Merhaba avcı dostalırm,ustalarım ve yaban hayatına gönül veren ava yeni başlayan arkadaşlarım.Muhakkak ki ustalarımın affına sığınarak, size 40 yaşında olduğumu ve babamla birlikte başlayan bu av macerasında 32 seneyi tamamladığımı belirtmek isterim. Şu ana kadar değişik çap, ebat ve namlu boyları ile, ayrıca değişik markalarla yerli ve yabancı olmak üzere neredeyse tüm markaları kullandım.Şu anda dahi üzerimde çok özür dileyerek 12 adet tüfeğim ruhsata işlidir.Yerli olarak Büyük Huğlu-Sarsılmaz-Ata ve Armsan kullandım.Yabancı markalarda ise; Beratta-Browning-Remington-Winchester-Simson-Rizzin ve Fabarm kullandım.
Şimdi size öyle bir tüfekten bahsedeceğim affınıza sığınarak; Yaklaşık 5 ay önce almış olduğum ve bana göre dünyanın en mükemmel av tüfeğini FABARM XLR5 66 Namlu Mobil Şoklu.
Tüfeğimi ilk keklik avında kullandım.Afyon-Dinar' ın dağlarında.Tabi bu tüfeğe nasıl kıyarsın, eğer düşersen tüfeğe bir şey olacak diye korka korka, sakına sakına av yaptım. Dört arkadaşımla beraber yapmış olduğum bu avda; Toplam 14 keklik vurduk.Avımız mükkemmel veçok eylenceli idi. Çünkü kullandığım FABARM'la yapmış olduğum atışları arkadaşlarım bile hayretler içerisinde seyretti. Arkadaşımın kaldırmış olduğu, 25-30 luk bir alayın içinden sıyrılarak benim sol istikamatine doğru kayan ve takriben 30-35m uzaklıktaki üç kekliğe attığım (34gr. 6-7 numaralı BP marka Fişek) bu sıkılardan ikisi cansız ve diğeri daha da uzaklaşan, bana göre kanat kırma tabir ettiğimiz şekilde düştü.Köpeğim cansız düşenlerin peşine giderken, ben yaralı olanın peşine gittim.Düştüğü yeri gördüğümden dolayı bulacağımı tahmin ettim.Aşağıya kayabileceğini düşünerek, düştüğü yerden aramaya başlayacaktım.Ama keklik düştüğü yerde kalmış. Çünkü bu tüfek o kadar güzel zehirlemiş ki olduğu yerde hareketsiz olarak bekliyordu. Tabi ki bu olaydan son derece memnun oldum. Arkadaşlarımda çok uzak mesafeye attığımı ve kekliklerin nasıl düştüklerini kendi gözleri ile gördüler ve inanamadılar.Onların tüfekleri ise Remington 1187 light,Beratta 304 ve Huğlu 401 Bu av benim için çok güzel olmuştu.Tüfeğimle müthiş bir ikili olduğumu düşündüm. Defalarca da gittiğim keklik ve tavşan avlarımda neredeyse hiç boşa sıkı atmadım diyebilirim ve en önemlisi avımı hiç kaybetmedim. Genellikle kullandığım sıkılar havaların durumuna göre (BP 32-34 gr. 6-7 numara ve Browning Legia 32-34 gr. 6-7 numara) sıkıları değiştirdim.
Daha sonra tüfeğimle ilk kez ördek avına gittim.Menderes nehrinde yapmış olduğumuz av ile müthiş yerlere müthiş atışlar yaptım. Emin olun neredeyse boş sıkım yoktu.Bu tüfek bana göre tam bir av tüfeği ve dünyanın en iyisi diyebilirim.Şimdiye kadar kullanmış olduğum yerli ve yabancı tüfeklerimin içerisinde tek. Ustalarımdan özür dileyerek
Tüfek te o kadar şahane bir yatım varki ister kolununz uzun olsun, ister kısa , ister boyunuz uzun olsun ister kısa, hiç farketmiyor. Aldığınızda omzunuza ve yanağınıza tam oturuyor.Size naçizane fikrimi beyan etmek istedim.2012-2013 Av sezonunuz için rastgele