Gönderen Konu: NACİZANE Bİ FİKİR  (Okunma sayısı 1111 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mustafa BİTMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • POLATLILI
NACİZANE Bİ FİKİR
« : 22 Mart 2012, 19:01:10 »
avcı abilerim ve avcı kardeşlerim bildiginiz üzere hemen hemen hepimiz   avlaga fazla gelen avcılardan şikayeççiyiz biz önceleri dışarı nedir bilmezdik ama şimdi ben kendi bölgemde av yapamıyorum 20 tane araç geliyor bize 1 sezon boyunca yetecek av nerdeyse kalmıyor ......ben çok düşündüm ..
VE ŞU KARAR ALSA BÜYÜKLERİMİZ NE GÜZEL OLUR BENCE HERKES AVLANACAGI BÖLGEYİ KENDİ SEÇİCEK ÜLKENİN HER İLİNİ SEÇEBİLİR AMA İKİNCİ BİR İLE GEÇEMİCEK NEREYİ İSTERSE SEÇSİN BENCE ÇOK İSABETLİ OLUR VALLA AVLAKLAR RAHAT BİR NEFES ALIR BİR YERE YIGILMA OLURSADA SENEYE ORASI RAHATLAR BİZ AVCI OLARAK KENDİMİZ YA GEÇEN SENE ÇOK AVCI VARDI DER O BÖLGEYİ SEÇMEYİZ VE O SENEDE BÖLGE RAHATLAR HER HAFTA UZAGI SEÇEMEZLER KİMSE AVLANMA PULU AYNI OLSUN PARASI  ZİYANI YOK BEN ANKARADAN ÇIKMAM MESELA ESKİŞEHİRE GİDİYORUM YOZGATA GİDİYORUM ÇANKIRIYA GİDİYORUM AMA OZAMAN TEK BÖLGEDE AVLANIRIM DİGER BÖLGELER RAHATLAR NACİZANE Bİ FİKİR İNŞ GERÇEKLEŞİR  SAYGILARAR........?

image hosting jpg
  • Beretta pigeon 2 drahtaar tibet
  • Beratta A400unico ultimec kick of drahtaar amon
  • Çifsan poze Drahtaar meks
Mustafa BİTMEZ
1977 ankara
polatlı.
MEJNUN NASIL LEYLAYA AŞIKSA BENDE DRAHTARA AŞIGIM:)

Çevrimdışı Nuri KOPLAY

• *
Ynt: NACİZANE Bİ FİKİR
« Yanıtla #1 : 22 Mart 2012, 23:23:32 »
Çok güzel bir konu. Acizane fikrimce bu fikir çok güzel. Yalnız şöyle bir durum var; kişi çalıştığı yeri tercih etti diyelim. Ancak yıllık izninde memleketine gittiğinde oradaki akrabasıyla, dostlarıyla ava gitmek isteyecek. Nihayetinde doğduğu, büyüdüğü, avcılığa adım attığı yerler. O gün arkadaşlar ava giderken onların dönüşünü beklemek ne kadar zor olur. Bu durumda, ayrıca nüfusa kayıtlı olduğu yerde (memleketinde) avlansın diyelim mi? İstediği bir il+memleketi. Hatta istediği bir il değil de ikamet ettiği yer ve memleketi ile de sınırlanabilir. Avı az olan bölgelerimiz çok; kabul ama bu defa av olan yerlerde av kalmıyor. Hem de fırsat eşitsizliği var. Maddi durumu iyi olmayan, bulunduğu ilden çıkamıyor. Çözümü zor bir konu ama herkes avlağına ve avına sahip çıkarsa, kuralsızlara engel olabilirse zamanla herkesin kendine yeter avı da olabilir diye düşünüyorum. Şu anki uygulama çok sakıncalı. Yöremizdeki baskı her geçen yıl artıyor.   Saygılar.
Nuri 15
1972 BURDUR