Gönderen Konu: köpeğim ferma durmuyor  (Okunma sayısı 7650 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı M.Emre TORUN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
köpeğim ferma durmuyor
« : 22 Mart 2012, 15:58:34 »
Değerli avcı abilerim  9 aylık dişi bir pointerim var küçükken tavuklara,yerdeki kuşlara fermaya duruyodu fakat şimdi hiç ilgi duymuyor doğrudan kovalamaya başlıyor.geçtiğimiz sezon  elimden geldiğince keklik  avlarına götürdüm kekliğin olduğu ortama girince hareketleri değişiyo fakat  dağda hiç ferma yapmıyo kekliği vuruyorum aport yapmak için gittiğinde ölü kekliğe ferma yapmaya başlıyo yani doğrudan gidip canlı kekliğe fermaya durmuyo. :( köpeğim bu huyundan vazgeçer mi veya vazgeçirmek için  ne yapmam gerekir lütfen yardımcı olun herkese şimdiden teşekkürler...

« Son Düzenleme: 02 Haziran 2013, 22:25:21 Gönderen: Tuncay KANDEMiR »
MEHMET EMRE TORUN
 BURDUR\BUCAK

Çevrimdışı Mehmet KARAKAYA

• *
Ynt: LÜTFEN YARDIM EDİN
« Yanıtla #1 : 22 Mart 2012, 17:08:21 »
mehmet kardeşim bunları yapması normal  bu sene  bu kadar yaptıysa sene daha fazlasını yapacaktır merak etmesen   elinden geldiği kadar sev  ve aport çalıştır  gerisini   sen pointerine bırak  o haleder....

Mehmet KARAKAYA
1985 / BURDUR -- ANTALYA
Tel:05464220938

Çevrimdışı M.Emre TORUN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 22 Mart 2012, 17:27:38 »
teşekkürler mehmet abi aportunu tamamen olmasada büyük bi kısmını öğrettim elimde ne varsa aport yapmak istiyo benim canımı sıkan şu ferma işiydi onuda inş düzeltir sabırla gelecek sezondaki performansını beklicem artık
MEHMET EMRE TORUN
 BURDUR\BUCAK

Çevrimdışı M.Ali ESMER

• *
« Yanıtla #3 : 22 Mart 2012, 17:37:51 »
mehmet kardeşim çok erken...sabır
M.Ali ESMER
1975 İzmir

Çevrimdışı M.Emre TORUN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 22 Mart 2012, 19:04:26 »
teşekkürler M.Ali abi inş gelecek sezon güzel av yaptırır...
MEHMET EMRE TORUN
 BURDUR\BUCAK

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
« Yanıtla #5 : 22 Mart 2012, 19:16:54 »
mehmet ardeşim bende de 8 aylık var zamanla geçiyor sezona beklememiz lazım.

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL
...İnanmak yağmur duasına giderken şemsiyeyi yanına almaktır...

Çevrimdışı Mahmut YURDUSEVEN

• *
« Yanıtla #6 : 22 Mart 2012, 20:28:35 »
sabırla ava sokacaksın ,başka birşey yapmana gerk yok
Mahmut YURDUSEVEN
1978-Trabzon

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #7 : 22 Mart 2012, 20:32:13 »
mehmet kardeşim bunları yapması normal  bu sene  bu kadar yaptıysa yeni sezonda daha fazlasını yapacaktır merak etmesen   elinden geldiği kadar sev  ve aport çalıştır  gerisini   sen pointerine bırak  o haleder....
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 22 Mart 2012, 20:39:18 »
pointer yavruyu sahibi bozmadıkça ferma konusunda sıkıntı yaşanmaz...  eger sıkıntı yaşanıyorsa kesinlikle bilerek yada bilmeyerek sahibi hata yapmıştır...
pointere ferma egitimi yaptırmaya çalışanlar oldugunu sitedede görüyor ve gülüyoruz....... git kurzhaara drahthaara ferma egitimi yaptır... pointere itaat ve aport egitiminden fazlası göz çıkartır......
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı M.Emre TORUN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 22 Mart 2012, 22:24:09 »
Herkese yorumları için çok teşekkür ederim...
 Değerli abi ve ablalarım  evde canlı bıldırcınlarla bi kaç kez ferması için çalışmıştık bi sorun yoktu gayet güzel sabırla duruyodu acaba bıldırcınlarla çalıştıktan  sonra fermasını bozulmuşmudur bozulduysa düzeltilemez mi
MEHMET EMRE TORUN
 BURDUR\BUCAK

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 22 Mart 2012, 22:55:39 »
Merhaba
Kendi fikrimi söylemek istiyorum ; Eğer bıldırcın ile dediğiniz gibi ev içinde ve bıldırcını görerek çalıştırdıysanız bundan kaynaklanıyor olabilir. Sürekli görüp ferma verdiyse ve arada da onunla oynadı yaladı falan ise , bu sebep olabilir.
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı M.Emre TORUN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 22 Mart 2012, 23:16:53 »
Yorum için saol Ersin abi bıldırcınları genelde saklardım fakat fermaya durduğu zaman kuşu uçurmadan basardı 2-3 defa böyle yakalamaya başlayınca bıraktım bende bakalım artık inş fermsı bozulmamıştır gelecek sezon iyi avlar yaptıtır
MEHMET EMRE TORUN
 BURDUR\BUCAK

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 24 Mart 2012, 14:28:35 »
Bozulmaz ya büyük ihtimalle k i bozulsa da 1 haftalık bir eğitim yaparsn alışır gider . kolay gelsn kardşm
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Ender GİRGİÇ

• *
« Yanıtla #13 : 24 Mart 2012, 14:38:22 »
Yorum için saol Ersin abi bıldırcınları genelde saklardım fakat fermaya durduğu zaman kuşu uçurmadan basardı 2-3 defa böyle yakalamaya başlayınca bıraktım bende bakalım artık inş fermsı bozulmamıştır gelecek sezon iyi avlar yaptıtır

köpeğini bozmanın tek sebebi bu yakalaması çok uğraşman lazım
« Son Düzenleme: 24 Mart 2012, 14:39:24 Gönderen: Ender GİRGİÇ »
Ender GİRGİÇ
1971-İSTANBUL
0543 457 92 99

ŞAMPİYON PARİS

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 24 Mart 2012, 14:40:57 »
Ender Bey çok ta uğraşmasını gerektirecek bir durum olmadığını düşünüyorum . en kötü size danışır ve bir kuş fırlatma makiansı ile 1 hasfta da sorun çöxzülür diye düşünüyorum . Tabi siz daha iyi bilirsiniz ama bence düzelir . Kocaeli den alıcı bulsam yanıma bende alıcam bir adet :)
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Gökhan KAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 24 Mart 2012, 18:13:30 »
EMRE kardeşim sen istıyorsun kı yürümeyı oğrenmeden koşmayı öğrensın öle bişi yok. o daha cocuk merada kelebek kovalar kuşuc cayır kuşlarını kovalar ve bir süre sonra bunun bir işe yaramadıgını gorun ce kendılgın den vazgececek. ne aradıgını bilecek  sonra nerede araması gerektıgını ögrenecek ve ustalaşacak.
acele etme bu yıl bol bol bıldırcın avına götür. kısaca atalarımızın dedıgı gıbı BEKLEYEN DERVİŞ MURADINA EREMİŞ. CANINI SIKMA BOŞ YERE. SELAMLAR.
  • REMİNGTON 1187 SPECİAL PURPOSE.(71CM) 51CM FULLY RİFLED.
  • VURSAN 92-A (71-61CM)
  • AVSAN.S.POZE.(76-61) TRAP VE SKEET.
  • İNG.SETTER.
Gökhan KAN
1978-Sakarya-AKYAZI
DEL FABIOMASSIMO.
--------CİNA-----------

Çevrimdışı M.Emre TORUN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 26 Mart 2012, 00:18:48 »
değerli abilerim yorumlarınız için çok sağolun köpeğim geçen gün fermaya tekrar durur gibi oldu fakat çok sürmedi 5-6 saniye sonra tavuğa doğru koştu  yakalayamadı bende 5-6 saniyede olsa mutlu oldum inş yaza bıldırcın avlarındada sabırlı bir şekilde fermada durur yalnız köpeğim evdeki bıldırcınlara ilgisiz davranıyo artık neden ilgisiz anlayamadım   
MEHMET EMRE TORUN
 BURDUR\BUCAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 26 Mart 2012, 13:36:23 »
değerli abilerim yorumlarınız için çok sağolun köpeğim geçen gün fermaya tekrar durur gibi oldu fakat çok sürmedi 5-6 saniye sonra tavuğa doğru koştu  yakalayamadı bende 5-6 saniyede olsa mutlu oldum inş yaza bıldırcın avlarındada sabırlı bir şekilde fermada durur yalnız köpeğim evdeki bıldırcınlara ilgisiz davranıyo artık neden ilgisiz anlayamadım   
sen hala tavuga ferma duracak gibi :)) yaptı diye mutlu olmaya devam et....  köpegi  kendin bozmuşsun...inşallah düzelir.....

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı M.Emre TORUN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 26 Mart 2012, 16:40:39 »
Birol abi daha ilk köpeğim olduğu için nasıl eğitim vereceğimi bilmeden internette araştırdığım kadarıyla bişeyler göstermeye çalıştım aportunu büyük ölçüde ögrettim ferma konusundada  bıldırcın bulmaya çlışarak hata yaptığımı biliyorum ama ilk köpeğim olduğundan tecrübesizce ferma eğitimi yaptım.siz büyüklerimin tecrübesi sayesinde inş köpeğimin fermasını geri kazanırım lütfen yardımcı olun...
MEHMET EMRE TORUN
 BURDUR\BUCAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 26 Mart 2012, 20:54:50 »
Birol abi daha ilk köpeğim olduğu için nasıl eğitim vereceğimi bilmeden internette araştırdığım kadarıyla bişeyler göstermeye çalıştım aportunu büyük ölçüde ögrettim ferma konusundada  bıldırcın bulmaya çlışarak hata yaptığımı biliyorum ama ilk köpeğim olduğundan tecrübesizce ferma eğitimi yaptım.siz büyüklerimin tecrübesi sayesinde inş köpeğimin fermasını geri kazanırım lütfen yardımcı olun...

bende idare eder bir pointer yavru var 6 aylık... daha birkez ferma egitimi vermedim...biriki kez kediye uzaktan durdugunu gördüm hepsi bu.....
göz ferması hiçbirşeydir.. kokuya ferma herşeydir......
göz fermasını nekadar çok yaparsa kokuya okadar zor geçer bezende hiç geçemez sokak köpegi olur......
mümkün oldugunca görerek ferma yapabilecegi canlılardan uzak tutmakda fayda vardır.....

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı M.Emre TORUN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 26 Mart 2012, 22:35:34 »
Abi zaten asla bi daha böyle bi eğitim vermem tecrübesizliğimden kaynaklandı.Kuş fırlatma makinası ile bu sorun çözülebilir mi makinayı aldığıma değer mi?
MEHMET EMRE TORUN
 BURDUR\BUCAK