Gönderen Konu: sizce hangisi veya ikisi de olurmu  (Okunma sayısı 8650 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
sizce hangisi veya ikisi de olurmu
« : 21 Mart 2012, 22:01:13 »

merhaba arkadaşlar seneye keklik avında kullanmayı düşüğündüm fişekler sizin değerli yorumlarınızı bekliyorum tüfeğim huğlu egale 71 namlu mobil şoklu hafif süperpoze sizce hangisi veya ikisinide kullansam olurmu? teşekkürler
« Son Düzenleme: 21 Mart 2012, 23:16:00 Gönderen: Özgür TAŞ 45 »
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Ynt: sizce hangisi veya ikisi de olurmu
« Yanıtla #1 : 22 Mart 2012, 02:08:04 »
Eagle kullanmadım ama düşüncmi yazayım; Namlu her türlü dayanır veya sorun olmaz diyeyim. Fakat hafif tüfeklerde sert dolular en iyi atıcıda bile  randımanı azaltır. Zaten ağır fişek için üretilmiş tip değiller. tüfeğin ömrünü yer. hemen farkedilmese de er veya geç sert fişekler etkisini belli eder. Bunlar keçe fişekler anlaığıma göre ama hızlarını şu anda bilmiyorum. Öneri olarak 1300 fps veya 400 m/s üzeri hızlarda fişekleri hangi tapa olursa olsun hafif tüfeklerde sık kullanmayın.

Daha önemlisi dağılım. Onu da denemekten daha doğrusu yok bence. Bunlardan mümkünse 5-6 tane alın ve her bir şokla avın çeşidine göre mesafeye asgari A4 kağıdın üzerine sıkın. Avın ebedını düşünerek, keklikse doğru ebatta saçmanın en az 2-3 tanesi isabet edebilmeli. Ya da sizin daha doğru bulduğunuz adet, saçma neyse o şekilde demek daha doğru.

Ben kullansam piyasada en yavaş fişek neyse onları kullanırım. Yavaş deyince yanlış anlaşılmasın, zaten en az 360 m/s falandır ve az değil. Yani önce araştırıp sonra bizzat elinizdeki tüfekle denemeniz hepimizden doğrusunu söyler.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 22 Mart 2012, 12:34:53 »
SN.ÖZGÜR BEY her iki fişeğide kullanmış birisi olarak ,, iki fişeğede sonuna kadar kefilim benim yarı oto luger ile 3 no mod şokla mükemmmel sonuçlar almıştım halende bu fişeklerden kullanırım huğlu eagle,ın namlu iç çapı nedir bilmiyorum ancak aşırı sıcak havalar haricinde çok fazla tepeceğini sanmıyorum
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Mehmet YILMAZ

• *
« Yanıtla #3 : 22 Mart 2012, 13:50:02 »
ben torun pozemle 1 kutu kullanmak için aldım2 avd 4 yarılı keklik yollayınca 28gr 7,5 no ile (kırmızı kutu) depoya attım ve kalan sezon ile biten sezonda hiç kullanmadım ama tüfeğe görede randıman değişir diye düşünüyorum
Mehmet YILMAZ1979 Denizli ikamet Afyon

Çevrimdışı Bünyamin KÖK

• *
  • DAĞLAR AŞILMAZ DEĞİL YETERKİ AV OLSUN!
    • av avlak avcı
« Yanıtla #4 : 22 Mart 2012, 15:43:54 »
Özgür bey x3 ü ben keklikte kullanıyorum 7,5 numara buçuklu numara fişekler atış içindir çok hızlıdır,ben keklikte mükemmel sonuç alıyorum tüfeğim 66 namlu çelik kasa ata s.poze.Bence x3 ten şaşma ama yinede test atışları yap.(Marka  wınchester olunca gerisi teferruat)Selamlar.
Bünyamin KÖK
1983 KAYSERİ
Elektrik Elektronik
Metal İşleri Teknisyeni

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 22 Mart 2012, 16:31:15 »
x3 winchesterler keçe tapa fişek olmasına rağmen 30-50mt mesafelerde bile sezon ortalarında nispeten havaların eksi değerlere düşmediği fazla rüzgar olmayan havalarda keklikte mükemmel sonuçlar alınabilecek bir fişek 15drc üzerindeki sıcak havalarda ise hafif aleminyum alaşım pozeler için biraz sert gelebilir diye düşünüyorum.. winchester gb lıght fişekler ise 30gr 67mm bence her av için uygun ve gayet güzel fişekler son fiyatları nedir bilmiyorum ancak gecen sezon kutusu 20tl idi bu sezon ise 25tl,den almıştım ama muadili bu fişeklere göre daha uygun fiyatlı 30gr 7no bornaggi bior kutusu 20tl ve sellior bellot skeet 28gr 8.5 no kutusu 18.5tl den aldığım fişeklerdende gayet güzel sonuçlar aldım.....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 22 Mart 2012, 20:33:24 »
Özgür bey x3 ü ben keklikte kullanıyorum 7,5 numara buçuklu numara fişekler atış içindir çok hızlıdır,ben keklikte mükemmel sonuç alıyorum tüfeğim 66 namlu çelik kasa ata s.poze.Bence x3 ten şaşma ama yinede test atışları yap.(Marka  wınchester olunca gerisi teferruat)Selamlar.
bünyamin bey siz x3 hangi şokla atıyorsunuz
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 22 Mart 2012, 20:35:08 »
selam bünyamin bey siz x3 hangi şokla kullandınız
Özgür ATAŞ

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 22 Mart 2012, 20:48:25 »
SN.ÖZGÜR BEY her iki fişeğide kullanmış birisi olarak ,, iki fişeğede sonuna kadar kefilim benim yarı oto luger ile 3 no mod şokla mükemmmel sonuçlar almıştım halende bu fişeklerden kullanırım huğlu eagle,ın namlu iç çapı nedir bilmiyorum ancak aşırı sıcak havalar haricinde çok fazla tepeceğini sanmıyorum
hakan bey ben eagle tüfeğimle 32-34 gr ve domuz kurşunu dahi attım ben aşırı bir tepme hissetmedim
Özgür ATAŞ

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 22 Mart 2012, 21:04:52 »
x3 winchesterler keçe tapa fişek olmasına rağmen 30-50mt mesafelerde bile sezon ortalarında nispeten havaların eksi değerlere düşmediği fazla rüzgar olmayan havalarda keklikte mükemmel sonuçlar alınabilecek bir fişek 15drc üzerindeki sıcak havalarda ise hafif aleminyum alaşım pozeler için biraz sert gelebilir diye düşünüyorum.. winchester gb lıght fişekler ise 30gr 67mm bence her av için uygun ve gayet güzel fişekler son fiyatları nedir bilmiyorum ancak gecen sezon kutusu 20tl idi bu sezon ise 25tl,den almıştım ama muadili bu fişeklere göre daha uygun fiyatlı 30gr 7no bornaggi bior kutusu 20tl ve sellior bellot skeet 28gr 8.5 no kutusu 18.5tl den aldığım fişeklerdende gayet güzel sonuçlar aldım.....
hakan bey bende diğer pozemle cesa fixed şoklu whınchester ranger ile mükemmel sonuçlar alıyordum ama ağır bit tüfek olduğu için bu sezon hiç kullanmadım huğlu eagle bu sezon kullanmaya başladım ama fişek ama şok ama bende de suç olabilr randımansız bir sezon oldu tabi bir çok fişek denedim 
Özgür ATAŞ

Çevrimdışı Bünyamin KÖK

• *
    • av avlak avcı
« Yanıtla #10 : 22 Mart 2012, 21:12:43 »
Aleykümselam özgür bey ben genelde çoğu avda 4 -3 kullanırım alt namlu 4 üst namlu 3 tür.Atarken önce alt sonra üst namludan atarım.
Bünyamin KÖK
1983 KAYSERİ
Elektrik Elektronik
Metal İşleri Teknisyeni

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 22 Mart 2012, 21:13:36 »
Eagle kullanmadım ama düşüncmi yazayım; Namlu her türlü dayanır veya sorun olmaz diyeyim. Fakat hafif tüfeklerde sert dolular en iyi atıcıda bile  randımanı azaltır. Zaten ağır fişek için üretilmiş tip değiller. tüfeğin ömrünü yer. hemen farkedilmese de er veya geç sert fişekler etkisini belli eder. Bunlar keçe fişekler anlaığıma göre ama hızlarını şu anda bilmiyorum. Öneri olarak 1300 fps veya 400 m/s üzeri hızlarda fişekleri hangi tapa olursa olsun hafif tüfeklerde sık kullanmayın.

Daha önemlisi dağılım. Onu da denemekten daha doğrusu yok bence. Bunlardan mümkünse 5-6 tane alın ve her bir şokla avın çeşidine göre mesafeye asgari A4 kağıdın üzerine sıkın. Avın ebedını düşünerek, keklikse doğru ebatta saçmanın en az 2-3 tanesi isabet edebilmeli. Ya da sizin daha doğru bulduğunuz adet, saçma neyse o şekilde demek daha doğru.

Ben kullansam piyasada en yavaş fişek neyse onları kullanırım. Yavaş deyince yanlış anlaşılmasın, zaten en az 360 m/s falandır ve az değil. Yani önce araştırıp sonra bizzat elinizdeki tüfekle denemeniz hepimizden doğrusunu söyler.
  bilgilendirme için teşekkür ederim volkan bey  umarım bu tüfekte bir sorun çıkmaz
Özgür ATAŞ

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 22 Mart 2012, 21:18:23 »
Aleykümselam özgür bey ben genelde çoğu avda 4 -3 kullanırım alt namlu 4 üst namlu 3 tür.Atarken önce alt sonra üst namludan atarım.
  bünyamin bey benim namlu boyu 71 cm bu x3  fişekler 5 şokla nasıl olur
Özgür ATAŞ

Çevrimdışı Bünyamin KÖK

• *
    • av avlak avcı
« Yanıtla #13 : 22 Mart 2012, 21:20:02 »
Hangi av için kullanacaksınız.?
Bünyamin KÖK
1983 KAYSERİ
Elektrik Elektronik
Metal İşleri Teknisyeni

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 22 Mart 2012, 21:41:20 »
Hangi av için kullanacaksınız.?

bünyamin bey keklik için eğer iyiyse bir koli alırım
Özgür ATAŞ

Çevrimdışı Ali ÖZTÜRK 06

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 22 Mart 2012, 21:43:29 »
özgür abi ikisinide hiç kulanma şansım omadı ama nihayetinde winchester ne kadar kötü olabilir ki  birde naciz hane fikrim ve deneme fırsatı bulduğum winchester silver 24 gr ve 28 gr av fişeklerini tavsiye ederim gerçekten ikiside çok güzel fişekler

image hosting jpg
Ali ÖZTÜRK
1990 ANKARA

Çevrimdışı Bünyamin KÖK

• *
    • av avlak avcı
« Yanıtla #16 : 22 Mart 2012, 21:45:12 »
4 - 3 kullanın şokları kesinlikle al bende sipariş verecem,bıldırcınada 1 kutu bornağhi sipariş verecem.
Bünyamin KÖK
1983 KAYSERİ
Elektrik Elektronik
Metal İşleri Teknisyeni

Çevrimdışı Bünyamin KÖK

• *
    • av avlak avcı
« Yanıtla #17 : 22 Mart 2012, 21:46:07 »
1 koli demek istemiştim.
Bünyamin KÖK
1983 KAYSERİ
Elektrik Elektronik
Metal İşleri Teknisyeni

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 22 Mart 2012, 22:13:44 »
özgür abi ikisinide hiç kulanma şansım omadı ama nihayetinde winchester ne kadar kötü olabilir ki  birde naciz hane fikrim ve deneme fırsatı bulduğum winchester silver 24 gr ve 28 gr av fişeklerini tavsiye ederim gerçekten ikiside çok güzel fişekler

image hosting jpg
ali kardeşim bu fişekleri nerde veya hangi avda ve hangi tüfekle denedin? bu fişekler keçe tapamı
Özgür ATAŞ

Çevrimdışı Ali ÖZTÜRK 06

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 23 Mart 2012, 03:57:28 »
abi fişekleri ankarada keklik avında stoeger m3500 otomatik tüfek ve arthemis poze ile denedim... bide fişekler keçe tapa abi ama bildiğimiz keçelerden değil yeni bi förmülmüş sanırım benim attığım iki tüfeğiminde namlusundan hiç fişek atılmamış gibi tertemiz özelliği de buymuş sanırım namluyu temizleyen bir keçe tapa var içinde.....
Ali ÖZTÜRK
1990 ANKARA

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #20 : 23 Mart 2012, 11:59:40 »
Keçe değil de bir çeşit elyaf olmalı. "Fiber" yazanlar genelde elyaftır. Keçe olanlarda "Felt" yazıyor. Keçe veya elyaf tapalı fişeklerde barutla keçe arasına 3-5 mm karton konuyor. Dileyen elinde bu fişeklerden varsa söksün görsün. Namludan oklavayla itsek geçiremeyiz. İşte bunlar pisliği sürtüp çıkarıyor bence. Maksat o değil ama o işi de görüyor. Barut güzel yandığında zaten pislik bırakmamalı. Magnum fişekler barutuna göre biraz pislik bırakabilir.

Ben bir kez daha yazayım, dışarıdan bakan birisi bunu beğenmişler diye koliyle alır beğenmeyebilir. Nitekim Özgür Bey de bir silahında beğenmiş, öbüründe beğenmemiş. Deneyip incelemeden tavsiyeyle fişek almak iyi olmayabilir. Güzel konu oldu.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 23 Mart 2012, 23:00:10 »
Keçe değil de bir çeşit elyaf olmalı. "Fiber" yazanlar genelde elyaftır. Keçe olanlarda "Felt" yazıyor. Keçe veya elyaf tapalı fişeklerde barutla keçe arasına 3-5 mm karton konuyor. Dileyen elinde bu fişeklerden varsa söksün görsün. Namludan oklavayla itsek geçiremeyiz. İşte bunlar pisliği sürtüp çıkarıyor bence. Maksat o değil ama o işi de görüyor. Barut güzel yandığında zaten pislik bırakmamalı. Magnum fişekler barutuna göre biraz pislik bırakabilir.

Ben bir kez daha yazayım, dışarıdan bakan birisi bunu beğenmişler diye koliyle alır beğenmeyebilir. Nitekim Özgür Bey de bir silahında beğenmiş, öbüründe beğenmemiş. Deneyip incelemeden tavsiyeyle fişek almak iyi olmayabilir. Güzel konu oldu.
evet volkan bey önce deneyeceğim geçen sezon olduğu gibi   eğer beğenirsem devamlı o fişeği kullanırım 
Özgür ATAŞ