Gönderen Konu: KIF'TAN KÖPEK SAHİPLERİ VE KAMUOYUNA ÖNEMLİ DUYURU  (Okunma sayısı 4660 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz

Değerli Köpek Sahipleri, bilindiği üzere Federasyonumuz FCI ‘ in (Fédération Cynologique Internationale) (Uluslararası Kinoloji Federasyonu)   anlaşmalı ortağı olup Türkiye’de FCI adı altında yarışma yapmaya tek yetkili kurumdur.

FCI Dünya Köpek Irkları ve Köpekle İlgili Konuların Organizasyonudur. 86 ülke ile birlikte bizde bu organizasyonun içinde yer almaktayız.

Bu sebeple ülkemizde Irk Standartları, Mera ve İş Sınavları yarışmaları adı altında yarışma düzenlenmek istenmesi halinde bu etkinlikler KIF ve üyesi dernekler tarafından organize edilmek durumundadır. Federasyonumuza başvuru yapan kurumların talepleri neticesinde ülke köpekçiliğinin doğru gelişimi için değerlendirilmekte FCI kurallarına uymaları takdirde bu talepleri kabul görmektedir.

Bu taleplerde FCI Kurumu çatısı altındaki tüm kinoloji kurumlarından talep edilebilecek Hakem davetlerine de kurumumuz olarak destek verilmektedir.

Son günlerde faaliyet alanı kinoloji olmayan ve ülkemizde ki FCI nezdinde tek yetkili Kinoloji Kurumu olan Federasyonumuzla ilişkisi olmayan kurumların mera yarışması altında yarışma düzenledikleri görülmektedir.

FCI çatısı altında kinoloji faaliyeti gösteren kurumların hakemleri bağlı bulundukları kinoloji kurumundan izin almadan başka bir ülkede görev yapamazlar. Ancak o ülkede ki Kinoloji kurumunun davetine icap etmek durumundadırlar.

Doğal olarak FCI çatısı altında görev yapan kurumumuzun bu tip oluşumları FCI ve o FCI hakeminin bağlı bulunduğu kinoloji kurumuna bildirmesi ve bilgi vermesi görevi gereğidir, aksi takdirde FCI ’a karşı görevini yapmamış kabul edilmektedir .

Görev alanı olmadığı halde bu tip yarışma düzenleyen kurumların Irk Standartları, Mera ve İş Sınavları yarışmaları adı altında düzenlenen etkinliklerine köpek sahiplerinin girmeleri Türkiye’deki Köpekçilik ve Kinoloji acısından doğru bulunmamaktadır. Bu sebeple KIF SKB, (KIF onaylı şecereye sahip) sahibi köpeklerin bu isim altındaki organizasyonlarda yer almamasına karar verilmiş olup, katılan köpek sahipleri KIF Disiplin Kuruluna sevk edilecektir.

Saygıyla duyururuz,

KIF Yönetim Kurulu
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Çevrimdışı Ersin DÜZYOL

• *
Ynt: KIF'TAN KÖPEK SAHİPLERİ VE KAMUOYUNA ÖNEMLİ DUYURU
« Yanıtla #1 : 23 Mart 2012, 04:30:51 »
Sayın kıf yönetimi yayınlamış olduğunuz duyuruyu saygıyla karşılıyoruz fakat unutmayınki türkiyede fermalı av köpekleri mera yarışmasını ilk olarak  tertipleyen ege yaban hayatı ve avcılık federasyonudur kıf federasyonundaki yönetici arkadaşlarımız bu etkinliğin içinde fci hakemleri ile birlikte görev almışlardır size bunu yazmayı icab ettiren husus belirtmiş olduğunuz son günlerdeki bazi kurumların mera yarışması düzenlemesi yazınızdandır eyhaf bir ırk veya sertifika töreni yapan bir kurum değildir sizlerinde içinde bulunduğu avcılık federasyonudur bu yazıyı bir sataşma olarak anlamayın sadece size hizmet veren avcılık federasyonlarına hitaben üstü örtülü kelimeleri yazarken saygı çerçevesinde olmasını ve  çalışmalarınızda başarılar dileriz    EGE YABAN HAYATI VE AVCILIK FEDERASYONU YÖNETİM KURULU
Ersin DÜZYOL
1958 izmir çimentepe

Çevrimdışı Berkay PORSUK

• *
« Yanıtla #2 : 23 Mart 2012, 08:13:32 »
herkes  istediği  şekilde  yarışma düzenliyebilir ,buna kıf karışamaz kendi bünyesinde herkes bişeyler yapıyor  ,dünyanın her yerinde bu tip yarışlar olur kimsede karışamaz kıf sadece sadece  ben yapıcam herkeste bana tabi olucak diye yaptırım uygulayıp diktatörluk  yapmaya calışıyor  .buda benim yorumum (böyle düşünmesi normal herkes yarışma düzenlerse gelicek olan para bölüncek  gerisi boş  ;)  )
« Son Düzenleme: 23 Mart 2012, 08:15:13 Gönderen: Berkay PORSUK »
Berkay PORSUK
1977-Gemlik

Çevrimdışı Selman ÇELEBİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 23 Mart 2012, 08:45:52 »
TİPİK BİR TÜRKİYEM MANZARASI
Selman ÇELEBİ
1978 Midyat MARDİN

Çevrimdışı Burak KALLEM

• *
« Yanıtla #4 : 23 Mart 2012, 09:03:29 »
evet... TR den manzaralar!!! nie birileri bişiler yapar birileri yıkar bu memelekette ben anlamıyorum..amaç tek kalem olmaya çalışmak mı?
peki kardeşim!!!tek bir sorum var.. bu kurumlar işlerini layiki ile yapıorlar mı , doğrular mı dürüstler mi? adiller mi?
deveye sormuşlar neren eğri, o da demişki nerem doğru ki? bu işleri bırakalım da biraz kendimizi düzeltelim...
vatandaşa hizmet verelim....destek olalım, köstek değil... herşey tr için olmalı...bu da tek başına olmaz, zaman birlik ve beraberlik zamanıdır...
 bu eleştirim KIF,EYHAF.....vs için geçerlidir... sadece birisi üstüne almasın lütfen...
« Son Düzenleme: 23 Mart 2012, 09:08:42 Gönderen: Burak KALLEM »
Vet.Hek.Burak KALLEM
Muğla/Merkez

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #5 : 23 Mart 2012, 10:02:56 »
Bilgisi olan arkadaşlara soruyorum;
Bu iş avrupada nasıl yapılıyor?

1-Bütün ulusal ya da yöresel yarışmalar FCI eliyle mi yapılıyor?

2- Avrupa da bölgesel yarışmalar yapanlar hakemimiz ille de FCI Hakemi olsun diyorlar mı? Hakemleri FCI hakemi mi oluyor?

Soruda art niyet yoktur...
Bilgisi olan arkadaşlardan faydalanmak istiyorum.

« Son Düzenleme: 23 Mart 2012, 10:30:53 Gönderen: Ramazan KİLLİ »
1970 Antalya (İkamet Eşme/UŞAK) 

Çevrimdışı Ahmet KURŞUN

• *
« Yanıtla #6 : 23 Mart 2012, 10:14:14 »
Ersin Abi;
Türkiye ‘de ilk Mera yarışmasını Eyhaf düzenlemiş olabilir.FCI hakemi de davet etmişsiniz bu da olabilir.Çünkü o tarihlerde FCI çatısı altında Türkiye’de bir Kinoloji Kurumu yoktu.Aradan zaman geçti ve FCI çatısı altında bir kurum var.Sizler kurumsal kimliğinizle bu kurumu yok sayıp eski günlerde ki davranmanızı normal mi karşılıyorsunuz ?

Çok da güzel bir şey ,ilkleri yapmak ancak şu anda FCI çatısı altında yetkili olan sadece KIF

Kurumlar iştigal alanlarında görev yapsa daha iyi değil mi ? Siz ağırlığınızı MAK kararlarında ve Avcının sorunları ile ilgili konularda gösterseniz.

KIF de Kinoloji konusunda faaliyette bulunsa

Sizlere Avcı dernekleri ve Federasyonları olarak yakışan KIF ‘le ortak hareket ederek bu tip etkinlikleri gerçekleştirmeniz gerekir.Bu davranışlarınızla çatışmalara sebebiyet verdiğinizin bilmem farkında mısınız?

Sayın Perkay Porsuk bu tip etkinliklerden KIF ın para almadığını bilmediğiniz anlaşılıyor.İnsanları yanlış yönlendiriyorsunuz.Sorun rant değil … Sorun KIF ‘ın yok sayılması.Hala meydanın boş görülmesi ..

Saygılarımla,
Ahmet KURŞUN
1975 İSTANBUL

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #7 : 23 Mart 2012, 10:27:35 »
Bilgisi olan arkadaşlara soruyorum;
Bu iş avrupada nasıl yapılıyor?
Bütün ulusal ya da yöresel yarışmalar FCI eliyle mi yapılıyor?
Soruda art niyet yoktur...
Bilgisi olan arkadaşlardan faydalanmak istiyorum.

Ben de
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Ersoy ALTINDİŞ

• *
  • ...BUCALI...
« Yanıtla #8 : 23 Mart 2012, 10:31:37 »
bu terane her yıl yaşanıyor.aman başkası yapmasın para bölünmesin kaygısıdır bu bence .ne hikmetse hep kıf bu duyuruları martta gündemine taşımış   ;) ;D
ERSOY ALTINDİŞ
...İZMİR....1976...    0536 47 47 543

Çevrimdışı Ersin DÜZYOL

• *
« Yanıtla #9 : 23 Mart 2012, 11:39:25 »
Ahmet kardeşim ben yazımda bir sataşma olmadığını belirttim görevlere gelince ben oyazıyı gece yarısı saat dörtte yazdım sadece bazı kurumlar yazısı  zorume gitti size hizmet veren o  kurumlerdir ayrıca ümit hocana sor ersin ağbi osaatte kimin için nerden gelmiş diye o sana anlatır lütfen birdaha hakkımda oşekilde yazma siz avcı arkadaşlarımın bir arada huzurlu bir şekilde beraber olması için en çok çaba veren benim ayrıca birincisinden tut sonuncusuna kadar hep fci kökenli hakemler geldi inşallah müsait olursa fci başkanınıda türkiyeye eyhafın misafiri olarak getiricez bence duyuruların bundan sonra birlik beraberlik olarak yapılması dileğimdir sizleri sevdiğimi ve her türlü konuda en iyi hizmeti vermek için olduğumuda belirtirim saygılar
« Son Düzenleme: 23 Mart 2012, 11:42:15 Gönderen: Ersin DÜZYOL »
Ersin DÜZYOL
1958 izmir çimentepe

Çevrimdışı Berkay PORSUK

• *
« Yanıtla #10 : 23 Mart 2012, 19:12:03 »
Ersin Abi;
Türkiye ‘de ilk Mera yarışmasını Eyhaf düzenlemiş olabilir.FCI hakemi de davet etmişsiniz bu da olabilir.Çünkü o tarihlerde FCI çatısı altında Türkiye’de bir Kinoloji Kurumu yoktu.Aradan zaman geçti ve FCI çatısı altında bir kurum var.Sizler kurumsal kimliğinizle bu kurumu yok sayıp eski günlerde ki davranmanızı normal mi karşılıyorsunuz ?

Çok da güzel bir şey ,ilkleri yapmak ancak şu anda FCI çatısı altında yetkili olan sadece KIF

Kurumlar iştigal alanlarında görev yapsa daha iyi değil mi ? Siz ağırlığınızı MAK kararlarında ve Avcının sorunları ile ilgili konularda gösterseniz.

KIF de Kinoloji konusunda faaliyette bulunsa

Sizlere Avcı dernekleri ve Federasyonları olarak yakışan KIF ‘le ortak hareket ederek bu tip etkinlikleri gerçekleştirmeniz gerekir.Bu davranışlarınızla çatışmalara sebebiyet verdiğinizin bilmem farkında mısınız?

Sayın Perkay Porsuk bu tip etkinliklerden KIF ın para almadığını bilmediğiniz anlaşılıyor.İnsanları yanlış yönlendiriyorsunuz.Sorun rant değil … Sorun KIF ‘ın yok sayılması.Hala meydanın boş görülmesi ..

Saygılarımla,

ahmet bey   kıfın para almadığına eminmisin   ?   katılım bedavamı  ?    ne meydanından bahsediyorsun sen  bu işler  dünyanın her  tarafında olur  .  bir kuruma bağlı olmakta gerekmez  ileriye gitmek için bu tur  yarışmalar gereklidir .
Berkay PORSUK
1977-Gemlik

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : 09 Nisan 2012, 21:42:30 »
Kurumlar tehdit ve baskı ile yönetilemez. Başka yarışmaların düzenlenmesi meydanın boş olması demek değildir. Avcılar paylaşım için bir araya gelir. mera yarışması düzenlenir hatta kulüpler bile düzenlemelidir. Ne demek KIF tan başkası olmaz siz başka işlerle, sizinle ilgili işlerle ilgilenin !!!!!
Av köpeği avcı ile ilgili değil midir?
Secere şart mıdır? Şartsa seceresiz köpekler mera yarışması yapamıyor mu?
Avcıların ya da kulüplerin düzenleyeceği yarışmalar kıf ı ne derece etkiler?
Aslında bu konularda pek bilgim yok. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak da istemiyorum ama yapılan bazı yorumların sebepleri açıklanmalı bence. Benim gibi konuya uzak avcılar da bilgilenmiş olur.
Saygılarımla

Çevrimdışı Ziya ELÇİN

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #12 : 09 Nisan 2012, 21:53:53 »
"Birlikten kuvvet doğar" sözünden hareketle, bu işlerle uğraşan arkadaşların saygı ve sevgiyle birlikte hareket etmelerini umuyor ve temenni ediyoruz.
« Son Düzenleme: 09 Nisan 2012, 22:17:02 Gönderen: Ziya ELÇİN »
Ziya ELÇİN
1960 Sivas/Balıkesir www.asyaav.com.tr