüfek yeni alındığında biraz normalden fazla yağ, parçaların alışma sırasında, parçları koruma anlamında iyi olabilir. Yağlama bitince tetik grubu gibi parçaları silkeleyip takmak daha doğru.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

TURGAY YILMAZ

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 25 Mart 2012, 19:28:53 »
Evet sıcakta gayet güzel çalışıyor. Hatta size şöyle izah edeyim, kışın sabah ava gidince sıcaklık -10 civarı oluyordu ve mekanizma donuyordu sanki çok yavaş ve takılıyor gibi hareket ediyordu. Öğle saatlerinde sıcaklık artı dereceye geçince mekanizma gayet seri çalışıyor. Hani fişeği sıkıştırma, tutukluluk gibi bir sıkıntı olmadı ama performans açısından kayıp yaşamış olabilirim, onu da 36gr atarak aşmaya çalıştım. Kullandığım tüfek yağı "Avsan" marka ucuz bir yağ ondan da olabilir. Nemden ve soğuktan parça sıkışması da olabilir.

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 25 Mart 2012, 20:08:32 »
bendaha  tek kursun harıcınde 32 gr dan yuksek fısek kullanmadım sogukta muhtemelen yagdandır benım arabaya da kullandıgım sılıkon bazlı bır yagım var onu kullanıyorum  wd40 varı bır yag gayet sorunsuz
Gökhan KARABIYIK/ERZURUM
benım kangalLım...

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #5 : 25 Mart 2012, 21:55:56 »
Tüfekte sorun yok görünüyor. Yine de ileride bence daha seri çalışacak. Aklıma gelen bir şey daha, soğukta hızlı fişek demiştim. İlave olarak, daha ağır gram fişek ve hatta 1-2 daha iri saçmaya yönelebilirsiniz. 32 gram yerine 34 veya 36 gram. 6 no yerine 5 veya 4 no. Ama seneye Allah'ın izniyle ava gideceğinizde o soğuklardan önce yağlama konusnda yazdıklarımı da denemenizi öneririm. Az yağ veya yağsız veya kullanım özellikleinde soğukta donmayan yağdan çok az.

Bilinki ne Beretta ne Browning soğukta tüfeğin donmayanı azdır. Biraz da yağ ve fişekle ilgili. Bir şey daha yazacaktım, unuttum iyimi :) Neyse tüfekte sorun yok.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 25 Mart 2012, 22:18:45 »
bırde kullandıgınız fısek de farklı olabılır ben marka reklamı yapmıyayım ama rc ıle keklıkte bu tufekde  daha ıyı performans alıyorum 
Gökhan KARABIYIK/ERZURUM
benım kangalLım...

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 25 Mart 2012, 22:51:34 »
tabancalar -25 +50 derecelerde bekletilip test ediliyormuş... tüfeklerdede böyle bir test varmıki.....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #8 : 26 Mart 2012, 11:06:08 »
Hah! Birol Bey yaşa. Diyeceğimi unuttuğum bu silahı hazırlamakla ilgiliydi. Aynı konu değil ama yakın.

Soğuk havalarda ava çıkıldığında, diyelim sıcak bir yere girilmesi gerekiyor. Otomobil veya bir ev falan. İşte bu durumda silahları sıcak ortama almamak, en azından evin veya otomobilin soğuk kalan kısmında(bagaj, boş oda) bırakmak, daha sonra ava dönüldüğünde tutuklukların bazısının önüne geçebilir.

Sizin soruya gelince, av tüfeklerinde duymadım. Yine de Amerika'da bizden giden bir tüfeğin böyle bir teste sokulduğunu okudum. Tüfek de burada herkesin burun kıvırdığı bir firmanın eski modeli. Öyle dondurmuşki, buz kalıbı sanki. Çalışmış. Normalde tabanca ve yivli silahlara uygulanıyormuş ama herif de zaten yivlici. Bildiği gibi test etmiş. Başka da vardır. Misal Baikal'ınki :D O delinin sayesinde yeni bir test icat edildi.
1968

TURGAY YILMAZ

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 28 Mart 2012, 10:15:16 »
Teşekkürler seneye inşallah deneyeceğim.

Çevrimdışı Burak ÇELİK 34

• *
« Yanıtla #10 : 29 Mart 2012, 22:26:03 »
Turgay arkadaşım aynı problem bende ve 612 kullanan arkadaşımda da vardı tüfeğim phenoma -1 -2 lerde dahi çalışmıyordu. tüfeği hiç yağ kalmayacak şekilde güzelcene sildim ama problem çözülmedi. Fabrikayı aradım ve tüfeği gönderdim. 4 gün içinde tüfek tekrar elimde oldu.
sizede tavsiyem tüfeğinizi fabrikaya yollamanız.tüfeğin çalışmasının nasıl değiştiğini göreceksiniz.. Bence gelecek kışı beklemeyin. 
Burak ÇELİK
1981 istanbul/silivri

TURGAY YILMAZ

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : 04 Nisan 2012, 14:58:11 »
Ben de tüfeği fabrikaya gönderdim. Bakalım sonuç ne olacak?

TURGAY YILMAZ

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : 18 Nisan 2012, 15:43:12 »
Tüfek elime ulaştı. Hava koşulları artık sıcak olduğundan soğuk havada test etme imkanım olmadı.
Adamlarında elinde tüfeği test edecek ortam(soğuk) yokmuş, bana ilginç geldi, yani büyük bir tüfek üretici olarak olması gerekirdi. Bu arada tüfeğin mekanizmasında bazı parçaların birbirine sürttüğünü ve o parçaları değiştirdiklerini dile getirdiler. Daha atış yapmadım ama inşallah dedikleri gibi problem düzeltilmiştir.

TURGAY YILMAZ

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : 25 Nisan 2012, 22:16:45 »
Bugün tüfeği test etme imkanım oldu. 1 kutu kaiser 30 gr fişek attım sorunsuz çalıştı. Ancak hava koşulları soğuk olmadıgından tam test imkanım olmadı. Bu arada tamirden sonra sanki tüfeğin ağırlığı artmiş gibiydi yani suan 3200 gr geliyor. Onceden 3000 gr di....

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #14 : 25 Nisan 2012, 23:26:31 »
Bu arada tamirden sonra sanki tüfeğin ağırlığı artmiş gibiydi yani suan 3200 gr geliyor. Onceden 3000 gr di....
Anah! Dipçiğin içinde tornavida mı unuttular nedir ;D

Şaka bir yana iyi bakın, önceden plastik veya alüminyumken çelik vesaireye dönüşmüş yeri olabilir. İyi de olmuştur ama öyleyse tabi.
1968

TURGAY YILMAZ

• Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : 08 Mayıs 2012, 09:47:31 »
Firmayı tekrar aradım, sadece çok küçük bir parçanın değiştiğini söylediler onun da böyle bir ağırlığa neden olmayacağına ifade ettiler. Sanırım dipçik nem tuttu(tornavidadan ziyade) vs.. Bu arada hafta sonu tekrar test ettim. Trap fişeklerini sorunsuz attı. 70-80 fişek attık hiç tutukluk yapmadı. Şu an için her şey güzel:)

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 08 Mayıs 2012, 18:33:02 »
armsan dış görünüm olarak gayet başarılı, av performansı konusunda bazı şüpheler mevcut... eger 40 metreden ördegi hoplattı,kış günü 35 metreden kekligi kavurdu,30 metreden tavşanın önünü arkasına çevirdi vs... diye samimiyetle dillendirenler çogalırsa türkiyenin uzun yıllar otomatik tüfek pazarında uzak ara 1 numarası olur....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Selçuk BALKIR

• *
« Yanıtla #17 : 08 Mayıs 2012, 19:18:56 »
armsan dış görünüm olarak gayet başarılı, av performansı konusunda bazı şüpheler mevcut... eger 40 metreden ördegi hoplattı,kış günü 35 metreden kekligi kavurdu,30 metreden tavşanın önünü arkasına çevirdi vs... diye samimiyetle dillendirenler çogalırsa türkiyenin uzun yıllar otomatik tüfek pazarında uzak ara 1 numarası olur....

merhaba birol bey bende de armsan 612c camo var sizin yazdığınız örnekler kadar abartılı olmasa da aşağıda avatarımda ki foto armsanın eseridir..
Selçuk BALKIR
1984 tekirdağ

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #18 : 08 Mayıs 2012, 21:04:02 »
Volkan bey bana göre yılın espirisi :)
Benim güldüğüm kadar sizde gülün inşallah :)

Şaka bir yana iyi bakın, önceden plastik veya alüminyumken çelik vesaireye dönüşmüş yeri olabilir. İyi de olmuştur ama öyleyse tabi.
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #19 : 08 Mayıs 2012, 22:48:02 »
Hocam vallaha ben de o yazıyı yazarken çok güldüm kendi kendime. Aklıma "Allah uzak etsin" ameliyat masasından neşterli, gazlı bezli bilmemne öteberili kalkanlar geldiydi ;D Buna istinaden yazmıştım. 200 gram az ağırlık değil. Hocam Allah sizi de, hepimizi de güldürsün.

Turgay Bey bu yazdıklarımı saf niyetimle yazıyorum. Aman yanlış anlamayın. Fabrikaya gönderdiğinize göre bir kez daha elden geçmiş oldu. Bir nevi son kalite kontrol olmuştur. İyi günlerde kullanın.
1968

TURGAY YILMAZ

• Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : 09 Mayıs 2012, 10:13:32 »
Yok neden yanlış anlayayım:)
Volkan hocam ağırlık konusu şu: Ben daha önce tartmamıştım, fabrikadan bana 3000 gelir dediler, 3200 çıkınca acaba dedim:) neyse şimdilik problemim çözüldü. Bu arada dipçikte de çatlak var onu görmemişler, ben de ya yeni dipçik alacağım ya da sentetik(kamuflaj) kundak ve dipçik alacağım daha karar vermedim.