Eagle kullanmadım ama düşüncmi yazayım; Namlu her türlü dayanır veya sorun olmaz diyeyim. Fakat hafif tüfeklerde sert dolular en iyi atıcıda bile randımanı azaltır. Zaten ağır fişek için üretilmiş tip değiller. tüfeğin ömrünü yer. hemen farkedilmese de er veya geç sert fişekler etkisini belli eder. Bunlar keçe fişekler anlaığıma göre ama hızlarını şu anda bilmiyorum. Öneri olarak 1300 fps veya 400 m/s üzeri hızlarda fişekleri hangi tapa olursa olsun hafif tüfeklerde sık kullanmayın.
Daha önemlisi dağılım. Onu da denemekten daha doğrusu yok bence. Bunlardan mümkünse 5-6 tane alın ve her bir şokla avın çeşidine göre mesafeye asgari A4 kağıdın üzerine sıkın. Avın ebedını düşünerek, keklikse doğru ebatta saçmanın en az 2-3 tanesi isabet edebilmeli. Ya da sizin daha doğru bulduğunuz adet, saçma neyse o şekilde demek daha doğru.
Ben kullansam piyasada en yavaş fişek neyse onları kullanırım. Yavaş deyince yanlış anlaşılmasın, zaten en az 360 m/s falandır ve az değil. Yani önce araştırıp sonra bizzat elinizdeki tüfekle denemeniz hepimizden doğrusunu söyler.