aslında bu kadarda abartmamak lazım artık bu eski teknoloji tüfekleri...günümüzde fişek gramajları arttı tapalar gelişti.barut gelişti..binbir çeşit tapa kapsül var..kim uğraşır 28gr keçe tapayla..bıldırcın mı avlıyoruz..ördek ,tavşan , bulursakda kaz avlıcaz..keklikte her zaman burnumuzun dibinden kalkacak değil..şahsen ben keklikte s4,34gr pellagri,yada 32gr rotweill tigerden başka marka nadir kullanırım..bulursam federal atarım birde... 35,40 metreden geçen bir yeşilbaşa 28gr keçe tapa 8,9 numara atta düşürücem diye uğraş..anca seyredersin gidişini..eskiden malzeme yokluğundan birde yerli üretim çiftee olmadığından memleketimizde baştacıymış bu tüfekler..bu paraya bu tüfekler alınmaz..hiç heves etmeyin elinde olanda saklasın kendine..antika niyetine duvara asar.bizler merak ediyoruz zamanında kullanmadığımızdan..acaba anlatılan şehir efsaneleri doğrumu illa görmek bakmak kullanmak istiyoruz inadına fiyat artıyor.alsak bile emin olun ertesi gün satacak yer ararız bu silahları. ben adım gibi eminim alsam bir simson elime çıksam keklik avına,2,3 ıskadan sonra kesin bulduğum ilk kayaya çarparım o tüfeği ....mantıklı düşündümde bu eski tüfeklere olan sevdadan vazgeçtim. .o paraya gider bi tane daha beretta otomatik yada franchi affinity alırım.2500 lirayı bulana 1000 lira daha bulmak hiç zor gelmez....elimde binbir çeşit hepsi birbirinden kıymetli füze gibi fişeklerim var..4,5 yıldır stok yaparım..eski nesil bir silah alıp çöpemi atıcam bu fişekleri..simson yada ij58le atsan tüfek 5,10 parça olur çoğalır..
ha illa rus olacaksa yeni nesil poze ve çifteleri hem daha modern , hem daha sağlam , hem daha ucuz..her türlü mühimmatı atmayada uygun..
krom olayına girmicem,girersem işin içinden çıkılmaz burada konu uzar gider..Hilmi bey bende 3 tane tüfek var 3üde kromlu..atalım mı şimdi çöpe silahları ne yapalım...çokda güzel vuruyorlar oysa..kromlu namlu işe yaramaz diye kim söylemişse tam bilmiyor o işi..kromsuz tüfeğini getirsin yanıma.bende kromlu tüfeğimle çıkayım ava hangimizin attığı kuş havada parende atıyor hangimizinki cansız düşüyor hangimizin vurduğu kuştan kan çıkmamış bakalım bi.tüfeğine iddiaya girerim ama..
söz kromdan açılmışken aklıma güzel bir replik geldi.ne diyordu Barbar Conan: -
"Crom ölüleri say!"